28-02-2007, 18:38
|
 |
Üye
|
|
|
|
Yüce Tanrı! Sana bir sorum var...
benim yıllardır kafamı kurcalayan ateist olmamda büyük etkisi olan bir konuyu paylaşmak istiyorum her nekadar burda çok kez tartışılmışsada bir de ben yazayım site yönetiminin affına sığınarak  konu kader
şimdi ilk olarak inanca göre tanrı gelmiş geçmiş gelecek olan herşeyi bildiğini idda eder ve bunu tüm kutsal kitaplarda övünerek anlatır
bu teze göre tanrı daha ana rahmine düşen bir çocuğun nerde nasıl ve ne zaman doğacağını biliyormu (evet) *ve bu çocuğun nasıl bir hayat süreceğini başına gelecekleri iyi ve ya kötü bir insan olacağını biliyormu (evet) ve nerde nasıl öleceğini biliyormu (evet) ve nihayetinde cennete ve ya cehenneme gideceğini biliyormu (evet) daha ana rahmindeki bir insanın sonuçta nereye gideceği belliyse bu insanı yargılamak ve cezalandırmak adaleti sonsuz tanrıya! yakışırmı.
şimdi deist arkadaşlar diyecektir tanrı insana akıl vermiştir doğru ve yanlış yol bellidir diye peki verdiği aklı kullanarak benim seçeceğim doğru veya yanlış yolu tanrı bilmiyormu biliyor derseniz tanrının bir senaristten farkı kalmaz hayır bilmiyor derseniz buda tanrı denen varlığın anlatılan yüceliğine sığmaz bu konu hakkında sahabeden benim gibi meraklı insanlar aynı soruları muhammede sormuşlar fakat zeki muhammed bu sorulara cevap veremeyince -sorgulamayın iman edin- diyerek kestirip atmıştır  *aynı soruları zamanında üstad ömer hayyamında kafasını kurcalamış bakın ne diyor hayyam :
Beni özene bezene yaratan kim? Sen!
Ne yapacağımı da yazmışın önceden.
Demek günah işleten de sensin bana:
Öyleyse nedir o cennet cehennem?
hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunarım esen kalın
|

28-02-2007, 18:53
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: yüce tanrı sana bir sorum var !
sosyalist arkadaşım teşekkür ediyorum sana bunu bizimlede paylaştığın için ;
elvela ömer hayyamı çok severim , beyenirim
şu anda yatağımın başında duran kitap ta ömer hayyamın kitabıdır ,! cidden bak şuan sadece onun kitabı var başucumda .
bu akşam ise onu değiştireceğim biliyormusun , bu akşam başucuma DOĞU PERİNÇEK den KEMALİST DEVRİM -DİN VE ALLAH kitabımı koyacağım ..
okudum busefer daha da özenle tetkik edeceğim ... zira çok faydalı şeyler yazmış DOĞU PERİNÇEK
kader konusuna gelince ; tanrı biliyor ne olacağını bizim yapacağımız hataları günahları vs. *fakat yine de doğru yola getirmiyor düzeltmiyor. ! zaten şuanda aklımda yok ayet ama eminim bir arkadaşım hatırlatıcaktır ; kuranda : tanrı şöyle bir şey geveliyor " biz bazılarını cehennemde yakmak için yarattık , cehennemde odun yapmak için " gibi bişeydi sanırım .. bir arkadaşım hatırlatırsa daha ii olur taby ..
mantığa bakarmısın ! yaaaa
NO GOD
NO RELIGION
"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."
K. Marx
|

28-02-2007, 19:30
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
1- Rızık Allah’tan mı? İçki içmek rızık mı? İçki içmek Allah’tan mı?
2- Herşey Allah’ın dilemesiyle mi olur? Zina yapanlar var, Allah’a sövenler var. Bunlarda mı Allah’ın dilemesiyle oldu?
3- Allah günahların işlenmesini diler mi? Günahlar işleniyor mu? O halde dünyada Allah’ın dilemesinin, iradesinin dışında bir şey mi oluyor?
4- Kadere hayrın ve şerrin Allah’tan geldiğine inanıyor musunuz? Zina yapmak şer midir? Zina yapmak Allah’tan mıdır? Hani, hayır ve şer Allah’tandı ya...
5- "Allah’ım bizi kötü yola düşürme, yolumuzu saptırma" diye dua ediyor musunuz? Demek ki bizi kötü yola düşüren ve yolumuzu saptıran kimmiş?
6- Allah şerri irade eder mi? İster mi, diler mi? “Hayır” dersen, Allah’ın dilemesi dışında mı oluyor bu şerler?
7- İnsan kadere mi bağlıdır, yoksa hür müdür?
8- Şimdi, senin bu yazıları okuman kader mi?
9- Allah dilemeseydi sen bu yazıları okuyabilecek miydin?
10- Önünde iki meyve var, elma ve çilek; seç birini. Senin bu seçimin Allah’ın iradesiyle mi oldu yoksa iradesi dışında mı oldu?
11- İnsan Allah’ın murad ettiği (istediği, dilediği) şeye muhalif bir şey yapabilir mi?
12- Bir insan çalıntı yiyeceklerle yaşarsa, bunlar ona Allah’ın verdiği rızık mıdır?
13- Allah mahlukatının (yaratıklarının) kendisine itaat etmeden önce, itaat edecek olmalarını ve O'na isyan etmeden önce isyan edecek olmalarını irade etmiş miydi? Bu soruya “hayır” derseniz, Allah’ın iradesinin ezeli olduğunu reddetttiniz demektir. Eğer "bildiği için diledi" derseniz, bunun da cevabı sitededir.
14- Siz bu yazıları okumadan önce Allah bu yazıyı okuyacağınızı biliyor muydu, bilmiyor muydu? “Biliyordu” derseniz, soruyorum: Bildiği gibi olmasını mı diledi yoksa bildiğinin aksine olmasını mı diledi? "Bildiği gibi olmasını diledi" derseniz, sizin bu yazıyı okumanızı Allah’ın irade etmiş olduğunu kabul ettiniz demektir ve siz Allah’ın irade ettiği bir fiili, hareketi engelleyebilir misiniz? "Hayır engelleyemem" derseniz, demek ki siz bu yazıları Allah’ın zorlamasıyla, mecburen, tıpış tıpış okudunuz. Ne dersiniz bu işe?
Bu soruları ne kadar bilgili olursa olsun “insanın hür iradesi” olduğunu savunan kişilere sorarsanız, yüzü kıpkırmızı kesileceğini tahmin etmekteyim. Gece uyuyamaz tahminime göre; sorun görün. Defalarca söylediğim gibi peygamberin kader hadislerinde, insanın özgür iradesi olmadığı anlatılır. Bu hadisleri de onlara sorarsanız yine kıpkırmızı olurlar. Hadi sorun artık! Cüzi irade vardır, bizim tercihlerimiz vardır, ama bunlar sonuçta düşüncedir ve düşüncelerimiz de Allah’ın yaratmasıyla oluşur; dolayısıyla aslında biz de Allah hangi düşünceyi yaratırsa, biz o düşünceyi düşünebiliriz. googleden Ara bilgi için:
“Allahım beni saptırma” diye dua ediyon mu, demek ki kim saptırıyo seni? “şeytan” dersen, neden öyle dua ettin? “Allah şeytandan korusun” diye dersen, allahın şeytandan korumadıkları da mı var o halde? Bu da ayrımcılık olmuyo mu acaba Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden
- Siz bu yazıları okumadan önce Allah bu yazıyı okuyacağınızı biliyor muydu, bilmiyor muydu? “Biliyordu” derseniz, soruyorum: Bildiği gibi olmasını mı diledi yoksa bildiğinin aksine olmasını mı diledi? "Bildiği gibi olmasını diledi" derseniz, sizin bu yazıyı okumanızı Allah’ın irade etmiş olduğunu kabul ettiniz demektir ve siz Allah’ın irade ettiği bir fiili, hareketi engelleyebilir misiniz? "Hayır engelleyemem" derseniz, demek ki siz bu yazıları Allah’ın zorlamasıyla, mecburen, tıpış tıpış okudunuz. Ne dersiniz bu işe? Allah zorla günah işletiyo gördün mü,
şer (kötülük) allahtansa zinadamı Allahtan? Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: g
hırsızlık allahtanmı hani şer (kötülük) allahtandı Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara:
Zamanın her zaman var olduğundan kuşku duyulabilir mi? Kuşku duyulursa zamanın olmadığı bir zamana inanmak gerekirdi, Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
soru: hırsızlık Allahtan mı? hani şer (kötülük) Allahtandı Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
İnsan kadere mi bağlıdır, yoksa hür müdür? Şimdi, senin bu yazıları okuman kader mi? Allah dilemeseydi sen bu yazıları okuyabilecek miydin? Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
Allaha sövenlerin bu yaptıkları kader mi, değimli? Kaderse mecbur sövdüler ya, kader değilse bak inanmıyon kadere sen. Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
Çocukları depremde öldüren kim? Demek ki kötülükte ondan geliyo öyle mi? Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara:
"Allaha sövme" düşüncesini Allah bende yarattığı için mi ben bunu düşündüm? ya da bu düşünceyi ben mi yoksa şeytan mı yarattı? yoksa kendi kendine mi meydana geldi bu düşünce? Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
sen diyormusun: “insanların yaptığı kötülüklerde Allahın dilemesiyle olur.” Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
*** yüzde kaç etkili Allahın iradesi senin yaptıklarında? Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
*** Allah ne yapacağını sen yapmadan önce mi dilemişti? Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
*** zulmü yaratan allah mı? evet dersen o halde allah zalim olmuyor mu? Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
s
Kafirlik kader mi? A Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak llah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
allah bizim hareketlerimizi ezeldemi takdir etti? Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
Allah günah işlememizi ezelde mi takdir etti Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googlede
*** Allah neyi tercih edeceğimizi de ezelde mi (ezeli olarak) irade etmişti Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
Allah (yaratıklarının) kendisine itaat etmeden önce, itaat edecek olmalarını ve O'na isyan etmeden önce isyan edecek olmalarını irade etmiş miydi? Bu soruya “hayır” derseniz, Allah’ın iradesinin ezeli olduğunu reddetttiniz demektir. Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
Şerri (kötülük) allahmı yaptırıyo? Yani zinayıda hemi? Hani hayır şer allahtandı? Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara:
Kadere hayrın ve şerrin (kötülük) Allah’tan geldiğine inanıyor musunuz? Zina yapmak şer midir? Zina yapmak Allah’tan mıdır? Hani, hayır ve şer Allah’tandı ya. . Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara:
Siz bu yazıları okumadan önce Allah bu yazıyı okuyacağınızı biliyor muydu, bilmiyor muydu? “Biliyordu” derseniz, soruyorum: Bildiği gibi olmasını mı diledi yoksa bildiğinin aksine olmasını mı diledi? "Bildiği gibi olmasını diledi" derseniz, sizin bu yazıyı okumanızı Allah’ın irade etmiş olduğunu kabul ettiniz demektir ve siz Allah’ın irade ettiği bir fiili, hareketi engelleyebilir misiniz? "Hayır engelleyemem" derseniz, demek ki siz bu yazıları Allah’ın zorlamasıyla, mecburen, tıpış tıpış okudunuz. Ne dersiniz bu Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
- Allah günahların işlenmesini diler mi? Günahlar işleniyor mu? O halde dünyada Allah’ın dilemesinin, iradesinin dışında bir şey mi oluyor? Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
s
1- Rızık Allah’tan mı? İçki içmek rızık mı? İçki içmek Allah’tan mı? Son peygamber hür irademiz yok dedi inanmazsan kader hadislerine bak Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
siz bu yazıları okumadan önce Allah bu yazıyı okuyacağınızı biliyor muydu, bilmiyor muydu? “Biliyordu” derseniz, soruyorum: Bildiği gibi olmasını mı diledi yoksa bildiğinin aksine olmasını mı diledi? "Bildiği gibi olmasını diledi" derseniz, sizin bu yazıyı okumanızı Allah’ın irade etmiş olduğunu kabul ettiniz demektir ve siz Allah’ın irade ettiği bir fiili, hareketi engelleyebilir misiniz? "Hayır engelleyemem" derseniz, demek ki siz bu yazıları Allah’ın zorlamasıyla, mecburen, tıpış tıpış okudunuz. Ne dersiniz bu işe? herşey allahın dilemesiyle oluyosa kızına tecavüz edenlerdemi allahın dilemesiyle oluyo, şer(kötülük) allahtansa zinadamı allahtan ekle :
son peygamber dedi ki: allah bize zorla günah işlettiriyo dedi, yapacaklarımız , cennetlik cehennemlik olduğumuz önceden ana karnında yazıldı dedi, Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
81/29 Alemlerin Rabbi olan Allah dilemedikçe sizler bir şey dileyemezsiniz.( Kuranda tekvir suresi 29 uncu ayet bu) bak işte Allah zorla günah işlettiriyo gördün mü Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden:
16 / 93 allah dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir, yaptığınız işlerden sorumlu tutulacaksınız. ( kuranda nahl suresi 93 üncü ayet bu, bak hem saptırıyo hem de sorumlu tutuyo ya, Allah zorla günah işletiyo gördün mü,
7/179 And olsun ki, cehennem için de birçok cin ve insan yarattık…. ( kuranda araf suresi 179 uncu ayet bu,
Allah zorla günah işletiyo gördün mü,
2/7 Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinde de perde vardır ve büyük azap onlar içindir. ( kuranda bakara suresi 7 inci ayet bu, bak onları hem mühürlüyo hem de onlara iman etmeyi emrediyo, Allah zorla günah işletiyo gördün mü,
17/46 (Kuran'ı anlarlar diye kalplerine örtüler ve kulaklarına da ağırlık koyduk. (kuranda isra suresi 46 ıncı ayet bu, kuranı anlamasınlar diye kalplerinin mühürlendiği söyleniyo ya, hem de onlara kurana inanmaları emrediliyo değil mi, Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara
Resulullah dedi ki: “Hayrı (iyilik) ve şerri (kötülük) ile kadere iman etmeyen kimseyi Allah ateşte yakar. (Ahmed bin hanbel) Allah zorla günah işletiyo gördün mü,
Peygamberimiz dedi ki: Biriniz kaderin hayrına da, şerrine de iman etmedikçe iman etmiş olmaz. Başına gelecek olanın mutlaka geleceğini, başına gelmemesi mukadder olanın da mutlaka gelmeyeceğini bilmedikçe (iman etmiş sayılmaz). (Tirmizi) Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara: googleden
Peygamberimiz dedi ki: “Allah gökleri ve yeri yaratmadan ellibin yıl önce, Arşı su üzerindeyken yaratıkların kaderlerini yazmıştır. (Tirmizi, Müslim) Allah zorla günah işletiyo gördün mü,
Peygamberimiz dedi ki: ”Kul yetmiş sene cennetliğin ameli gibi amel eder. Hatta herkes onun cennetlik olduğunu söyler. Öyle ki aralarında manen bir karış mesafe kalmaz. Sonra mukadderatı galebe çalar da cehennem ehlinin işini yapar ve cehenneme girer. (Buhari, Müslim) Allah zorla günah işletiyo gördün mü,
Peygamberimiz dedi ki: “Said ( cennetlik) annesinin karnında said olandır, bedbaht (cehennemlik)da annesinin karnında bedbaht ve şaki olandır” (Müslim) Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara:
Ömer “Ya Resulullah buna göre şimdi biz olmuş bitmiş, hükmü verilmiş bir şeye göre mi amel ediyoruz (çabalıyoruz), yoksa henüz hükmü verilmemiş bir şeye göre mi amel ediyoruz? Bunun üzerine Hz. Peygamber de “(Yazılıp) bitirilmiş bir şeye göre ey Ömer. Kalemler (onu yazıp) kurumuş, kaderler onunla cereyan etmiş (ona göre meydana gelmiş). Fakat her insana yaratıldığı şey kolaylaştırılır. (Müslim) Allah zorla günah işletiyo gördün mü, Bilgi için ara
Not forumlarda gezinirken gözüme ilişti.
"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
|

28-02-2007, 20:36
|
|
Üye
|
|
|
|
Peygamber kader konusunu fazla kurcalamayın demiş dostlar zannedersem bakmış işin içinden
çıkamayacak
611. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle anlattı:
"Bunun üzerine isa, kendisine uyanları bir araya getirip, şöyle dedi:
"Kader, Allahın bir sırrıdır, bunu kendinize dert edinip de yük altına girmeyin!"
İbn Abbas radıyallahu anh. Taberâni.
605. Ubâde, ölürken oğluna dedi ki:
Yavrum! Eğer sen, başına gelmesi takdir olunanın mutlaka geleceğini, gelmemesi takdir olunanın da mutlaka başına gelmeyeceğini bilmedikçe imanın hakikatını tadamazsın.
Ben, Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin şöyle buyurduğunu duydum:
"Allahın ilk yarattığı şey, "kalem"dir. Ona, "Yaz!" dedi. "Ya Rabbi ne yazayım?" dedi. "Kıyamete kadar olacak her şeyin kaderlerini yaz!"
Yavrum, Ben yine Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemden şöyle duydum:
"Kim bu inancın dışında ölürse, o benden değildir."
Ubâde radıyallahu anh. Ebû Dâvud.
603. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Biriniz yaratıldığı zaman, annesinin rahminde kırk gün nutfe, sonra kırk gün kan pıhtısı olarak, sonra da kırk gün bir çiğnem et olarak toparlanır.
Sonra Allah, ona dört kelime ile bir melek gönderir: Eline geçecek rızkı, ölüm zamanı, dünyada yapacakları, kötü bir kişi veya iyi bir kul olduğu yazılır. Sonra ona ruh üfürülür.
Kendinden başka hiçbir ilah olmayana yemin ederim ki, biriniz, kendisiyle onun arasında bir adım kalana kadar cennetlikler gibi amel eder, derken, yazılanlar onu geçer de, cehennemlikler gibi amel eder ve cehenneme girer.
Şüphesiz biriniz, kendisiyle onun arasında bir adım kalıncaya kadar cehennemlikler gibi amel eder, yazılanlar onu geçer de, cennetlikler gibi amel eder ve cennete girer."
İbn Mesûd radıyallahu anh. Buhâri.
Valla dostlar hadisler bunlar sahihtir değildir pek bilemiyorum ama türkçe mealini çevirmişler okuduklarımdan az çok bir şeyler anladım buyrun yorum sizin saygılarımla
Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
|

28-02-2007, 20:41
|
 |
Üye
|
|
|
|
Günahlarınızdan yırmaya çalışıyorsanız, Boşuna debelenmeyin her insan kendi yaptıklarıyla mesuldür. Sen git her b.. ye sonra suçu üzerinden atmaya çalış. Bu tipik kendini aklama pisikolojisidir.
Gerçekle savaşan elbette altolur gider. (Hz.Ali)
|

28-02-2007, 21:39
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|

28-02-2007, 22:30
|
|
|
muhammed bugün çıkıp gelse, kendisine inanları görse gülmekten yerlere yatardı.
onun bütün amacı zengin olmak, lüx şatafatlı bir hayat sürmekti. bunun için o günün
şartları gereği ''mesaj geldi, tanrı şişşt dedi , bana görev verdi, bak bak bak neler
yazdırdı bana '' gibi uydurmalarla amacına ulaşmış, ya şimdi, inanın şimdi çıkıp gelse
''yuh yani ben ne yapmışım ya, benim küçük sazan akyayumum devasa bir sazan
gölüne dönüşmüş'' der. bence sonuna kadarda haklı.
|

01-03-2007, 09:58
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ay tutulacağıni önceden bilim adamları biliyor bilim adamları bildiği için mi ay tutuluyor yoksa ay yörüngesinden dolayı mı tutuluyor ? *Peki bu yörüngeyi kim tain eti ay kendisiliğinden mi gidiyor Ayın o yörüngeden *gitmesinide isteyen biri yokmu ?
Allah insanın ne yapacağını önceden biliyor bildiği için mi insan bu hareketleri yapıyor? yoksa insan kendi iradesi ilemi yapıyor?
*
* Eğer insan kendi iradesi ile yapacağını yapıyorsa o zaman Allahın burada bilmenin dışında birşeye gücü yetmiyor olarak algılanmaz mı ?
Allahın arşı daha su üzerinde iken insanın yapacağı herşey önceden yazılmışsa o zaman burada insan iradesi nerde insan iradesini de Yüce Allah nasıl hareket edeceğini önceden yazmamış mı *?
Allah arşı su üzerinde iken insanın iradesinin ne yapacağını yazarken insan iradesi varmıydı ?(islamcı abilerimiz bunu insan isteedi diye allah istedi ve o dönemde yazdı *tabi bende şöyle sormak isterim demeki insan iradesi varmış Allah o arşın üzerinde herşeyin ne yapacağını yazdığı zaman )
"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
|

01-03-2007, 10:07
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
"kader, bir iman rüknüdür ve şöyle tarif edilir: “kader, Hak Teâlâ nın, ezelden ebede kadar olmuş ve olacak her şeyin, her şeyini ve her hâlini, zamanını ve mekânını, sıfatlarını ve özelliklerini ezeli ilmiyle bilip, ona göre, takdir etmesidir.”
Allah olmadan *Ezelden Ebede kadar olmuş olacak herşeyin herhali ve zamanı mekanı sıfatları ve özelikleri olmayacak mı ? Yoksa olacakta onaylacak güç olmadığından bunlar kendi varlığını sürdüremeyecek mi?
Bu tanımda benim anladığım herşey var herşey kendi başına hareket ediyor *Allah c.c Bunların yapacağı hareketleri biliyor ve taktir (onaylıyor) ..
Peki herşey nasıl meydana geldi Allah *bunları meydana getirmedi mi ?
Kaza ve Kader
|

13-09-2007, 02:13
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bir meteoroloji uzmanı not defterine "yarın hava yağışlı olacak" diye yazdığı için öyle olmaz hava.Önce bakılmıştır,görülmüştür sonra da yazılmıştır.Kader mantığı kısaca budur.
|