Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-06-2007, 14:12
Üye Değil

Standart Tanrı 'zaten var' mıydı? Peki, öyleyse buyrun...

Soru:
- Tanrı nasıl ispatlanır?
Yanıt:
- En basit olarak bu denli kusursuz bir düzen nasıl var olmuş olabilr kendiliğinden?

Pekiiii.....

Tanrı en kusursuz en güçlü en mükemmel en en en bir varlıktır inançlılara göre. Bunun aksini söyleyecek yoktur sanırım.

Bu denli kusursuz, muhteşem, güçlü; "BU KUSURSUZ DÜZEN" dediğiniz düzeni var edebilecek; hatta yoktan var eden bir varlık nasıl ZATEN var olabiliyor da kusursuz bir düzeni var dediğiniz bu evren ZATEN var olamıyor?

Çifte standarta dikkat çekmek ve Müslümanlardan yanıt almak istiyorum.

Lütfen yanıtlarınızı kitap yazar gibi yazmayın. Söz veriyorum noktasına, virgülüne kadar dikkatle okuyacağım ancak, konuya özellikle sonradan girenler için takibi zor olabiliyor.

tabiiiii....... yanıtlayabilirseniz...
Alt 12-06-2007, 14:40
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Tanrı zaten mi vardı? Peki öyleyse buyrun...

doğru cevap almanın ilk şartı doğru soru sormaktır Hrant.
Hadi sana ev ödevi.
Sorduğun sorulardaki mantık yanlışlarını ya da eksik önermeleri bul.
Alt 12-06-2007, 14:43
Üye Değil

tanrı evrenden daha kusursuz tanrının var olabileceğine inanılıyor da neden evrenin olabileceğine inanılamıyor bunu çıkarmanız gerekirdi sn aliminyum ormal olan çoğu insan da çıkarır sanırım gayet açık
hitaplarınıza ve deyişlerinize bakılınca normlara uymadığınız belli
Alt 12-06-2007, 14:59
Üye

Evrende Tanrısal bir özellik yoktur. Yoktan var etme, inşa ve ibda suretiyle bir yaratma gücü yoktur evrenin. Evren mahluktur, yani yaratılmıştır. Dolayısıyla Evrenle Tanrı eşit kusursuzluğa sahiptir gibi bir düşünce yanlış olur. İnancımız bu kardeş. Anlaşılan sen bizi yanlış anlamışsın :)

"O ki, birbirine uygun yedi gök yaratmıştır. O Rahman'ın yarattığında hiçbir nizamsızlık göremezsin. Haydi çevir gözü(nü), görebilir misin hiç bir çatlak, bir kusur?" (Mülk-3)

Rengini belli et.
Alt 12-06-2007, 15:08
D.E D.E isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Abim bizim binada bi çatlak var tanrı yanlış yaratmış heralde..

Çatlak dediğimden yanlış anlama abim bu sıva çatlağı değil kafadan çatlak. Geçen gün bana diyordu kusursuz bi dünyadayız. Ne kusurmuş be abim be.

Yaw merak ettim valla bak. Bu kusur nası bişi. Böle evrende hava kaçıran bir çatlak mı bekliyorsunuz kusur demek için. Bana kusur diyebileceğin bir şey söyle lütfen.

Sen sofusun, hep dinden dem vurursun;
Banada sapık, dinsiz der durursun.
Peki, ben ne görünüyorsam oyum;
Ya sen? ne görünüyorsan o musun?
Alt 12-06-2007, 15:13
Üye

Eğer anlayış buysa vay halinize.

Arkadaşım Birşey ya bizzat güzeldir ya da neticesi itibariyle güzeldir. Bu yüzden beşer zulmetse de kader adalet eder. Kötü ya da saçma gördüğün şeyin tek tarafına bakarsın halbuki sizin sonsuz zannettiğiniz evrende herşey herşeyle alakalıdır. Bir çatlağı sadece hava kaçıran bir çatlak olarak gördüğün sürece o sadece senin için bir kusur olacak. Benim için ise senin zihinsel paradigmanı ele veren mükemmel bir delil suretinde olacaktır. Hal böyle olunca napacaksın?

Rengini belli et.
Alt 12-06-2007, 15:35
Üye Değil

sn Aliminyum doğanın varedici gücünü tanrının doğa olduğu düşüncesini hiç duymadınız sanırım

dini konuda düşüncenizi öğrenebilir miyim
Alt 12-06-2007, 17:15
D.E D.E isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

alimunyum abim bir köy düşün kendi halinde takılıyor hiç bir sorun yok yani-kusursuz- Bu köye dışarıdan yabancı birisi geldi -tanımlanamayan cisim- atıyorum bu köylülerin hepsi cahil ve bu gelen şahıs bilgili. ve bundan sonra bu gelen şahısın bilgisi sayesinde köyün düzeni değişiyor köy biraz daha bilgili veya şahıs biraz daha cahil oluyor

şimdi bundan yola çıkarak ilk baştaki olaya biz kusursuz bir köy demiştik değil mi? -elbette kusur göreceli kavramdır ama neyse burdan devam- Şimdi bu yeni gelen arkadaş aslında ilk geldiğinde bir kusur sayabiliriz. Ancak daha sonrane oldu ortama uyum sağladı değil mi ? bak asıl kelime şu ortama uyum sağlamak. Eğer bu canlı ortama uyum sağlayamasaydı ya yok olacaktı yada başka bir ortama geçmek zorunda kalacaktı veya ortam oa uyum sağlayacaktı neyse bunu geçelim.

şimdi ilkini kusursuz kabul etmiştik elbette 2yide kusursuz kabul edebiliriz. Eh evrendeki kusurların-veya kusur sayılabilecek şeylerin örneğin kanser- bile başka bir şeye etki etiğini varsayarsak sizin düşüncenize göre bu kusurlar -hani kusur göreceli kavramdı ya bu noktada onu ihmal ettim- yine bir şeye etki ettiği için kusur olmayacak doğal olarak evren yine kusursuz bir evsen olacak.

bana kusursuz bir evreni tanımlamadan önce bu evrende olabilecek bir kusuru tanımlayın tanımlarkende sakın etki tepki yi unutmayın.

Sen sofusun, hep dinden dem vurursun;
Banada sapık, dinsiz der durursun.
Peki, ben ne görünüyorsam oyum;
Ya sen? ne görünüyorsan o musun?
Alt 12-06-2007, 17:29
Üye Değil

Benim evrenle pek bir alip veremedigim yok, ama herzaman soylerim. Insani yaratilisin merkezi yapan din, tum hayvanlari ve dunyayi insan icin yarattida, suveys kanalini neden insanlar acmak zorunda kaldi? Suveys kanalinin dunyada olmayisi buyuk bir kusur, bugun git basit bir muhendise, insanlar icin bir yeryuzu haritasi ciz, yada varolani duzelt desen, ilk isi suveys kanalini acmak olur. Bu benim gozumde kusurdur.
Alt 12-06-2007, 17:49
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Aliminyum";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrende Tanrısal bir özellik yoktur. Yoktan var etme, inşa ve ibda suretiyle bir yaratma gücü yoktur evrenin. Evren mahluktur, yani yaratılmıştır. Dolayısıyla Evrenle Tanrı eşit kusursuzluğa sahiptir gibi bir düşünce yanlış olur. İnancımız bu kardeş. Anlaşılan sen bizi yanlış anlamışsın

"O ki, birbirine uygun yedi gök yaratmıştır. O Rahman'ın yarattığında hiçbir nizamsızlık göremezsin. Haydi çevir gözü(nü), görebilir misin hiç bir çatlak, bir kusur?" (Mülk-3)
Aluminyum ,

Kusursuz Bir yaratıcının yaratığı Kusurlu olabilirmi?

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.

Önerilen Siteler