Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-07-2012, 17:41
Sesli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sesli Sesli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Krematoryum Tasarımı

Dostlar,

Mezarlıklarda çok az yer kalmış bulunmaktadır. Bu gidişle mezar bulmak da karaborsaya düşecek gibi görünüyor.

Bir de, dinsel ritüel ve merasimle gömülmek istemeyip de, yakılmayı yeğ tutanlar olunca, KREMATORYUM TASARIMI Türkiyemizde de hız kazandı, buna dair ilginç bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum;

http://www.aksam.com.tr/proje-krematoryum--129858h.html
Alt 31-07-2012, 18:18
alpan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
alpan alpan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Umarım olur ve ülke vatandaşı dinsizlere de bundan yararalanma hakkı verirler/engellemezler.
Alt 31-07-2012, 18:25
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ülkemizde ne yapılıyorsa hep yabancıların talepleri doğrultusunda yapılıyor..Asla Türklerin taleplerini umursayan yok bu ülkede..!
Elin yabancısı istedi diye Krematoryum için girişime başlayacaksın ama kendi vatandaşın devletten bir koruma isteyecek,olumsuz cevap vereceksin ve o vatandaş kocası tarafından öldürülecek..!

Yabancılar istedi diye yapılacak olan Krematoryum'da yakılmak istemem açıkcası..

Ben istedim diye veya bir başka Türk vatandaşı istedi diye yapılacak olacak Krematoryum'da yakılmak isterim..!
Alt 31-07-2012, 18:29
Üyeliğini Sonlandırmış

Benim için farketmez. Temelini inanmadığım bir dinin rituellerinin oluşturduğu ikiyüzlü ve samimiyetsiz bir cenaze töreni (imam, cami, mezarlık üçgeni) yerine yabancılar için yapılmış bir yerde yakılmak zoruma gitmez, alınganlık da göstermem
Alt 31-07-2012, 18:34
Üyeliğini Sonlandırmış

alpan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim için farketmez. Temelini inanmadığım bir dinin rituellerinin oluşturduğu ikiyüzlü ve samimiyetsiz bir cenaze töreni (imam, cami, mezarlık üçgeni) yerine yabancılar için yapılmış bir yerde yakılmak zoruma gitmez, alınganlık da göstermem
Yakınlarınıza bir müslüman gibi gömülmek istemediğinizi söyleyebilirsiniz ve böylelikle imamdan filan kurtulursunuz
Bana yakılmak tuhaf geliyor açıkcası..
Siz neden yakılmak istiyorsunuz?
Alt 31-07-2012, 18:43
Üyeliğini Sonlandırmış

fthgzl79´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yakınlarınıza bir müslüman gibi gömülmek istemediğinizi söyleyebilirsiniz ve böylelikle imamdan filan kurtulursunuz
Bana yakılmak tuhaf geliyor açıkcası..
Siz neden yakılmak istiyorsunuz?
Tek sebebi dini tören istememem. İmamdan kurtulmak o kadar kolay değil sanırım, kesin konuşmayayım ...

Morgdan törensiz olarak alınıp mezarlığa gömülmek mümkün mü bilmiyorum. Ya da mümkün olsa da mezarlık da yaşanabilecek bazı tatsızlıklarla ailemin kalanını üzmek istemem. Süreci iyi biliyorsanız açıklarsanız sevinirim.
Alt 31-07-2012, 18:46
Sesli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sesli Sesli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

fthgzl79´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ülkemizde ne yapılıyorsa hep yabancıların talepleri doğrultusunda yapılıyor..Asla Türklerin taleplerini umursayan yok bu ülkede..!
Elin yabancısı istedi diye Krematoryum için girişime başlayacaksın ama kendi vatandaşın devletten bir koruma isteyecek,olumsuz cevap vereceksin ve o vatandaş kocası tarafından öldürülecek..!

Yabancılar istedi diye yapılacak olan Krematoryum'da yakılmak istemem açıkcası..

Ben istedim diye veya bir başka Türk vatandaşı istedi diye yapılacak olacak Krematoryum'da yakılmak isterim..!
Sevgili Fthgzl,

Sizin yukardaki yazınızda anlayamadığım, kimin istediğinin bu denli önemi nedir? İnsan hakları dediklerini hep yabancıların sayesinde tarafımıza almıyor muyuz? İsviçreden yasalar alarak kendimiz onu dahi yıllarca yapmamış bir ulusuz.

Biz sadece yabancıların yaptıklarını beğenen ve yeri gelince kendimize maledenlerdeniz.

Siz krematoryum ve dinsel merasim haricinde nasıl bir sonlandırmaya tabi tutulmak isterdiniz?

Bizim ortak özelliğimiz, daima yabancılara öykünmemizdir. Bu gerçeğin üstünü örtecek kadar büyük bir örtüye hiç birimiz sahip değiliz.

Konu Sesli tarafından (31-07-2012 Saat 18:51 ) değiştirilmiştir.
Alt 31-07-2012, 18:55
Üyeliğini Sonlandırmış

alpan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tek sebebi dini tören istememem. İmamdan kurtulmak o kadar kolay değil sanırım, kesin konuşmayayım ...

Morgdan törensiz olarak alınıp mezarlığa gömülmek mümkün mü bilmiyorum. Ya da mümkün olsa da mezarlık da yaşanabilecek bazı tatsızlıklarla ailemin kalanını üzmek istemem. Süreci iyi biliyorsanız açıklarsanız sevinirim.
Öldükten sonra ölü biri olacağım için aslında bana yapılacak herşeyi hiçbirşekilde hissetmeyeceğim
Öldükten sonrasını pek düşünmüyorum ama bana yakın birkaç kişiye imam filan istemeyeceğimi söyleyeceğim en kısa zamanda..
Eğer geleneksel hale gelmiş dini töreni istemeyeceğinizi söylerseniz,isteğinize herkesin saygı duyacağını düşünüyorum..Sonuçta insanlardan isteyebileceğiniz son/masum bir istek bu..
Sesli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Fthgzl,

Sizin yukardaki yazınızda anlayamadığım, krematoryuma karşı olmanızdan mı, yoksa bunu yabancılar veya siz ya da, başka bir Türk vatandaşı istedi diye yapılmasından mı kaynaklanıyor?

Siz nasıl bir sonlandırma eylemi isterdiniz?
Sayın sesli,krematoyuma karşı değilim..
Karşı olduğum;bu vatanın insanının taleplerini görmezden gelip,ecnebiler istedi diye harekete geçen vicdansızlardır..!
Ben bu vicdansız insanlara karşıyım..
Ecnebiler istedi diye bu ülkede Cuma hutbeleri bile değişti ama binlerce dinsiz Türk vatandaşının yakılma talebini bugüne kadar duyan olmadı..!
Bu ecnebi hayranlığına sinir oluyorum

Bana gömülmek daha mantıklı geliyor..Topraktan geldik,toprak olacağız mantığı
Alt 31-07-2012, 19:33
klucky35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
klucky35 klucky35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bende yakılma tarftarıydım ama, gömülmenin doğaya daha çok katkısı olacağını düşünmeye başladım son günlerde..

Bir Çağın Dini, Bir Sonrakinin edebi eğlencesidir. Emerson

Önerilen Siteler