Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-10-2006, 21:05
agnostic_z agnostic_z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Araplar bile uyanmaya başladı ama biz...

Yorum yapmıycam link burda...

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/521...rid=3430&oid=2

Düşünüyorum;o halde varım...
Alt 07-10-2006, 21:58
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Araplar bile uyanmaya başladı ama biz...

ewet millet gider mersine biz ise tersine
arkadaşlar lütfen linki incleyin laik bir ülke ile karşılaşacaksınız...
Alt 07-10-2006, 23:05
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Teşekkürler agnostik, yeni birşey daha görmüş oldum ve şaşırdım doğrusu. Fas ve Cezayirle ilgili oldukça olumsuz şeyler duymuştum. Libya ile ilgili de Kaddafi'nin rezil Yeşil Kitabı'nı hatırlıyorum. Ama Tunus'un bu kadar seküler olduğunu ve hatta bunu topluma bu ölçüde kabul ettirdiklerini bilmiyordum doğrusu. Ne güzel..

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 08-10-2006, 06:59
humayun humayun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tabiki artık yavaş yavaş din de olmayan dayatmalar kalkacak insanlar islamı özgürce yaşayacak.Çook güzel

''Milletimiz din gibi kuvvetli bir fazilete sahiptir. Bu fazileti hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz''Atatürk SD; II, s. 66-67
Alt 08-10-2006, 14:14
Üye

Nasıl dinde olmayan dayatma humayun?islamın baş emirlerinden biri değil mi kadını umacı kuşu gibi örtüp eve kapatmak???

Alt 09-10-2006, 00:15
Üye

Beş emrinde birimi.İslam da 5 emir diye bir şey yoktur!!!Kadını dediğiniz kuş gibi evine kapatmakta İslam anlayışına aykırıdır.İslam adına yapılan dayatmalardan birisidir diyebiliriz dediğini olaya

''Milletimiz din gibi kuvvetli bir fazilete sahiptir. Bu fazileti hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz''Atatürk SD; II, s. 66-67
Alt 09-10-2006, 10:45
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sayın Hümayun,

Gazali'yi nasıl bilirsiniz?

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 09-10-2006, 17:20
Üye

Humayun sen müslümansın sanırım.Müslüman neye göre yolunu belirler kurana öyle değil mi?Hadi hadisler sallama uydurma diye yırtmaya çalışıyorsunuz işte buyrun ayetler bakalım buna ne itirazın olacak?

Nisa 4/34. Allah'in kimini kimine ustun kilmasindan oturu ve erkeklerin, mallarindan sarfetmelerinden dolayi erkekler kadinlar uzerine hakimdirler. Iyi kadinlar, gonulden boyun egenler ve Allah'in korunmasini emrettigini, kocasinin bulunmadigi zaman da koruyanlardir. Serkeslik etmelerinden endiselendiginiz kadinlara ogut verin, yataklarinda onlari yalniz birakin, nihayet dovun. Size itaat ediyorlarsa aleyhlerine yol aramayin. Dogrusu Allah Yuce'dir, Buyuk'tur.

Ahzab suresinin 33uncu ayetinde de soyle denmistir:

"Evlerinizde oturun, eski cahiliyyede oldugu gibi acilip sacilmayin

"Mu'min kadinlara da soyle: gozlerini bakilmasi yasak olandan cevirsinler...Suslerini...acmasinlar. Bas ortulerini yakalarinin uzerine salsinlar. Suslerini kocalari veya babalari, veya kayinpederleri, veya ogullari...veya cariyeleri, veya erkekligi kalmamis hizmetciler veya kadinlarin mahrem yerlerini henuz anlamayan cocuklardan baskalarina gostermesinler.." (24 Nur 31)

Cevabını bekliyorum hümayun bakalım bunlar da hurafe sonradan sokulmuş diyebilicen mi?

Alt 09-10-2006, 17:35
vacsmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vacsmt vacsmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

2001 yılı boyunca tam 3 ay Tunus 'ta kaldım.Ağırlıklı olarak Sousse;
Nabeul ve Tunus (Başkent) şehirlerini gördüm.Evet haberde de
değinildiği gibi sokaklarda tesettürlü birilerine rastlamadım.Eski
Fransız sömürgesi olan bu ülkenin görünümü gerçekten çağdaş.
Durumu Türkiye den daha iyi bu anlamda !Ancak sakın bizi bu
görüntüler yanıltıpta Araplar bile uyanmaya başladı diye başlık
atmayalım.Zira Tunus'un durumu Arap ülkeleri arasında bir istisna !
Bu ülke bir tek adam rejimi Bin Ali tarafından yönetiliyor.
Rejim ülkeye hakim ve sıkı denetim var.Öyleki basın ve internet
kontrol altında tutuluyor.Örneğin bu ülke Sınır Tanımayan Gazete-
ciler (RSF)
tarafından basına uyguladığı sansürler nedeniyle
kara listede gösteriliyor !Bu durumda İslamcılara da göz açtırılmıyor.
Tabi bu durumu olumlu bulanlarda olabilir.Benim diyecek birşeyim
yok buna...Diğer Arap ülkelerine gelir isek özellikle son 20 yılda
bu ülkelerin hızla İslamileştiği biliniyor.Örneğin bir Mısır;bir Sudan
bir Fas ve Cezayir ele alınıp incelenebilinir....Mısır'da bundan 20 sene
önce plajlarda kadın erkek karışık güneşlenildiği ;bayanların
bikini giydiği anlatılırken son zamanlarda bu görüntü kalkmış..
TV kanallarında daha çok dini program yapılmaya başlanırken
sosyal yapıda hızla İslamileşmiş...Keza bir Sudan'ın durumu malum...
Bu ülkede artık şeriat rejimi var !Cezayir ise 1992 den sonra bir iç
savaş yaşadı İslamcılarla .Buğün de durum laikler açısından pek
parlak değil !Örnekleri çoğaltmak mümkün .İslami uyanış birkaç
istisna hariç tüm Arap ve müslüman ülkelerde bir gerçek haline
dönüştü son yıllarda...Formda açtığım bir başlığa gönderme yaparak
bitireyim ..dedim ya türbanlı haber spikerine hazır olalım.......
Alt 10-10-2006, 04:43
Üye

Sayın Hümayun,

Gazali'yi nasıl bilirsiniz?
Tenkit edilecek beyanları olup bir İslam alimidir diyebiliriz.Ama ben kimya-yı saadet adlı eserine şöyle bir göz attım.Okumaya değer beni etkileyecek fazla bir şey bulamadım.Dedim ya zaman öncesinden kalma , bir noktada dondurulmuş hükümler vermek Kuran ın özünü iyi anlamamak olur.Çünki Kuran indirildiği toplumun kurallarına göre düzenlemeler yapmıştır.Peki insanlar ne yapmıştır?
1-Kendi toplumunun güzel olan noktalarını bile araplaştırmaya çalışmıştır.
2-Arapların yaşam tarzlarına özlem duymuşlardır.

Bunlar Kuran ruhunu anlamayan insanların işidir.Allah ın emirleri açıktır.
Kuran ölçüleri belirlemiştir.Kimseye şöyle böyle devlet diye bir düzen çizmez.Zorlama ile bunları arap hukukundan ve arap içtihatlarından çıkarıp din diye sunanlar tenkit edilmesi gereken kişilerdir.Maturudiliği araştırınız.

Nisa 4/34:Şimdi burada bahsedilen olayda aileyi geçindiren erkeğin, kadının üzerine bir hakimlik söz konusudur.Buradaki hakim olma onu bir robot gibi kumandasını ele alıpta sağa ,sola ,getir ,götür gibi *bir mana çıkarmak çok manasızıdır.Burada korunmaya ve kollanmaya muhtaç kadınlardan bahsediyor.Kadın erkekeğe nisbetle daha duygusal ve histerik yapıya sahiptir.Ve erkek ile kadınlar arasında bazı farklar vardır.Ben bunu üstünlük olarak değil farklılıklar olarak ifade ediyorum.
Ayette önemle üzerinde durduğu nokta kadının sadakati ve iffetidir.Eğer sadakati ve iffeti konusunda bir kuşkunuz varsa ilk önce öğüt verin onun ile paylaşın , olmaz ise yataklarınızı ayırın ,ve en sonunda dövün deniliyor.Şimdi *işin merhalelerine bir göz atalım.Konuş,yalnız bırak,ve güç kullan(döv).Eğer ben karımın bir iffetsizliğini gördü isem ilk önce konuşurum , sonra yatağımı ayırırım eğer bu iş olmayacaksa ayrılırım.Dövme en son çaredir.Bu inanan insanın kendi seçimidir.Ben karımı dövmem.Bu konuda da Allah beni niye dövmedin diye yargılamayacaktır.Zaten dövmek nedir ki .Buradan kim miktarını belirleyecektir.Allah *ağzını burnunu dağıt diye emretmediği kesindir.Eğer karım namusunu koruyamadı ise ben dövme yolunu seçmem.Bu yüzden burada döv emri olsa bile bunu yapmamak inanan insanın kendi seçimidir.Başka ayetler Allah affetmenin kat kat daha hayırlı olduğunu zaten bildirmiştir.Ayrıca dövme meselesi şu anda araştırmalarım arasındadır.Bazı tefsirlerde yer almamıştır.Bu kelimeyi araştırıp varsa bir yanlışım ileride düzelteceğim inşallah.
Hepimiz bu gibi konularda kız arkadaşlarımız ile belli başlı sorunlar yaşamışızdır.Ben kendimden bir örnek vereceğim.Zamanın birinde bir kız arkadaşım vardı.Ben müzisyenim kız arkadaşımda müzisyen.Bir koro çalışması için provalara katılmıştık.Biz sandalyede oturuyoruz arkamızda ise koristler dizili.Kız arkadaşımın sandalyesinin arkasında baktığımda tangasının neredeyse belinde olduğunu gördüm.Ve uyardım.İlk uyarmam da suratı başka bir hal alıp beni tersledi.Ben bir şey demedim.Baktım hala devam ediyor bir *daha uyardım.Gene aynı bu sefer suratını çeviriyor benim ile ilgilenmiyor.İçimden sazımı alıp kafasına geçirmek geçtiği halde ben bunu yapmadım.Çünki arkada dizili olan koristlerin manzarası çok hoştu.Pembe bir tanga tee bele kadar çıkıyor.Bu gibi şeyler ile çok karşılaştım.Kızlar ile çok tartıştım.Ben kapanmaktan ve ya kapatmaktan yana bir insan değilim.Ama bayanların giyim tarzlarına çok dikkat etmesi gerekiyor bence.Heralde karısını veya kız arkadaşını sahilde yürürken playboy yıldızları gibi giyinip kalçasını bir o yana bir bu yana savurması hoş bir davranış değildir.Orta olan ölçü ne ise onu yapsınlar bari.bu gibi durumlardan çok rahatsız olurum.Bilmiyorum burada ben iffetsizliğin tanımına bile girmeyen bir örnek verdim.Ama daha ağırlar örneklerini herkes karısı iel yaşayabilir.Burada ki en güzel yol konuşmak olmazsa biraz zaman tanımak olmaz ise yolları ayırmaktır.Ama Allah ın döv emri araştırılacaktır.Ve gerekli açıklamalar ileride yapılacaktır.

Kuran ı iyi okuyup gözlemlediğiniz de 1400 yıl öncesinde kadınlara *o zamanlar da * *büyük bir değer verdiği açıktır.Demek ki o zaman ki toplum kadınlarının böyle bir uyarıya ihtiyacı vardır.Eğer karınız sizin yüzünü kızartacak durumlardan uzak durupta sizin öğütlerinize kulak asıyorlarsa bir yaptırıma gerek yoktur.Ama karşı cinsi tahrik edici hareketler sergileyip , siz evde yokken siz şüphelerden şüpheye sıçratıp bir ikide fasosunu yakaladı iseniz heralde birazcık öğüt verip ve ya yalnız bırakmak faydalı olacaktır.Ee o kadar uyarıya rağmen halen aynı hareketleri yapmaya devam ediyorsa sakın ola kaba kuvvet kullanmayın!!! medeni erkekler gibi ''işte evimin kadını'' deyip ona çiçekler alın övgülerde bulunun.Kadını dövmek bize yakışmaz değil mi.
Ayet tamamen iffet ve namus ile alakalıdır.Artık bunları göz önünde bulundurup ,evinde karısını hapseden,ona ayaklarını yıkatan,gece gündüz ona yardım etmeden hizmet ettiren bir uşak yaratma anlayışının İslami olmadığını kabul edin.

Ahzab suresinin 33uncu ayetinde de soyle denmistir:

"Evlerinizde oturun, eski cahiliyyede oldugu gibi acilip sacilmayin

"Mu'min kadinlara da soyle: gozlerini bakilmasi yasak olandan cevirsinler...Suslerini...acmasinlar. Bas ortulerini yakalarinin uzerine salsinlar. Suslerini kocalari veya babalari, veya kayinpederleri, veya ogullari...veya cariyeleri, veya erkekligi kalmamis hizmetciler veya kadinlarin mahrem yerlerini henuz anlamayan cocuklardan baskalarina gostermesinler.." (24 Nur 31)
Açılıp saçılmak ne anlama geliyor sevgili arkadaşım.Açılıp saçılanlara evlerinizde oturun diyor da galiba dimi ?
''Ey kadınlar evden çıkmayın adımınızı atmayın ''diyen bir ayet mi var yoksa ben mi görmedim?

Gözleri yasak olandan çevirmek nedir?Süslerini açmasınlar nedir?Dekoltelerini kapatsınlar? İ
lk önce bunları bir örnekle ben sana gerekli açıklamayı yapayım.
Bir de inşallah o zamanın ortamını iyi kavraya biliyorsundur?

Çıplaklık medeniyet ve çağdaşlık ise en medeni yaratıklar hayvanlardır!!!

Ayrıca konu İslamda kadın hakları ve kadının rolleri ise

Hz Fatımanın hayatını okumanı öneririm.

Ali Şeriati ''Fatıma Fatıma' dır''(birleşik yayıncılık)
Bu eserde Modern Çağın müslüman kadınının evinde oturupta çoluk çocuğuna bakmak kocasına yemek yapmaktan daha hayırlı şeyleri bulacağının garantisini veririm.Medeni ve Çağdaş kadınlarımızın çok vazifeleri var çok.

Önerilen Siteler