Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri > Alevilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-07-2015, 17:10
image666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
image666 image666 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

image666 - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Alevi Düşmanlığına Söylemler

Benim sözüm yalnız Alevi düşmanlarına değil, tüm halklara düşman gözüyle bakan kindar insanlaradır! Bu topraklarda kardeşçe yaşayabilirdik biz. Ama sen, her şeye düşmansın. Benim sana ve inancına saygım sonsuzdur. İstediğin şekilde ibadet hakkın var. Ama sen beni neden sindirmeye çalışıyorsun?
Şimdi beni iyi dinleyesin! Ağzında İslam söylemiyle kindar fikirler üreten vatandaş!
Sen bir tek inanç kafasıyla konuşuyorsun ve zannediyorsun ki İslam sınırları dışında yer alan her inanç geçersizdir. Ama dünyanın diğer ucunda yaşayan putperestlere göre de senin inancın geçersiz. Bir diğer nokta da, dünyada bir buçuk milyar Müslüman varsa, iki milyar da Hıristiyan var. Peki, o iki milyar insan yanılıyor da sen mi doğrusuna inanıyorsun? Sana göre onların inancı bu günün dünyasında şirke düşmüş olması lazım. Çünkü İsa'yı tanrının oğlu olarak görüyorlar. Bugün siz sözde inancınız nedeniyle dünyayı kana buluyorsunuz. Gerici ve katliamcı denilince neden akla ilk İslami terör örgütleri gelir? Madem senin buyurduğun dünyanın en güzel yolu, O yol neden hala kendi inananlarını yola getiremedi? Aradan 14 asır geçmesine rağmen.
İslam'ı anlatıyorsunuz insanlara. Öyle bir tarif ediyorsunuz ki Müslüman olmayanın bile İslam'a geçmesi geliyor. Buradaki sorun, anlattığınız şekilde asla yaşamıyor olduğunuz. Bak Yusuf İslam'ı bilirsin. Adam Müslüman oldu. İlahiler okudu. Ama sonunda ne dedi biliyor musun? "Ben kuranı okumadan önce Müslümanları tanısaydım kesinlikle Müslüman olmazdım." Sorun İslam değil aslında. Sorun sizin İslam anlayışınızda.
İkincisi, insanı sevmek için sen ilk onun inancına mı bakarsın? İşid i çok seviyor olmalısın öyleyse. Hz İsa, tüm insanlar sizin kardeşinizdir, demişti. Hz Muhammed ise, tüm müminler sizin kardeşinizdir, dedi. O yüzden beğenmediğiniz o Hıristiyan âleminden, Hıristiyan terör örgütleri çıkmıyor! Peygamberimiz diyorsunuz, öğütlediği, İslam kardeşliğine bile uymuyorsunuz. Nasıl olacak bu iş? Dünyada bütün Müslümanlar birbirlerini kırıyor. Öldürüyor. Diri diri katlediyor. Niye sözüne itimat etmiyorsunuz peygamberinizin arkadaş? Öteki tarafta bunun hesabı sorulmayacak mı size? Yani önce sen kendi kendini yargıla.

Şialık ile Aleviliği aynı kefeye koyup öyle saldırıyorsun birde. Sen Şia inancından zerre anlasan, Alevilik nedir onu da bilsen, ikisinin de aynı şeyler olmadığını pekâlâ anlardın. Şialarda kadına saygı yoktur. Şia kadınlarının kara çarşaf giydiklerini biliyoruz. Alevilikte bu yok. Onlarda cem de yok, dedelik inancı da yok. Semah da dönmezler. Hz Ali'nin yasını tutarken bile kendilerine öyle bir zarar verirler ki hiçbir inançta yoktur böyle bir iş. Nerede ortak nokta? Alevilikle Şialık arasındaki tek ortak nokta, Haz Ali ve 12 imam inancıdır. Aslında Şialık Sünni Müslümanlığa daha yakındır. Ve onlar Türkiye'de ki Müslümanları cebinden çıkartacak derecede sahipler dinlerine. Şialar ile Müslümanlar arasında iki fark vardır. Onlar, ilk üç halifenin imamlığına saygı duymazlar. Çünkü asıl halifelik ilk Hz Ali'nin hakkıydı ve zorla elinden aldılar bunu. İkinci ayrım ise
Şialara göre Kuran da sır yoktur. İnsan onu okuyarak gizli sırlarına erişebilir. Bunu destekleyecek bir kaç ayet bile söyleyebilirler. Müslümanlar ise buna inanmaz. Tüm gerçekler ahrette bizzat Allah tarafından insanlara bildirilecektir, derler. Yani biraz kültür edinesin diye söylüyorum bunları.
Şimdi sen diyorsun ki Aleviliğin kitabı nedir? Hangi dine mensuptur? Bak biz böyle namaz kılıyoruz, kabre böyle koyuyoruz ölülerimizi. Ben sadece bir "alevi" ile "Sünni İslam'ı" yaşayan insanın arasındaki farkı anlattım. İki ayrı yaşam söz konusu! Senin nasıl inandığın bizi bağlamaz. Biz size dayatıyor muyuz hiç, gittiğiniz yol yanlış, alevi yoluna gelin diye? Ama siz asırlardır katlediyorsunuz bizi. Savunduğunuz inancınızla katlediyorsunuz. Bizi değiştirmeye zorluyorsunuz. Nefretle bakıyorsunuz bize. Sonra da İslam sevgi dinidir diyorsunuz. O zaman hangisi gerçekse söyleyin de ona inanalım. Gerçekten inanalım.

Tabi bu sözler senin için bir şey ifade etmiyor olabilir. Ama şöyle düşün birde. Farz et ki Türkiye de Sünniler değil de aleviler çoğunlukta olsaydı; Okullarda çocuklarınıza zorla Alevilik dersi verilseydi, devlet size sürekli olarak, sizin ibadet haneniz camiler değil cem evleridir, deseydi, Sünni topluluk olarak sürekli katledilseydiniz ne gözle bakardınız Aleviliğe? Bunu bir düşün bence.

Alevilik ne midir? Alevilik bilim ve insanlık yoludur. Bu Müslüman bu kâfir gözüyle bakmaz kimseye. İkilik nedir bilmez. İkiliğin yolundan gitmediği için de nifak çıkartmaz. Her inanca saygılıdır. Mahzuni'nin söylemiyle de "birinden haberi yoktur." Tarih boyunca tüm dinlerin iyi tarafını almış ama hiç birisinin etkisinde kalmamıştır. Kadına değer verir. Onu ikinci sınıf bir insan olarak görmez. Görenlere karşı çıkar. Hz Ali'yi evliyalar evliyası olarak tanır. İlim şehrine onun üzerinden ulaşacağına inanır. Yezit den nefret eder. Hatırlayalım, ne yapmıştı yezit? Hz Ali'yi şehit etmişti. 12 İmamı katletmişti. Ama sen hala Yezidin babası Muaviye'ye "bu adam bizim düşmanımızdır" bile diyemiyorsun. Aleviliğin kitabını soruyorsun. Okunacak en büyük kitap insandır, diyor Alevilik. Yaratıcıyı sordun. Tanrı, insan ve evren üçlemesine inanır. Hakk Vardır Alevilikte. Evrendeki her şey, hakkın zerrelerinden ibarettir. Bunu algılayabiliyor musun? Alevilik, eline, beline ve diline sahip olacaksın der. Buna uymayanı düşkün ilan eder. Ona ne selam verilir, ne selamı alınır, ne de cem e girmesine izin verilir.
Son olarak Şaman dininden bahsediyorlar. Alevilik şaman dininden bazı parçalar alıp bir kaç da ekleme yapıp kendi dinlerini yarattılar, deniliyor. Eğer Şamanizm gerçek bir din olsaydı, üç bin yıl önce o dini bırakmazdık, deniliyor. Peki, senin Türk'lerin nasıl Müslüman oldukları hakkında bir fikrin var mı? Talkan ve Curcan katliamlarını duydun mu hiç? Türkler Araplardan gördükleri zulmü Çinlilerden bile görmediler. Bir Türk devleti dışında hepsi kılıç zoruyla Müslüman edildi. Hatta bazı din ulamalarına göre peygamberin, "Türk'lerin kanı akmadıkça kıyamet kopmayacaktır" dediğine dair sağlam hadisleri vardır. Şimdi aslını unutan, ona yabancılaşarak küçümseyen kim?
Bizde, mazluma dini sorulmaz, diye bir söz vardır. Dünya üzerinde Müslüman da, Alevi de ve diğer halklar da aynı derecede eziliyorlar. Bunu anlayamıyorsun çünkü Emperyalizm gerçeğinden haberin yok! Mesele kimin inancı meselesi değil. Mesele, zulüm gören halkların yanında mısın, insanı ve inanlığı ne derece seviyorsun meselesi. Tüm yoksullar, tüm işçi ve emekçiler ve tüm dünya halkları sermaye tarafından eziliyor. Zengin daha zengin, fakir yoksullaşıyor. Sen bırak onun bunun dinini. Düşmanlıktan da vazgeç. Bana kardeşlikten haber ver...

Günay Aktürk
Alt 15-07-2015, 06:58
Tumagü İskicap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tumagü İskicap Tumagü İskicap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Türkiye'de insanlar müslüman olduğunu sanıyor ama islamın yarısına inanmıyorlar. inanmıyorlar bir yana yanlış buluyorlar islamın yarısını ve bu yarı kısıma gerçek islam bu değil diyorlar. Talkan ve Curcan katliamlarını işiten yok, internetten okuyan varsa da çok az. islamda sorunun asıl kaynağı, kuranı kerim adlı kitapta yazanların ta kendisi.
Alt 14-12-2016, 20:22
Engse Hohol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Engse Hohol Engse Hohol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

- Alevileri katletme çağrısı yapan Abdulkadir Şen adlı akademisyen, Marmara Üniversitesi'nde neyi araştırıyor olabilir? Akademisyenler üniversitelerde ne iş yaparlar? Alevileri öldürmeye salık verir yazı yazan akademisyen Abdulkadir Şen, Ülke TV'nin programlarına çıkan analizci imiş ve bir diğer islamcı yazar Hilal Kaplan da ülke tv'de programlara çıkıyor. Hilal Kaplan bugünkü yazısında Abdulkadir Şen'e sahip çıktması biraz da iş arkadaşı olmalarından sanırım ve Hilal Kaplan ayrıca, ne ilgisi var anlayamadığım kişiyi, Soner Sarıkabadayı'yı hedef gösterdi. Tıplı islamcı Erkan Tan'ın dün Hüsnü Mahalli'yi hedef göstermesi gibi.

islamın yıkıma uğraması karşısında müslümanların, el-lah'ı ayakta tutundurabilmek için yalanlar söylemeleri kaçınılmazdır. hohol : aesir
Alt 15-12-2016, 07:46
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Kafa Malazgirt'te kalmis hala.. Bu zihniyetler zaten ne Alevisiz, ne de Mustafa Kemal'siz cise bile gidemezler. Hem genelleyerek twit atiyorlar, sonra da ben oyle dememistim, filanca filanca demek istemistim diyorlar.

Kemalistler ve Esedçiler Bastırdı, Abdulkadir Şen Açığa Alındı.

http://www.haksozhaber.net/kemalistl...ndi-87158h.htm

Kesinlikle Alevi topluma, ibadethanelerine, ya da sembol isimlerine yönelik olumsuz bir açıklama veya imada asla bulunmadım, bulunmam da.
Alevi toplum ile mezhepçi, katliamcı, yayılmacı Şah İsmail bağnazlığını birbirinden ayırıyorum. Paylaşımlarımın hedefi bu illegal kesimlerdi.

Peki bu insanin,kendine dair Yavuz bagnazligini farketmesi icin ne yapmak lazim? Kendisine iliskin Yavuzlasmak illegal degil, legal(!) anlasilan!?
Alt 15-12-2016, 09:13
NickMickyok NickMickyok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aleviler toplumun en zayıf halkası olduğu için önüne gelen alevilere saldırarak kendini tatmin etmeye çalışıyor.
Alt 15-12-2016, 10:35
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki bu insanin,kendine dair Yavuz bagnazligini farketmesi icin ne yapmak lazim? Kendisine iliskin Yavuzlasmak illegal degil, legal(!) anlasilan!?
İşin gerçeği biz Yavuzlaştık durumunun dışa vurumu ve şimdi Yezid soyu, düşman aranıyor, düşmansız yapamayacak çünkü şeytan ayrıntısında gizli...

Şu köprü meselesi vardı, Gül o zaman cumhrbalkanı idi ve "insanları incitecek isimler koyulmamalı" demişti, peki ne oldu?

Erdoağan başbakandı ve dedi ki, Yavuz Selim köprüsü diyeceksiniz, bitti!

Neyse balık baştan kokar, yıllardır dilimizde tüy bitti, Erdoğan bu coğrafyaya yakışmıyor, meseleye duygusal yaklaşamayız, yetmiyor, son 5 yıldır artık Dünyaya yakışmıyor çünkü yönetim biçimi olarak faşizmi seçti ve işlevli kılmak içinde kurbanlar seçti ki, düşman ilan edip, kılıç-kelle savaşıyla arşa yükselebilsin.

Ağababası bu düzeyde toplumun bir kesimine, kin ve nefret aşılarsa, zaten bütün dünyası kof, bağnaz ve boş sloganlardan ibaret olan aşırı enjeksiyona maruz kalmış insanalrdan ne beklenebilir? hepsi hazır ve nazır, resi emret ölelim, öldürelim diye düğmeye basılmasını bekliyor...

Birde ne demişti Cem evi cümbüş evi mi? Mevlid okuyanlar ne yapıyor peki müzik mi? Ezan da bir müzik mi?

haydi geçtik, şeklen bakıp karar kılacaksa camiler ne yeri* peki? (*tabiri söyleyemiyorum zira kendisi gibi olamıyorum)...

Daha ilk başlarda kin, nefret söylemlerine öyle başlamıştı, bu düzeyde toplumu kin ve nefretle, subjektif aidiyetlerle kamplaştırma faaliyetlerinin sonu nereye varacak? Birde ardında milyonlarca salya-sümüklü zombileşmiş boş insanalr varken?

Siyaseti tamamıyle, alevi, sünni, türk, kürt üzerine kurdu, ve elbette birde Yezid olup elinde gürzüyle kelle ezmek arzusuna. Dünya Erdoğan'ın etrafında dönüyor sanki, öyle sanıyor, öyle görüyor, öyle olsun istiyor ve son 2 dönemde aldığı her kararın, tutturduğu her politikanın hüsranla sonuçlanmasının sorumlusu değilmiş gibi suçlular aranıyor.

O sözde kişi, AKP2li olmasaydı, şimdi kodesi boylamıştı bile, neresinden tutsak elimizde kalan bir ülke, ne hukuk kalmış ne siyaset, ne inanç, ne kültür... Bu koşullarda Erdoğan'a diktatör demek hakaret değil, siyasi bir terim iken-gayet normal- insanlar ceza alıyor, böylece diktatör olduğunu kanıtlıyor ama bu herif hiç bir ceza almadı, ağababası da alevilere hakaret ettiği için bir ceza almadığı gibi toplumu kamplara bölüp çatıştırma siyaseti eleştirilemiyor bile, eleştiren FETÖ diye, PKk diye vb kurban ediliyor... O halde sormalı diktatörlük, faşizm değilse, şimdi de yanına haramiliği sokmakla, fesat siyaset üretip, sadece ona, buna isnat edip gündemi bu minvallerde tutup, çarpıtıyorsa, geçerli olan ne? En ufak bir eleştiriyi hatta kimileri kendi dostalrından gelen dostane uyarıları bile, FETÖ'cü, PKK cı diye lanse edip linç ederken, adı konulmalı ve sorulmalı, ne olacak böyle, işin sonu nereye varacak?

Birde tarih gösterir ki, ezilen toplumların sayıca azlığı önemli değildir, toplumları birbirine düşürüp çoğunluğu azınlığın üstüne salanların sonu hüsranla bitmiştir ve gerçekten de çok olandan çok gitmiştir, hem çokluktan ve çapulcu pozisyonuna düşmekten hem de ezilenin üzerindeki baskı ve şiddetin, ezileni örgütlü hale getirdiğinden, neyse ki kurban seçtikleri inanç kesimleri mazlummuş, tarih boyunca insana, topluluklara, yani sivillere zarar vermekten geri durmuşlar, o siviller kendilerini katlederken bile, ama saldırıldığı anda da kendini savunu, saldıranları perişan etmiş...

ha gerçek şu, Osmanlı'da toplumun %80'i aleviymiş, Türkmenlerin inancı zaten eski inançları, Mervan vb islamcı haramilerin katliamları da vazgeçirtememiş, ancak bilhassa yavuz'un katliamları ve Arabistan'dan getirdiği arap, eskinin kölesi memluk türkleriyle demografiyi değiştirmiş, değiştirirken de, bu gün milyonlarca insan edecek sayıda aleviyi katletmiş, saldırı devletten geldiği içinde toplumsal çatışma şeklini almamaış, yani bir soykırım gerçekleşmiş(o zamanın 100.000'i şimdinin 30.000.000 rahat etmekte)...

Şuradan bakılıp oran kurulabilir.
https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%B...y%C4%B1m%C4%B1

ve şimdi yavuzlaşmaktan, yezidleşmekten söz edenler, kalan yarısını da yok etmek arzusunda -ki o devirler eskide kaldı, artık kazıklı Voyvoda, gürzlü Yavuz dönemi yok ve soykırıma maruz kalanlar dersini almış...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 15-12-2016, 13:32
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

http://www.gercekgundem.com/galeri/s...tehdit/1#image
Alt 16-12-2016, 04:41
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Adana İl Jandarma Komutanlığı, Alevi köylerinin muhtar ve kanaat önderlerine gönderdiği yazıda IŞİD'in Alevi yurttaşlara yönelik saldırıda bulunabileceğini ifade etti.MUHTARLARA YAZI GİTTİ: HALKI UYARIN
Adana İl Jandarma Komutanlığı'nın 4 Kasım 2016 tarihli istihbarat raporuna dayandırdığı ve Yumurtalık ilçesindeki, Ayvalık, Deveciuşağı, Hamzalı, Kaldırım, Kızıldam, Narlıören, Asmalı, Demirtaş, Gölovası, Kesmeburun, Kuzupınarı, Sugözü mahallesi muhtarları ile kanaat önderlerine gönderdiği yazıda şu ifadeler yer aldı:
DEAŞ terör örgütünün Adana ilindeki Alevi ve Nusayri inancındaki vatandaşlara yönelik terör saldırısında bulunabileceği, buna yönelik istihbarat toplama ve keşif faaliyetlerinde bulundukları, mahallelerde ve yerleşim yerlerinde eleman temini ve örgüte maddi kaynak sağlama çalışmasında bulundukları istihbaratı alındığından, muhtarların ve kanaat önderlerinin halkı uyararak şüpheli ve yabancı şahıslara karşı dikkatli olmaları şüpheli durumlarda 156 Jandarma İhbar Hattı'na bilgi vermeleri hususu, muhtarlara ve kanaat önderlerine müştereken tebliğ edilmiştir."

http://www.birgun.net/haber-detay/ad...ak-139618.html
Alt 23-01-2017, 00:51
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

AİBÜ Öğretim Üyesi Bekir Kürşat Doruk'un derste, "Aleviler dine dair her şeyi yanlış anlamış, Aleviler içki içip sapıtıyorlar" dediği iddia edildi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Teknolojileri Eğitim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Dç. Dr. Bekir Kürşat Doruk'un dersinde "Aleviler dine dair her şeyi yanlış anlamış, Aleviler içki içip sapıtıyorlar" ifadelerini kullandığı öne sürüldü. Öğrenciler, Bekir Kürşat Doruk'un derslerde sık sık Alevi yurttaşları hedef alan söylemlerde bulunduğunu iddia etti.

Yrd. Dç. Dr. Bekir Kürşat Doruk son olarak matematik sınavında da " Ali namazını kılar ve günahlardan kaçar ise dünyada huzurlu olur veya Allah'a asker olur önermesinin karşıtını, tersini ve karşıt tersini bulunuz" sorusunu sordu. Matematiğin ise ancak önermeleri konusuyla ilgili örnek soru soran Doruk, sorduğu soruda Alevileri işaret ettiği öne sürüldü.Doruk'un bir dersinde de "Ali sınıfını geçer ise babası onu umreye götürecek" gibi örnek verdiği öğrenildi.

Kadının en güzel giysisi evdir
Öğretim görevlisi Doruk'un, öğrencilerine ders anlatırken kadınları cinsiyetçi söylemlerle aşağıladığı da belirtildi. Kadınların asıl yerinin dışarısı değil evin içi olduğunu söyleyen Doruk, derste "Müslüman kadınlar kara çarşaf giymeden önce ne giyiyordu, kendi evleri o zamanlar onların en güzel giysileriydi" gibi ifadelerine yer verdi. Erkek çocukları annelerinin değil babalarının büyütmesi gerektiğini, anneleriyle büyüdüklerinde korkak olduklarını da dile getiren Doruk, "Ben oğlumu kendim büyüteceğim, kız gibi korkak olmayacak" ifadelerine yer verdi.

ÇYDD'yi de hedef gösterdi
Çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden bir sivil toplum örgütü olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ni (ÇYDD) de hedef gösteren Doruk, ÇYDD'nin üniversite öğrencilerini baştan çıkardığını da iddia etti. ÇYDD'nin üniversite birinci sınıftaki kız öğrencilerine hamilelikten korunma seminerleri verdiğini ve bu yolla kız öğrencileri erkeklerle cinsel ilişkiye özendirdiğini söyledi.
http://www.birgun.net/haber-detay/ai...or-144028.html
Alt 08-02-2017, 01:43
manas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
manas manas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Türk aleviliğini seviyorum, ben aleviliği islam,sünnilik, şiilik, kerbela, ali, ömer, osman, yezid mezid vs olarak değerlendirmiyorum. bedevilerin önderlerinden, inançlarından, kavgalarından banane bize ne... Alevilik ve aleviler Türklüğün ve orta asya kültürünün bozulmamış (en azından az dejenere olmuş) temsilcileri diyebiliriz, -ki öyle oldukları için saf Türk oldukları için, arabın dini yerine öz Türk kültürünü sahiplendikleri için osmanlıda dışlanmışlardır çünkü osmanlı Türk değildir ama ne yazık ki günümüzde milliyetçi Türkçü geçinen bazı çevreler osmanlıyı başlarına tacediyor. cahil, ahmak çok memlekette...
günümüzde o saf alevilikten uzaklaşmış değişik tarzlara bürünmüş, sadece siyasi olarak sembol olarak alevilik çığırtkanlığı yapan, toplumdan kopuk acayip tiplerde yok değildir ama bu aleviliği bağlamaz tabi. işin özü alevilik güzel bir felsefedir, yaşatılması gereken bir kültürdür, anadolunun yurt kılınmasında maya olmuştur.

Önerilen Siteler

Etiket
alevi düşmanlığı, alevilik