Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-02-2026, 13:44
Nolan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nolan Nolan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Bakan Ersoy, Türk dizilerine yeni destek modelini açıkladı;Bölüm başına 100 bin dolar

Türk dizilerine yönelik yeni destek modelini açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Dizilerimizi yeni nesil tanıtım vizyonumuzun lokomotifi yapıyoruz. Bu kararı vakit kaybetmeden, bu yıl itibarıyla uygulamaya başlıyoruz. Ancak bu destekten yararlanmak için belirlediğimiz kriterlerin mutlaka karşılanması gerekiyor" dedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...-dolar-2479927
Deprem tehlikesi, otellerin güvenlik sorunu(Bolu'daki katliam), sokakların güvenlik sorunu(pazarda çocukların bıçaklanması-Minguzzi ya da İzmir'de yağmurda yürürken elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümü), ekonomik sorun ve en önemlisi adalet.
Tüm bunlara rağmen ülkeye gelen turist rakamları aslında inanılmaz. Bu diziyle filan olacak şey değil. Türk dizisi seyreden birisi, Türkiye'nin komşularına bile gitmez ki. Mafya ve aşiret. Başka ne var?!
Sürekli dizi ve film izleyen birisiyim. Herhangi bir Türk dizisine 5 dakika dayanamam.

Devletin parası böyle şeylere gidiyor işte.
Bizim devlet tanıtım maksadıyla inanılmaz paraları dizilere filan harcarken, mesela Çin'de ne oluyor?
Alt 18-02-2026, 14:26
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili Nolan,
Nolan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Türk dizisi seyreden birisi, Türkiye'nin komşularına bile gitmez ki. Mafya ve aşiret. Başka ne var?!
Sürekli dizi ve film izleyen birisiyim. Herhangi bir Türk dizisine 5 dakika dayanamam.
Güney Amerika'da, Afrika'da, Orta Doğu'da, Arabistan'da, Orta Asya'da Türk dizisi seyretme oranı çok yüksek. Yapımcılar yurt dışından çok para kazanıyorlar.

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)

Konu Şüpheci Dinsiz tarafından (18-02-2026 Saat 18:14 ) değiştirilmiştir.
Alt 18-02-2026, 16:49
Nolan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nolan Nolan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Nolan,

Güney Amerika'da, Afrika'da, Orta Doğu'da, Arabistan'da, Orta Asya'da Türk dizisi seyretme oranı çok yüksek. Yapımcılar yurt dışından çok para kazanıyorlar.
Sevgili Şüpheci Dinsiz; Türk dizilerine ve bu dizilerde oynayanlara inanılmaz bir talep var, bunu biliyorum.
Devletin bu dizilere, inanılmaz miktarlarda para vermesi çok acayip.
Devlet, sirkülasyon olan bir sektöre yatırım yapmamalı. Zaten bu sektörde her şey iyi gidiyor, ne diye bölüm başına 100 bin dolar vereceksin?!
Vereceği diziler de Osmanlı güzellemesi yapan, kendi mantalitesindeki kişiler olacaktır. Yani devlet beğendiği dizilere para akıtacak.

Devletin diziyle işi olmaz. Sektör kötü olsa bile devlet müdahale etmemeli.

Devlet anlayışları çok farklı.

Konu Şüpheci Dinsiz tarafından (18-02-2026 Saat 18:16 ) değiştirilmiştir. Sebep: Üyenin adı yanlış yazılmıştı, düzeltildi.
Alt 18-02-2026, 18:38
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili Nolan, normal şartlarda kesinlikle haklısınız, ne var ki eski devlet-rejim yıkıldı, yeni bir devlet-rejim geldi.

Yeni devletin-rejimin yeni bir tarihe, yeni bir hikayeye-destana ihtiyacı olduğu için, kendi paradigmasını yücelten senaryoları madden-manen-hukuken destekliyor. Bu bir tür cilalanmış doğum dönemi. Eski devletin-rejimin cesedi üzerinde tepiniyorlar, eskiyi kötülemek zorundalar ki, "yeni devlet-rejim nereden çıktı?" diye kimse sormasın. Dini ve milliyetçiliği çokça kullanıyorlar ki, kimse itiraz edemesin, böylece itiraz edeni yeni rejime değil dini-milli kriterlere karşı geldiği için linç edebiliyorlar. Hukuk da bunların köpeği olmuş, istediği olayı "halk kin ve düşmanlığa tahrik" paketine sokuyorlar.

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)

Önerilen Siteler