Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-10-2006, 08:12
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İslam yeni ne getirdi?

İslamdan önce olmayıp islam sayesinde ortaya çıkmış yeni bir düşünce, yaşama şekli, dünya görüşü, felsefe ya da daha önce benzeri olmamış bir uygulama var mı?

Şekilsel yenilikleri sormuyorum, yani eskiden kuran okunmadan yapılan cenaze törenlerinin artık kuran okunarak yapılması gibi yenilikleri sormuyorum. Bunlar bir dinden diğerine geçişte hep olmuş ufak farklılıklar. İslam ciddi bir fark getirebilmiş mi? Ben bunu soruyorum.

Tanrı inancı zaten vardı, tevhit zaten vardı, ibadet zaten vardı, cennet-cehennem inancı zaten vardı, adem-havva inancı zaten vardı, şeytanlar-cinler hikayeleri zaten vardı, öleni öbür dünyaya uğurlamak için yapılan cenaze törenleri zaten vardı, dua etme alışkanlığı zaten vardı, inanç uğruna oruç tutma alışkanlığı zaten vardı, kurban verme zaten vardı, ibadethanelerde yapılan toplu ibadetler zaten vardı, bu dünyada erişilemeyen güzelliklere öldükten sonra kavuşulacağı avuntusu zaten vardı...

Bu "zaten olanlar" listesi uzar gider, bunu uzatmak marifet değil de ciddi bir yenilik olarak bir iki madde sayabilecek varsa buyursun...

m.kara
Alt 08-10-2006, 09:25
Üye Değil

Standart Re: İslam yeni ne getirdi?

silindi
Alt 08-10-2006, 11:12
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

sevgili exclusive,
dediklerinin hepsi evvelden de varolabilir,zaten din bir silsiledir,Hz.Ademden Hz.Muhammede o silsile devam etmistir.Menbe ve menseleri ve ana formatlari aynidir ve sen de belirtmissin.
Dinler zamana yayilmis sekilde ,o donemin sartlarina gore ve o insanlarin anlayis ve idrak kapasitesine gore gelmistir.Son dinimiz Islam ise,artik insanlik bir derece ayni hocadan ders alacak seviyede bir bilgi ve anlayis seviyesine ciktigi,eskiye nisbeten ulasim ve haberlesme daha yayginlasabildigi icin ve dizayn olarak da kiyamete kadar yeterli olabilecek tarzda dizayn edildigi icin *son din olmustur.(Allahin gonderdiklerinin silsilesinin sonu)
Zamanin etkisiyle eski dinler hem ozlerinden hem teferruatlarindan uzaklasmis olduklarindan Islam isleyen kurallar geregi,son olarak gonderilmistir.dini inanis olarak kabul edilen hurafelerden veya batil inanislardan hak din silsilesini kurtarmak icin gelmistir.
Ayni seyleri soylemesi bir eksiklik degildir.zaten din ne soyler ki baska,Allah,ahiret iyilikler vs.
tekrar tekrar ayni seylerin soylenmesi de oneminden dolayidir.Asil dikkatler hakiki hayat olan ahirete cekilmektedir.
islamdan sonra yine zaman icinde dinin anlasilma sekillerinde bir zaaf olusursa,bu sefer peygamber olmayan ama muceddid denen dini yorumlama yeklisi olan kisiler her yuz senede bir gonderilir.
durum budur benim acimdan.
Alt 08-10-2006, 12:46
Üye Değil

Dont panic SorogrenV.2.0 dont panic my dear friend *
Alt 08-10-2006, 13:50
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Sevgili exclusive
evet vardır, bir değişim olmuştur, Orta asyada yaşayan Özgür Türkler İslamiyete köle yapılıp yüzyıllarca islam yayma savaşlarında kullanılmış, Türklerin geri kalması, yüzyıllarca acı çekmesine neden olunmuştur, islamla birlikte tek değişiklik budur.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 08-10-2006, 14:20
agnostic_z agnostic_z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ya madem güzel değişiklikler getirdi madem en son ve en mükemmel din bunu söylemekten artık herkes usandı NEDEN İSLAM ÜLKELERİ DİPLERE VURMUŞ???

Düşünüyorum;o halde varım...
Alt 08-10-2006, 15:31
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Soro, "din bir silsiledir ve ademden muhammede kadar aşama aşama devam etmiştir" diyorsun. Psiko'nun yazısında da bu yorumu görüyorum.

Yani buna göre islam 4. sınıf dersi gibi bişey ve bunun gelmesi için önce 3. 2. ve 1. sınıf derslerinin gelmiş olması gerekiyor.

Ancak arapların putperestlikten islama geçmiş olmaları bu tezi pek desteklemiyor bence. Yani bu ne menem bi 4. sınıf dersiymiş ki daha putlara tapan araplar bunu alıp hazmetmiş ama hristiyanlar ya da yahudiler, kendi dinlerine çok daha yakın olan bu dini kabul etmemiş...

Böyle 4. sınıf dersi mi olur? 3. sınıf derslerini almış öğrenciler anlayamıyor, kabul edemiyor ama 1. sınıf öğrencilerine verdiğinde onlar anlayıp kabul ediyor...

Neyse ben esas sorumu farklı bir biçimde sorayım.

İslam uğruna tonla savaş yapılmış, muhammed dinini yaymak için pek çok ailenin parçalanmasına, genç delikanlıların ölmesine ve genç kadınların dul kalıp esir pazarlarında satılmalarına sebep olmuş. Bu uğurda küçücük çocuklar bile öldürülmüş.

Bütün bunlara karşılık yeni ne getirmiş dediğimde sayabileceğimiz 1-2 yenilik bile yok. Tüm bu cinayetler sadece şekilsel değişiklikler uğruna yani koca bir hiç uğruna yapılmış. İslamiyetin insanlıktan götürdükleri karşısında insanlığa kazandırdığı en ufak bişey yok.

Tabi araplara çok şey kazandırmış. Eskiden birbirlerini didikleyen bu toplum birlik olup, birlikten kuvvet doğurtmuş ve başka toplumlara zulmedebilen, sömürebilen, yağmalayabilen ve yağmaladıkça daha da güçlenen bir birliktelik sağlamış.

m.kara
Alt 08-10-2006, 16:03
Üye Değil

silindi
Alt 08-10-2006, 16:06
marty marty isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

islam yeni bisey getirmedi eski seyler getirdi hep
Alt 08-10-2006, 17:28
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sro bu müceddid kim? * gülenmi kutupmu mir iskendermi hasan mezarcımı haydar başmi kotkumu kıbrısımi *kim bu yüce zat söylede geç kalmadan biat edelim .bir yanlışımız olmasın

Önerilen Siteler