Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-07-2013, 03:07
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Iktidarin Suriye Cıkmazi (El-Nusra mi PYD mi?) ve O.Dogu Politikasi

Basligi daha bir algilanir kilmak adina soyle bir tarihe uzanalim.

Bati emperyalizminin kendi cikari adina O.Dogu ve K.Afrika'da Irak ile baslattigi ve kendince "arap bahari" olarak adlandirdigi ve yine kendince her turlu saldiriyi mubah ve mesru kildigi BOP projesinin iki ayagi var.

Birinci ayagi bu ulkeleri karistirmak adina icerden kendine destekli iktidarlari kurmak

Ikinci ayagi bu iktidarlarin siyasi islami seriat temelinde toplumu tek duze bir teokratik otokratik yasam ve iliskiye goturmesi.

Tarih bize Turkiye, Misir, Tunus ulkelerinde, emperyalizmin bu isteminin halklar tarafindan olumlu karsilanmadigini gosterdi.

Yani emperyalizm sectikleri ile o ulke halklarini susturamadi.

Ayrica emperyalizm bu ulkelerdki el-kaide temelli seriat bagimlisi insanlikdisi teroristlerin de guc kazanmasini istemedi.

Su an bu ulkelerde teokratik otokrasi temelli siyasal islam cokmektedir. Halk tek duze bir yasam ve iliskiye karsi isyan etmekte ve direnmektedir.

Bu temelde emperyalizm kendince cozume gitse de, akan kan durmamakta ve ulkeler savasim icinde kaos yasamaktadir.

Bu durum, emperyalizmin ic usaklarinin artik iktidar olamayacagini da gostermektedir.

Bilindigi gibi bu iktidarlardan biri de ulkemizdeki BOP esbaskanidir.

Ilk guvensizligini Suriye'de Esad'in devrilmesi olayinda vermistir. Cunku artik emperyalizm Esad'i devirecek bir teror beslemesinde bulunmamaktadir.

Yalniz bu surec, iktidarin basta OSO olmak uzere, seriat yanlisi El-Kaide ulke uzantisi olan El-Nusra'nin da desteklenmesini getirmistir.

Bilindigi gibi Turkiye'nin de dahil oldugu 4 ulkede, BOP projesinin cikar amaci bu ulkelerin parcalanarak tek bir Kurdculuk temelli bir ulkenin kurulmasidir.

Iste bu iki politika daha onceleri birlikte yurur iken; bugun Suriye'de geri tepmistir.

Cunku iktidar, su an sinirda savasan Kurdcu teroristleri yani PYD'yi mi destekleyecektir, yoksa onun bolge hakimiyeti icin savastigi, El-Kaide orgutunun kolu El-Nusrayi mi?

Bugunku Somali'de olan terorist saldiri, bu sorunun da yanitidir.

Iktidar Suriye konusunda PYD'yi desteklemis olacak ki, El-Nusrayi desteklemediginden, iktidara Somali'deki saldiri bir uyaridir. Cunku Somali'deki saldiriyi El Kaide bağlantılı El Şebab üstlenmistir.

Su anda iktidar Suriye'de bir cikmazda ve PYD, OSO ve El-Nusra arasinda da tikanmis durumdadir.

Hani derler ya "yukari t.k.rsen, biyik, asagi t.k.rsen sakal" iste ayni o durumdadir.

Ustelik ulkemizde her turlu yataklik yaptigi ve kolladigi Suriyeli teroristler de ayri bir tehlikedir.

Iktidar bunlari T.C.Devleti vatandasi yapip oy avciligina soyunmasi yaninda, basta henuz istediklerini vermedigi PKK, PYD, OSO ve El-Kaide teroristleri kendi cikarlari adina almak istedikleri icin sirada beklemektedir.

Iktidar icin O.Dogu BOP projesi hem kendi seriat yandaslarinin iktidari hem de El-Kaide uzantili teror orgutleri olarak bir cikmazdadir.

Ustelik PKK ve uzantisi PYD konusundaki politika da pek yurumemektedir.

Ulke ve toplumumuzu ileride yeni donum noktalarinin bekledigi gun gibi asikardir. Bu da katliam olum kaos ve tedirginlik demektir.

Su an Ceylanpinarda'da bu yasanmaktadir.

Sirf kendi iktidar cikari ugruna kendini emperyalizme teslim eden ve bunu O.Dogu gibi bir bataklikta yapanin sonu vahimdir.

Buradaki konu ise bu vehametteki ulke ve toplumun payina dusenin ne olacagidir.

Iste o 1980 lerden sonra gelen, bir cesit antiemperyalist icerikli siyasi islam; bugun sadece emperyalizmin usakligini yapmamakta, hem ulkke ve toplumlarini mahvetmekte, hem vatandaslarini bir birine kirdirmakta ve kendi cikarini alamadan emperyalizmin elini guclendirmektedir.

Belki de Erbakan ile Diktator arasinsdaki siyasi islam farki da buydu.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 28-07-2013, 03:16
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Anlasilacagi uzere bir kac aydir, Suriye'nin kuzeyinde ve Turkiye sinirinda, 900 km'lik hudut hattinda catismalar suruyor.

Burada bulunan Suriye bolgesinde ise; bu bolgeyi ele gecirmek amaci ile, OSO, PYD (Suriye PKK'si) ve El-Kaide'nin El Nusra orgurleri aralarinda bolge iktidar savasi veriyor.

OSO bilindigi gibi emperyalizmin ve Turkiye iktidarinin Esad'a karsi besledigi her turlu toplama bir orgut

El Nusra-El-Kaide bagimli seriatci Islamist/terorist orgut

PYD-Suriye kurdculuk hareketini terorizm olarak goturen PKK'nin Suriye kolu.

Aslinda bu uc orgute bakarak, O.Dogu'nun nasil bir ortamda oldugunu algilamak mumkun.

Bir yerde emperyalizm ve israil BOP Projesi destekli ve temelli 4 bolge ulkesinde kurulacak Kurdistan.

Diger taraftayine emperyalizmin kendi cikari adina getirdigi ve Misir'da geri tepen seriat yanlisi El-Nusra

Diger taraftayine emperyalizm ve Turkiye iktidarinin, Esad'i devirme adina her turlu besledigi OSO.

Aslinda guncel olarak, Bu bolgede OSO'nun hakimiyeti bitmis durumda. Zaten emperyalizm de OSO'yu beslemekten vaz gecmis gorunuyor.

Bu bolgedeki asil catisma, emperyalizmin iki tarafli destekledigi ve aslinda sadece birinin (PYD) kazanmasini istedigi El-Nusra ile PYD arasindaki siddetli catismalar suruyor.

Gorunen o ki, Esad'in b u bolgede bir soz sahipligi de kalmamis durumda.

Yalniz bu bolgedeki savasimdan sicrayan ve olum kusan silahlar; Ceylanpinar'da bir olum saciyor.

Turki'yenin yerine ve aciklamasina gore verilen silahli karsitligin bu bolgedeki olumleri de onleyecegi gozukmuyor.

Iktidar OSO ile baslayan surecte, Turkiye'yi her turlu O.Dogu batakligina gomme politikasinin bir sonucudur. Su an Ceylanpinardaki durum.

Orada yasayan halkin hic bir guvenligi olmadigi gibi, olulerini bile gomme toreni yapamiyorlar. Ceylanpinar, Suriye'de catisan teroristlerin "kaderine terk edilmis durumda."

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 28-07-2013, 12:27
Erdem Alaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Erdem Alaca Erdem Alaca isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bu güzel ve gayet bilgilendirici yazınız için şahsım adına teşekkür ederim sn. evrensel-insan. Ben de dilimin döndüğü kadarıyla çevremdeki insanlara bu ahlaksız BOP projesini anlatmaya çalışıyorum; bu projeyi ahlaksız bulan herkesi de bunu yapmaya davet ediyorum.

Zira gözlemlediğim kadarıyla insanlarımız, yandaşlık yapmayan herhangi bir günlük gazeteyi bile alıp okuma ihtiyacını hissetmemektedirler, bu vahim bir durumdur. Umarım ülkemiz bu sıkıntıyı da aşacaktır, buna layıktır çünkü; yeterki insanlarımız biraz daha sorgulayıcı olsunlar.

1930'lar: Uçak ihraç ediyoruz, 2010'lar: Saman ithal ediyoruz...
Alt 28-07-2013, 17:14
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Su anda iktidar Suriye'de bir cikmazda ve PYD, OSO ve El-Nusra arasinda da tikanmis durumdadir.

Hani derler ya "yukari t.k.rsen, biyik, asagi t.k.rsen sakal" iste ayni o durumdadir.

Ustelik ulkemizde her turlu yataklik yaptigi ve kolladigi Suriyeli teroristler de ayri bir tehlikedir.

Iktidar bunlari T.C.Devleti vatandasi yapip oy avciligina soyunmasi yaninda, basta henuz istediklerini vermedigi PKK, PYD, OSO ve El-Kaide teroristleri kendi cikarlari adina almak istedikleri icin sirada beklemektedir.

Iktidar icin O.Dogu BOP projesi hem kendi seriat yandaslarinin iktidari hem de El-Kaide uzantili teror orgutleri olarak bir cikmazdadir.

Ustelik PKK ve uzantisi PYD konusundaki politika da pek yurumemektedir.

Ulke ve toplumumuzu ileride yeni donum noktalarinin bekledigi gun gibi asikardir. Bu da katliam olum kaos ve tedirginlik demektir.
Garip bir gidisat oldugu dogru, ama cozumsuz durmuyor. Iktidar zamaninda yaptigi yatirimlarin karsiligini goruyor su anda..Kuskusuz olumsuz anlamda dedigim yani halka gore olumsuz, iktidara gore olumlu.

Olmasi gerekenler oluyor yani kisaca.
Alt 28-07-2013, 19:24
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Akp Suriye'de alenen El Kaide'yi destekliyor ama işin tuhaf tarafı El Kaide Somali'deki saldırıyı üstlendi..!
Demek ki teröristleri desteklersen,sonucuna katlanırsın..

Akp şimdi de;El Kaide,Öso ve Esad askerleri ile savaşsın diye Pyd'yi destekliyor..
Suriye'nin kuzeyinde El kaide ve Pyd savaşıyor,ve bu iki terörist grubu da Akp destekliyor..
Türkiye'nin geldiği noktaya bakın..!
Sanki silah fabrikamız var..Silahları bu teröristlere biz satsak anlayacağım da,silahları da biz satmıyoruz..Sadece arada getir götür işi yapıyoruz..!

Sonuçta Suriye sınırımız kevgire dönüşmüş durumda..Dün bir vatandaş atılan bomba yüzünden öldürüldü..

Akp geçmişte de Hizbullah'ı desteklemiş ve bu insanları(?)hapisten salmıştı..
Akp terörist Hamas'ı da destekliyor..
Akp Barzani gibi teröristlere kucak açan birini de kırmızı halılarla karşılıyor..
Akp teröristbaşı ile masaya oturdu..
Akp en büyük terörist Abd ile de kardeş gibi..
Akp'nin Uludere'de ya da Reyhanlı'da yaptıkları da ortada..Gezi parkında gençleri döve döve öldürenlerde Akp'li veya Akp'nin polisi..

Sonuçta bu Akp nedir,nasıl bir partidir,sağcımıdır,muhafazakarmıdır,liberalmidir yoksa ...
Alt 28-07-2013, 19:29
Bayrak Bayrak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

NOLAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Akp Suriye'de alenen El Kaide'yi destekliyor ama işin tuhaf tarafı El Kaide Somali'deki saldırıyı üstlendi..!
Demek ki teröristleri desteklersen,sonucuna katlanırsın..

Akp şimdi de;El Kaide,Öso ve Esad askerleri ile savaşsın diye Pyd'yi destekliyor..
Suriye'nin kuzeyinde El kaide ve Pyd savaşıyor,ve bu iki terörist grubu da Akp destekliyor..
Türkiye'nin geldiği noktaya bakın..!
Sanki silah fabrikamız var..Silahları bu teröristlere biz satsak anlayacağım da,silahları da biz satmıyoruz..Sadece arada getir götür işi yapıyoruz..!

Sonuçta Suriye sınırımız kevgire dönüşmüş durumda..Dün bir vatandaş atılan bomba yüzünden öldürüldü..

Akp geçmişte de Hizbullah'ı desteklemiş ve bu insanları(?)hapisten salmıştı..
Akp terörist Hamas'ı da destekliyor..
Akp Barzani gibi teröristlere kucak açan birini de kırmızı halılarla karşılıyor..
Akp teröristbaşı ile masaya oturdu..
Akp en büyük terörist Abd ile de kardeş gibi..
Akp'nin Uludere'de ya da Reyhanlı'da yaptıkları da ortada..Gezi parkında gençleri döve döve öldürenlerde Akp'li veya Akp'nin polisi..

Sonuçta bu Akp nedir,nasıl bir partidir,sağcımıdır,muhafazakarmıdır,liberalmidir yoksa ...
Akp sadece vatan haini bir terör örgütüdür sayın Nolan başka birşey değil.. ülkeyi bölmek ve kürdistanı kurmak için abd nin tezgahladığı parti görünümlü terör örgütüdür... Zaten yazdıklarınız bunu kanıtlıyor
Alt 28-07-2013, 20:06
Üyeliğini Sonlandırmış

Bayrak´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Akp sadece vatan haini bir terör örgütüdür sayın Nolan başka birşey değil.. ülkeyi bölmek ve kürdistanı kurmak için abd nin tezgahladığı parti görünümlü terör örgütüdür... Zaten yazdıklarınız bunu kanıtlıyor
Adını ben koymadım ama siz koymuşsunuz sevgili Bayrak..
Ben bu işbirlikçilere hâlâ kanan bu halka yazıklar olsun diyorum..Utanmadan/sıkılmadan oruç tutup dua ediyorlar birde..
Müslümanı müslümana katlettiren bir partiye oy verip,''Allah'ım müslümanlara yardım et'' diye dua edecek kadar kendilerinden geçmişler..

Üstü açık hayvanat bahçesinde yaşıyoruz,ne yazık ki..!
Alt 28-07-2013, 20:16
Bayrak Bayrak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

NOLAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Adını ben koymadım ama siz koymuşsunuz sevgili Bayrak..
Ben bu işbirlikçilere hâlâ kanan bu halka yazıklar olsun diyorum..Utanmadan/sıkılmadan oruç tutup dua ediyorlar birde..
Müslümanı müslümana katlettiren bir partiye oy verip,''Allah'ım müslümanlara yardım et'' diye dua edecek kadar kendilerinden geçmişler..

Üstü açık hayvanat bahçesinde yaşıyoruz,ne yazık ki..!
Ben çevremde akp ye oy verdiğini bildiğim birtek kişiyi bile uyandıramadım aynen kafaları boka batmış gibi hiçbirşeyi ne görüyor, ne duyuyor nede okuyorlar. Aynı tavuk misali önlerine konanı gagalayarak günlerini geçirmekle meşkuller... Ben bu tiplere siz akp gerçeğini eninde sonunda göreceksiniz ama korkarım iş işten geçmiş olacak diyorum ama anlamıyorlar

Uyanırlar mı? Sanmam..

Eğer bu ülkeyi kurtaracak birileri varsa oda geri kalan %45 (%30 chp, %15 mhp) bunlarda bir araya gelemiyor işte Gezi olaylarında gördük MHP malesef başındaki satılığın işbirliği sayesinde olaylardan uzak durdu. Güzelim fırsat kaçırıldı.

Genede umutsuz olmak istemiyorum bakalım yarınlar ne getirecek
Alt 28-07-2013, 20:37
Erdem Alaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Erdem Alaca Erdem Alaca isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İşte AKP nasıl başardıysa genel olarak hemen herkeste "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın!" zihniyeti egemen oldu. Ama tabii o yılanın herkesi ısıracağı günler çok uzakta değil, maalesef bunun da farkında değiller. Makarnacılığın, kömürcülüğün cezasını maalesef bizler de çekeceğiz, zaten yeterince çekiyoruz.

1930'lar: Uçak ihraç ediyoruz, 2010'lar: Saman ithal ediyoruz...
Alt 28-07-2013, 21:29
Üyeliğini Sonlandırmış

Bayrak´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben çevremde akp ye oy verdiğini bildiğim birtek kişiyi bile uyandıramadım aynen kafaları boka batmış gibi hiçbirşeyi ne görüyor, ne duyuyor nede okuyorlar. Aynı tavuk misali önlerine konanı gagalayarak günlerini geçirmekle meşkuller... Ben bu tiplere siz akp gerçeğini eninde sonunda göreceksiniz ama korkarım iş işten geçmiş olacak diyorum ama anlamıyorlar

Uyanırlar mı? Sanmam..

Eğer bu ülkeyi kurtaracak birileri varsa oda geri kalan %45 (%30 chp, %15 mhp) bunlarda bir araya gelemiyor işte Gezi olaylarında gördük MHP malesef başındaki satılığın işbirliği sayesinde olaylardan uzak durdu. Güzelim fırsat kaçırıldı.

Genede umutsuz olmak istemiyorum bakalım yarınlar ne getirecek
Din din din..Bizim en önemli sorunumuz bu..Bu beladan kurtulamadıkça,ne demokrasi,ne özgürlük,ne de refahtan haberimiz olacak..

Tam anlamıyla laik bir ülke olsaydık eğer,bu Akp başımıza musallat olmazdı..Geçmişten gelen bir birikimin sonucunda Akp başımızda..Geçmişteki partiler/kişiler laiklik üzerinde çok çalışmalıydı..Ezanı bari susturmalıydılar ama hiç bir şey yapmamayı seçtiler ve geldiğimiz durum malum..

Önerilen Siteler