Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-12-2006, 10:15
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Dinsizlik topluma ne kazandirir?

Dinsel inanışlar pek çok toplumda büyük zaman ve emek israfına ve maddi kayıplara yol açmaktadır. Örneğin ülkemizdeki cami sayısını, avrupadaki kilise sayısını göz önünde bulundurup toplam maliyetini hesaplayın. Onbinlerce diyanet çalışanına verilen ücreti, Hacca gidişler nedeniyle her yıl dünyada harcanan milyarlarca doları gözönünde bulundurun. Dinlerin olmadığı dünyada bunca para bugünkünden daha fazla olarak eğitim, sağlık, yoksulların doyurulması gibi alanlara aktarılabilecektir.
Ateistlerin ve dinsizlerin manevi değerleri dinler haricindeki her şeydir. Aşk, dostluk, çocuk sevgisi, genel olarak insan sevgisi, hayvan ve doğa sevgisi, sanat, edebiyat, mizah ve insan ruhuyla ilgili diğer ne varsa hepsidir. İnsan maneviyatı dinden ibaret değildir. Bir insan dini inancı olmaksızın da kendine ve topluma faydalı, ahlaklı bir yaşam tarzı seçebilir. İyi insan olabilmek için illaki içimizde allah korkusu yaşatmamız gerekmez. İyilik yapmak ve kötülükten uzak durmak için tanrının kurallarına, yasaklarına ihtiyacımız yok. İnsanın özünde zaten sevgi tohumları vardır.

http//dolfen.blogcu.com/

Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
Alt 24-12-2006, 12:03
commandante commandante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

commandante - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Re: Dinsizlik topluma ne kazandirir?

Dinin olmadığı bir toplumsal düzende bilim ve felsefenin ilerlemesinde ve hayata dair olanların sorgulanmasının önünde hiçbir engel yoktur.
Avrupa toplumu ne zaman ki dinin doğruluğunu sorgulamaya ve dinde reformlara girişti o zaman ilerlemenin öünüdeki barikatları birbir yıktı.Bizim toplumumuzda ise dinin önünde engeller kaldrılarak ilerlemenin önne engeller konuldu.

Anadolunun bazı yerlerinde doğru dürüst eğitim binaları olmayan yerlerde birden fazla camii ve ortalama bir köy okulunun kadrosundan fazla imam var din kurumlarına aktarılan kaynakalrın eğitim alınına aktarıldığı düşünülürse türkiye ulusal eğitiminin şuandaki durumundan ileriye gideceği açıktır.

Özellikle heryerde çoğalmaya başlayan ve çoğunlukla idare kanalıyla yürütülen dini eğitim oraya aktarılan kaynaklar ve cahil ve körpe beyinlere doldurulan hurafeler düşünülürse durumun ciddiyeti ve dinlerin olmadığı bir toplumsal yaşamın gerekliliği anlaşılır.

dinlerin olmadığı beyinlerin zehirlenmediği bir dünya için....

http://commandantembaran.blogcu.com
Alt 24-12-2006, 14:53
maddeoz maddeoz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Dinsizlik topluma ne kazandirir?

soru silinmelidir çünkü sitenin sık sorulanlar kısmındaki 2 paragrafım kopyasıdır metin
yoksa, güzel bir soru aslında..

http://maddeoz.blogcu.com
Alırım anahtarını elinden şakirtt !..
Alt 17-02-2010, 05:21
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Haksızda sayılmazsınız "Din" adına yapılan haksızlıklar ve yapılması engellenen iyi şeyler var.
Bu doğru ama konu "Dinsizlik ne sağlar?"

Önce bireye sonraTopluma ne sağlar? Özgürlüğü anladık.Yeni birşey?
Alt 17-02-2010, 05:40
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger UlulElbab;

Dogal dusuncenin tum ayrimci, inancsal degerleri, tabulari gibi; din de insanoglunu belirli bir kaliba ve yonlendirmeye sokmakta, kisiyi yasamiyla birlikte teslim almakta, kendi mentalitesi temelinde kisiyi degerleri ugruna mucadele ettirmektedir.

En sakincali yani da; toplumsal icerigi, kisileri zorlamasi kisilere bir etiksel misyon yuklemesi ve hak ve ozgurlukleri tanimamasidir. Sadece teslimiyet degil; kisinin yasam ve iliskilerini de kontrol altina almasi, kisiyi, bir emir kulu, kukla durumuna getirmesidir.

Ustelik tamamen korku ve mistizm temelli bir icerikle, kisileri bilinc vermeden disipline etmeye calismasi kisileri, belirli bir dogma temelinde egitmesi ve yetistirmesi, ustelik dini amaclar icin kisileri bir arac olarak kullanmasi

Kisaca KISININ TEK KONTROL EDEBILECEGI YASAMINI KISININ ELINDEN ALMASIDIR.

Bunun yaninda bilim ve bilimselligin onune oyle ya da boyle bir set cekmesi, SORGULANMAZ bir inanc temelli olmasidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 17-02-2010, 05:47
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger UlulElbab;

Herhangibir konuda oldugu gibi; dinsizlikte eger bilincli bir secim ve farkindalik degilse, topluma sadece yukumsuzluk ve bireyci akilciligin yani nihilizmin hic boslugunu ve bireyin bencilligi ugruna egoizmini one cikarmayi saglar.

Ama bilincli dinsizlik ise, birey bilinci hak ve ozgurlukleri evrensel/insansal bir dusunce ve davranis sekli, bireyin kendine oz guvenini ve kendi kendini sorgulamasini, yasamini kendi kontrolu altina almasini, antiayrimciligi, farklara saygiyi ve bos hayaller pesinde, oteki dunya pesinde ve olum sonrasi pesinde kosmamayi ve de yasamin en onemli bir olgu oldugunu ve bilimselligi saglar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 17-02-2010, 06:15
LJLJLJ LJLJLJ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Tek basina bir dinsizlik topluma hicbirsey kazandirmaz, dinsizlerin bu yönde bir idaasi varmi, onu da bilmiyorum. Dinsiz bireyler öncelikle kendi aralarinda din disinda ortak bir dogrulari olmali ki, bu ortak dogrulari ile diger insanlarin hayatina herhangi bir zenginlik katabilme idaalari olsun.
Bireysel olarak dinsizlik, insani tatmin edebilir, ama toplumsal hayati "dinsizlestirmenin" yasanmis sosyalist devletlerde görüldügü gibi hic bir katma degeri olmadi, olamaz. Yetmis yil ateistce egitim sisteminde yetisen insanlar, ilk firsatta akim akim kiliselerin yolunu tuttular ve tepkilerini meydanlarda dile getirdiler.
Herkese özgürlük ve mutlu bir yasam idaasi ile kurulan ateist, sosyalist sistemlerde, sifirlasmis bir bireysel özgürlügün mutsuz insanlar olmasina vesile oldu, o mutsuz insanlar ise materialistce yetistirilmelerine ragmen kiliselerde "umut" bulabildiler.
Alt 17-02-2010, 15:02
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Değerli LJLJLJ, evrim var diyor isek? İnsan bilinç olarakta evrimleşiyor diyoruz. Aksi düşüncede bu günkü teknoloji, yaşam sisteminin oluşabilmesi belkide daha binlerce yıl öncesinden mümkün olacaktı. Bunu fiziksel doğa evrimi gibi değilde, beyinlerde oluşan soyut insan bilinci evrimi olarak algılayın şimdilik.

Sosyalist ateist sistemlerden ve nasıl var olamadıklarından, yıkıldıklarında insanların akın akın kiliselere koştuklarından bahsediyorsunuz. Haklısınız, insanlar somut baskıya, despotluğa gelemezler. Katlanabilecekleri tek şey bu dünyada kolayca suistimal edebilecekleri ruhani despotluklardır.

Şimdi çevrenize bir bakın bakalım "ben müslümanım" deyip henüz "dinin kesin emirlerini" bile yerine getirmeyen ne kadar insan göreceksiniz. Türkiye deyseniz lütfen buraya bakın zira burası %99 müslüman bir ülke olduğu iddiasında. Yahu namaz kılmayan, oruç tutmayan adam müslüman olabilir mi? Hırsızlık yapan, kötülük eden, insan öldüren, ona tokat atana öteki yanağını çevirmeyip birde yumruk atan adam hristiyan olabilir mi? Bunları neden diyorum. Bunlar bu dinlerin kesin ve apaçık emirleri. Bunları gerçek manasıyla kim uyguluyor?

Şöyle örneklendireyim; Benim adım X, sen gelip benden iş istiyorsun, "tamam ne yapabilirsin?" diyorum, sen "ne verirseniz onu yaparım" diyorsun, sana "masa başında oturup depoya girip çıkan kutuları sayman gerekiyor, sonrada bana akşam rapor vermelisin"(ilahi emirler) diyorum. "tamam" deyip işe başlıyorsun, ama sen aslında başka bir işte daha çalışıyorsun, benim işimi savsaklıyorsun, akşam olduğunda ben ne rapor alıyorum senden ne de sen depoda kutuları adam gibi sayıyorsun, seni diğerlerine sorduğumda arada bir gelir giderdi başkada birşey yapmazdı diyorlar. Ama benden alacağın paradan ve benim iyi biri olduğumdan çok eminsin, beni aklınca keriz yerine koymaktan başka bana bağlılığın nedir ki?

Bunları biraz düşün bence. Etrafını, dünyayı biraz gözlemle neden herşey rayından, zıvanasından çıkmış gibi? Hakikaten o beraberce ALLAH-U EKBER dediğiniz adamlar gerçekten ALLAH-U EKBER adamlar mı? yoksa bir koyunluk durumu, bir tanrıyı kimse görmeden aldatma durumu mu var ortada.

Bizim umudumuz bir gün insanlık gelişecek, bir takım mevzuları aşıp bilgiyle tanışacak, herkes olmasada büyük çoğunluk bilgiyle, sevgiyle gerçek birer birey ve toplum olacak yönündedir. Dinsizlikten başka da bir beklentimiz yok. Ezoterik din tarikatlarını, gözü dönmüşcesine dünyayı yönetme, parçalama, yoketme, parsellere ayırma planlarını ancak tanrının oğlu olduğunu düşünebilen akıllar yapabilir.
Alt 17-02-2010, 16:14
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Dinsizlik topluma ne kazandirir?
-Isil isil parlayan beyinler
-Sosyal proplemlere daha cabuk ve kalici cözüm yollari
-Daha kaliteli bilim kurgu eserler ve felsefe düsünüsleri
-Bilimsel aydinlanma
-Bilimin nihayet dinin gölgesinden yirtilip bilimsel paylasimin ve bilgi aktarilisinin hizlandirilmasi, bunun neticesinde insanlarin hayatlarinda kolayliklar ve saglik alanlarinda iyilesmeler
-Daima bir cikmaza götüren kisir döngünün kirilip özgür düsüncenin özgür düsünceyi yaratmasi sonucu daha cok bilimin yaratilmasi ve bir bilim döngüsünü olusturmasi
-Rasyonel düsüncenin dünyanin icini karartan irrasyonel düsünüsleri ve buna bagli olan anlamsiz ve de manasiz davranislari savmasi, bu sekilde huzurlu bir toplum yaratmasi
-Kadin ve insan haklarinin genisletilmesi
-Cevrenin ve doganin korunmasi, insan merkezli evrende insanin diger canlilar üstünde egemenlik ve üstünlük düsüncesinin kirilmasi ve hayvan haklarinda gelisme, zekanin insanmerkezlilikten kurtulmasi ve dogada diger türlerin de zeaksinin olmasi anlasilmasi, daha dogrusu dogadaki gercek zekanin ne oldugunun ortaya cikmasi, insan zekasi diye isimlendirdigimiz bir cok seyin syout ve irrasyonel bir zeka oldugunun kavranmasi
-Topluma bagli etik anlayisin ve sahte ahlakin terkedilip bireyin kendi ahlak ve etigini gelistirmesine izin vermesi ve kendini Tanri/cehennem korkusu icinde sevap yapma zorunlulugunda görmeyip kendisi ve insanlik icin karsiliksiz sevap yapmaya yönlendirmesi
-Politik kararlarda dinsel ve gerici görsülerin degil bilimsel ve yenilikci görüslerin benimsenmesi ve bu sekilde toplumlari ilerletmesi
-Insanlarin bilime ve özgür felsefeye yönelip daha yaratici ve kreatif olmasi
-Liderlik anlayisina dayali devletler ve milliyetcilik dahil siyasi hiyersik yapilarin kaldirmasi
-Askerlik ve savas harcamalarinin gereksizlesmesi veya anlamini kaybetmesi
-Her türlü sanat ve müzikinin gelismesi
-Cinsiyet ayrimlarinin ve dini seksizmin sonu, dogada sadece disi erkek degil ayni zamanda az da olsa escinseller, biseksüeller, transgender ve ciftcinsiyetliler, psoyda ve gercek hermafroditler gibi baska hibrit cinsiyetlerin de oldugunun anlasilmasi ve bir cok ülkelerde bu insanlara uygulanan ölüm cezalarinin kaldirilmasi, bundan böyle dogal degil gerekceleriyle asil dogaya karsi suc isleyenlerin engellenmesi
-Dinlerin de ölüm ötesi icin kurulmus bir bilim kurgu oldugunun anlasilmasi ve bu bilim kurgu ugrunda yapilan savas, kiyim ve kan dökülmesi sacmaliginin önlenmesi, insanlarin bu kurguya zorlanmamasi, bu kurguyu benimsemeyenlerin toplumdan dislanmamasi veya cezaya tabi olmamalari
-Özellikle bir cok ülkelerde kadinlarin da toplumda hakkettigi konumlara kavusmasi ve sadece annelik, es veya kizkrdes konumundan kurtulup bütün insanlar olarak algilanmasi ve neticesinde insanin üretici ve kreatif potansiyelin cogalip artmasi ve topluma yeni bir ivme vermesi.

......

Konu ALKA tarafından (17-02-2010 Saat 16:19 ) değiştirilmiştir.
Alt 17-02-2010, 16:25
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

LJLJLJ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tek basina bir dinsizlik topluma hicbirsey kazandirmaz, dinsizlerin bu yönde bir idaasi varmi, onu da bilmiyorum. Dinsiz bireyler öncelikle kendi aralarinda din disinda ortak bir dogrulari olmali ki, bu ortak dogrulari ile diger insanlarin hayatina herhangi bir zenginlik katabilme idaalari olsun.
Bireysel olarak dinsizlik, insani tatmin edebilir, ama toplumsal hayati "dinsizlestirmenin" yasanmis sosyalist devletlerde görüldügü gibi hic bir katma degeri olmadi, olamaz. Yetmis yil ateistce egitim sisteminde yetisen insanlar, ilk firsatta akim akim kiliselerin yolunu tuttular ve tepkilerini meydanlarda dile getirdiler.
Herkese özgürlük ve mutlu bir yasam idaasi ile kurulan ateist, sosyalist sistemlerde, sifirlasmis bir bireysel özgürlügün mutsuz insanlar olmasina vesile oldu, o mutsuz insanlar ise materialistce yetistirilmelerine ragmen kiliselerde "umut" bulabildiler.
Yanlış tespit ve önerme içermektedir, ilk önce söz konusu ülkelerin başında Sscb'de tam laiklik uygulanmış fakat iç savaş esnasında kilise mevcut rejime karşı açık bir cephe alıp halkı yönetime karşı kışkıtınca ve üstelik silahlı direnişin ana ekseninde olunca, birincil olarak laiklik dereden kaldırılmış ve ardından bilinen gerçek yaşanmıştır, tıpkı şu anda yaşadğımız ülkede din kurumunun siyasete karışması gibi o denemde de yaşanan budur, dinsizlik tanımlaması vatandaşların değil rejimi sürdüren hükümetlerin iddiasıdır ve tabandan yani halktan böyle bir gereksinim duyulmadığı içinde bildiğimiz sonuç yaşanmıştır, bu arada ise normalda olamıyacak kadar çok dinlerden özgür bireyde yetişmiştir, tepeden gelen her türlü baskı elbet dirençle karşılaşır, süreç içerisinde karşı koyabilen tüm sistemler kazanır.

Soru ise tamamıyle boşlukta kalan bir sorudur, ancak kişisel önermelerde yada niyetlerde bulunabiliriz, daha önce yaşanmamış bir deneyimdir çünkü, ortaya çıkacak görüş ise tamamen bir tez olacaktır, reel b ve somut bir içerik olmadan sadece soyut bir tezden/tezlerden birisi olacaktır.

Bence Dinlerin kazandırdığından çok daha fazla şey kazandıracağı kesindir topluma...

Önerilen Siteler