Eveet, sevgili dostlaar. Nassığız iyimisiğiz. İnşibenseno, iyisinizdir. İyi olmanızı cenabı benseno'dan niyaz ederim. Benseno da güzel isimmiş bu arada, kafama yattı. Yeni bir Tanrı ismi olarak kekliklere sunabiliriz. Anlamazlar, hemen tapınmaya başlarlar. Hehehe. Neyse.
Şimdi ben yolda minibüste gelirken gene İmam Hatipli kızlar garara gurara konuşuyor, belli ki Suriyeli kızlar, zaten İmam Hatip'te aklı başında Türk kızının ne işi var. Malum, yasalarımıza göre 18 yaşına gelmeden aklı başında sayılmıyor. Böyle de yasal konuşurum, hehehe. Şaka şaka, genelleme yaptım biraz. Aklı başında kızlar genellikle İmam hatipe gitmezler ama tabiki aklı başında olup giden de var, çeşitli nedenlerle.
Geçen gün arkadaşa yolda soru sordum dedim ki: "Hangi kızlar türban bağlar?". O da öyle pek namazında filan sayılmaz yani, böyle bu taraftan biraz. Dedi ki: "E, dincidir, inancı gereğidir..." ... Hahaha! Güldüm ben tabi. Bastım kahkahayı böyle, gözümden yaş geliyor. Şaşırdı tabi, sence neden? dedi. La sanki bencesi sencesi mi var? Neyse. "Çirkin kızlar tabiki" dedim. Hahahah! Ha ben genelleme yaptım ama genelleme yanlış olabilir, benim etrafımdam gördüğüm şekil bu. Bakıyorum mesela hangi kızın yüzü güzelse açık, hangisinin yüzü güzel değilse gözlerine kadar kapatıyor. Hatta, yine net tanıdığım bildiğim kızlar var bu konuda. Fiziğine güvenen götünü başını açıyor. Ama kız kilolu filansa, sıkıntı varsa, hemen çuval gibi bir şey giyiyor ki işte, adam kiloyu çakozlamasın. "Ya sen niye böyle kapalısın?". "Allah emrediyor". Yav he he.

Ondan sonra kız birini ayarlıyor o kafada, artık çocuk da imam hatip filan bitirmiş ya da sofu filan yani. Ondan sonra kız yavaaş yavaaş çaktırmadaan çaktırmadan bakıyorsun tornistan, açılmaya başlamış. "Lan senin dini inancına ne oldu? Allah artık kapanmanı emretmiyor mu?". Ehehehe, evlenene kadar. Kimi de tam tersi, aynen, tam tersi kızlar var. Kıza bakıyon mesela kot giyiyor filan, ama aslında namazında niyazında, ya niye öyle, çünkü etrafındakilerin çoğu sosyalisttir, o kafayla orda evde kalır. Birini çantaya atar atmaz hemen kapanıyor alel acele. Yanacan yokza kızıım. Hehehe. Neyse. Bu kadar konu öncesi sohbet yeter. Konuya girebiliriz sanırsam.
Şimdi ben bu konuyu araştırdım. Hatırlarsanız Kürtçe ve Farsça'nın %90 benzediğini daha önce anlatmıştım. Ayrıca tip olarak da Kürtler ve İranlılar benzerdir. Ama tip benzemesi göreceli olabilir. Mesela aksini kanıtlamak için sarışın Kürtleri, zenci İranlıları filan gösterebilirsiniz. Bunlar soyut şeyler. Ama bu somut bakın. Ben araştırdım, bazı ülkelerde ne kadar azınlık var ona baktım.
Buna göre, gördüm ki her ülke, kendine komşu ülkede azınlık bir topluluğa sahip.
Mesela Türkiye: Türkiye'ye komşu ülkeler kimler? Rusya, Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Ermenistan, Suriye, Irak, İran. Bizim ülkemizde İranlılar hariç gerisi hep sayılıyor. Ne diyor reis? "Türk, Kürt, Arap, Gürcü, Laz ve Çerkez hepimiz biriz". Şimdi burda enteresan olan mesela ne biliyor musunuz? Türkiye'de komşu Gürcistan'dan yüzbinlerce insan yaşarken o kadar İranlı yaşamıyor, adını bile anmaya değecek sayıda yok. Halbuki İran da yani, aslında tarihsel olarak bayaa bir komşu. Şöyle diyim, mesela Timur Türktü, ama başında olduğu Timur Devleti aslen İran'da kuruluydu. Sonra Timur geldi Anadolunun içlerine kadar, geldi Anadoluyu yönetti, iki ülke bir oldu. Bu kadar yakınız yani. Ama bakıyorsunuz, hiç İranlı yok. Yani var da, İran sınırında orda azcık bir kaç bin belki var. Reis kimi sayıyor? Lazları sayıyor. La bu lazlar 50 bin varsa ben de bir şey bilmiyorum, tarihten silinmiş bir millet, bakıyorsunuz, adı geçiyor. İranlıların adı geçmiyor, gerek yok, o kadar yoklar. Yersen.
Şimdi ben bunu haritalandırdım.
Çok Türk, az Türk. Olayı anladık değil mi? Komşu olmaktan dolayı arada sınırlar değişiyor, arada kız alınıp veriliyor filan, komşu ülkeyle kısmen akraba oluyorsun. Mesela Trakya'da Bulgar ve Yunan çok var. Yani aslen öyle olduklarını söylüyorlar zaten. Şaşırdık mı? Tabi hayır. Az mı geldi? İmamoğlu neydi? Ehehehe, Türktü oğlum tabi, Yunan olacak hali yok ya. Neyse. Konuyu siyasete çekmeyelim şimdi. Ona bakarsan Arınç da anne tarafından Ermeni olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam.

Araplar mesela. Arap ülkelerinde yoğun, ama tüm komşularda az çok illaki Arap azınlık var. Ne diyor reis? "Türk , Kürt, Arap, Laz ve Çerkez". Hatta first laydimiz de Araptı sanırsam, Siirtli miydi. Dimi? Bu her yerde böyle.

Mesela eften püften bir Gürcistan'dan bile görüyorsunuz, etrafına virüs gibi yayılım var. Bütün o Karadeniz'de acaip bir Gürcü varlığı var.

Bu da Yunanlılar. Tüm komşularında Yunan var. Hatta din kardeşi değiliz ama bizde bile Yunan aslıllı epey var. Edirne'de Yunanca konuşan birilerine denk gelirseniz şaşırmayın.
Eveet. Geldik son kareye.

Bu da İran yayılması. Tarihin erken düz dünya haritalarında bile ismi geçen Pers halkı, Türkiye'ye yayılmayı unutmuşcasına hiç yerleşememiştir. Hehehe, yersen.
Neyse arkadaşlar, kıssadan hisse, Türkiye'de yaşayan ve kendisini Kürt olarak tarif eden kişiler aslında İranlıdır.
Gereğini saygılarımla, yersen. Aslında az daha anlatacaktım ama viski bitti, mazot yani. Viskiden mazot da olabiliyor bu arada ama konuyla alakası yok.