OffSpring´isimli üyeden Alıntı
paslıçivi;
Geçen sefer attığın mesajda benim sadece islam karşıtı olduğumu yazmışsın.
Buda beni anlayamadığın anlamına geliyor.
O mesajına cevap bile vermedim.
Onu bunu bırak karşımdaki beni anlayamıyorsa ona niye cevap vereyim?
Sen kendince birşey kurgulamışsın kurguladığın şeyden vazgeçmek istemiyorsun.
O yüzden bu yazdıklarını yazıyorsun.
O yüzden artık seninle konuşmayı gereksiz buluyorum.
Bana gelip sen sadece islam karşıtısın diyorsan benim anlattığım şeylerden zerre kadar birşey anlamamışsındır.
Buda senin olayları zerre kadar doğru algılayamadığın anlamına gelir.
O zaman hadi boşverelim senin bozuk bilincini.
Sen bu şekilde yaşamaya devam et.
|
sevgili OffSpring..
benimle yazışmak istemiyorsan yazışmayız , sorun değil..
ama sen bir yazında
teistlerin bir hastalık durumu olduğunu
ve bu durumun onlara anlatılamayacağını,
ilerde tedavi edilebileceği tarzda bir şeyler yazmıştın..
bu konuda seninle sonuna kadar hemfikirim.. ben zaten bu sitede bunun mücadelesini veriyorum..
insanoğlunun doğduğunda "safbilinç" olarak sağlıklı olduğunu
ama ondan sonra insan olan ataları tarafından "zihin/ego" denen illetle hastalandırıldığını
ve bu hastalığın nesilden nesile günümüze kadar gelindiğini
bu yüzden bu insanların bir suçu/kusuru olmadığını
teizm düzeyi bilnç açıklığını "derin uyku"
nonteizm düzeyi bilinçaçıklığını "uyku mahmurluğu"
olarak adlandırdıktan sonra
bu düzeyde insanlarla konuşarak bir yere varılamayacağını
varolan bilinçaçıklık durumunun değiştirelemeyeceğini
ancak kişinin beyin nörokimyası(konektomu) değişmeye hazır hale geldiğinde
çevresel sesli uyaranlarla kırılma noktasını aşıp
bir üst seviyeye geçebileceği
tezini ortaya koyuyor ve savunuyorum zaten ben..
teizm ve nonteizm bilinaçıklık seviyesinde yaşayan insanın "kendine yabancı" olduğunu
bunu aşabilen insanın da tekrar o doğduğu andaki safbilinç durumuna döndüğünü,
yani hastalıktan iyileşip kendini bulduğunu(özbenlik)
ve bu yüzden kendini bulana kadar tüm dünyayala bir savaş/kaos içinde yaşayıp
ancak özüne dönüp kendiyle yüzleşince bu kaos/savaşın bitip
tüm dünya insanlığının aslında kendisinin kardeşi olduğunun farkına varıp
aydınlanma/farkındalık/insanlaşma
dediğim bilinç düzeyine çıkabileceğini anlatmaya çalışıyorum..
gelelim senin sadece islam karşıtlığına..
evet sen sadece islamın karşıtı değilsin.. tüm dünya insanlığı gibi kendi evrene anlam verme bilinç düzeylerinin hepsinin karşısındasın..
sen kendini "ateist(pozitif ateist)" olarak tanımlıyorsun..
evet artık sen pozitif ateizmin dışındaki tüm deklerasyonların karşısındasın
yani sen artık bir
a-deistsin
a-panteistsin
a-panenteistsin
a-islamsın
a-budizmsin
a-hinduizmsin
a-museviliksin
a-hristiyanlıksın
a-agnostisizmsin
a-negatifateizm
..
vs..
yani "pozitif ateizm" dışındaki tüm insanoğlu tarafından üretilmiş bilinç/inanç deklarasyonlarının karşısındasın..
senin bu açıklamanı sevgili ateist.bakış ve bir kaç ateist arakadaş daha dile getirmişti.. iyi de bu durum sadece size özel bir durum değil ki..
yukarda yaptığım listeden bir grubu çıkar, pozitif ateizm yerine koy, aynı şey..
bu durumu 2 yıldır bu sitede algılatamaya çalışıyorum..
bu dünyada her insan için geçerli ve istinasız şaşmaz kural şudur..
benim varlığa baktığımda gördüğüm ve verdiğim anlam doğru/gerçek/hakikat,
diğerlerinin hepsi yanlış/aldanma/batıldır..
bu kurala ateist de dahildir, panteist de müslüman da, hristiyan da, sünni de, alevi de, ortodoks da, musevi de, budist de, protestan da, katolik de, hindu da, protestan da, deist de, agnostik de vs.. git afrikada yaşayan ilkel bir kabileye yada eski amerikan kızılderililerine, durum yine değişmez, onların yaşama/varlığa verdikleri bir anlam vardır, bunun dışındaki tüm anlam ve içerikleri reddederler..
dünyayı bir uçtan bir uca tüm bölgelerini gez dolaş, güneyden kuzeye batıdan doğuya.. sokaktan rastgele adamlar çevir.. ve onlara inançlarını(varlığa verdiği anlam ve içerikleri) sor, ondan sonra da o insanlara pozitif ateizmi anlat ve kabulettirmeye çalış..
bu insanların hepsi egoda/zihinde/yalancı benlikte yaşamaktadır.. ve benliğin çok ciddi/kuvvetli savunma mekanızmaları vardır..
sen pozitif ateizmi anlatmaya başlattığında..
önce ilgilenmeyeceklerdir..
devam edersen, seni alaya alabilirler..
devam edersen, sana hakaret edebilirler..
devam edersen, sana fiziksel saldırabilirler
devam edersen ve seninle konuşarak ya da fiziksel olarak başa çıkmazlarsa kaçacaklardır..
bu anllatığım senaryo tüm inançlar(anlam içerik vermeler, pozitif ateizm dahil) için geçerlidir.. tüm dünya insanlığı sahtebenlikte yaşamaktadır..
sahtebenlik/ego; insanoğlu denen canlı türünü bu zaman, mekan, nitelik, nicelik olarak ortaya koyamadığımız uçsuz bucaksız evren/varlık hakkında "bilmediğinin/bilimiyorum" denilen belirsizlikten yani bu acı gerçekten korur..
o yüzdendir ki tüm dünya insanlığı yaşama/varlığa verdiği anlam ve içeriği bir gerçeklik olarak algılamak zorundadır.. yani bildiğini zannetme yanılgısı içinde yaşar..
müslümanı da aynıdır, ateisti de, hristiyanı da, budisti de, deisti de, agnostiği de vs..
kimse ben bilincime yansıyan bu evreni/varlığı
*zamansal
mekansal,
niteliksel,
niceliksel
* sınanabilinir
gözlemlenebilir
tekrarlanabilinir
evrensel onay almış olarak
* yani "bir bütün/mutlak 1"
olarak ortaya koyamadığım için "bilemem/bilmiyorum" diyemez..
peki ne yapar?
varlığa evrene baktığında atalarının ulaşabildiği nihai kavram tanrının etrafında dönüp dolaşır..
tanrı kavramı batı dünyasının tepesinde demoklasın kılıcı gibi durmaktadır.. tüm felsefe tarihi, terminolojosi, sınıflaması hep tanrı üzerinedir..
insanoğlu tanrı kavramından özgürleşip bu perdeyi aşamamaktadır.. varsa yoksa tanrı, tanrıyla kalkılır tanrıyla yatılır, tüm tartışmalar, konuşmaların sonunda geldiği nokta "tanrı varmı/yokmu" ya kilitlenmek zorundadır..
ve insanoğlu üretebildiği tek nihai soyut bu tanrı etrafında yerini alıp(teizm, ateizm, deizm, panteizm, agnostisizm) birbiriyle dalaşmaya devam etmektedir binlerce yıldır..
dediğim gibi bu dünyada herkes kendi bilinç/inanç deklarasyonun dışındakilerinin karşısındadır, sadece siz ateistler değil.. bu işin
"düşünme/soyut" boyutudur..
işin bir de
"somut/tutum ve davranış şekli" boyutu vardır.. ki asıl önemli olan budur, çünkü insanoğlunu insani olmayan bir biçimde yaşatır..
evet sen pozitif ateist olarak bunun dışındaki herşeyin karşısındasın.. ama senin safbilincinin üzerinde islam zihni/perdesi var.. ve senin mücadelen bu islam karşıtlığı ve kısmen de bu islamın onayladığı semavi dinleri yanlışlamakla geçecektir..
dünyanın hangi coğrafyasına gidersen git ve orda yaşamaya başla, sen sahip olduğun zihni heryere götüreceksin, yani seninle beraber gelecek..
bak sitemizde yutdışında yani gayrimüslim ülkelerde yaşayan üyelerimiz var.. onların hepsi islam zihni taşıdıkları için teistler islamı doğrulamaya, nonteistler islamı yanlışlamakla zaman geçirmektedirler..
yani sevgili OffSpring, sen yarın öbürgün bir sebeple yurtdışına çıkıp orda yaşamaya başlarsan ve felsefeye ilgin devam ederse gidip de o ülkenin inancıyla boğuşmayacaksın, yani japonya gidersen budizmi, hindistana gidersen hinduizmi, israile gidersen museviliği, avrupa amerikaya gidersen hristiyanlığı/iseviliği yanlışlamak sana hiç bir haz/tatmin vermeyecektir.. sen ne yapıp edip internetten böyle islam başta olmak üzere kısmen de semavi dinleri yanlışlamak için internet sitelerinde dolaşacaksın..
çünkü sahtebenlik/ego yalancı tatmin/tatminsizlik üzerine kurgulanmıştır..
yine çok uzattım
umarım bu kez
"zihin hapsi"nin ne olduğunu aktarabilmişimdir..