Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-05-2014, 08:37
Narkiz Mitoloji Narkiz Mitoloji isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Her Şeyi Allah yarattı.Peki Allahı kim yarattı ?

Bu soruyu şu örnekle anlatmaya çalışayım Bir Bilgisayar düşünün ,Bilgisayarın içindeki entegre diğer entegreye soruyor
-Ben 3 voltla çalışıyorum.Sen kaç voltla çalışıyorsun?
Diğer entegre:
''Benim voltajım 2,8 '' diyor.İkisi beraber merak ediyorlar:''Acaba bizi dizayn eden mühendis kaç voltla çalışıyor?''
Halbuki bilgisayar denilen sistemin yapanın ,o sistemin dışında olması dizayn ettiği sistemin kurallarıyla kendisinin bağlı olmaması lazımdır.Kendisinin tamammen o sistemin dışında bulunması ve o sisteme hükmedebilmesi gerekir.Entegrelerin kendi aralarında konuşup dizayn edicilerinide kendi tabi oldukları bir elektrik akımıyla çalışma kanununa tabi kılmaları mantıklı ve mümkün değildir.Sistemi dizayn eden sisteme koyduğu kanuna mahkum değildir.Sistemin içinde olanlar başka sistemlerle tanışmamışlarsa başka kanunları anlayamazlar,mesela entegre devreler sadece elektrik akımıyla çalışmayı anlayabilirler
İşte yaratılmış olmakta insanoğlunun bu alemin kanunudur.bu alemde her kim yaşıyorsa yaratılmıştır.Şimdi kalkıpta bu alemin kanunlarına tabi olan yaşayan birisinin yaratıcısını bu alemin kanunlarına tabi kılarak bizi yaratanı kim yarattı diye sorması entegrelerin kendi aralarındaki konuşmasına benzer.
Alt 20-05-2014, 11:29
Selmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Selmet Selmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İşte yaratılmış olmakta insanoğlunun bu alemin kanunudur.bu alemde her kim yaşıyorsa yaratılmıştır.Şimdi kalkıpta bu alemin kanunlarına tabi olan yaşayan birisinin yaratıcısını bu alemin kanunlarına tabi kılarak bizi yaratanı kim yarattı diye sorması entegrelerin kendi aralarındaki konuşmasına benzer.
anladık ta bu yaratıcınız insanlar gibi sinirleniyor! kızıyor! yarattıkları üzerine ant içiyor. sonra yine yarattığı şeytanla(iblisle herneyse adı) iddiaya giriyor!? yarattıklarının içinden birini daha çok seviyor(muhammedi).

yarattıklarını sözde sınava tabii tutuyor ama bu sınav epey haksızlıklar içeriyor.. vs vs...

dinlerin tanrısı veya yaratıcısı yine insanlardır..

ha hiç anlayamadığımız bir boyutta veya frekansta bu evrenin oluşmasına sebep olmuş bir akıl veya bir düzen olabilirmi? bence niye olmasın!? ama insanların yarattıkları tanrıya körü körüne tapmakta akıl mantık dışı!!!
Alt 20-05-2014, 15:20
knowledgetowisdom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
knowledgetowisdom knowledgetowisdom isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Selmet´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
anladık ta bu yaratıcınız insanlar gibi sinirleniyor! kızıyor! yarattıkları üzerine ant içiyor. sonra yine yarattığı şeytanla(iblisle herneyse adı) iddiaya giriyor!? yarattıklarının içinden birini daha çok seviyor(muhammedi).

yarattıklarını sözde sınava tabii tutuyor ama bu sınav epey haksızlıklar içeriyor.. vs vs...

dinlerin tanrısı veya yaratıcısı yine insanlardır..

ha hiç anlayamadığımız bir boyutta veya frekansta bu evrenin oluşmasına sebep olmuş bir akıl veya bir düzen olabilirmi? bence niye olmasın!? ama insanların yarattıkları tanrıya körü körüne tapmakta akıl mantık dışı!!!
ben bilimsel belgesel izlemeyi çok severim.

bu belgesellerde arkasında derin formüllerin hesaplamaların bulunduğu devasa konularkonular çeşitli örneklerle; animasyonlarla vs. açıklanıyor ki herkes anlayabilsin anlayamasa da fikir sahibi olabilsin..

Şimdi bir çıkıp da "ulan bu bilim adamları da animasyonla çizgi filmle uğraşıyor ha dangalahlar huaa" dese bunu diyen adama ne dersin? 404 error not found hale getiren tiplerdir bunlar insanı....

Allah ayetlerini koymuş... Al incele.... Evreni incele... Yüzüne çarpan rüzgar aslında devasa denklemler sonucu oluşanbirşey ama sen oooh bağrım serinledi dersin...

Evrenin yaratıcısı insanların düzeyine inerek "dil" aracılığı ile bir mesaj veriyor onlara.. 404 error not found dedirtecek tarz yorumlarla yaklaşmayın... (aman gözünü seveyim mrdragon bu satırları okuduysan bu mu dil deyip hemen copye paste işine girme ben paste'ledin varsayıyorum )

"Âdemoğlunun bildiği her şeyin bilmek istediğinden ibaret oluşu yüzünden biz insanlar birbirimize yardım edemiyoruz."
Alt 20-05-2014, 17:46
gordion gordion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

anlayabilen için güzel örnek.
Alt 21-05-2014, 00:23
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Narkiz Mitoloji´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu soruyu şu örnekle anlatmaya çalışayım Bir Bilgisayar düşünün ,Bilgisayarın içindeki entegre diğer entegreye soruyor
Diğer entegre:
''Benim voltajım 2,8 '' diyor.İkisi beraber merak ediyorlar:''Acaba bizi dizayn eden mühendis kaç voltla çalışıyor?''
Halbuki bilgisayar denilen sistemin yapanın ,o sistemin dışında olması dizayn ettiği sistemin kurallarıyla kendisinin bağlı olmaması lazımdır.Kendisinin tamammen o sistemin dışında bulunması ve o sisteme hükmedebilmesi gerekir.Entegrelerin kendi aralarında konuşup dizayn edicilerinide kendi tabi oldukları bir elektrik akımıyla çalışma kanununa tabi kılmaları mantıklı ve mümkün değildir.Sistemi dizayn eden sisteme koyduğu kanuna mahkum değildir.Sistemin içinde olanlar başka sistemlerle tanışmamışlarsa başka kanunları anlayamazlar,mesela entegre devreler sadece elektrik akımıyla çalışmayı anlayabilirler

Kitaplara göre "yaratılmadı". Zaten "var" dı.

Zaten "var" olma, açıklanabilecek bir şey değildir. Zaten "var" olma, verdiğin örnekler (entegreler) ile örneklenebilecek bir şeyde değildir. Çünkü entegrelerin bir başlangıcı vardı. Onu yaratan insanında. Doğaları farklı olsada ikisininde başlangıcı vardı. Doğalarımız farklı olsa da, tanrılarında başlangıcı olmalı o zaman.

Senin örneğini, senin mantığın ile genişlettim. Hadi buradan devam et.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 21-05-2014, 11:11
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Narkiz Mitoloji´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Diğer entegre:
Mal sahibi, mülk sahibi hani bunun ilk sahibi...

Verdiğin örnek mantıksız.

HER ŞEY YARATILMIŞTIR diye bir ön kabul üfürüyorsun, ŞART koşuyorsun sonrada başlıyorsun ona uydurabileceğin gaydırı guppak şeyler dizmeye.. Buna ne denir bilmem

Yaratmak? Yoktan var etmek!

mantıksızlığın tamda burada;
"Halbuki bilgisayar denilen sistemin yapanın ,o sistemin dışında olması dizayn ettiği sistemin kurallarıyla kendisinin bağlı olmaması lazımdır."

Bizde sana bunu soralım, o YAPANIN YAPANI KİMDİR? o'nu yapanın, yapanı, yapanında yapanı, yapanın da yapanının da yapanın yapanı, yapanı yapanın da yapanın, yapanı yapanında yapanın yapanı, yapanı yapanın da yapanının yapanı, yapanı yapanın da yapanının yapanının yapanı, yapanı yapanın yapanın yapanın da yapanın yapanı.....

?

Verdi mi system error! Kıvırma sadece soruya yanıt ver.

Böyle bir mantık kurmanın gereği de, anlamı da, yeri de yok, yaratılan bir şey yok bu kadar basit.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 21-05-2014, 11:47
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Böyle bir mantık kurmanın gereği de, anlamı da, yeri de yok, yaratılan bir şey yok bu kadar basit.

Milyarlarca euroyu boşuna harcıyorlar o zaman CERN de

Bir yanı hep merak eder, diğer yanı ise hep reddeder...

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 21-05-2014, 11:53
Üye

Allah ayetlerini koymuş... Al incele.... Evreni incele... Yüzüne çarpan rüzgar aslında devasa denklemler sonucu oluşanbirşey ama sen oooh bağrım serinledi dersin...
mesele işte burda kitleniyor! o allahın ayetleri dediğiniz gerçekte ne kadar ilahi??

sen sevgili arkadşım veya kardeşim hiç sorguladınmı bu ayetlerin gerçekten allahtan geldiğini? ya uydurma iseler?? böylede bir seçenek var kabul etmesende..
Alt 21-05-2014, 12:46
Narkiz Mitoloji Narkiz Mitoloji isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hala mantıklı tek cevap yok sadece diyalektik kelime oyunları

biraz daha sadeleştireyim ,

-Bu yazıyı kim yazdı ,ben yazdım,beni kim yazdı ,cevap yok ,o halde bu yazı kendi kendine yada tesadüfen yazılmıştır.

-Bu resmi kim çizdi ,Picasso çizdi ,picassoyu kim çizdi ,cevap yok ,o halde bu resim kendiliğinden yada tesadüfen yazılmıştır.

mantık sakat mantık
Alt 21-05-2014, 12:52
Üye

hala mantıklı tek cevap yok
mantıklı bir cevabı olsaydı.. bunca tartışma olmazdı forumda

Önerilen Siteler