spartacus´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Felasife
Gayet iyi biliyorlardır, bütün mesele soyabildikleri kadar kaynak soymak...
|
Doğrudur sevgili spartacus
Ben bunları artık çokta yadırgamıyorum, zira bu millet geçmişinde bir tercih yaptı, dürüstlüğü istemedi... ciddi ciddi istemedi...
O yüzden ben çevremde böyle devleti yediler, bitirdiler, hortumladılar, peşkeş çektiler falan filan diyen olunca, dediğim şu oluyor;
Bunu siz istediniz!
Ya nasıl olur, nasıl isteriz filan deyince Ecevit'i hatırlatarak Cumhuriyet tarihinde bundan daha dürüst bir adam geldi mi? adam başbakanlığa bile kartal arabası ile geliyordu, siz ne yaptınız, *ıçına teneke takıp adeta vatan haini ilan ettiniz.
Adam %1 bile oy almadı, şimdi hiç gık mık etmeyin, bunu siz istediniz derim hep...
Tabi mesele bunu halkında isteyip istememesi değil, ZENGİN kesmin istemesi meselesi ki, neticede "
Hâkimiyet, bilâ kaydü şart zenginlerindir."
Öteki türlü zaten kimse bir şey seçmiyor, seçilmişi seçip oyalanıp duruyorlar.
Hatırlayan var mı bilmem Sabancı her yerde o zamanın hükümetini yerden yere vururdu, gardaşım param her gün eriyor diye, kuyruğu yanmış kedi gibi eline aldığı 100.000.000 lukla show yapıp bağırır dururdu.
Seçimin ertesi sabahı Sabancı "
ohhh bea" deyişi vardı ki çok iyi hatırlarım, zira istediğini halka seçtirmişti sonunda.
DÜRÜST olanı kimse istemedi bu memlekette.
Gerisi lafı güzaf benim açımdan.
74 den beridir siyaseti az çok hatırlıyorum, çok şeyler geldi geçti, sülosu, özalı, hasbi ağalar, parsadanlar, davulcular, yok mitçiler derken, hep bu demokrasi denen şeyin nimetlerini hortumlayanları gördük.
Bu demokrasi nasıl bir sistemse HORTUMCU üretiyor.
H.Bayram da bir meczup vardı da böyle demokrasi filan lafı geçtiğinde, yok ona "
Domuzkrasi" denir siz yanlış biliyorsunuz derdi.

Bunu diyen delinin biriydi, artık o mu deli, yoksa biz mi meçhul tabi.
Göle gelince, bir idealist çıkar belki diye umuttan başka seçenek kalmıyor tabi. :\