Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-09-2011, 21:15
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Akp ve aleviler

seçimlerde erdoğan ın alevi karşıtlığı söylemi bayağı puan kazandırmıştı akp ye...
ve devamı çekiliyor.
CHP'yi Baas partisine benzeten Hüseyin Çelik, "Acaba Sayın Kılıçdaroğlu mezhep yakınlığı dayanışmasıyla mı Suriye'ye bu manada sahip çıkıyor?" dedi.CHP'li Gürsel Tekin yanıt verdi: Faşist kafa
http://www.radikal.com.tr/Default.as...&CategoryID=78

iler demokrasi ve akp
Alt 08-09-2011, 21:23
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Meshep meshep yok forumdan atılmıyıcağımı bilsem bir şey derdimde

Bu konuda kılıçtaroğlu iyi cevaplar vermiş erdoğana bu gün haberde dinledim güldüm biraz. Suriye konusunda ise sanırsam esad nusayri yani arap Alevi'siymiş ama duruma bakıyorum cevaplayamadığım bir çok şey aklıma takılıyor bir Alevi olarak ta ilerliyen zamanlarda net olarak cevaplarımı alırım umarım.

Mesela hataydaki nusayriler esad'ı destekliyormuş gerçekten garip sanırsam suriyeden gerçek anlamda doğru haberler gelmiyor yada yanlış bir şey var eğer öğrenir isem topikte paylaşırım.
Alt 08-09-2011, 21:49
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Gene Aleviler üzerinden oynuyorlar. Esad ve yandaşları Şii, bizler zulüm gören Sünnileri kurtaracağız demeye geliyor. Herhalde harekatı kamuoyu nezdinde daha bir şirin gösterecekler. Maalesef sıra Suriye'ye de gelecek. Bunların tasmalarını tutanlar, bunların karınlarını güzelce doğruruken olan gene Ortadoğu halklarına olacak.

Önrü hayatımda bu kadar çirkin, belden aşağı vurmaktan utanmayan, her şeyi susitimal edebilecek potansiyeli taşıyan adamları yanyaya görmedim.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 08-09-2011, 21:52
Kıdemli Üye

murteddd´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gene Aleviler üzerinden oynuyorlar. Esad ve yandaşları Şii, bizler zulüm gören Sünnileri kurtaracağız demeye geliyor. Herhalde harekatı kamuoyu nezdinde daha bir şirin gösterecekler. Maalesef sıra Suriye'ye de gelecek. Bunların tasmalarını tutanlar, bunların karınlarını güzelce doğruruken olan gene Ortadoğu halklarına olacak.

Önrü hayatımda bu kadar çirkin, belden aşağı vurmaktan utanmayan, her şeyi susitimal edebilecek potansiyeli taşıyan adamları yanyaya görmedim.

Şii mi? Emin misin dostum ben nursayri diye biliyorum şii olduklarını ilk defa senden duyuyorum açıkcası.

Zaten şii olsa bizimle yani Alevi'likle hiç bir ilgileri olmaz yani laf atamazlar çünkü şii'likle Alevi'lik çok farklıdır.
Alt 08-09-2011, 21:53
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu tipten eleştiriler iktidarın sahiden sıkıştığı, işlerin sarpa sardığı zamanlarda muhafazakar nefreti ve ön yargıları kışkırtarak rakibini toplum nezdinde ''menfur'', kendiniyse ''makul'' göstermek adına yaptığı adi laf ebelikleridir. Mezhep yakınlığı iması, eşgüdümlü olarak iktidarın yaslandığı Alevi nefretinin dilsel dışa vurumudur da. Suriye'de yaşanan olayları ve medyanın olayları sunuş biçimini düşündüğümüzde, Türkiyeli Hanefi-Sünni muhafazakarların önce rejime ve bir okadar Nusayrilere öfkesi oluşturulmaktadır. Halihazırda her gün çeşitli sayıda operasyon ve katliam haberleri gelirken, kamuoyunda rejim üzerinden Nusayri-Alevi kesimlere öfke bilenirken Bakan ÇELİK aklınca dahiyane(!) bir cümle kuruyor.

Dinsel ön yargı ve nefretlerin dahiyane(!) siyasal söylemler üzerinden peydahlanması orta ve uzun vadede -şu ana kadar pek yaşanmasa da- ciddi sorunlara gebe bırakır ülkeyi. İktidarın devletleştiği bir konjonktürde Aleviler üzerine nefret söylemleri yaygınlaşırsa mezhepsel çatışmalar, linç girişimleri gündeme gelecektir.
Alt 08-09-2011, 22:00
turko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
turko turko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

es geçilen nokta esad şii , iran'da şii ! şu günlerde ırak yönetimi kürtlere vermeye çalışan ABD nin planı şii etkinliğini kırarak iran'ı yalnız bırakmaktır

içmişem bir dolu olmuşam ayık ...
Alt 08-09-2011, 23:25
Moderator

Firestorm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şii mi? Emin misin dostum ben nursayri diye biliyorum şii olduklarını ilk defa senden duyuyorum açıkcası.

Zaten şii olsa bizimle yani Alevi'likle hiç bir ilgileri olmaz yani laf atamazlar çünkü şii'likle Alevi'lik çok farklıdır.
Şii demek Ali'ye taraf olan demektir. Dolayısyla Alevi ile Şii aynı anlamdadırlar.
Lakin, Anadolu Aleviliği, herkesin bildiği gibi Şiilikten apayrı ayrı bir inanç görünümü sergiler. Zaten Anadolu Aleviliği'nin İslam'dan bağımsız ortaya çıktığını falan söyleyen araştırmacılar var. Baskılar karşısında Ali, Muhammed gibi İslami öğeler Anadolu Aleviliği'ne bir şekilde girmişler belki de.

Halkta bunu ayıracak bilinç olmadığı için bu çamurluk gayet iş görür. Gerçekte ise Sünni İslam ve Şii İslam, Şii İslam'ın Anadolu Alevilğine yakın olduğundan çok daha yakındırlar. Şiiler oruç tutar, recm eder, el kol keser, irtidatı öldürür vs. Aralarındaki temel fark Sünniler tüm sahabeyi güvenilir ve masul sayarken Şiiler Ali'ye yamuk yapanları hain sayarlar. Bunun dışında 12 İmam inancı, Muta gibi terferruatı saymazsak ikisinin de aynı derce ilkel, vahşi olduğunu söyleyebiliriz. Oysa Anadolu Aleviliği şekilcilikten uzak, ilk önce insan olmanın önemine vurgu yapan insancıl bir yoldur.

Senin Aleviliği bir din ya da İslam'ın mezhebi saymadığını biliyorum. Anadolu Aleviliği ile Şiilik'in çok ayrı şeyler olduğunu ise bilmiyorlar. Akp bu kartı oynayıp insanları manipüle etmekten çekinmeyecektir.

No Religion No Cry

Alt 08-09-2011, 23:35
turko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
turko turko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

firestorm , şii'liği çatı olarak aldım , emin ol nusayrilik iran şii'liğine anadolu aleviliğinden daha yakındır , alevilik törenlerinede baktığında orta asya ritüelleri taşır !

içmişem bir dolu olmuşam ayık ...
Alt 08-09-2011, 23:35
Moderator

Firestorm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Evet, klasik Şiilik'ten farklılarmış. Ama Akp gene de hepsini aynı torbaya koyar. yapmadıkları şey değil. Hüseyin Çelik'in nasıl bir adam olduğunu, bunların da sıkıştıkları yerde Chp Alevi partisi deyip de bazı kesimlerin gözünden Chp'yi düşürmeye çalıştıklarını gayet iyi bildiğimiz için neyi kastettiğini anlaması zor olmuyor.

No Religion No Cry

Alt 09-09-2011, 20:13
Kıdemli Üye

turko´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
firestorm , şii'liği çatı olarak aldım , emin ol nusayrilik iran şii'liğine anadolu aleviliğinden daha yakındır , alevilik törenlerinede baktığında orta asya ritüelleri taşır !

Bence bumı bir nusayri'ye yeniden sorun Yok bide orta asya filan diyorsunuz niçin insanlara inançlarını öğretmeye çalışır insanlar anlıyamam ben Alevi'yim ve yok orta asya filan rahatlıkla diyebiliyorum

murteddd´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet, klasik Şiilik'ten farklılarmış. Ama Akp gene de hepsini aynı torbaya koyar. yapmadıkları şey değil. Hüseyin Çelik'in nasıl bir adam olduğunu, bunların da sıkıştıkları yerde Chp Alevi partisi deyip de bazı kesimlerin gözünden Chp'yi düşürmeye çalıştıklarını gayet iyi bildiğimiz için neyi kastettiğini anlaması zor olmuyor.

Yahu nerde şii diye geçiyor onu desene ilk defa senden duydum çünkü

Önerilen Siteler