18-01-2007, 03:19
|
|
|
Turan Dursunun Büyük Yanılgısı veya Günahı
Rahmetli Turan Dursun, Mekkeli hz Muhammedin edimleri senediyle Kuranın Allahtan geldiğini inkar ediyor ve Allahı eleştiriyor .
Turan Dursun, İslam dininin peygamberi olarak kabul edilen Mekkeli Hz Muhamedi yadsımakta ve eleştirmekte haklıdır, fakat Kuranı inkar etmesi, hele de kendisi gibi bir din uzmanının büyük bir yanılgısı ve günahıdır. Şöyle ki:
1-Turan Dursun Kuranı eleştirecek kadar arapça ve din bilgisine sahip de, Mekkeli Hz Muhammedin Kuran Muhammedi olduğunu anlayamamış mı?
2-Bu Kuran kendisi şimdiki müslümanları pekçok ayette sert bir şekilde eleştirmektedir. Turan Dursun, bu kadar arapça ve din biliyor da bunu anlayamamış mı? Mesela, maun suresinde Allah ve Kuran "WAy o namaz kılanların haline ki, namazlarında gaflet içindedirler, dini yalanlarlar!!!"
Turan Dursun bu ayeti görememiş mi?
3-Turan Dursun ,, bu kadar Kuran okumuş da, Allah ve Kuranın Enfal 35te "kabe namazı kılanların namazı hısıltı/el çırpma/hileden başka bir şey değildir " dediği ayeti görememiş mi? Hemen bu ayetin devamında, bu kabe namazı kılan müslümanlara Allah ve Kuranın, "kafirler, tadın azabı" dediğini görememiş mi?
4-Turan Dursun bu kadar arapça ve Kuran okumuş da, Allah ve Kuranın, kafirun suresinde, mehdi denen zat zamanının müslümanlarına , yani şu anki müslümanlara , konvansiyonel müslümanlara "kafirler" dediğini anlayamamış mı?
5-Turan Dursun nasıl oluyor da mekkeli Muhammedi kuran peygamberi olarak "baz" alarak, yüce Kurana saldırıyor? O kadar arapça ve Kuran okumuş da, Mekkeli hz Muhammedin gerçek Kuran Muhammedi, aslı Kuran Muhammedi olmadığını anlayamamış mı? Kuranda mekkeli hz Muhammedin Kuran peygamberi olmadığı açıkça görülmektedir, bunu görememiş mi de, sanki Allah mekkeli Hz Muahmmedi Kuranın peygamberi olarak görürmüş gibi hem Kuran peygamberini, hem Allahı, Hem de Kuranı böylesine yanlış bir temelde eleştirmektedir.
6-Turan Dursun o kadar Kuran okumuş da, ankebut suresi 51 deki, "onlara okunup duran Kitabı sana indirmiş olmamız onlara yetmiyor mu" ayetini görememiş mi, anlayamamış mı, Arapçası mı yetmemiş?
7-Turan Dursun, "muhammed " sözünü , mah-amed olarak okumaktan aciz mi, ve "mah-amed" sözünün "amed zamanı" "med yeri zamanı" yani "yukarı mezopotomya zamanı" yani tam da "dünyanın gözünü diktiği yerin zamanı" anlamına geldiğini anlayamamış mı?
8-Ben bir ümmi olarak, din bilmeyen ve din eğitimi olmayan birisi olarak bunları görebiliyorum da, Turan Dursun, rahmetli onca din eğitimine rağmen bunları görememiş mi? Hak geldi batıl zail oldu, yani gerçek olanı geldi, sahtesi zail oldu" ayetini de mi görememiş?
|

18-01-2007, 04:04
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Turan Dursunun Büyük Yanılgısı veya Günahı
Kültigin bu kadar yazmışsınız ama rahmetli Turan Dursun gibi ben de anlayamadım açıkcası.Kuran İslam peygamberi H.z Muhammed (S.A.V) ' in kalbine vahyedilmedi mi?
İsimleri Muhammed,Mustafa,Ahmet(gökteki ismidir bu),Mahmut,Mehmet hepsi aynıdır.aynı kapıya çıkar.İslam peygamberine.
Mehdiden bahsetmek istemişsiniz kanımca ama daha açık yazarsanız muallakta kalmaz.Med yeri zamanı diyorsunuz.Mah-amed olarak algılamamızı istiyosunuz.O halde Amed kim?Başka birisi mi?
H.z Muhammedi eleştirmek Kuranı eleştirmek değil mi?Ya da Kuran ın bir yaratıcı tarafından geldiğini kabul ediyosunuz.- yani tanrı (zeus) sparta abim bağışlasın beni  -Ancak H.z Muhammedin eleştirilebilmesini haklı görebiliyosunuz.
Kusura bakmayın ama gerçekten karışık.Anlayışsızlığımı mazur görün ama biraz daha açarsanız.Kastettiğim şu mezopotamya mevzusu...
|

18-01-2007, 04:41
|
|
|
Beelzebub,
Çok da iyi anlamışsınız.
|
Kuran İslam peygamberi H.z Muhammed (S.A.V) ' in kalbine vahyedilmedi mi?
|
Evet fakat, hangi Muhammed gerçek Muhammed mi? mekkeli hz Muhammed mi? Mekkede "okunan Kuran" "inen kuran" değildir.
Kanıt ankebut 51:.
Karşılarında okunup duran bir kitabı sana indirmiş olmamız onlara yetmiyor mu? Bunda, inanan bir toplum için elbette ki bir rahmet ve bir öğüt vardır.
Ankebut 51 den anlıyoruz ki, okuyup durduğumuz bir kitap vardır, fakat henüz inmemiştir. Sizin de dediğiniz gibi, esaz muhammed olan "mehdi" dedikleri şahsa inecek olduğu anlaşılıyor. Yoksa, mekkede muhammedin ve toplumunun okuyup durduğu bir kitap mı varmış? hayır: bu ayet, kitap ve mehdiden bahsediyor. zaten bu mekke islam dininden kuran "cahiliye devri olarak söz eder, ve batıl olduğunu söyler.
|
İsimleri Muhammed,Mustafa,Ahmet(gökteki ismidir bu),Mahmut,Mehmet hepsi aynıdır.aynı kapıya çıkar.İslam peygamberine.
|
Bravo ! Dediğinizin doğru olma ihtimali tevatüran çok öuhtemel, fakat bu isimler bir kişiye uymaz: o da mekkeli hz muhammed sav.
|
Mehdiden bahsetmek istemişsiniz kanımca ama daha açık yazarsanız muallakta kalmaz.Med yeri zamanı diyorsunuz.Mah-amed olarak algılamamızı istiyosunuz.O halde Amed kim?Başka birisi mi?
|
Çok güzel anlamışsınız. Mah-amed; mah-ı med; mahmed: hem peygamber , hem yer adı, hem de tarih olmaktadır. mah amed sözü ile 3lü bir anlatım yapılmıştır: mehdi, 2000li yıllar ve yukarı mezopotomya=amed.
|
H.z Muhammedi eleştirmek Kuranı eleştirmek değil mi?
|
hz Muhammed dediğin kim arkadaşım: hangi muhammed? mekkeli hz Muhammed sav mi? , yoksa kurandaki muhammed peygamberden mi bahsediyorsunuz? Turan Dursun büyük hata yapmış, mekkeli hz muhammed sav i baz alarak Kuranı tenkid etmiş, kötülemiş. Mekkeli hz muhammedden Kurana ne? Ne yani rahmetli T Dursun gibi iddia ile ortaya çıkan bir insan bu gerçeği nasıl anlamamış. wahhab bile bunu anlamış, gitmiş, türbe neyin bırakmamış oralarda.
Lütfen yazımı tekrar ve ağır ağır hazmede ede, tekrar okuyun, sizin anlayacak potansiyeli haiz olduğunuzu görüyorum. halkımız anlasın ve faidelensin ve hakka iman etsin diye, 0,5 derece imbikten süzerek, tamıta tamıta, kulak damlasıylan göz damlasıylan sindire sindire, yedire yedire veriyoruz burada ilm-i gaybimizi...
|

18-01-2007, 05:10
|
|
Üye
|
|
|
|
ya Kültigin kardes inan bana gonderdigin iki mesajida tekrar be tekrar ve dedigin gibi hazmede ede okudum  lakin af buyur bende beelzbb gibi karistim kaldim walla hehe
beelzbb diyor ki "Kuran İslam peygamberi H.z Muhammed (S.A.V) ' in kalbine vahyedilmedi mi? "
sen de "Evet fakat, hangi Muhammed gerçek Muhammed mi? mekkeli hz Muhammed mi? Mekkede "okunan Kuran" "inen kuran" *değildir." diye cevapliyorsun.
-simdi Evet ise beelzbb'in dedigi Kuran'in İslam peygamberi H.z Muhammed (S.A.V) ' in kalbine vahyedildigini kabul ediyorsun.
ama mekkeli Hz Muhammed degil diyorsun...bir celiski yok mu?
neyse....yazinin devamini okyunca da soyle anlasiliyor ki sen Hz Muhammed'e inanmiyor fakat Kuran'da adi gecen baska bir Muhammed'in olduguna, hatta anladigim kadariyla 2000 yilinda geldigine mi inaniyorsun?ve buna mehdi diyorsun oyle mi?
eger oyleyse ya sen neyaptin simdi 1400yillik Islamiyet tarihini
tabiki onu kastetmemissindir ama yazdiklarindan da o cikiyor, bence kimsenin kafasi karismasin, sen ayrintili bir sekilde tek tek izah et eger zahmet olmayacaksa...
pearline
|

18-01-2007, 05:31
|
|
Üye
|
|
|
|
bir de arkadasim ayet yorumun da beni cok sasirtti!
Kültigin yazmis:"ankebut 51:.
Karşılarında okunup duran bir kitabı sana indirmiş olmamız onlara yetmiyor mu? Bunda, inanan bir toplum için elbette ki bir rahmet ve bir öğüt vardır.
Ankebut 51 den anlıyoruz ki, okuyup durduğumuz bir kitap vardır, fakat henüz inmemiştir. Sizin de dediğiniz gibi, esaz muhammed olan "mehdi" dedikleri şahsa inecek olduğu anlaşılıyor. Yoksa, mekkede muhammedin ve toplumunun okuyup durduğu bir kitap mı varmış? hayır: bu ayet, kitap ve mehdiden bahsediyor. zaten bu mekke islam dininden kuran "cahiliye devri olarak söz eder, ve batıl olduğunu söyler."
"okuyup durdugumuz bir kitap vardir, fakat henuz inmemistir" diyorsun...celiskili...okuyup duruyorsak nasil henuz inmemis oluyor?ki bu kitabin Kuran-i Kerim oldugunu kabul ediyorsun, ama mehdiye inecegini soyluyorsun...mehdi'den ise 2000li yillar diye bahsediyorsun..Hz Muhammed(mekkeli!) vahiy yoluyla aktarmadiysa nerden geldi bu Kuran gokten zembille alin size kitap diye dusmedi ya!
Kuran-i Kerim'de gecen Muhammed,Peygamberimiz yani 571'de Mekke'de dogan Hz Muhammed(S.A.V)dir. nitekim Allah'in isminin hemen ardindan da anilan tek peygamber, ve son Peygamber odur!
simdi ayrintili bilemicem fakat Ankebut suresi 51. ayeti basindaki ayetler ve sonundaki ayetlerle okusunlar merak edenler..
slmtle....
pearline
|

18-01-2007, 05:53
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Evet, iyi gidiyoruz.
Bu başlık çok ilginç olacaga benzer.
Hoş geldin Kültigin, kardeş. Bir geldin pir geldin.
Önce Hadis reddediliyordu, bu reddiyeden hadisin sahibi de payını almış oldu.
Bu işin sonucu gerçek Kur'an inmemiştire kadar gidecek galiba.
İyi de biz islamiyeti nereden ögrenecegiz, aklım karıştı valla.
Bence Sodomo bile çıkamaz bu işin içinden.
saygılarımla
* Bu arada Forum Kuralları geregi 10 başlık kotasını doldurmadıgınızdan başlıgınızı cafe'ye taşıdım.
|

18-01-2007, 07:44
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Kultiginin aciklamasini tercume edecek kimse var mi?
*DaVinci kodunun, islama uygulanan yeni bir seruvenine benziyor iddialar.
*Degisik, enteresan, sonunda Fetullah cikmaz umarim.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

18-01-2007, 11:30
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hz Muhamed diyarbekirlimi
-Turan Dursun, "muhammed " sözünü , mah-amed olarak okumaktan aciz mi, ve "mah-amed" sözünün "amed zamanı" "med yeri zamanı" yani "yukarı mezopotomya zamanı" yani tam da "dünyanın gözünü diktiği yerin zamanı" anlamına geldiğini anlayamamış mı?
Ma (diyarbekir kürtçesinde neredeyse her kelimenin başında kulanılır )
Amed ise diyarbakırın eski ismi
bende böyle anladım turan dursun nasıl görmemiş hayret
"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
|

18-01-2007, 11:48
|
|
|
Kültigin";p="´isimli üyeden Alıntı
hz Muhammed dediğin kim arkadaşım: hangi muhammed? mekkeli hz Muhammed sav mi? , yoksa kurandaki muhammed peygamberden mi bahsediyorsunuz? Turan Dursun büyük hata yapmış, mekkeli hz muhammed sav i baz alarak Kuranı tenkid etmiş, kötülemiş. Mekkeli hz muhammedden Kurana ne? Ne yani rahmetli T Dursun gibi iddia ile ortaya çıkan bir insan bu gerçeği nasıl anlamamış. wahhab bile bunu anlamış, gitmiş, türbe neyin bırakmamış oralarda.
|
Sevgili Kültigin,
ilm-i i gayba hakim olmadığım için ben de pek birşey anlamadım pek çok arkadaş gibi, umarım bu konuda bizleri bilgilendirmeye ve aydınlatmaya devam edersin. Sadece, takıldığım küçük bir detayı sormak istiyorum:
Yukarıda alıntı yaptığım metinde Turan Dursun'un Mekkeli Hz.Muhammed (sav)'i baz alarak büyük hata yaptığını söylüyorsun ve bunu yaparken ismini aynen Ahzab 56'da emredildiği gibi salat ve selam ile anıyorsun.
Ahzab 56. Allah ve melekleri, Peygamber'e çok salevât getirirler. Ey müminler! Siz de ona salevât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin. (Diyanet vakfı çevirisi)
Sonra da Mekkeli Hz.Muhammed'den Kur'an'a ne diyorsun, anladığım kadarı ile Kur'an'da geçen peygamberle Mekke'li Muhammed'in alakası olmadığını iddia ediyorsun. Ne demek istediğini biraz daha açarsan iyi olacak gibi görünüyor.
|

18-01-2007, 13:03
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ilginç olsa da forum kurallarına uymayan (10 mesaj kotası ) bu başlığı
kilitlemek durumundayım. Sayın kültigin 10 mesaj kotasını doldurunca bu başlık yeniden açılacaktır.
edit: dilaverin notunu görmemişim.Başlık tekrar açıldı.
İnsani olan her şey kabûlüm.
|