Bazı Teistler sahip oldukları tek beyin hücresini ortaklaşa kullanıyorlar galiba
Buyrun size bir ebedi eğlence. O kadar çok hoşuma gitti ve o kadar çarpıcı bir örnek olduğunu düşünüyorum ki paylaşma kararı aldım. Bunlar benim YouTube kanalımda "Allah imtihanı geçemedi" adlı videomun altına yapılan bir dizi yorum. Biraz uzun ama inanın değecek.. çok güleceksiniz arkadaşın şüphecilik, deney ve gözlem ve tarihsel bilgiler hakkındaki düşüncelerini okuyunca. Kırmızı yazılılar saçmalıkları, maviler ise gülme krizine sokan gafları sembolize ediyor.
Söz konusu videom bu:
Bunlar da yorumlar:
Teist: Herkes eşit olsaydı sınavın ne anlamı olurdu? Herkes aynı şartta olmadığı için, o şartlara göre imtihana sokulur. Allah'ın çok sevdiği kulları onun için çok büyük sıkıntılar yaşarlar. En çok sıkıntı yaşayan insanlar peygamberlerdir. Bu koduğumunun ileri zekâlısı anlamadığı şeylere cevap bulmaya çalışmış, bu yüzden sıçmış batırmış.
Teist: ahaha. Ulan adamlar o kadar hatim ediyorlar kur'an-ı, sen 600 sayfalık bir şiiri ezberle bakayım ezberleyebiliyor musun? Ezberleyemezsin. Bu kur'an'ın hikmetidir. Ayrıca yalan dediğin apaçık gerçeklerdir. Geçeceksin bunu. Bir şeyi bir şeyi, kur'an'ı karıştırma o bir şey ile.
Ben: Olm manyak mıyım ben niye ezberleyeyim Muhammed'in seks hikayelerini, ganimet toplama serüvenlerini....Hem şu an bu dediklerinle bir mantık hatasına düştüğünün farkında mısın? Latince Petitio principii olarak adlandırılan bir Fallacy bu yaptığın. Yani şöyle demek: Kuran, Allah'ın yazdığı kitaptır. Allah'ın yazdığı kitap yanlış olamaz; doğru olmalıdır. Kuran'da yazdığına göre Kuran doğrudur. Öyleyse Kuran kesinlikle doğrudur. Yani kendi kendini doğrulama durumu.
Teist: Ulan gerizekâlı, seks hikâyesi dediğin şey insanları doğru yola sokmak için Allah tarafından peygamberimize indirilmiş vahiylerdir. Burada saçmalamışsın. Kur'an Allah'ın vahiy olarak indirdiği yazılardırdan oluşur. Ve Kur'anda Allah'tan, peygamberden bahsediyorsa, bu kitabı Allah'ın yazmış olduğunu gösterir.Kaldı ki, tarih birçok geçmişle doludur. Geçmişte ne olduğunu kimse bilemez, ama araştırılır. Kur'an'ın da vahiy olarak indirildiği de bilinen bir gerçek.
Teist: Yani senin mantığına göre tarih de bir sürü yalanlarla doludur.
Ben: Elbette. Tarih %100 doğrudur diyen kaç tarihçi sayabilirsin bana? Bugün bizim ülkemizde bilinen tarih başka, komşu ülkelerde anlatılan tarih başka. Hangisi doğru? Ölçü ne doğruyu bulmakta? Belge ve kanıtlara mı dayanıyor yoksa kulaktan dolma bilgilere ve efsanelere mi? Belgeler ve kanıtlar doğru mu sahte mi? Belgeler yıpranmış veya üzerinde oynanmış mı. Bunların hepsi olasılık dahilindedir ve tarihin her zaman gerçeği yansıtmadığını gösterir.
Teist: Hiçbir şey doğru değil o zaman. Bilim de doğru değil, hiçbir şey de. Bu mantıkla bakarsak biz, bize öğretileni biliyoruz. Asıl gerçeği kimse bilmiyor. Tarih olsun, bir diğer araştırma alanı olsun, hep geçmişten yararlanır, geçmişten günümüze ışık tutar. Biz bize verilenle yetinmek zorundayız.
Ben: Hayır bu mantıkla baktığın zaman çıkan sonuç bu değil. Çıkan sonuç herşeye şüpheyle yaklaşmamız gerektiği ve gerçeğe ulaşmanın tek yolunun deney, gözlem ve eleştrirel bakış açısından geçtiğidir. Eğer bir kitabı sırf annen baban sana öyle dedi, onlara da onların anne babası öyle dedi diye doğru kabul edersen, sırf içinde beni allah yolladı yazdığı için onu bir yaratıcının elinden çıkma sayarsan deney ve gözleme dayanarak karar vermemiş olursun.
Teist: Bu mantıkla ilerlediğinde çıkan sonuç bu. Her şeye şüpheyle yaklaşıyorsun, önüne deliller konuyor, sen düşünüyorsun, ama deliller sana yeterli gelmiyor ve üstelik saçma geliyor. Bu kanıt olamaz diyorsun. Ben sırf üzerinde beni Allah yolladı diye yazdığı için onu bir yaratıcının elinden çıkma saymıyorum, tarihsel sürece bakarak bunu söylüyorum. Deney ve gözlem yanılgılı olabilir ayrıca.
Ben: Tamam,delil şu:yaratıcı Uçan Spagetti Canavarıdır.Sana bir fotoğraf göstereceğim bulutlarda onun resmi var.Ama hiç düşünmeyeceksin ve şüpheyle yaklaşmayacaksın oldu mu?Tarihsel sürece bakıp da Allah'ı ispatlayan ne var ki tarihe bakıp ona karar veriyorsun?Deney ve gözlem yanılgıyı gidermek amacıyla yapılır.Onu sağlama olarak düşün.Bu teknolojik çağda okullarda öğrendiklerin,günlük hayatta kullandıkların deney ve gözleme dayalı bilginin ve sağlıklı şüpheciliğin ürünleridir.
Teist: Ne saçmalıyorsun sen ya? Uçan Spagetti Canavarı'nn yaratıcıyı tiye almak için yaratıldığını herkes biliyor. Allah'ı ispatlayan çok şey var, tarihsel süreçte. Denizlerin ikiye ayrılıp firavunun geçememesi vesaire. Deney ve gözlemde de yanılgı olabilir. Her deney ve gözlem başarılı ve doğru olacak diye bir şey yok. Şüphecilik aptalların işidir. Akıllı olan adam şüphelenmez, neyin ne olduğunu bilir.
Ben: Öyle birşey yok. Kimse de ti'ye alma meselesini falan bilmiyor. Sen Uçan Spagetti Canavarı gerçeğini göremeyecek kadar sapkınsan ve tarih bilgisinden, delillerden yoksunsan o senin geriliğin. Allah'ı da ortaya atan o'dur, bakalım kullarım ona mı tapacak gerçeği görüp bana mı kul olacak diye bizi test ediyor. Bana Uçan Spagetti canavarının olmadığını kanıtla. Aptal adam şüphelenmez, duyar duymaz inanır, araştırmaz, merak etmez ve sürüye dahil olur.
Konu Ascendent tarafından (14-10-2011 Saat 23:20 ) değiştirilmiştir.
musa(aleyhisselam) o elindeki nedir
(musa aleyhisselam) o benim asamdır.
yani ALLAHU TEALA kullarıyla bu şekilde mi konuşmuştur.
Eğer Allah var olsaydı, güneşin balçığa battığını doğuya yürünerek ulaşılabilineceğini söylemeyeceği için (böyle bir büyük gaf ve bunun gibi nice gaflar yapmayacağı için) hiçbirşey söylememiştir, çünkü olmayan bir varlık için birşey söyleme eylemi fuzuli bir kullanımdır. Ayrınca insanlar var olmayan birşeyin kulu da değildir.
Tutarlı olmak adına kutsal olduğuna inanılan eski kitaplardan alıntılar yapmıştır. Aksi durumdai o dinlerin miadının dolduğu ve artık yenisinin geldiği yönünde propaganda yapamaz. Yapılan alıntıların da büyük çoğunluğu tevrattandır.
Kuran içerisindeki en basit konularda bile yapılan bilimsel hatalar, yazıldığı günün bilimsel birikimi ile bire bir örtüşmektedri. Bu da onun insan yapımı olduğuna en büyük kanıttır.
Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)
anladığım şey şu ne efendimiz aleyhisselam böyle bir ayet getirmiştir ne de ALLAHU teala böyle bir emir vermiştir.
şimdi şöyle diyelim kendilerinden sadır olmadığı kesin olarak kabul edilen bu sözler için ALLAHU tealanın ve efendimiz aleyhisselamın da hazır bulunduğu bir duruşma salonunda sıfat denen, yani dava da taraf olma hali bulunmadığından iddianame denilen şeyde adı dahi geçmeyecek olan iki unsur bu kitabın emr vericisi ve emri gönderen oldu.
diyoruz ki bildiğimiz kuran-ı kerimi indiren güçler bu salonda yoktur.
şimdi siz faraza böyle bir davayı açsanız ben vekil sıfatıyla 5 dakikada üzerine iftira atılan bu kavramlar lehine tazminat hakkı doğuracak şekilde davayı bitirebilirim ve medeni hiç bir hukuk beni yanlışlayamaz.
bu nedenle ben ve teistler diyebilirsiniz ancak ALLAHU teala veya efendimiz aleyhisselam böyle demiştir diyemezsiniz.
anladığım şey şu ne efendimiz aleyhisselam böyle bir ayet getirmiştir ne de ALLAHU teala böyle bir emir vermiştir.
şimdi şöyle diyelim kendilerinden sadır olmadığı kesin olarak kabul edilen bu sözler için ALLAHU tealanın ve efendimiz aleyhisselamın da hazır bulunduğu bir duruşma salonunda sıfat denen, yani dava da taraf olma hali bulunmadığından iddianame denilen şeyde adı dahi geçmeyecek olan iki unsur bu kitabın emr vericisi ve emri gönderen oldu.
diyoruz ki bildiğimiz kuran-ı kerimi indiren güçler bu salonda yoktur.
şimdi siz faraza böyle bir davayı açsanız ben vekil sıfatıyla 5 dakikada üzerine iftira atılan bu kavramlar lehine tazminat hakkı doğuracak şekilde davayı bitirebilirim ve medeni hiç bir hukuk beni yanlışlayamaz.
bu nedenle ben ve teistler diyebilirsiniz ancak ALLAHU teala veya efendimiz aleyhisselam böyle demiştir diyemezsiniz.
eğer cevap verirseniz buradan devam edeceğim.
İstatistik sana cevap verdi. Yukarıyı okursan... Zaten ondan önce çıkan kitaplarda geçen hikayeleri araklamış olmak Muhammed'i ve onun ve çevresinin yazdığı kitabı ilahi yapmaz, yapsa yapsa işini bilen, kurnaz bir dolandırıcı yapar.
Hem nereden geldik bu konuya. Yazdıklarınızın teki benim ana başlığımla ve ilk mesajımla ilgili mi? Neyse..
5dk. da cevaplarım dediğiniz tesbitinizi görelim KEHF 86'ya dair.