O ne ya

Ateşi yakıyor, çubuğu buluyor, ateşi söndürüyor(tabi önce birazda içiyor)
Akıl sadece insana verilmiştir inancı sadece bir masal. İnsan bencilliğinin bir sonucu. Öyleya insana kalsak her şey insan için yaratılmıştır. Elma, armut, canlılar.. Oysa yediğimiz elma da dahi aslında bizim için olanı değil, elmanın içindeki çekirdeğin gıdasını yiyoruz. O elma o çekirdek için..
Tüm hayvanlar, bilgi alırlar, edinirler. Duyular bunun için var...
Geçen gün köpeğini parkda gezdiren bir adamı izledim. Köpek özel eğitim almamış, parkda gezerken, kaykay yapan gençleri görüyor. Belirli bir süre sonra hiç bir teşvik olmaksızın, orada boş duran bir kaykaya atlayıp başlıyar gezmeye. (sahibi hiç bir eğitim vermediklerini, kendi başına bunu yapmaya başladığını anlattı.)
Kameraya çekmişlerdi, kaykay üzerinde kendince sağ, sola dönüyor, akrobasi hareketleri de yapıyordu.. Hatda bir ara çok hızlı gitti, kenarda duran insanlara çarpacağını sandı, ayaklarını yere sürterek kaykayı durdu.
Yine bardak ve karga testleri vardı. karga az bir su dolu bardağın dibindeki yiyeceği alabilmek için, bardağı taşlarla doldurdu. Böylelikle taşlar dibe çöktü, su yüzeye çıktı, üzerindeki yiyecekleri de yedi. Bilinçli olarak taşların arasına da suda batmayan şeyler koymuşlardı, onlardan denk geldiğinde de gagası ile uzanıp onları alıp, bardaktan dışarı atıyordu.