Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-07-2007, 18:38
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Ezan Duası

Namaz kılanlar bilir. * Ezan okunduktan sonra, genellikle bilenler aşagıdaki duayı okurlar.

* * *Ey şu eksiksiz davetin ve kılınacak namazın rabbi Allahım! Muhammed'e vesîleyi ve fazîleti ver. Onu, kendisine vaadettiğin makâm-ı mahmûda ulaştır, ."

*Duada adı geçen *makamı-mahmud *hakkında , çeşitli görüşler var. Bazıları *makam-ımahmud sadece peygambere ait cennetteki köşktür, diyenler var olduğu gibi ,yaygın görüş peygemberin şefaat edeceği makam şeklindedir.
* *Esas dikkat çekici husus ise * duadaki ''O'NU KENDİSİNE VADETTİĞİN MAKAM-I MAHMUDA ULAŞTIR'' *kısmıdır.
Sanki makam-ımahmuda ulaşamama ihtimali varmış gibi, bu duanın allaha *psikolojik baskı kurmalarını istiyor müslümanlardan, muhammed için.
* İnanan insanlar kıyamete! kadar dua edeceklerine göre, makam-ı mahmuda herhalde ulaşır ve kendine ait köşkte veya köşklerde *LİVAÜ'L-HAMD * sancağını açıp, biraz yaramazlık *yapan müslümanlara tavassut ederek
cennetlere dağılımını yapar.

tavassut:= aracılık.
livaül-hamd= hamd sancağı
Alt 24-07-2007, 18:44
Üye Değil

Standart Re: EZAN DUASI

Birde Allah'ın vaadettiği birşeyi vermemesi de mümkün. Allah'ın herzaman sözünde durması gerekmez mi? Sadakallahulazim nerede kaldı o zaman.
Alt 23-09-2007, 12:09
Cemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cemal Cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.
Standart Re: Ezan Duası

yaw öSkür amcam.sen hakget..yanı..tip adamsın..yanı resmen adamın aklına -fit* sokuyosun...Hanı haptes *konusunda yazıştıdıkya..Ben pırof olarak konuya bilinsel aççıklamalar getirdiydim.Sende tasdik yaptıydın benim bu konudeki pırofluuma..Şindik bu konudada pırof senmişin-neden de?**sor neden??
Abim ben bu siteye girmeden bizin cami hocasına-ondan sona arada yakın köylerdeki cumalarda kıldıımız cami hocalarının vazlarına çok inanırdım.-hep *yaa.yaa*deyi tasdik ederdimkafama sallayıp...akılmısa pek soru takmazdık.Şindi bu siteye gelelibari biçok şe aklıma takılıyo.aSlında bu seninborda açtıın konu varya.Eskidende hep benim aklıma takılırdı.ama günah olur-deyi pekduramazdım üstünde.Abim hakget yaw.Peyganber Efendimis bizim duvamız olmassaHamd Cennetinre veyama sancaana girmicekmi.Bizin duvamızla girermi.Nedemek yanı Allaın koca Peyganberi bizin duvamızamı kaldı.
Abim bence bunnar varya-vallabilla dini bozmak içün uydurulmuş şeler.hep ekleme uyduruk bunnar..Abim Allahınve Peyganber Efendimisin bizim duvamıza ittiyacı olurmu*? Lan nassı akıl bu..
Bu maakkak gerçek deildirabim.Ben Allahın ve Peyganber Efeendimizin bu duvayı istediine inanaMıyom.Allah afetsin.eğerkine doruysa..ben bunu uyduruk kabul ediyom.Bilassa Ramazan mübarekde bazi *dini radyolarda her ezandan sona bu duvayı yapıyolar.Ben şassen bu duvayı hiç yapmıyom.Sate Peyganber efendimis Allaın yanında-onun sancaında deilmi..negerk var bu duvayı söleyip kafa karıştıtmaa..

'Biri senin hakkında kötü bir şey söylerse
sakın kızma ama şöyle karşılık ver:
Hakkımda bunu söyleyen hiç şüphesiz başka kusurlarımı bilmiyormuş.
Bilseydi, sadece bunu söylemekle kalmazdı!
'
Alt 23-09-2007, 12:30
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Abim Allahınve Peyganber Efendimisin bizim duvamıza ittiyacı olurmu*? PIROF CEMAL

CEMALIM ,GİDİNCE SORARSIN? *

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 25-09-2007, 16:17
-Maximus- -Maximus- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

makamı mahmud konusu yine muhammedin çuvalladığı bir başka konudur, bir tür
sidik yarışı gibi, sanki diğer ümmetler arası bir yarış, kim en çok kim kendi peygamberine
dua ederse o peygamber makamı mahmuda ulaşacakmış gibi bir hava var bu meselede.

iyide muhammedin çizdiği cennet portresinde, en güzel, çok güzel, daha üstün, en iyi gibi
kavramlar yok, yani tüm insanlar ve tüm mekanlar eşit, kimsenin kimseden bir fazlası bir
eksiği yok, herkes eşit. üstelik insanlar cennette bir melek kadar saf ve temiz olacakları
için kıskanmayacaklar, en iyiyi en güzeli aramayacaklar bilemeyecekler, bu durumda makamı mahmudanın varlığının bir anlamı kalmıyor.

bu'da kuran yazarının ruh halinin pek te iyi olmadığının bir başka kanıtı, öylesineki, kendi
uydurduğu hayali dünyada bile diğer insanlardan üstün, onun mekanı bile diğerlerininkinin
çok çok üstünde, ayrı bir yerde, oradada diğer insanlar ona itaad edecek, önünde eğilecek.

yükseldikçe, uçma bilmeynlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır
Alt 25-09-2007, 20:22
rebera_roni rebera_roni isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

benim dualarımla gidecek ve benden daha iyi yere oturacak eşitlik nerde

bir de şu var inanınki cemal arkaşımın yorumunu yazış tarzını gördükten sonra konu birden dağılı verdi kafamda arkadasım ne güzel konusurmuş...

saygılarımla...

HiÇ BiRŞeY HaKKıNDa HeRŞeY

Önerilen Siteler