Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-07-2007, 19:17
DreiMalAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DreiMalAli DreiMalAli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Muhammed Hakkındaki Bilgiler Nereden Kaynaklanıyor?

Aynı başlığı *bir süre önce Ateistforumda açmıştım: http://forum.ateizm.org/index.php?showtopic=7927

Henüz sağlıklı bir bilgi gelmedi. Benim kısıtlı araştırmalarımdan da henüz sağlıklı sonuç almış değilim.
Soru gayet basit:
Muhammed'in yaşadığına dair tarihi kanıt var mı?
Veya başka türlü sorarsak:
Muhammed (bu Kuran ve/veya İslamda olabilir) hakkında ilk bilginin tarihi nedir?

Burada bahsettiğim hadis veya hadis derleyicilerinin kitapları değil. Tarihi kanıt. Muhammed hakkında tarihi kanıt(lar)ın 570 ile 632 yılları arasına (Muhammed'in yaşadığı yıllara) ait olması lazım.

Bu gün burada "Kuran değiştirildi mi?" başlığında konum ile yakından ilgili iki ileti gördüm.
http://www.turandursun.com/modules.p...er=asc&start=0
Ama oranın konusunu saptırmamak için yeni bir başlık açmayı tercih ettim.

İletilerinden birincisi K.C. tarafından yazılmış ve Radikal gazetesinin 16.08.2000 tarihli bir haberi. 7 yıl öncesinin bir haberi. Haberde en azından bazı isimler geçiyor. Güzel bir ip ucu. Bunları araştırabilirim.
İkinci ileti ise spartan-troy tarafından yazılmış. 6. yüzyıldan kalma Kuran'ları gördüğünü iddia ediyor.
Bu Kuran'ların yazılış tarihleri belirlenmiş mi? Bu bilgileri nerden bulabilirim?

Benim araştırmalarımda ise elime sağlıklı bilgi geçmedi. Şimdiye dek Muhammed'in yaşadığı döneme ait hiç bir tarihi kanıt bulamadım.

Yanlış anlaşılmasın. Muhammed yaşadı veya yaşamadı diye bir iddiam yok. Ne bir tarihciyim. Ne de ahım şahım bir tarih bilgim var.
Ama sağlıklı bilgiyi severim. Yarım yamalak, şüpheli, güvensiz bilgilerde ise pek hoşlanmam.

Sevgiler
Alt 17-07-2007, 19:29
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Muhammed hakkında bilgiler nerden kaynaklanıyor?

"İkinci ileti ise spartan-troy tarafından yazılmış. 6. yüzyıldan kalma Kuran'ları gördüğünü iddia ediyor. "

sevgili dreimalali bizim "üstad" spartan-troy karıştırmıştır. Herhalde 7.YY diyecekti. 600'lü yılların
6.yy olduğunu düşünmüştür. Muhtemelen bahsettiği kuran Osman döneminde yazıldığı iddia edilen
topkapıda sergilenen Kurandır.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 17-07-2007, 19:36
Kıdemli Üye

Karıştırma işini biz görmezlikden gelelim sevgili frodo. İnsanlık hali.

Ah! O Topkapı Sarayındaki Kuran'ın tarihini bir bilsem var yaaaa...
Maalesef kimse bilmiyor.

Sevgiler
Alt 17-07-2007, 19:59
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sanırım bu sorunun cevabı olmayacak DreiMalAli. Ateizm.org'da başlığını okudum. Bulmaya çalıştığın şey (anladığım kadarı ile), Muhammed'in yaşadığı dönemde çevrede var olan ve tarihin kayıtlarını tutmayı bir devlet geleneği olarak kavrayan Perslerin, D.Roma İmparatorluğu'nun v.b kayıtlarında Muhammed ve İslamla ilgili bir kayıt var mıdır sorusunun cevabı. Sanıyorum bu devletlerin Muhammed'den ve onun getirdiği İslam anlayışından ilk haberdar olmaları bedevi aşiretleri yedekleyen İslam ordularının Irak ve Suriye'de giriştiği fetih ve yağmalarla olmuştur. Bu fetih hareketleri de Muhammed'in ölümünden sonraya denk düşer. Daha net bir tarihle 634 yılından sonrasına.

Alt 17-07-2007, 21:59
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

muhammedin habeş kralına yazdıgı mektuplar her halde gerçek ve asılları duruyordur, ayrıca diger mektuplar da var. Ayrıca necaşinin yegeninin ve oglunun medineye gelerek müslüman oldugundan ve muhammed ile görüştügünden bahsedilir, hatta bunlardan bir tanesinin namazını bizzat muhammed kıldırmıştır yanlış aklımda kalmadıysa.

* * *saygılarımla
Alt 17-07-2007, 22:08
spartan-troy spartan-troy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

6.yy ı siz dediniz....bense mana geregi imam mushafının 4 farklı yerde babam tarafından ufak nushalarının goruldugu ve aynı oldugu tezi vardır....ancak nushalarda şimdiki gibi okumayı kolaylastırıcı /anlamı değiştirmeyen (sakın atlamayın cok komik olursunuz) *anlamı değiştirmeyen..cuzi sedde ve lafız kolaylıkları yoktur....

olay bu....

konuyu acan kardesımıze diyorum ki....peygamber yasamıyordu....herkesi kandırmıslar * *
ne diyeyim ki baska zaten....

yarın gorusuruz
iyi geceler
Alt 18-07-2007, 00:14
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

spartan-troy";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
6.yy ı siz dediniz....bense mana geregi imam mushafının 4 farklı yerde babam tarafından ufak nushalarının goruldugu ve aynı oldugu tezi vardır....ancak nushalarda şimdiki gibi okumayı kolaylastırıcı /anlamı değiştirmeyen (sakın atlamayın cok komik olursunuz) *anlamı değiştirmeyen..cuzi sedde ve lafız kolaylıkları yoktur....

olay bu....

konuyu acan kardesımıze diyorum ki....peygamber yasamıyordu....herkesi kandırmıslar * *
ne diyeyim ki baska zaten....

yarın gorusuruz
iyi geceler
spartan-troy

Durum: BağlıDeğil *Tarih: Pts Tem 16, 2007 12:33 pm * *Mesaj konusu: Re: KURAN DEĞİŞTİRİLDİ Mİ? * * *

--------------------------------------------------------------------------------

KC KARDES HEMEN ATLADIN MASSALLAH...HANİ SENİN SORGULAMAN NERDE KALDI...HADİSLERİ SORGULAYARAK DİNDEN CIKTIGINI BİLİYORUM SENİN...BUNU NİYE SORGULAMIYORSUN...O HABER YALAN HABER....CUNKU 6.YUZYILDAN KALMA 4 TANE KURAN VAR DUNYADA..BİRİ MEDİNE DE BİRİ LONDRADA BİRİ İSTANBULDA BİRİ DE MISIRDA....HEPSİNİ GORDUM...ELİMİZDEKİNLE AYNI....TARAYICIM OLUNCA SİZİNLE PAYLASIRIM...BIRAKIN BU YALAN HABERLERİ...HADİ CIKIP BİRİ TELEVİZYONLARDA BAS BAS BAGIRSAYA....NEDEN BAGIRMIYORLAR....NEDEN KURAN DEĞİŞTİ DEMİYORLAR...HEMEN ATLAMAYIN BİR HABERE....İSLAMİYETGERCEKLERİ SİTESİNİN HABERLERİ M.KEMALOGLUNUN KENDİ UYDURMALARIDIRI..BUNU DA İSPATLARIM SİZE.

Troyya giderek batıyorsun. Eee doğaldır her topiğe bir şeyler karalamaya çalışırsa yazdıklarını da unutur insan. Şimdi bu 4 kuranı sen mi gördün baban mı ? Hani bilelim de komik olmayalım diye soruyorum.

Alt 18-07-2007, 00:18
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

dilaver";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
muhammedin habeş kralına yazdıgı mektuplar her halde gerçek ve asılları duruyordur, ayrıca diger mektuplar da var. Ayrıca necaşinin yegeninin ve oglunun medineye gelerek müslüman oldugundan ve muhammed ile görüştügünden bahsedilir, hatta bunlardan bir tanesinin namazını bizzat muhammed kıldırmıştır yanlış aklımda kalmadıysa.

* * *saygılarımla
Sevgili dilaver, DreiMalAli'nin ulaşmaya çalıştığı tarafsız bir kaynaktan gelen bir bilgi. İslami kaynaklardan haberi vardır mutlaka.

Alt 18-07-2007, 01:01
Kıdemli Üye

Galiba kimse yukarda verdiğim linke bakma zahmetinde bulunmuyor.

Neyse....

Sevgili frodo.
634 yılına da razıyım. Ama gördüğüm kadarıyla o da yok.
Benim elime geçen bilgilerden anladığım, 800-lü, 900-lü yıllarda bahsediliyor Muhammed'den. Bahsedenler ise, yukarda belirttiğim hadisciler ve onların derlemeleri. Ateistforumda yaşam/ölüm terihlerini de, elde edebildiğim kadarıyla, vermiştim.Yani güvenilirlilik ile hiç ilgisi yok.

Sevgili dilaver.
Bahsettiğinmektuplardan birisi Topkapı Sarayındaki Kutsal Emanetlerden birisi. İnternette sayı olarak bir yerde 7 başka bir yerde 8 adet olduğunu okudum. Hatta bir Almanca sitede 2 tanesinin resmini de gördüm. İçeriği de dahildi.
Hatta şurada http://www.way-to-allah.com/dokument..._Propheten.pdf Abdulkadir Dedeoğlu Peygamberin Mektupları diye bir kitap dahi yazmış. Tam bir masal anlatımı. Bütün mektupların içeriğini vermiş ve çok ama çok abartılı yalanlarla kitabını iyice bir süslemiş.
Ammaaaaa....
Topkapı Sarayındaki mektup haric, diğer mektupların ne nerde olduğu hakkında bir bilgi var. Ne de bu mektupların yazılış tarihi hakkında.

İstanbu Topkapı Sarayın Müzesinindeki mektup ve Kutsal Emenetler meselesine gelirsek:
Emanetlerin Linki şurada: http://www.angelfire.com/nt/unalharu...emanetler.html

Şu adresde müzenin eski müdiresi Filiz Çağman ile yapılmış bir röportaj var: http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=162840
Alıntı:

Soru: Kutsal emanetler kutsal mı? Peygambere ait mi?

Cevap: Peygamber efendimize ait bir hırka var. Mührü, sakalı şerif var. Valla bunlar çok tartışılabilecek şeyler. Zaten bunların pek çoğu bazı şeylerin ayak izleri gibi. Onların pek gerçekle ilgisi olduğunu sanmam. Ama bunlara yüzyıllar boyunca inanılmıştır. Saygı gösterilmiştir. Saygıyı sürdürmek gerektiğine inanıyorum. Her şeye 'Bu o mudur?' sorusunu bilimsel açıdan sorarız ama... İncelemeler, testler gerekir. Bunları inceletmeye gerek olduğunu sanmıyorum. Hassasiyetler açısından...

Anlaşılan o ki: Kimse bir incelemde bulunmadı. Bulunmaya da kimsenin niyeti yok. O Kutsal Emanetlerin ne olduğu aslında hiç mi hiç belli değil.
Muhtemelen sadece bir masaldan ibaret. Çoğu dini konularda olduğu gibi.
Mektubundan vaz geçtim. Sakal, kılıç, ok, yay, birbirine benzemeyen 2 ayak izi, hırka... Hiç birisi Muhammed'e ait değil gibi.

spartan-troy
İhtiyarlık başa bela.
Laf kalabalığı da öyle...

Diğer linkde yazdıkların şu:
CUNKU 6.YUZYILDAN KALMA 4 TANE KURAN VAR DUNYADA..BİRİ MEDİNE DE BİRİ LONDRADA BİRİ İSTANBULDA BİRİ DE MISIRDA....HEPSİNİ GORDUM...ELİMİZDEKİNLE AYNI....TARAYICIM OLUNCA SİZİNLE PAYLASIRIM...
Şimdi ise 180 derece çark etmişsin ve
1.
6.yy ı siz dediniz....
diye iftira atıyorsun.
2.
Diğer linkde "HEPSİNİ GORDUM..." diye açık açık söylemiş ve "TARAYICIM OLUNCA SİZİNLE PAYLASIRIM.... " diye epey yükseklerden uçarken, şimdi "babam tarafından ufak nushalarının goruldu " diyerek enginlere düşmüşsün. Meğer bir "görme" de değillmiş de aslında. Sadece "mana geregi " imiş.
Umarım düştüğünde popon çok fena acımıştır.
Bu davranış tarzının Türkçesini bu seferlik kendime saklıyayım.
Konu hakkında bilgin varsa buyur dinleyelim.
Laf kalabalığını kendine sakla.

Sevgiler
Alt 18-07-2007, 01:15
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sevgili DreiMalAli

* * gerçi bir ilahiyatçının çalışması ama bu çalışmada imparator leon ile Ömer in mektuplaşmasından bahsediliyor ve yunanca nüshası kayıp olmasına ragmen bir nüshadan bahsediliyor.

http://www.if.sakarya.edu.tr/htmls/D.../02FuatTRC.pdf

* * *Ömer ile mektuplaştıysa Muhammed den haberdar dır diye düşünüyorum. Bunu bir şey iddia ettigim için yazmıyorum sadece bilgiyi paylaşmak için yazıyorum. Zaten bu makalede de görülen peygamber ile ilgili bilginin yoklugu gibi bir şey.

* * * saygılarımla

Önerilen Siteler