Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-05-2015, 05:10
SiriusBLACK SiriusBLACK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Insanlar tarih boyunca havaya yapmışlardır

Sümer panteonunun baş tanrısı,yüce hava tanrısı Enlil(1),zamanla yerini Babil'in baş Tanrısı Marduk'a bırakmıştır..Enlil'in meşhur tufanın yaratıcısı(2),Marduk'un ise balçıktan insanı yaratan(3),tek tanrıların ilki olduğunu belirtmekte yarar var..(Kabaca belirtiyorum,detaya girmeye şimdilik lüzum yok..)
Marduk Yehova'nın önceli(4) idi..Ben hristiyanların Tanrı'nın oğlu veya Tanrı'nın kendisi olarak taptıkları İsa'nın,Marduk'un ta kendisi olduğunu düşünüyorum..Mesela İncil'de İsa'nın ağzında iki ağızlı keskin bir kılıç olduğu yazar..(5)Marduk'un da özellikle çatal dilli bir canavarı(6) olduğu belirtilir..Neyse,konumuz bu değil..

Yahudilerin Yehova'sı,Babil'lilerin Marduk'u ve Sümer'lilerin Enlil'i aynı/özdeş Tanrı'lardır..Yehova'yı bilindiği gibi hristiyanlarda kabul ederler..İncil'de Tanrı'dan,yani Yehova'dan söz edilirken ruh ifadesi belirtilir..''Tanrı ruhtur..''(6)Bu ruh ifadesini Marduk ve öncesinde Enlil içinde kullanabiliriz..Çünkü bu iki Tanrı'da hava ile alakalı Tanrı'lardır..Mesela Enlil,Sümer'lilerin gök ve yer arasında LİL(rüzgar,hava,soluk ve ruh anlamına geliyor)(7) dedikleri şeyin Tanrı'sıdır..

Peki bu ruhu nasıl tanımlayacağız?
Freud ruhtan şöyle bahsediyor;Tinsellik hareket eden havayı kendine örnek almıştır,çünkü tin adını rüzgar esintisinden alır..(animus,spiritus,İbranicesi;ruach)(8)

Şunu demek istiyorum..
Binlerce yıldır insanların taptıkları tanrıların karşılığı ruhtur ve bu ruhun karşılığı da havadır..İnsanlar ''Tanrım bana yardım et'' dediklerinde,aslında havadan yardım istemektedirler..Bizim için hava hoş tabi,istedikleri gibi yaşayabilirler..Biz sadece ne yaptıklarını söylüyoruz kendilerine..
Bu arada spontane açtım konuyu..İslam'ın Tanrı'sı Allah'ın da bu hava ile ne kadar alakalı olduğunu hatırlatmak isterim..Hani şu Meryem'e üfleyen(hava) Allah..!

(1)Sümer mitolojisi-Samuel Noah Kramer sayfa 74
(2)http://tr.wikipedia.org/wiki/Enlil
(3)-(4)-(6)http://tr.wikipedia.org/wiki/Marduk
(5)Vahiy 1-16
(6)Yuhanna 4-24
(7)http://www.aksitarih...din-olgusu.html
(8)Musa ve tek tanrılı din-Sigmund Freud..Sayfa 155-156
Alt 28-05-2015, 09:03
Alibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Alibey Alibey isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Alıntı sirus:
İslam'ın Tanrısı allah.
.Hani şu Meryem'e üfleyen(hava) Allah..!

Ne güzel üfkemiş . Hamile bırakmış meryemi.nasıl üfleme ise bol bol üflemeler.

Aklı başında hiçbir insan kendi özgür aklını bir dine ya da ideolojiye teslim etmez

Önerilen Siteler