alimunyum abim bir köy düşün kendi halinde takılıyor hiç bir sorun yok yani-kusursuz- Bu köye dışarıdan yabancı birisi geldi -tanımlanamayan cisim

- atıyorum bu köylülerin hepsi cahil ve bu gelen şahıs bilgili. ve bundan sonra bu gelen şahısın bilgisi sayesinde köyün düzeni değişiyor köy biraz daha bilgili veya şahıs biraz daha cahil oluyor
şimdi bundan yola çıkarak ilk baştaki olaya biz kusursuz bir köy demiştik değil mi? -elbette kusur göreceli kavramdır ama neyse burdan devam- Şimdi bu yeni gelen arkadaş aslında ilk geldiğinde bir kusur sayabiliriz. Ancak daha sonrane oldu ortama uyum sağladı değil mi ? bak asıl kelime şu ortama uyum sağlamak. Eğer bu canlı ortama uyum sağlayamasaydı ya yok olacaktı yada başka bir ortama geçmek zorunda kalacaktı veya ortam oa uyum sağlayacaktı neyse bunu geçelim.
şimdi ilkini kusursuz kabul etmiştik elbette 2yide kusursuz kabul edebiliriz. Eh evrendeki kusurların-veya kusur sayılabilecek şeylerin örneğin kanser- bile başka bir şeye etki etiğini varsayarsak sizin düşüncenize göre bu kusurlar -hani kusur göreceli kavramdı ya bu noktada onu ihmal ettim- yine bir şeye etki ettiği için kusur olmayacak doğal olarak evren yine kusursuz bir evsen olacak.
bana kusursuz bir evreni tanımlamadan önce bu evrende olabilecek bir kusuru tanımlayın tanımlarkende sakın etki tepki yi unutmayın.