Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-09-2006, 00:23
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Neden Tek Tanrılı Dinlerin Hepsi Ortadogu Kökenli?

bunun nedeni gayet açık: asya afrika ve akdeniz uygarlıklarının birikimi, bilimsel bilgi üretimi, felsefe ortadoguda yogunlaşırsa tektanrılı dinlerinde bu cografyada gerçekleşmiş olması dogaldır. Çünkü tektanrılı dinlere geçişin iki anlamı var:insanın bilimsel soyutlama yetenegi artık 'sıfır'ı *'yok'u 'hiç'i üretmiş. 'Hiçlik' kavramı esasında muazzam bir soyutlama yetenegidir.insan dogada hayatı boyunca var olanlarla ilişki içindeyken 'hiçlik' kavramını 'sonsuz' kavramını geliştirmiş. bütün matematiksel bilimler için gerekli olan bilgi birikimi, hindistan ve çin de dahil olmak üzere ortadoguda yogunlaşır.Sonsuzluk hiçlik kavramlarına ulaşılmadan insanlık tektanrılı dinlere geçemez.Çünkü öyle bir tanrı tasviri yapması gerekirki, hiç bir yerde yok ama her yerde var.O tanrının cismi yok, sonsuz büyüklükte. O tanrının gücü sonsuza kadar egemen. Tanrıyı tarif ederken kullandıgınız kavramlar 'hiçlik' ve 'sonsuzluk' dolayısıyla o kavramlar olmadanbu soyutlama düzeyine varılmadan tektanrılı din olmaz.
Alt 19-09-2006, 00:29
Yaşam_Ve_Ölüm Yaşam_Ve_Ölüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: neden tektanrılı dinlerin hepsi ortadogu kökenli?

Bak bunu bende çok araştırdım. Bizim müslümanlar ortadoğu , afrika vb yerlerde bulunuyorlar. Hristiyanlar ise genelde avrupada bulunuyor.
Ama hepsi genelde Bir yaratıcıya inanıyor. Demekki 124 bin peygamber gerçekten gelmiş. Allah her yere her kavime elçi yollamış.

Yollamamış olsa bu kadar insan niye Bir yüce yaratıcıya inansın dimi ama..

Ya bakmayın siz günümüzde din savaşları bile hikaye. Artık herkesin dini imanı para olmuş. Bilhassa Amerika ve George Bush. Adamın çevresinde petrol şirketleri şuna saldır buna saldır diyorlar. neymış hesapta özgürlük getirceklermiş. neymiş din savaşı imiş vs vs . Yemezler amerika yemezler George Bush.Senın dinin imanın para..
Alt 19-09-2006, 00:39
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Bu konuyla ilgili topicleri araştırın lütfen. En az 10 ayrı topic var bu konuda. Ortadaoğu dinlerinin kökeni Yahudi dinidir. Bütün peygamberler de Yahudi'dir. Tabii Muhammed hariç. O Arap.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 19-09-2006, 00:55
Yaşam_Ve_Ölüm Yaşam_Ve_Ölüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sargon o altında kı imza bence gerçeğe uygun değil. Arif olana din gerekmez beni ilgilendirmez. Ama alevi deyişi demen bence yanlış. Ben alevi - sunni ayrımı yapmam . Ama bir çok alevi kardeşlerim , arkadaşlarım var. Hepside dinine düşkündür. Allaha inanırlar. Namaz kılarlar. Kuran okurlar.

Ben genede alevilikte böyle deyiş varmı sorucam. Ama ben şahsen sanmıyorum.

Yani demek istediğim ricam , aleviliği lütfen yanlış tarif etmeyelim.

Sevgili arkadaşım;Eğer birisi bir şey yazmış ve siz de onun doğru olup olmadığını; daha henüz bilmiyorsanız sizden ricam;
"Ben genede alevilikte böyle deyiş varmı sorucam." dediğinizden dolayı sorup,"Ama ben şahsen sanmıyorum." yerine BİLSENİZ sonra da "Sargon o altında kı imza bence gerçeğe uygun değil." deseniz nasıl olur??

Psikokemoterapi
Alt 19-09-2006, 01:27
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tek tanrı fikrini ilk ortaya atan kişi Akhenaton (Amonofis) adlı mısır firavunudur. Musa'dan sadece 70 yıl önce, tam olarak aynı yerde tanrının tek olduğunu, kendisinin de onun temsilcisi olduğunu ilan etmiştir.

Eski Mısır dinine göre bir kavme saldırılır ve elegeçirilirse oranın yerel tanrısı da bir şekilde mısır dinine dahil edilmekteydi. Bu strateji Mısır topraklarına yeni katılanların bu uygarlığa kolayca adapte olabilmesini sağlıyordu. Ancak Akhenaton döneminde din adamları ve onların güçleri fazla artmış, tanrıların sayısı 3 haneli rakamlarla ifade edilir olmuş, mısır toprakları uçsuz bucaksız bir hal almış ve halk arasında birliği sağlamak imkansızlaşmıştı.

Bu ortamda herkesin 1 tane tanrıya inanması pek çok sorunu çözecekti. Akhenaton da tanrının tek olduğunu ve onun da güneş olduğunu, kendisinin de onun temsilcisi olduğunu ilan ederek bir din reformu başlattı. Bu arada adını da değiştirip Amonofis yaptı.

Kendi döneminde bu tek tanrı görüşünü yaymak için pek çok adım atıp bu inancı yayacak rahipler yetiştirmiş, tapınaklar yaptırmış ve diğer tanrıları yasaklamış da olsa ölümünden sonra yerine geçen yeni firavun bu reformu devam ettirmemiş ve Amonofis'den nefret eden din adamlarının etkisinde kalıp eski sisteme dönülmesini sağlamıştır.

70 yıl sonra, vaktiyle Amonofis'in gezdiği sokaklarda, Musa ibranilere tanrının tek olduğunu ve kendisinin de onun elçisi olduğunu söylüyordu.

Bence Musa, Amonofis döneminde yetiştirilmiş rahiplerden etkilenmiş ve ortak bir "tek tanrıya" inanmanın Mısırlıların inşaatlarında çalışan ibraniler için de bir birlik sağlayabileceğini, böylece ibranilerin kendi kaderlerini belirleyebilecek güce sahip olabileceğini düşünerek böyle bir işe kalkışmıştır. Tabi çok ileri görüşlü biriyse peygamberlik iddiasının bi tutarsa neler kazandıracağını hesaplamış bir uyanık da olabilir.

m.kara
Alt 19-09-2006, 09:31
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Peki Tanrı niçin özel adını puta-tapar Araplara bildirdi bir tek.
124 bin peygamberin gerçekten var olduğunu kabul etsek bunlardan neden sadece bir tanesine kendi adının puta-tapar Arapların 'Ay Tanrısı' olarak bildikleri ad olduğunu bildirdi?
Neden Musa'ya, İsa'ya adının Allah olduğunu bildirmedi?
Bir cehennem'in varlığını niçin Musa'ya bildirmedi? Ki cehennem islamiyet'te oldukça önemli bir yere sahipken, Kur'an cehennem tasvirleri ve cehennemdeki insan tasvirleriyle doluyken daha önceki (ilk) semavi kitabında niçin 'Cehennem de var, bana ortak koşanları Cehennemimde yakacağım' türünde haberler vermedi.

Hadisten öğreniyoruz ki Hristiyanlara da 'Cennette yeme içme olduğu bildirilmemiş' veya 'Cennette yeme içme yok' diye bildirilmiş. Aynı Tanrının aynı dini tebliğ eden elçilerine neden farklı bilgiler verilmiş. Kendi özel adından gayb haberlerine kadar varan bu farklılığın sebebi ne?

Tevratta yer yüzünde bir mekan olan Aden bahçeleri niçin Kur'an'da Cennetlerden bir Cennet?
Tanrı aynı, din aynı, peki bu çeşitlilik ne?

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 23-09-2006, 14:40
Üye Değil

Aynı bildirilip farklı hale getirilmiş olamaz mı ? Bu olasılık çok mu saçma ?
Dediğim hıristiyanlığın kaldırılmış din olduğu ile örtüşüyor...
Museviler içinde geçerli...O bölümler aptal rahip sınıfı tarafından değiştirilmiş olabilirler.
İşte farklılık burdan kaynaklanıyo.Yoksa cennet aynı cehennem aynı.
İkinci bir teorim ise peygamberlerin geldikleri toplumlardaki kültürel farklar ve geldikleri zamanlar...
Değişiklikler bu yüzden olmuş olabilir
Çünkü *hiç bir Müslüman,hiçbir zaman Tanrıyı anlamaya çalışmaz!!!!!
Alt 23-09-2006, 15:06
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sevgili K.C

Şu anda hatırlayamadığım bir tarihçi,Musa'nın tek tanrısı
Jehova'adının aslında arap olan karısının kabile tanrısının adı olduğunu
söylüyordu.

Benzerlik ilginç değil mi?Aslında hep daha önce var olan bir ismin
yeniden pazarlanması...

Bir de şu 124.000 peygamber hikayesi de ilginç.Bu konuda kaynak bulamadım
ben.Basit bir hesap yapalım:
İnsanın toprağa yerleşmesinin en eski buluntuları M.Ö 8000 yılını gösteriyor.Biz
bunu da geriye çekelim var sayalım MÖ 12000 yılı.Peygamberin islamı sunuşu
da M.S 600 yılları.Ve bu süreçte 124000 peygamber gelmiş.Matematiksel olarak
her yılda güneşin altında yaklaşık 10 peygamber dolaşmış...

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 23-09-2006, 15:32
Üye Değil

Mezopotamyanın medeniyet ve kültürel olarak bir önemi olabilir. Burda medeniyetin çıkmasının da herhalde coğrafi olarak etkisi vardır. Ayrıca sadece orta doğu değil, hindistan ve çevresi, amerika kıtası (Mayalar) da uygarlık olarak ileriydiler. Bu yüzden sırf medeniyeti orta doğu merkezli görmek yanlış ama orta doğunun tarihi olarak değeri çok büyük
Alt 23-09-2006, 17:09
istavrit istavrit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayin yasam ve olum,

Demekki 124 bin peygamber gerçekten gelmiş. Allah her yere her kavime elçi yollamış.

ne kadar iddali bir cumle bu..bu cumlenin altindan kalkamazsin..

gercek dedigin sey somut, izah edilebilir, belgeye dayanilir nitelikte olmali..

ve her yere her kavime elçi yollamış..

bunlar gercek ise;

azteklerin, akalarin, inkalarin, eskimolarin, cenevizlilerinde birer elcileri oldugunu isimleri ile bize liste halinde yazabilirmisiniz..

jamaikaya, antillere, cibutiye, alaskaya, sibiryaya giden elcilerinde bir dokumu varmi elinizde..

butun peygamberler muhammed haric yahudi iken o toplumlara giden elciler yerel insanlarla hangi dilde anlasmislardir..dunyada bilinen 6.000 dil vardir..her elci gittigi toplumun dili ile mi konusuyordu..yoksa yaninda bir tercumanmi goturuyordu?

avustralyadaki aborjinlere elciler gokten zembillemi ulastilar o zaman?
yoksa ucak ve gemi gibi ulasim araclari 7.000 yil once varmiydi?
veya nasil bir mucize ile oraya ulastilar..

siz bilirsiniz! malta adasina giden peygamber kimdi, hangi dille konusurdu?

umarim tatmin edici cevaplar verirsiniz..

hadi uzaga gitmeyelim..bize gelen elci kimdir..turklere gelen elci turk olmali..iskender evrenesoglu rotar yapmis bir elcimidir?

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH

Önerilen Siteler