Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-07-2007, 21:35
<strong>SİLİNEN</strong> <strong>SİLİNEN</strong> isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Burası İran, perçem yasak

Kara çarşaflı olanlar İran'lı kadın polislerdir.
İnsanların yüzlerindeki o şaşkın ifadeye bakın, gözlerindeki korkuyu görün.
Çok öğretici.

http://www.iranfocus.com/modules/new...?storyid=11159
Alt 26-07-2007, 21:59
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Burası İran, perçem yasak

İslamın özü. Ne diyelim. Madde yardımcıları olsun.

Tek Gerçek Maddedir
Alt 26-07-2007, 23:17
Üye Değil

yazıkk
ya bi tanesine uyuz oldum yaaa hani şu ince kaşlı suratında sivilce gibi bişiler olan polis kadın varya herkese hesap sorar gibi tavırlar falan çok yazık gerçekten *:cry:
Alt 27-07-2007, 02:27
<strong>SİLİNEN</strong> <strong>SİLİNEN</strong> isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Alt tarafı kadınların saçlarının ön kısımları yani perçemleri görünüyor diye bu uygulamalar yapılıyor.
İran devrimi ne zaman oldu? 1979
Aradan kaç yıl geçmiş? 28 yıl

İran'lı kadınlar devrimden sonra tamamen kapanmak zorunda kalmışlar ama aradan geçen yıllardan sonra hafif de olsa saçlarını açabilmişlerdi. Şimdi ise yine 1979'a geri dönüldü. Yani İran'da bir dirhemlik bir ilerleme bile olmadı.

Şeriat bir kere geldi mi, kimse onu kovamaz ve nasıl başladıysa öyle gider.

Laikliğin önemini anlamayanlar ve bugünün Türkiye'sinde en büyük tehdidin devleti içeriden kuşatarak ele geçirmeye çalışan şeriatçılar olduğunu göremeyenlerin ileride Türkiye'nin bu hâle düşmesine zemin hazırlayanlar olduğunu bilelim.

Türkiye'deki şeriatçıların da takke/külah dolaşmadığını tam aksine takım elbiseli, kravatlı ve bond çantalı olduğunu da hatırlatmak isterim.

İran'daki Tudeh'in durumuna düşmek istemeyenler, laiklik konusunda hassasiyet göstermelidirler.

Ayrıca *İran'da monarşi vardı, Türkiye'de demokrasi var, bir şeycikler olmaz " diyenlere de şunu söylemek isterim ki; şeriatçılar için demokrasi çok daha elverişli koşullar üretir ilerlemelerinde.
Onlar demokrasiyi kullanırlar ama asla sahiplenmezler. Onlar için demokrasi de monarşi de küfür rejimidir.
Sakın ola ki, safiyane bir düşünce ile demokrasi içinde şeriatçıların sisteme entegre olacaklarını düşünmeyin.
Bugün AKP'nin seçimi kazanmasını islam'ın zaferi olarak tanıtanları dikkatle okuyun.
Danıştay hakimlerini teşhir edip hedef haline getiren Vakit gazetesi bile AKP'nin zaferinden büyük pay çıkarttı ve bunu Cumhuriyet mitinglerinin rövanşı gibi gösterdi.

Büyük aldatmaca bütün hızıyla devam ediyor. Benden uyarması. Sonra "uyarmadın" demeyin.
Alt 27-07-2007, 08:21
Üye Değil

Değerli pelikan ;

3.Fotoğrafta kırmızı eşarplı,sende bende olmayan güneş gözlüklü ablanın o kendinden emin sırıtışı.
9.Fotoğrafta görevli, karaçarşaflının suratındaki olanca kıskançlık kızgınlığına karşın,marjinal kıyafetli oğlanın dudağı boyalı kızın elini tutup koruma sergilemesi.
10. Fotoğraftaki delikanlının kıyafeti (Punkçu dedikleri bu mudur ?)ve suratındaki o muzip gülümseme.
12.Fotoğraftaki genç hanımın etrafına toplanan karaçarşaflı polislere bakılırsa laf anlatma çabasında olan o tek polis söz *geçirememiş anlaşılan *
13.Fotoğraftaki mavi giysili genç hanımın karşısındaki polise bakışı bayağı hoş,sanki "Ben senin ....." dermiş gibi.
19.Fotoğraf en güzeli direksiyonda kim var gördün mü ?Yanındaki erkek Brave Heart filminden çıkmış sanki aslanlar gibi savunuyor olayı.
29.Fotoğrafta ise 19.fotoğraftaki ablaya dikiz aynasından dikkat ettin mi ? O ne makyaj öyle yahu ?
31.Fotoğrafta ahlak polis ablaya dikkat etin mi yüzü sivilce içinde.Neden acaba * (9.Fotoğraftaki polis abla bu. İlginç )

Tüm fotoğrafları tam 1 saat boyunca inceledim senin "Şaşkınlık" olarak nitelediğin bakışları yakaladım da,şaşkınlıklar ise daha çok Korkudan kaynaklı değil "Ne diyor yaw (Yaw daki w Kıyafetleri yüzünden) bunlar " dan kaynaklı duruyor.
"Korku" dediğin sanki halkta değil,polislerde biraz var gibi geldi bana. "Yan bastık bu halkı zor dizginleriz biz" der gibiler.Üstelik onlar da insan ve bu uygulamaların artık ortaçağda kaldığını düşünüyorlar.

İranlıların bir anektodu vardır.
İranlı bir delikanlı 1970 lerde Türkiyede,İstanbulda üniversitede okumaktadır.Parası bittiği için babasına bir mektup yazar para ister.Delikanlının doğumunda annesi vefat ettiği için baba yeniden evlenmiş,evde baba,üvey anne ve hala beraber yaşamaktadırlar.
Mektup gelir ve üvey anne mektubu eline alır para isteme kısmında yüzünü asar ,sert *ve emir verir tonda
-Baba bana bin tümen yolla
der.
Baba kızgın
-Bu nasıl para isteyiş para mara yok
der.
Oradan hala atılır mektubu eline alır.Son derece yumuşak ve ricacı bir tonda
-Babacığım param bitti bana bin tümen gönderebilir misiniz ?
der .
Baba
-Ne bin tümeni ikibin tümen yollarım canıma
der.

Evet değerli pelikan konu ile alakalı durmuyor ama bunlar birer anlayış ve bakıştır.
Fotoğraflara bakınca siz :
"Kara çarşaflı olanlar İran'lı kadın polislerdir.
İnsanların yüzlerindeki o şaşkın ifadeye bakın, gözlerindeki korkuyu görün.
Çok öğretici. "
gördünüz
Ben ise analizini yaptıklarımı ?
Siz bunu şeriatın uygulamalarını göstermek adına buraya aldınız.
Ben ise toplum dinamiklerini de görebilmemiz adına dikkat etmemiz gerektiğini söylüyorum.

Üstelik ben size göre avantajlıyım.Çünkü benim İran halkı ile bayağı sıkı bir dostluğum var.Yani onları ne fotoğraflardan,ne de "Tahranın melekleri" vari kitaplardan değil,yakinen tanırım.

Tarihe bir bakış atabilirseniz orada toplum dinamiklerini birleştirebilen İslam'ın Emevi,Abbasi,Memluklular,Selçuklular ve Osmanlılarla nerelere gittiğine ve şu anda toplum dinamiklerini birleştirememesinden nerelerde kaldığına da bir bakmamız yerinde olabilir mi ?

Ayrıca "Şeriat bir kere geldi mi, kimse onu kovamaz ve nasıl başladıysa öyle gider." demişiniz.
400 küsur senesi hilafet ile cem'an 600 küsur sene şeriatla yönetilen Osmanlı nerede şimdi ?

Şahsen bunu Türkiye Cumhuriyeti gerçeğini görememek diye adlandırır ve LAİK-DEMOKRATİK-HUKUK devleti olan Cumhuriyetimizin kurulmasını başaranlara,farkında olmadan şeriat korkusundan kaynaklı hakaret olarak algılarım.
Alt 27-07-2007, 09:26
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Böylece biz sizi, insanlara şahid (ve örnek) olmanız için orta (vasat) bir ümmet kıldık...Bakara 143

Bütün aşırılıklardan Sana sığınırız Allah'ım.
Alt 27-07-2007, 10:21
teotihuacan teotihuacan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili psikokemoterapi,

Analizlerinin çoğunda haklı olduğunu görüyorum. Bazı resimlerde korku ve şaşkınlık varken bazılarında alaycı ve hatta umursamaz bir tavır var.

Ama sonuç değişmiyor, sen de biliyorsun itiraz etseler tutuklanacaklar. (hatta belki tutuklandılar)

Toplum dinamikleri hiçbir zaman bir karşı devrimi örgütleyemedi İranda.

"Aptalların sorup akılı insanların cevap veremediği pek çok soru vardır."
Polya, George (1887, 1985)
Alt 27-07-2007, 11:04
daye daye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Resimlerdeki sivilceli dişi holmes'e ve diger bayan polislere dikkatlice bakınca kaşlarına yay şeklinde
Biçim verdikleri açıkça belli oluyor.
Kadınların kaşlarını alması yanlış bilmiyorsam yasaktır.
Yok eğer ebu hül-hül den, konuyla ilgili bir hadis varsa eğer kesin caizdir !?
Sağlıcakla

Αλλού το όνειρο κι αλλού το θάμα.

The dream is realized where you do not expect it.
Alt 27-07-2007, 11:09
Üye Değil

Ben İran'da yakınlarda İslam karşıtı bir devrim bekliyorum. Zincirin en zayıf halkası İran.
Alt 27-07-2007, 11:33
teotihuacan teotihuacan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Respendial,

umarım senin dediğin gibi olur ama bu mollalar öyle nüfuz ettiler ki 30 yılda...

"Aptalların sorup akılı insanların cevap veremediği pek çok soru vardır."
Polya, George (1887, 1985)

Önerilen Siteler