09-11-2006, 02:42
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Saidi-nursi, din ve yalan!
Herhangi bir dinden, inançlı *bir kimse,aslı astarı olmayan , yalan bir haberi belge olarak kabul edebilir mi? acaba!
* * * eğer ederse ,bu insanın inançlarında samimi olduğuna inanılırmı?
* * * saidi nursi yeni asya tarafından1994 *te yayınlanan saidi nursi külliyatı (toplu eserleri)nda diyorki.
* * * *Tevrat, İncil , Zebur'un peygamberimize(as) *ait(geleceğine) ayetlerin bir kaç numunesini vereceğiz.
* * * *birincisi zebur da şöyle bir ayet var: Allahım bize fetretten sonra(yeni peygamber gelene kadar) *bize sünneti ihya edecek olan zatı gönder.
* * * * zeburda böyle bir ayet kesinlikle yoktur. onun yazdığındada ayet numarası yoktur sallamışt
* * * * *devam ediyor , zeburdan bir ayet daha:
* * * * *Ya davut: senden sonra ahmed,muhammed. sadık,seyyid olarak anılacak bir peygamber gelecek. onun ümmeti allahın rahmetine mazhar olacak.
* * * * * *bundada * ayet numarası yok bir ayet diyor.
* * * * * * geçtik tevrat a, 3 cü ayet * Musa dediki : eyrabbim,ben tevrat ta iyiliği emredip onları kötülükten sakındırmak için çıkarılmış,allaha iman eden hayırlı bir ümmetin vasıflarını gördüm. onu benim ümmetim yap. allah buyurduki. : o muhammed ümmetidir.
* * * * * *kaynak üçüncü ayet ,tam *bir kurnazlık sarı cizmeli memet ağa.
* * * * * * oda biliyorki zaten bunları okuyanlar *mal bulmuş mağribi gibi bu yazdıklarıma sarılacak
kaynağı nerde diye *sormayacaklardır
* * * * * * *custoyu *müslüman *yapanda aynı kafa ,ayda ezan duyduranda aynı kafa
* * * * * * *ben bir müslüman olsam bunlara isyan ederdim. beni dinim bu kadar zavallımiki ,böyle ne idüğü belirsiz hikayelere ihtiyaç duysun diye.
* * * * * * *merak ediyorum bu yalancıya nasıl *bediüzzaman titri ni yakıştırıyorlar. yalan ayetlerin devamıdavar
* * * *
* * * * not:yukardakiler adı geçen kitabın 432 *. sayfasındadır
|

09-11-2006, 08:34
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Saidi-nursi, din ve yalan!
sevgili ozgur,
biz sasiriyoruz ama onlar sasirmiyorlar..biz merak ediyoruz, onlarin umrunda bile degil..
apacik oldugunu iddia ettikleri kurana alternatiftir risaleler..
hadisleri sahih diye kabul etmeyenler risalelere kuran gibi sarilmislar,
nursinin adinin basina hz. koyarak onu peygamberlikle odullendirmislerdir..
islama gore sirkte olanlar kendileri!!!
boyle olduklari icin ortodoguda sunniler ile siiler kan golunde yuzuyorlar..
yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
|

09-11-2006, 09:33
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili Özgür!
Uydurulan ipe sapa gelmez yüzlerce hikaye birgün gerçeğin yerini alır.
Tarikat siyayet ticaret gelsin dolarlar. Sormadan soruşturmadan körü körüne bu gerçek sanılan hikayelere inanış. Özellikle gençlerin bu bigilere sarılması.... yakında Amerikadaki şeyh te aynı olacak hele bi yüz yıl geçsin eğer bu sitedeki bilgiler saklı kalırsa yeni nesil açıp burdan okuyacak.. Herzaman derim Para para allahmısın yoksa alla ile kardaş mısın? *  *Saygılarımla
Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
|

09-11-2006, 13:29
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
yahu arkadaşlar ayak takımının bunlara inanması zoruma gitmiyor. zoruma giden üniversite bitirmiş ,.kariyeri olan tipler.
* * * * ilkokul üçte okumaya başladım. okuduklarım komşunun benden büyük oğlunun ,texas ,tommix kitaplarıydı. bir seneye yakın bunları okudum. bu tipler demekki ömür boyu texas, tommix okumaya devam ediyorlar. heyhat!!!
|

09-11-2006, 21:28
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili ozgur beyin,
bahsettiginiz meselelerle ilgili,
envar nesriyat,piyerloti cad.hacibey ap.10/3 tel.212 516 2014
adresli firmaca basilmis olan Risale-i Nurun Kudsi Kaynaklari (tesbitleri,delilleri,mealleri) adli eserde tum kaynaklar verilmistir.lutfen o eseri edinip inceleyiniz ve daha sonra elestirilerinizi yapiniz.
tum iddialariniz orada kaynaklariyla ele alinmistir.
sayfa 631den baslar konunuz.
tesekkur ederim.
|

09-12-2006, 00:38
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Özgür Beyin yarım bırakmış, ben devam ettireyim;
Said Nursi yalanlarına devam ediyor:
Tevrat'ın bir ayeti daha : Muhammed, Allah'ın Resulüdür. Mekke onun doğum yeri, Medine hicret yeri, Şam onun mülküdür. Ümmeti ise hamd edici kimselerdir.
Syf. 433
Tevrat'ın hiçbir bölümünde, Muhammed'in adı geçmediği gibi, Mekke onun doğum yeri, ifadesi de yoktur.
Bir başka yalan, yine Tevrat'tan;
Sen benim kulum ve Resulümsün, Sana Mütevekkil adını verdim.
Syf.433
Tevrat'ta böyle bir ayet de yoktur.
Gene aynı yerde sözde Tevrat'ın ayeti ;
Hazret-i İsmail'in validesi olan Hacer, evlat sahibesi olacak. Ve onun evladından öyle birisi çıkacak ki, o veledin eli, umumun fevkinde olacak ve umumun eli huşu ve itaatle ona açılacak.
Said Nursi bu ayetin Tekvin Bap 17'de olduğunu söylüyor. Tekvin Bap 17'de böyle bir ayet yok. Ancak buna benzer bir ifade Tekvin Bap 16'da 11 ve 12. ayetlerde var ;
11. Ve Rabbin meleği ona dedi : İşte sen gebesin ve bir oğul doğuracaksın ve onun adını İsmail koyacaksın çünkü Rab sana olan cefayı işitti.
12. Ve o insanlar arasında yabani adam olacaktır, onun eli herkese karşı ve herkesin eli ona karşı olacak ve bütün kardeşlerinin şarkında sakin olacaktır.
Tevrat'ın ayeti açık bir şekilde İsmail'den bahsetmekte. *Said Nursi, ayetteki İsmail adını kaldırıp onun yerine Muhammed'i düşündüren ifadeler koyuyor.
Said Nursi Efendi devam ediyor,
'Tevrat'ın bir başka ayeti :
Beni İsrail'in kardeşleri olan Beni İsmail'den senin gibi birini göndereceğim. Ben sözümü onun ağzına koyacağım ; Benim vahyimle konuşacak. Onu kabul etmeyene azap vereceğim.'Ayetin aslı şu şekildedir,
Tesniye Bap 18
15. Allah'ın Rab senin için aranızdan kardeşlerinden benim gibi bir peygamber çıkaracak, onu dinleyeceksin
16. Nasıl ki, Horebde toplantı gününde, bir daha Allah'ım Rabbin sesini işitmiyeyim ve artık bu büyük ateşi görmiyeyim ve ölmiyeyim diye Allah'ın Rab'den istedin.
17. Ve Rab bana dedi, Söylediklerini iyi dediler.
18. Onlar için kardeşleri *arasından senin gibi bir *prygamber çıkaracağım ve sözlerimi onun ağzına koyacağım ve ona emredeceğim her şeyi onlara söyliyecek. *
Musa burada Tevrat'da yazan, *aranızdan kardeşlerinden ifadesini Yahudilere karşı kullanmaktadır. *Muhammed Yahudi olmadığına göre, hangi mantık bu söylemin Muhammed'e ait olduğunu kabul edebilir ?
Said Nursi, ayette hiçbir şekilde sözü geçmediği halde salt Muhammed ile irtibatlandırabilme gayesi ile *ayetin içine Yahudilerin kardeş kolu sayılan İsmailli'leri ilave ediveriyor.
Ayrıca, Tevrat'ın Tesniye Bölümü Bap 17 deki, 15. ayete baktığımız zaman,
Mutlaka Allah'ın Rabbin seçeceği adamı üzerine kral koyacaksın, kardeşlerin arasından birini üzerine kral koyacaksın, kardeşlerinden olmayan yabancı bir adamı kendi üzerine koyamazsın.
dediğini görüyoruz. Bu ayetin hükmüne göre, Yahudiler kendi krallarını da İsmailli'lerin içinden seçmeleri gerekirdi.
Gene Bap / 17 ayet 17 şu şekilde devam eder,
Ve yüreği sapmasın diye kendisi için karılar çoğaltmayacak, ve kendisi için fazla gümüş ve altın çoğaltmayacak.
Bu tanımlama belki İsa'ya uymakta, ancak bilinir ki, Muhammed'in 13-15 karısı ve bir sürü cariyesi olmuştur. Ayrıca yaptığı gece baskınlarında ganimet olarak bir çok kadın, altın ve gümüş almıştır.
Kaynak: *İncil ve Tevrat/Geocities.com/İslam pencereleri
|

09-12-2006, 00:53
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
pante yazdiklarini kulliyatimda arattim bulamadim.kelimeler degisik yazilmis sanirim.dogrusunu kulliyattan kaynakli alabilir miyim mumkunse tabi?
|

09-12-2006, 01:32
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Soro, ben aradım mı buluyorum. Üstelik senin gibi Risale-i Nur'un deneyimlisi de değilim.
Örnek: mütevekkil yazıp arattığında;
http://www.risaleinurenstitusu.org/i...tubat&Page=167
devam edelim:
Said Nursi 433. sayfada devam ediyor,
'Eşiya Peygamberin Kitabında, kırkikinci babında şu ayet vardır :
Hak Sübhanehu ahirzamanda kendinin istifa gerde ve bergüzidesi kulunu ba's edecek ve ona Ruhu'l Emin Hazreti Cibril'i yollayıp din-i ilahisini ona talim ettirecek. Ve o dahi Ruhu'l eminin talimi vechile nasa talim eyleyecek ve beynennas hak ile hükmedecektir. O bir nurdur, halkı zulümattan çıkaracaktır. Rabbin bana kablelvuku bildirdiği şeyi ben de size bildiriyorum.- İşte bu ayet, gayet sarih bir surette, ahırzaman Peygamberi olan Muhammed Aleyhissalatü Vesselamın evsafını beyan ediyor.'
Şimdi aynı ayetin değiştirilmemiş şekline bir bakalım,
İşaya Bap / 42
1. İşte kendisine destek olduğum kulum, canımın kendisinden razı olduğu seçme kulum. Ruhumu onun üzerine koydum, milletler hakkı için meydana çıkacaktır.
2. Bağırmayacak, sesini yükseltmeyecek, ve onu sokakta işittirmeyecek.
3. Ezilmiş kamışı kırmayacak ve tüten fitili söndürmeyecek, hakkı hakikate erdirecek.
4. Ve dünyada hakkı pekiştirinceye kadar zayıflamayacak ve cesareti kırılmayacak ve adalar onun şeriatini bekleyecekler.
Her iki anlatımdaki ifadelerin birbirlerine ne kadar benzedikleri meydanda.
Ayet açıkça sesini yükseltmeyecek, tüten fitili söndürmeyecek diyor. Oysa biliyoruz ki, Muhammed silahlı saldırılarında bir çok ocağı söndürmüştür.
Kaynak: Aynı
|

09-12-2006, 01:34
|
 |
Onur Üyesi
|
|
|
|
http://www.risaleinurenstitusu.org/i...tubat&Page=167
Yukardaki bölüm Mektubat sayfa 167.
1 "Yâ Davud! Senden sonra, Ahmed, Muhammed, Sâdık ve Seyyid olarak anılacak bir peygamber gelecek. Onun ümmeti Allah’ın rahmetine mazhar olacak." Halebî, es-Sîretü’l-Halebiye, 1:353; Kandehlevî, Hayâtü’s-Sahâbe, 1:18; İbni Kesîr, el-Bidâye ve’n-Nihâye, 2:326; Ali el-Kari, Şerhu’ş-Şifâ, 1:739; Nebhânî, Hüccetüllah ale’l-Âlemîn, 122.
2 "Ey Peygamber! Muhakkak ki Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir sakındırıcı ve ümmîler için bir dayanak olarak gönderdik. Sen Benim kulumsun ve sana Mütevekkil ismini verdim. Sen ne katı kalbli, ne huysuz ve ne de sokaklarda böbürlenerek yürüyen biri değilsin. Sen kötülüğe kötülükle de karşılık vermezsin. Sen affeden ve bağışlayan bir peygambersin. Eğriliğe girmiş olan halk onunla yolunu doğrultuncaya ve ’Lâilâhe İllallâh’ deyinceye kadar Allah o peygamberin ruhunu almaz." Buharî, Büyû’: 5; Burhâneddin Halebî, es-Sîretü’l-Halebiye, 1:346; Dârîmî, Mukaddime: 2; Kandehlevî, Hayâtü’s-Sahâbe, 1:17; İbni Kesîr, el-Bidâye ve’n-Nihâye, 2:326; Nebhânî, Hüccetüllah ale’l-Âlemîn, 105, 135; el-Acurrî, eş-Şerî’a, 444, 452; Kastalânî, el-Mevâhibü’l-Ledünniye, 6:192.
3 "Muhammed, Allah’ın Resulüdür. Mekke onun doğum yeri, Medine hicret yeri, Şam onun mülküdür. Ümmeti ise hamd edici kimselerdir."Dârîmî, Mukaddime: 2; Halebî, es-Sîretü’l-Halebiye, 1:346-351; Ali el-Kari, Şerhu’ş-Şifâ, 1:739; Nebhânî, Hüccetüllah ale’l-Âlemîn, 116; Ebû Naîm, Delâilü’n-Nübüvve, 1:72.
4 Meâli: "Sen benim kulum ve Resûlümsün. Sana Mütevekkil ismini verdim." Buharî, Büyû’: 5; Burhâneddin Halebî, es-Sîretü’l-Halebiye, 1:346; Dârîmî, Mukaddime: 2; Kandehlevî, Hayâtü’s-Sahâbe, 1:17; İbni Kesîr, el-Bidâye ve’n-Nihâye, 2:326; Nebhânî, Hüccetüllah ale’l-Âlemîn, 105, 135; el-Acurrî, eş-Şerî’a, 444, 452; Kastalânî, el-Mevâhibü’l-Ledünniye, 6:192.
Yani işin özü şu. Said-i Nursi'nin eline Tevrat geçmemiş demek ki. Ya da şu kitaplarda böyle yazıyo, yahu bir açıp bakayım, gerçekten de böyle bir ayet varmıymış diye düşünememiş. Bakmaya lüzum bile duymamış, oı duymayınca onun ipine sarılanlar niye baksın. Onlar da bakmıyorlar. Yalan sürüp gidiyor işte böyle.
Yukardaki ayetlerin hepsi uydurmadır. Zaten o yüzden de Tevrat'tan ayet numarası verilmemiştir. Buna gerek yok çünkü müslümanlar Tevrat, Zebur falan okumazlar. Ama yine de ben yiğidim, bu ayetleri Tevrat'tan, Zebur'dan *bulurum diyen varsa, aşağıdaki linkten Tevrat'a da Zebur'a da bakabilir.
http://www.kutsalkitap.com/kkitap/
|

09-12-2006, 01:36
|
 |
Onur Üyesi
|
|
|
|