Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-05-2007, 17:32
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Tekin Alp (Moiz Kohen)

Türkçülüğün teorisyenlerinden Tekin Alp (Moiz Kohen) *2. Abdülhamit’ten toprak koparamadığı için Osmanlı Devletini yıkmayı hayatının gayesi haline getirmiş Teoder Herzl’le irtibatlı bir Yahudidir. Bu Yahudi’nin Türkçülüğü bu gün bazılarının da yaptığı gibi etnik kimlikleri tahrik ve parçalanmayı hızlandırma hedeflidir.

Nihal Atsız, Fuat Köprülü, Adıvarlar gibi pek çok Türkçü? sebataydır. Bunların kurduğu Türkçülük İslam öncesine vurgu yapan, tarihimizle, İslamiyet’le bağları koparmaya çalışan bir Türklük anlayışıdır.

http://www.el-aziz.com/modules.php?n...ticle&sid=1575

İnternete arama yaparken karşıma çıktı sizinle paylaşmak istedim ...
Yazar ile bağlantım yok .. *

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 21-05-2007, 20:32
commandante commandante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

commandante - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Re: Tekin Alp (Moiz Kohen)

tewo bugünlerde garip şeyler duyuyorum buda onlara bir örnek

dinlerin olmadığı beyinlerin zehirlenmediği bir dünya için....

http://commandantembaran.blogcu.com
Alt 21-05-2007, 20:35
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili tewderi ''Türkçülüğün Esasları''nı yazan Ziya Gökalp kürttür.. insanlıktan nasibini almayan ne kürdü ne lazı ne türkü ......sevmem .sitenin rengi zatenbelli *erbakan tayfası. ona buna sabetay ,diye bok atıyorlar
nihal atsız türkçülük yapıyorsa sabetay olarak, onlarda türk olarak arap milliyetçiliği yapıyorlar ne fark var aralarında. *benim üst kimliğimde alt kimliğimde İNSAN OLMAKTIR.

Bunları senin aktardığın yazı için yazdım.
Alt 22-05-2007, 08:21
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili özgür abim,
Google arama motorunda Kürtler ve Zerdüştlük diye bir yazı aratıyordum ve arama sonuçlarından elaziz sitesindeki kürtler ile ilgili yazıyı buldum ..

Makalenin tamamını okuduktan sonra sizler ile paylaşmak istedim yazılanlara hiç bir şekilde katılmadığım gibi makaleyide beğendiğim de *pek söylenemez....

Commande dost,

Nasıl şeyler duydun bende merak etim abiya

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 22-03-2011, 05:27
rastaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rastaman rastaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu Moiz Koheni artık Türkçüler pek sahiplenmiyor,çünkü kökeni fazlasıyla biliniyor.Ama zamanında Türkçülüğün kurucuları arasında gösterilen Kohen Türkiyeden de ''vaadedilmiş topraklar'' olarak bahsediyor.

Ben burda İslamcılara hak vermiyor değilim,hem dönemin Musevileri,hem de kripto Yahudileri Türkçülüğe yakın durmuşdur,hatta öncülük etmiştir.

Sevgili tewderi ''Türkçülüğün Esasları''nı yazan Ziya Gökalp kürttür..
Bak ben bundan o kadar emin değilim,gerçi hiç farketmez,iddia edildiği gibi Yahudi değil de Aborjin de olabilirdi,benim için peş para etmez biri sonuçta...

Ayrıca sıkıyönetim mahkemelerinde Nihal Atsız'ın Gümüşhane'nin Midi köyünün ''dönme Yahudilerinden'' olduğundan bahseder.

sitenin rengi zatenbelli *erbakan tayfası. ona buna sabetay ,diye bok atıyorlar
Haklısın sevgili Özgür Beyin,adamların çizgisi belli,ama bu Tekinalp gibi bazı Türkçülerin İbrani kökenli olması gibi Türkiyenin etnik gerçekliklerini değiştirmiyor.Kürt sorunu konuşulmalı,bu ülkenin bir gerçekliği de Sabetayizm Moğolistan'ın gerçekliği mi?

Ayrıca sitenin İslamcı olması Tekinalp hakkında verdiği bilginin uydurma,hatta ''iftira''olduğu anlamına gelmiyor,aynı bilgileri Wikipedia gibi İslamcı olmayan popüler kaynaklardan da öğrenebilirsiniz.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Munis_Tekinalp

Önerilen Siteler