04-11-2011, 13:58
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Hayvanlar ve İnsan
Dünyanın yaratılıp Adem ve Havva'nın buraya gönderilme hikayesni daha önce Dünyanın Yaratılma Amacı Neydi? başlığında incelemeye çalışmıştım. Buna göre, dünya insanlar için bir test alanı olarak yaratılmıştı hem de Adem ve Havva'dan önce. Bu başlıkta ise hayvanların yaratılma hikayesini incelemeye çalışacağım.
İslam dinine göre, hayvanlar, insanların gerek iş için gerekse besin olarak kullanması için vardır. Bir kaç ayet ile bunu gösterecek olursak;
Diyanet İşleri
NAHL 16/5. Hayvanları da yaratmıştır. Onlarda sizi ısıtacak şeyler ve birçok faydalar vardır. Onların etlerini de yersiniz.
Diyanet İşleri
HAC 22/37. Bu hayvanların ne etleri ve ne de kanları Allah’a ulaşacaktır. Allah’a ulaşacak olan ancak sizin O’nun için yaptığınız gösterişten uzak amel ve ibadettir. Size doğru yolu gösterdiğinden, Allah’ı yüceltmeniz için onları böylece sizin buyruğunuza vermiştir. İyilik yapanlara müjde et.
Diyanet İşleri
YASİN 36/72. Onları kendilerinin buyruğuna verdik; bindikleri de, etini yedikleri de vardır.
Yani, gördüğümüz üzere, insanlar ihtiyaçları doğrultusunda bu hayvanlardan faydalanabilirler. Yine bir diğer ayette de hayvanların zaten insanlar için yaratıldığı söylenmiştir:
Diyanet İşleri
MÜMİN 40/79. Binek olarak kullanmanız ve yemeniz için hayvanları sizin için yaratan Allah’tır.
Bu ayetler ışığında diyebiliriz ki, islam inancına göre hayvanlar, insanlar için yaratılmıştır. İnsanlar için yaratılmış olmaları nedeniyle de mantık gereği insanlardan sonra (en azından adem ve havvadan sonra) yaratılmış olmaları gerekir.
Ancak, bugün modern bilimin de ışığında görüyoruz ki, fosil yaşı hesaplarına göre, pek çok hayvan, modern insandan çok daha yaşlıdır. Bu durumda, hayvanların insanlardan daha eski bir tarihe ait olduklarını söylemek gerekir.
Ancak, kuranda yazan ayetlerin mantığına göre ise tam tersi bir durum gerçekleşmiş olması gerekmektedir. Bu da açıkça bir çelişkidir.
Kullanıma sunulan hayvanların daha sonra yaratıldığını iddia edebilecek arkadaşlar için peşinen söylemek isterim ki, en yaşlı modern insan fosili 1-2 milyon yıllık bir yaşa sahipken, 3000 yıl önce evcilleştirilmiş olan modern atların fosil kayıtları ise 5 milyon yıllık bir geçmişe işaret etmektedir. Atların evrimsel süreç içerisindeki en eski ataları ise 55 milyon yaşındadır.
Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)
SERBEST KALEM
|

04-11-2011, 20:05
|
 |
Üye
|
|
|
|
Celiski olarak harika bir tespit,fakat bu tip konular dinci kesimin agzindan sular akarak cevap verdikleri konulardir.
Ornegin sunu diyebilirler 'Sen ev yapmadan ,evinin icine girip oturabilirmisin?',yani faydalanilacak nesnelerin,faydalanacak kisiden once var olmasi gerekmektedir.
saygilar
|

04-11-2011, 21:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
basmagul´isimli üyeden Alıntı
Celiski olarak harika bir tespit,fakat bu tip konular dinci kesimin agzindan sular akarak cevap verdikleri konulardir.
Ornegin sunu diyebilirler 'Sen ev yapmadan ,evinin icine girip oturabilirmisin?',yani faydalanilacak nesnelerin,faydalanacak kisiden once var olmasi gerekmektedir.
saygilar
|
Aslında haklısınız. Ancak arada 3 milyon yıl olması biraz düşündürücü olmalı 
SERBEST KALEM
|

04-11-2011, 23:38
|
|
Üye
|
|
|
|
O zaman bizleri hayvanlar için yaratmıştır. Bu Allah
ın işine akıl fikir yürütmek çok zor.
|

05-11-2011, 00:58
|
|
Üye
|
|
|
|
İnsanoğlunun atası Adem yaratılmadan çok önce cinler yaratılmıştı. Cinler, Dünya'dan önce Mars gibi başka gezegenlerde muhtemelen yaşamlarını sürdürdüler. Bu gezegenlerde yaşayan "cin toplumları", insan toplumları gibi kendilerine gelen elçilerin İslam'a çağrılarını kabul etmeyip, elçilerini öldürmek istediklerinden dolayı, yaşadıkları gezegenle birlikte helaka uğramışlardır. Allah, insanlar gibi cinleri de takva ve fucura yönelme potansiyelleriyle yaratmıştır. Bir süre Allah'a köle olarak yaşayan cinler, daha sonra sapmışlardır. Cin toplumlarına da içlerinden elçiler gönderildi ve uyarıldılar. Ancak uyarılardan yüz çeviren, yaşadıkları gezegeni ifsad eden ve kan döken cin toplumları, sünnetullah gereği helak edildiler.
http://www.yaklasansaat.com/cin-seyt...in_toplumu.asp
“Rabbin meleklere: “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” dediği vakit onlar: “Â! Oradaki nizamı bozacak ve yeryüzünü kana bulayacak bir mahlûk mu yaratacaksın? Oysa biz sana devamlı hamd, ibadet yapıp, Sen’i tenzih etmekteyiz” dediler. Allah: “Ben, sizin bilmediğiniz pek çok şey bilirim” buyurdu.” (Bakara 2/30).
.Bu ayetden anlaşılıyorki daha önce yeryüzünde insanlardan önce kan ve vesat çıkaran toplumlar vardı..!!!!!! nedeni bu olabilirmi çok akıllı arkadaşlarım hayvanlar ozamnalarda yaşamış olabilirler dünyanın yaşını belirten bir ayet yok bu arada..
Konu Neva tarafından (05-11-2011 Saat 01:21 ) değiştirilmiştir.
Sebep: uzun ve kaynaksiz copy/paste duzenlendi.
|

05-11-2011, 01:22
|
 |
Üye
|
|
|
|
sn. Undersun, (Dünya'ya gelip müslüman cinlerle beraber, kafir cinlere karşı savaşmış ve büyük
yararlıklar göstermiştir.)
sizinkilerle bizimkiler bayağı kapışmışlar ama pekte fazla yararlık gösterdikleri söylenemez. vay be..
|

05-11-2011, 01:30
|
|
Üye
|
|
|
|
sergenci´isimli üyeden Alıntı
sn. Undersun, (Dünya'ya gelip müslüman cinlerle beraber, kafir cinlere karşı savaşmış ve büyük
yararlıklar göstermiştir.)
sizinkilerle bizimkiler bayağı kapışmışlar ama pekte fazla yararlık gösterdikleri söylenemez. vay be..
|
Bi kere siz hiçbir şeye inanmıyorsunuz ,konu cin şeytanlar olduğu için..cin şeytanlar şeytanın yolunda olduğu için inananlara zulm kötülük yapmakda..Şu anda da mesala şeytanın oyuncuları uyuşturucu silah ve savaşlarla insanları katletmekte bunlar zaten tehlike arz edenler Sizin kimseye zararınız yokki..sizde kendinizi kafir mi sayıyorsunuz  sizden kimseye zarar gelmez..onun için savaş bu kötülerle..sizin kötülüğünüz kendinize..dostlar
|

05-11-2011, 01:59
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın undersun,
Öncelikle cinler ile ilgili verdiğiniz bilgiler (mars ya da başka bir gezegende yaşayıp helak olmaları) kurmacadır. Kendi dininizde bile yeri olmayan bilgilerden oluşmaktadır. Bu bakımdan cinler konusunu bir kenara bırakıyorum.
Hayvanlar hakkında vermiş olduğum ayeti tekrar inceleyelim:
Diyanet İşleri
MÜMİN 40/79. Binek olarak kullanmanız ve yemeniz için hayvanları sizin için yaratan Allah’tır.
Kuran ve gönderildiği iddia edilen peygamber Muhammed, insanların peygamberidir. Dolayısıyla kuran da insanların kitabıdır. Bu nedenle, yukarıdaki ayet insanlara hitaben yazılmıştır. Bu nedenle, hayvanların daha önce de varolduğunu iddia ettiğiniz bir toplum için yaratılmış olması iddiası geçersizdir.
Adem'in ise, ilk olarak cennette yaşamış olduğu ve daha sonra dünyaya gönderildiği söylenir. Bu nedenle de ademden önce hayvanların yaratılmış olması söz konusu olamaz. Hayvanların yaratılması meselesi ise, en erken adem dünyaya gönderildiğinde gerçekleşritilmiş olmalıdır. Ancak, en basitinden binek olarak belirlenmiş olan at bile insandan 3 milyon yıl eskidir. 100 milyon yıllık dinazor fosillerine değinmiyorum bile.
Sizin iddianızı doğru kabul edersek; ayette sizin ve sizden öncekilerin denmesi gerekir ki bu yok. Bu nedenle iddianız yine geçersiz. Eğer iddianızın kesin geçerli ve doğru olduğunu söylüyorsanız, bu durumda iki ihtimal vardır:
1) Ayet mantıksızdır.
2) Kuran değiştirilmiştir.
Bu iki iddiadan biri kabul edilirse, islamın tanrısı eksik bir tanrı olacaktır. Kabul edilmez ise de ayetlerde çelişki devam edecektir. Her iki durumda da islam dininde bir mantık hatası olduğu göze batmaktadır.
SERBEST KALEM
|

05-11-2011, 03:55
|
 |
Üye
|
|
|
|
undersun´isimli üyeden Alıntı
“Rabbin meleklere: “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” dediği vakit onlar: “Â! Oradaki nizamı bozacak ve yeryüzünü kana bulayacak bir mahlûk mu yaratacaksın? Oysa biz sana devamlı hamd, ibadet yapıp, Sen’i tenzih etmekteyiz” dediler. Allah: “Ben, sizin bilmediğiniz pek çok şey bilirim” buyurdu.” (Bakara 2/30).
.Bu ayetden anlaşılıyorki daha önce yeryüzünde insanlardan önce kan ve vesat çıkaran toplumlar vardı..!!!!!! nedeni bu olabilirmi çok akıllı arkadaşlarım hayvanlar ozamnalarda yaşamış olabilirler dünyanın yaşını belirten bir ayet yok bu arada..
|
Bu ayetin devamında;
"Allah, Âdem’e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin” dedi.
Melekler, “Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin” dediler.
Allah, şöyle dedi: “Ey Âdem! Onlara bunların isimlerini söyle.” Âdem, meleklere onların isimlerini bildirince Allah, “Size, göklerin ve yerin gaybını şüphesiz ki ben bilirim, yine açığa vurduklarınızı da, gizli tuttuklarınızı da ben bilirim demedim mi?” dedi.
Kısacası allah meleklerine ilk başta insanla ilgili tahminlerinden ötürü bir güzel fırça çekiyor, herşeyi doğru bilemeyeceklerini, gaybı bir tek kendisinin bilebileceğini söylüyor.
O zaman soralım şimdi, allah insanı yaratıp yeryüzüne saldı da melekler bu tahminlerinde gerçekten de yanıldılar mı; bu yeryüzünde nizamı bozan ve onu daha fazla kana bulayan insandan başka bir canlı var mı? Yok. Ne oldu hani sen biliyordun bir tek gaybı. Meleklerin dediklerinde haklı çıktılar işte.
Allahın meleklerin bu sitemini duyduğu vakit onlara "o kadar doğruyu biliyorsanız hadi bunu da bilin, siz nerden bileceksiniz" demek yerine "helal olsun size nasıl da doğru bildiniz" demesi gerekirdi. Öyle değil mi Undersun?
|

05-11-2011, 04:09
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili undersun islam tarihinde bu cin işiyle en çok uğraşan ve ilk kitabı yazan imamı şibli
adında bir zattır hikayelerin çoğu şibli mahreclidir.
sevgili undersun çok yerde yazdım öğrenmen için tekrar yazıyorum.
kurandan sonra islamı ve tarihini anlatan adamları sıralıyorum
peygamberinin hayatını kayda geçen adamlar şunlardır
VAKIDİ, İBNİ İSHAK, İBNİ HİŞAM.
İNTERNETE GİR BİR BAK BU ADAMLAR NE ZAMAN YAŞAMIŞLAR
tarihini yazan taberi ne zaman yaşamıştır onada bir bak
daha sonrada kurandan sonra en güvenilir kitap olarak sahihi buhari ne zaman yaşamış ona bak. birde kutubi sitte yi yazan adamların yaşadığı yüzyıla bak. öğren
b uyazılanların belgesi yok tamamı dedikodu yani islami terimle tevatür
bunlar ı bir önce öğren ondan sonra ahkam kes.
kurana gelince bugün elimizde bir tane orjinal kuran yok. şu an elimizdekilerin en eskisi
750 yıllara tarihli
bana inanmıyorsan eğr istanbulda yaşıyorsan sultan ahmetteki '' türk islam eserleri müzesine git ve gör 9 y.y. sonuna kadar olan kuranlarda hareke bile yok.
birde düşün cahi arap hiçmi hata yapmadı harekesiz kuranı kayda geçirirsen
yedi kurra meşru sayılıyor .yanlış okuma olmazmı
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|