Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-07-2007, 18:23
degisim degisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Perinçek: Hz. Muhammed büyük devrim lideri

TÜRK SOLUNA ÖĞÜT
Basın mensuplarıyla sohbete Türk devriminin teorisyenlerinden Mahmut Esat Bozkurt’un “Atatürk İhtilali” adlı kitabından bahsederek başlayan Perinçek, Bozkurt’un Hazreti Muhammed’in “Yöneticileri fakir ölen milletler zengin olur, yöneticileri zenginleşen milletler de fakirleşir” sözüne yer verdiğini anlattı. İşçi Partisi’nin Türkiye’ye şeffaf ve saydam bir yönetim vaadettiğini kaydeden Perinçek, “Bizim kadrolarımızın en önemli özelliği bilgi, tecrübe ve namus birikimidir” dedi.

Perinçek bu sözleri üzerine, “Değiştiniz mi, namaz kılıyor musunuz?” sorusuna şu karşılığı verdi:

“Namaz kılmıyorum. Halkımdan hiçbir zaman gerçekleri gizlemiyorum. Ben cenaze namazlarına katılarak cemaatle birlikte duruyorum ve kaybedilen kişiye son görevimi yapıyorum. Hazreti Muhammed çok büyük bir devrimcidir. Dünyanın en büyük devrimcilerinden biridir. Bir kabile toplumundan çok büyük bir uygarlığa geçişe önderlik etmiştir. Hazreti Muhammet yalnızca peygamber olarak değil, aynı zamanda büyük bir devrim lideri olarak ele alınmalıdır. Doğu Perinçek’in değiştiği falan yok. Sadece tecrübemiz artıyor. Hep emekçi halka, vatanımıza, Atatürk devrimine bağlı kalacağız. Marks, Engels ve Hikmet Kıvılcımlı’dan öğrenmediyse sol da benden şunu öğrensin; Hazreti Muhammed büyük bir devrim lideridir. Bu aynı zamanda Türkiye’de laiklik konusundaki yanlışları da düzeltecektir. Laik, anti-laik kamplaşması ile ilgili bazı yapay, gerçeğe dayanmayan nedenler var, o nedenleri de ortadan kaldıracaktır.”

http://www.ntvmsnbc.com/news/414460.asp#storyContinues

Artık sanırım türk solununda aklının *başına gelmesi gerekiyor.İslamdan kurtulmak için İslamda olduğu gibi takiyye yapmak lazım sol adına.Baksanıza Perinçek akıllı adam bunu da görmüş diğer solcularda bir an önce kendine gelmeli söylemlerinde daha fazla Allah muhammet falan demeli şimdi dimi . %99,9999999 Müslüman olan bir ülkede nasıl olurda sol iktidar olabilir ki başka, bir an önce söylemlerde değişiklik lazım hatta toplu cuma namazları diliyorum tüm sol liderierine, bir de ulemayı bol bol ziyaret ederlerse belki bir daha ki seçimlerde (bu seçim için çok geç *) büyük oy alırlar.Yoksa sol mol hikaye bu ülkede Din *karşısında.Tüm liderlere (daha günü değil ama) hayırlı Cumalar.

Perinçek de dalmış kuyuya bakalım ne kadar dibe dalabiliyor zaman gösterecek

''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
Alt 17-07-2007, 18:37
Üye Değil

Standart Re: Perinçek: Hz. Muhammed büyük devrim lideri

Yahu ne yaptin Dogu 8O
Alt 17-07-2007, 23:05
InVitatio
Üye Değil

Sevgili Arkadaslar
ben burada Dogu Perincek*in bu konudaki tüm makalesini asmistim !
o makale dikkatli okundugu takdirde, Dogu Perincek Müslümanlarin Peygamberinin "dini" tarafindan degil , bahsi gecen günün toplumsal konumu acisindan degerlendirmistir.
ve öyle bakilirsa Müslümanlarin Peygamberi tabiki bir Devrimcidir !
ama Dogu neden bu konuyu gündeme tasimak istemis olmasi ise , kendi siyaseti ile ilgili,
Sosyalizim bir halkin deger yargilarina ragmen olamaz, bu tür sosyalizim o halk icinde hic bir basari sansi da yoktur bunun en belirgin örnegi ise gene Türkiye'dir.
Türkiyde halkimizin büyük bir cogunlu sinifsal gözle bakilnca "isci, emekci" sinifidir ! Yani bugün herhangi bir orta anadolulu Ülkücü Vatandasimiz veya cogu Milli Görüscüler sinif itibari ile "isci , emekci sinifidir" sömürülendir,
ama gelin görün ki Sol bu insanlarin dini tercihlerine karsi hep bir anti-pati icerisinde yaklasmistir, Halkin ortak deger yargilarina ragmen Devrim olmaz.....
Alt 18-07-2007, 18:39
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sayın Respendial

Doğu PERİNÇEK, akıllı bir adam. Bizden daha tecrübeli olduğu da belli. Öncelikle, var olan bir sitemde gerçekleri birden açıklayıp, devrim yaratacak gibi yaklaşmak sadece kendine düşman toplamaktan ileri gidememiştir. Değişimler belki çok uzun yıllar alacak ama, yavaş yavaş gerçekleşecektir. Aynı, Atatürk'ün yaptığı gibi. Atatürk'ün bir söylemini TRT'de izlemiştim. "Müslümanlığın hak din olduğunu ve peygamberin Allah'ın Resulü olduğunu" söylüyordu. Atatürk'ün (4000'e yakın kitap okuyan bir insanın), gerçekteki fikirlerini biliyoruz. Değişim yavaş olmalıdır. İnsanları yavaş yavaş ısıtarak.

Aslında olaya farklı bir açıdan baktığımızda; Putperest ve çok tanrılı inançtan, Tek Tanrılı ve görülmeyen bir varlığa inanç geçimi, Arap toplumu ve insanlık açısından yavaş da olsa bir ilerleme sayılabilir. Belki de insanlar için Putperest'liği bırakmak o kadar kolay değildi. O yüzden Dinsizlik kavramının insanlık içerisinde oluşmasının da oldukça uzun bir süreç alacağı inancındayım.
Alt 18-07-2007, 19:12
NedimYilmaz NedimYilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bi Muhammed'i devrimci yapmamıştı, o da oldu
Alt 18-07-2007, 20:33
Üye Değil

"Doğu PERİNÇEK, akıllı bir adam. Bizden daha tecrübeli olduğu da belli."

Ben bir ulkede "Isci Partisi" nin varliginin ve meclisteki nufuzunun cok onemli oldugunu dusunuyorum. Arada yazilarimda Dogu Perincek'e destek veren yaklasimlarim bundan kaynaklaniyor. Dogu da altin cagini yasamak istiyor, ne yapsin resmen takkiye bu ama takkiyesine cok guzel devrimci bir kilif uydurmus. Muhammed revizyonist olabilir, ama insanliga zararlari gozardi edilemez.
Alt 19-07-2007, 11:49
Üye

Sayın Respendial

Muhammed'in devrimcidir demek, İsa'ya da Musa'ya da aynı yakıştırmayı yapmaktan ileri gitmez. Sadece farklı bir açıdan baktığımızda ilerlemelerin aynı evrim gibi yavaş yavaş geliştiğini, düşüncelerin de yavaş geliştiğini görmekteyim.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in çalışmalarını ben de takdir ediyorum. Ancak, bu ülkede İşçi Partisinin altın çağını yaşaması diye bir şeyin ütopyadan ibaret olacağına da inanıyorum. Çünkü, buna izin vermezler. Atatürk'den itibaren Türk Tarihine baktığımızda, Cumhuriyet Halk Fırkası (Atatürk dönemi ve ölümü zamanı gibi kısa bir süre içinde) gerçek sosyalist fikirlerin ilerlemesinden sonra, Bu zamana kadar Türkiye'nin başına geçen iktidar partileri Mekez Sağ gibi uydurma fikirlerle yıllarca ülkeyi yönettiler hele hele son 10 yılda dinci kesim Atatürk öncesi dönem gibi tekrar gücünü geri aldı. Atatürk'ün yaptıkları karanlıkta bir mum yakmaktı. Ama o öldükten sonra mumu söndürdüler. Değişen fazla birşey olmadı. Yine cahiliz, yine din bağımlı ülkeyiz. Yine dinci parti başımızda. Yine Türkiye'de hiçbir ilerleme yok. Ben, bazı arap ülkelerinin (Fas gibi), bizden daha ileride olduğuna inanıyorum. *

Merak etme ABD gibi birçok ileri ülkelerin bu işine geliyor. Kendi gelişimleri için bizi kullanmaları şart o yüzden, bu din fazlı daha uzun yıllar Türkiye'nin başını ağrıtacak ve Din Kökenli Partiler uzun yıllar daha başımızda olacaklardır. Bir askeriye kalmıştı. Onu da Şu Kürt Meseleleri ile yıkarlarsa Türkiye diye birşey kalmaz ve bizim gidişatımız, eğer askeriye gücünü kaybederse Arap Ülkesine döneceğiz, bizim gibi kafirler de (Benim çok günahım olduğundan) eğer yaşarsak büyük ihtimal asacaklar. Benim de iki ya da üç darbede kafamı uçuracaklar gibi geliyor.
Alt 19-07-2007, 12:12
spartan-troy spartan-troy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

doğu perincek bugun musluman olur yarın budist olur...goz boyama hepsi...daha dune kadar peygambere kufredip duruyordu
Alt 19-07-2007, 12:19
Üye

Spartan - Troy

Sen de atıp atıp tutma Nerden biliyorsun, Perinçek'in Müslüman olduğunu....
Alt 19-07-2007, 12:26
spartan-troy spartan-troy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

der der merak etme....halkı kandırmak ıcın her bir boku der o adam...
bol keseden atıyor....muslumanlara dusman o adam...hiç bir haltına inanmam ben o adamın

Önerilen Siteler