23-09-2006, 13:54
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
zamanda yolculuk
Sn. Arkadaşlar,
Din olgusunun beyinlerde yer ettiği şekli ile tezahürlerini, sığlığı, anlamsızlığı, ritüelizmi, yoz oluşumları az çok çevremizde ve güncel haberler içinde görmekteyiz. Tarihin derinliklerinde, küllenmiş, kaynakları tahrif edilmiş, toplum bilincinden silinmeye çalışılan uygulamalardan burada bahsetmek istiyorum. Tüm korkunçluğu ile bilinmeze yıkılan hataların eşliğindeki, unuttuğumuz, kitaplara geçmeyen tarihten. İd sahibi insanın tarihinden.
Konularımız aslında tüm dinlerle alakalı konuları kapsamasına rağmen genelde İslamiyet dışındaki dinlerden ve ortaçağdan bahsedeceğim. Sitemizdeki konular; ağırlıklı olarak, İslamiyet’ten bahsettiği ve birçok arkadaşımız bu konularda detaylı araştırmalarından dolayı biz bu konuda İslamiyet’i almayı fazlalık gördük. Yoksa İslam tarihi de sütten çıkmış ak kaşık, kesinlikle değildir.
Tam da İsa öğretisinin, tanrı gölgesi; dünyada diğer görüşler karşısında kin ve nefretini aktarırken. Tam da dünyaya hakim olduğunu ilan eden, batı emperyalizminin; kendisinden başka hiçbir canlıya nefes alma fırsatı vermezken. Tüm dünyaya insanlık dersi vermeye çalışan bu insanların ve bu öğretilerin; biraz daha geçmişteki savunucuları ve ataları hakkında bir tarih.
İlginizi çekeceği ümidi ile başlıyorum. Siteye hayırlı olsun.
“Orta çağ, Son Batı Roma İmparatoru’nun düşüş tarihi M.S. 476 ile Doğu Roma’nın (Bizans) yıkılışı M.S. 1453, bir başka ifadeyle İstanbul’un Türklerin eline geçişi arasındaki, on asırlık dönemdir.” (Büyük Larousse Sözlük ve Ansiklopedisi 17. cilt)
(Yıkılan Ortacağ, bir tarihi dönem olarak yıkılmıştı. Ortaçağ zihniyeti ise hala devam etmektedir.)
Ortaçağ’ın müsebbibi de kurucuları da savunucuları da bugün; hür, demokratik, sosyal, ileri, çağdaş dediğimiz Avrupa Birliği ülkelerinin ataları olan Hıristiyan Avrupalılardı. İlk durağımız; bugünkü Romanya, o günkü adı ile Eflak presliği
Esas adı; Vlad Tepeş olup, Eflak prensi sıfatı ile dönemin baskın lideri, namı diğer DRAKUL.
Ulahlar kendi lisanlarında cellat anlamına gelen “Çpelpuç”, Macarlar ise dillerinde, şeytan anlamına gelen “Drakul” ismini vermişlerdi. Biz daha çok onu “Kazıklı Voyvoda” olarak biliriz.
“Vlad’ ın en sevdiği eğlence kazık işkencesi idi. Kazıklara vurulmuş ve işkencelerle can vermekte olan insanlardan oluşan kalın bir dairenin ortasında, sarayının halkı ile birlikte yemek yemekten büyük haz duyardı. Eline geçen savaş esirlerinin, ayaklarındaki derinin yüzülmesini ve meydana çıkan kırmızı etlerin tuz ile oğuşturulmasını, ondan sonra da elem ve azabın artması için keçilere yalattırılmasının emrederdi. Kendisine gelen elçilerin başları açık olarak önüne çıkmayı reddetmesi üzerine üçer çivi ile başlıklarını kafalarına çivilemişti. Bir gün memleketin bütün dilencilerini büyük bir ziyafete çağırarak, iyice doyurduktan sonra, sofra masasını ateşlettirip hepsini yaktırdı. Kadınların memelerini kestirerek, onların yerlerine çocuklarının başlarını yapıştırmak, çocukları, annelerinin ateşte kızartılmış etlerini yemeye zorlamak, insanları sebze gibi doğramak ve çömlek içinde pişirmek sıkça yaptıklarındandı. Bir gün eşek üzerinde rastladığı bir farklı mezhepten bir papazı, eşeğiyle beraber kazıklattı. Başkasının malına el dokundurulmamasını öğütleyen bir rahip Durakul’un kendisine ayırdığı bir ekmek parçasını almış olmasından dolayı, hemen orada kazığa vuruldu. Lisan öğrenmeleri için Eflak’a gönderilmiş olan 400 Transilvanyalı gencin hepsini birden ateşte yaktırmış, 600 Bohemyalı taciri Pazar yerinde kazığa vurdurduğu ya da çarmıha gerdirdiği bir gün, analarının yanında çocuklar da kazığa vurulmuştu. Sevgililerinden birinin kendisinin yanlışlıkla hamile zannetmesi üzerine canavar bizzat kadının karnının yarmıştır” (Büyük Osmanlı Tarihi (Hammer) 2. Cilt)
Kendi satırlarım olmayıp, tamamen kaynaktan aktarıldığı için yumuşatamadığım yazım için şimdiden özürlerimi sunarım. Ancak gerçekler tüm çıplaklığı ile beyinlerimizde oluşturulamazlar ise tarihi çıkarımların anlamsızlaşacağını düşünüyorum. Eğer, bu ilk yazım; tarzından dolayı silinmez ise, konularımın devamını şevkle yazmaya çalışacağım.
Devam edecek…
|

23-09-2006, 14:12
|
|
|
Re: zamanda yolculuk
kesinlikle düşünmediğiniz; onların yaptığının zaten islamla bağdaşmadığı ayrıca her müslümanım diyen insanın tam olarak müslüman olup olmadığının tartışılması gerektiği...
her müslümanım diyen kişi biri vur diye toptan islamı inkar etmek mantıksızca bir hareket, bu aynen yüz kişilik bir gemide biri katil diye gemiyi batırmaya benziyo...banane ladin de banene sapık imamlardan, sofulardan üfürükçülerden umrumda bile değil...zaten dedikleri alakası yok islamla...bunu bi anlasanız işi biticek ama  ...
İnsanlık İslamı anlamadığı ve herşeyi ticarete vurdurduğu için sizinde yanlış anlamanız normal! Ama bu demek değildir ki İslam yanlış ve öğrenilmez...
İsteyen her şeyi yapar, yeterki istemek lazım !
|

25-09-2006, 09:19
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bu yazılar ırkçılığı teşvik ettiği ve bir ırka karşı önyargı bildirdiği için kaldırılmış, yazarı da uyarılmıştır.
merve
|

25-09-2006, 09:33
|
|
Üye
|
|
|
|
drakulanin osmanli sarayinda yetistigini fatih sultan mehmetin cocukluk arkasi oldugunu ,romanya tahtina osmanli tarafindan *yerlestirildigini BILIYORMUYDUNUZ !
74.17. Ben onu sarp bir yokuşa sardıracağım!
74.18. Zira o, düşündü taşındı, ölçtü biçti.
74.19. Canı çıkasıca, ne biçim ölçtü biçti!
74.20. Sonra, canı çıkasıca tekrar (ölçtü biçti); nasıl ölçtü biçtiyse
|

25-09-2006, 11:57
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sn. Turok,
Katkınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu; yazılarımı takip ettiğiniz anlamına da gelir ki ayrıca mutlu oldum.
“Voyvoda III. Vlad, Drakula ya da Kazıklı Voyvoda (Rumence: Voyvoda Tepeş) 1448, 1456-1462 yılları arası ve 1476 yıllarında Eflak beyliğinin voyvodası (prens) idi.
Voyvoda III. Vlad düşmanlarını (özellikle esir aldığı Osmanlı askerlerini) kazıklara çakarak işkenceyle öldürmesiyle tarihe geçmiştir. Sonradan Bram Stoker'ın Drakula romanına ve Drakula filmlerine konu olmuştur.
Osmanlılara yenilen Vlad'ın babası onu rehin olarak Osmanlılara vermişti. Yaşamının bir kısmını Osmanlıların elinde tutsak olarak yaşadı. Osmanlıların egemenliğini kabul ederek Eflak'ın başına geçti. Macar kralı Corvinus'la birleşerek Osmanlılara baş kaldırdı. 1462 yılında Fatih Sultan Mehmet Eflak seferine çıkarak Vlad'ın ordularını yendi ve Eflak'ı Osmanlı Devletine yeniden bağladı. 1476'da Vlad tekrar baş kaldırdı ama gene Osmanlı ordularına yenildi. Bu sefer öldürüldü ve kesilen başı öldürüldüğünü ispat etmek için İstanbul'a gönderildi.” ( http://tr.wikipedia.org/wiki/Kaz%C4%B1kl%C4%B1_Voyvoda)
Konu bu sitede kaynaksız bir şekilde bulunmaktadır.
Sorunuz bana ise; “-Evet biliyordum ama kaynaklı ve kesin bir şekilde değil”
Ancak sorunuzun şekli itibarı ile, şahsın yaptıkları ve vahşetinin kaynağı Osmanlı olarak görünüyor ki; bu düşünceye katılmak oldukça güç.
Yazımın konusu; İslamiyet ya da Osmanlıyı yüceltme ve hatasız olduğunu belirtme bir yana her şeyi tartışmak için burada olduğumuzu da belirtmeliyim.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
|

25-09-2006, 11:58
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sn. Finrod_Ancalime
Zannımca yazınız farklı bir başlığa ait. Yanılıyorsam lütfen hatırlatın.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
|

25-09-2006, 13:45
|
|
Üye
|
|
|
|
Sayin mhmm
elbetdeki kaziklinin vahsetini osmanliya yamalamaya calismiyorum , ama kaziklinin yaptigi dehsetin onlarca katini kuyucu murat gibi pasalari ile osmanli turkmenlere yapmistir *birazda bunlari konussak , katliamlar tarihinde hiristiyanlar,yahudiler kadar muslumanlarinda oldukca kabarik bir dosyasi vardir , bunlara din gozlugu ile degil insan haklari degerleri ile bakmak lazim
*Ayrica yillarca bir yahudi kizi ile birlikde yasadim ne kendisi nede ailesi kan icici gibi gelmedi bana , Bir roman vardi simdi yazari ve adi aklimda degil ozur dilerim bugunlerde kafam karisik konusu rusyada carlik zamaninda bir yahudiyi kan icicilikle suclayip mahkum ediyorlardi buna karsi gelen bir savciyi ise once hapsedip sonra hucresinde asiyorlardi, bu *romanda yahudililerin kan icilikle suclanmalari konusu ayrintili bir sekilde anlatiliyordu , neyse
*Her dinin icersinde boyle manyaklar vardir yoktur demiyorum , muslumanlarda da var , bu yuzden *kendi dininizin dogrultusundan bakip digerlerini suclamak sizi yanlis yerlere goturebilir
74.17. Ben onu sarp bir yokuşa sardıracağım!
74.18. Zira o, düşündü taşındı, ölçtü biçti.
74.19. Canı çıkasıca, ne biçim ölçtü biçti!
74.20. Sonra, canı çıkasıca tekrar (ölçtü biçti); nasıl ölçtü biçtiyse
|

25-09-2006, 14:39
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sn. Turok,
Öncelikle avatar seçiminizi kutlarım. Ben almayı düşündüm, sizin önceki avatarınıza benziyor diye vaz geçmiştim. İyi yapmışım siz almışsınız. Benzer ama çok daha hoş.
İlk yazımda, vurgulamış olduğum gibi;
“-Konularımız aslında tüm dinlerle alakalı konuları kapsamasına rağmen genelde İslamiyet dışındaki dinlerden ve ortaçağdan bahsedeceğim. Sitemizdeki konular; ağırlıklı olarak, İslamiyet’ten bahsettiği ve birçok arkadaşımız bu konularda detaylı araştırmalarından dolayı biz bu konuda İslamiyet’i almayı fazlalık gördük. Yoksa İslam tarihi de sütten çıkmış ak kaşık, kesinlikle değildir.”
Düşüncesi içerisindeyim. *
Ateist, Yahudi, Hıristiyan, farklı mezheplerden ve ırklardan çok yakın arkadaşlarım bulunmakta. İnanın bunların hiçbiri bu yazılardan üzerlerine alınmaz. İkinci bölümün son paragrafında vermiş olduğum gibi;
“-Bu yazı dizimizde savunduğumuz şey; insan hayatındaki büyük etken din olgusunun yozlaşması ile içine düşülen vahşettir. Yapılan tüm bu vahşetler bir din ve meshep adına yapılmaktaydı.” Düşüncesidir.
Biraz daha sabır gösterirseniz konular bütünlüğe kavuşacaktır.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
|

26-09-2006, 11:12
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bu yazılar ırkçılığı teşvik ettiği ve bir ırka karşı önyargı bildirdiği için kaldırılmış, yazarı da uyarılmıştır.
merwe
|

26-09-2006, 11:48
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili mhmmd;
* * * * * Astığın yazı biraz da başka taraflara bakmak için oldukça anlamlı.
Ama son yazında aklıma bir şey takıldı;Tevrat'ın ve İncil'le ilgili
"Bu güne kadar Tevrat ve İncil’i eleştiren ve iki kitabın da insan eliyle değiştirildiğini ortaya koyan birçok kitap ve yazılar yayınlandı." demişsin.
Benim bildiğim İncil zaten insanlar (yani peygamber olmayan anlamında)
tarafından yazıldı.Bu tarihsel bir gerçeklik ve üzerinde müslümanların dışında kimse tartışmıyor.Sanırım bunun temelinde de Kuran'da geçen
dört kitap önermesi var.
* * * * * Araya girdiğim için özür....
İnsani olan her şey kabûlüm.
|