Galiba kimse yukarda verdiğim linke bakma zahmetinde bulunmuyor.
Neyse....
Sevgili frodo.
634 yılına da razıyım. Ama gördüğüm kadarıyla o da yok.
Benim elime geçen bilgilerden anladığım, 800-lü, 900-lü yıllarda bahsediliyor Muhammed'den. Bahsedenler ise, yukarda belirttiğim hadisciler ve onların derlemeleri. Ateistforumda yaşam/ölüm terihlerini de, elde edebildiğim kadarıyla, vermiştim.Yani güvenilirlilik ile hiç ilgisi yok.
Sevgili dilaver.
Bahsettiğinmektuplardan birisi Topkapı Sarayındaki Kutsal Emanetlerden birisi. İnternette sayı olarak bir yerde 7 başka bir yerde 8 adet olduğunu okudum. Hatta bir Almanca sitede 2 tanesinin resmini de gördüm. İçeriği de dahildi.
Hatta şurada
http://www.way-to-allah.com/dokument..._Propheten.pdf Abdulkadir Dedeoğlu Peygamberin Mektupları diye bir kitap dahi yazmış. Tam bir masal anlatımı. Bütün mektupların içeriğini vermiş ve çok ama çok abartılı yalanlarla kitabını iyice bir süslemiş.
Ammaaaaa....
Topkapı Sarayındaki mektup haric, diğer mektupların ne nerde olduğu hakkında bir bilgi var. Ne de bu mektupların yazılış tarihi hakkında.
İstanbu Topkapı Sarayın Müzesinindeki mektup ve Kutsal Emenetler meselesine gelirsek:
Emanetlerin Linki şurada:
http://www.angelfire.com/nt/unalharu...emanetler.html
Şu adresde müzenin eski müdiresi Filiz Çağman ile yapılmış bir röportaj var:
http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=162840
Alıntı:
Soru: Kutsal emanetler kutsal mı? Peygambere ait mi?
Cevap: Peygamber efendimize ait bir hırka var. Mührü, sakalı şerif var. Valla bunlar çok tartışılabilecek şeyler. Zaten bunların pek çoğu bazı şeylerin ayak izleri gibi. Onların pek gerçekle ilgisi olduğunu sanmam. Ama bunlara yüzyıllar boyunca inanılmıştır. Saygı gösterilmiştir. Saygıyı sürdürmek gerektiğine inanıyorum. Her şeye 'Bu o mudur?' sorusunu bilimsel açıdan sorarız ama... İncelemeler, testler gerekir. Bunları inceletmeye gerek olduğunu sanmıyorum. Hassasiyetler açısından...
Anlaşılan o ki: Kimse bir incelemde bulunmadı. Bulunmaya da kimsenin niyeti yok. O Kutsal Emanetlerin ne olduğu aslında hiç mi hiç belli değil.
Muhtemelen sadece bir masaldan ibaret. Çoğu dini konularda olduğu gibi.
Mektubundan vaz geçtim. Sakal, kılıç, ok, yay, birbirine benzemeyen 2 ayak izi, hırka... Hiç birisi Muhammed'e ait değil gibi.
spartan-troy
İhtiyarlık başa bela.
Laf kalabalığı da öyle...
Diğer linkde yazdıkların şu:
CUNKU 6.YUZYILDAN KALMA 4 TANE KURAN VAR DUNYADA..BİRİ MEDİNE DE BİRİ LONDRADA BİRİ İSTANBULDA BİRİ DE MISIRDA....HEPSİNİ GORDUM...ELİMİZDEKİNLE AYNI....TARAYICIM OLUNCA SİZİNLE PAYLASIRIM...
Şimdi ise 180 derece çark etmişsin ve
1.
6.yy ı siz dediniz....
diye iftira atıyorsun.
2.
Diğer linkde "
HEPSİNİ GORDUM..." diye açık açık söylemiş ve "
TARAYICIM OLUNCA SİZİNLE PAYLASIRIM.... " diye epey yükseklerden uçarken, şimdi "
babam tarafından ufak nushalarının goruldu " diyerek enginlere düşmüşsün. Meğer bir "görme" de değillmiş de aslında. Sadece "
mana geregi " imiş.
Umarım düştüğünde popon çok fena acımıştır.
Bu davranış tarzının Türkçesini bu seferlik kendime saklıyayım.
Konu hakkında bilgin varsa buyur dinleyelim.
Laf kalabalığını kendine sakla.
Sevgiler