28-07-2007, 20:39
|
|
|
FOREVER ATHEISM
Ateizmden nefret eden insanları anlayabiliyorum.Ateizmi kötüleyen insanları da anlayabiliyorum fakat ateizm,kör olan bir hastanın gözlerinin açılması gibidir.Dinler ve inançlar biz insanların gözlerini o kadar kör etmiştirki,bu bazı insanlarda bir ömür boyu sürer.Ama aklın ve bilimin yolundan giden insanlarda böyle birşey sözkonusu değildir.Ateizm gerçekleri görmeyi sağlayan bir düşüncedir.Kişinin daha huzurlu ve daha rahat yaşamasına da katkı sağlamaktadır.Düşünsenize;dinler,inançlar ve mezheplerin kör edici cazibesine sürüklenen insanlar gibi olmaktansa,araştırıp düşünen,akıl-vicdan ve mantık üçlüsünü devreye sokan insanlar gibi olmak *daha mantıklı ve daha sağlıklıdır..Ama inanan insanları da anlamalı,onların fikirlerine saygı göstermeliyiz.Ateist olan bir insan karşısındaki birey için;o kişi için önce kendisi gibi olacak,daha sonra ise o kişiyi,bilgileriyle kendisine döndürecektir.Kişilerin daha güzel,ve daha özgür bir yaşama sahip olması için onların yanında olacaktır..Ben bu yüzden FOREVER ATHEISM demek istiyorum  Yani;daima ateizm..her zaman ateizm ben bu sözleri dünya'nın her köşesinde duymak istiyorum  ama zor olduğunu da biliyorum  Dinlerden özgürlüğün sesini duymak istiyorum ve bu yüzden FOREVER ATHEISM diyorum.. Peki hepimiz bunu söylüyormuyuz? :wink:
saygılarımla
|

28-07-2007, 21:52
|
|
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: FOREVER ATHEISM
bende ''forever atheism'' demek istiorum...daha özgür yaşamak için,daha iyiye ulaşmak için bunu benimsemiş bir insanım...iyilik,güzellik ve insanlık için,daha kaliteli bi hayat için '' daima ateizm''..insanların daha fazla maşa olarak kullanılmaması için, insanca yaşamaları için ,özgürlük die haykırmaları için ''daima atheizm''...her zaman iyilik kazanmıştır doğru yol her zaman bulunmuştur hayat bana bunu öğretti...dürüstlük karakterimde esastır!...daha fazla özgürlük için ve insanların daha ileriye bi adım daha atması için ''daima atheizm''
*' * * * * * * * κadeяiмi değişтiяeвilmeκ вeиiм кadeяiмdiя ! * *
|

28-07-2007, 21:54
|
|
|
Dinlerden özgürlük grubu üyesi olanlar zaten otomatik olarak bunu söylemiş, kabul etmiş sayılmıyor mu?
|

28-07-2007, 21:54
|
|
|
kompLeks";p="´isimli üyeden Alıntı
bende ''forever atheism'' demek istiorum...daha özgür yaşamak için,daha iyiye ulaşmak için bunu benimsemiş bir insanım...iyilik,güzellik ve insanlık için,daha kaliteli bi hayat için '' daima ateizm''..insanların daha fazla maşa olarak kullanılmaması için, insanca yaşamaları için ,özgürlük die haykırmaları için ''daima atheizm''...her zaman iyilik kazanmıştır doğru yol her zaman bulunmuştur hayat bana bunu öğretti...dürüstlük karakterimde esastır!...daha fazla özgürlük için ve insanların daha ileriye bi adım daha atması için ''daima atheizm''
|
İşte olay budur :wink: Yok mu başka FOREVER ATHEISM * diyen
|

28-07-2007, 21:58
|
|
|
Burlap";p="´isimli üyeden Alıntı
Dinlerden özgürlük grubu üyesi olanlar zaten otomatik olarak bunu söylemiş, kabul etmiş sayılmıyor mu? 
|
Tabiki de sayılır sevgili burlap  ama bunu söylemenin daha zevkli olduğunu düşünüyor ve bir slogan gibi algılanmasını istiyorum :wink:
saygılarımla
|

29-07-2007, 02:50
|
|
Üye
|
|
|
|
Her şeye rağmen ben demiyorum, diyemiyorum. Bir şeye "kesin" diyebilmemiz için olmadığına inandığınız varlık olan Tanrı olmalısınız.
Tanrı kesin yoktur demek, bu kesinliğe ulaştınız anlamına gelmektedir. Çok büyük bir iddia ortaya atıyorsunuz. Gene söylemek isterim ki: Olağanüstü iddialar, olağanüstü kanıt gerektirir
Bana kalırsa;
Her şeye rağman Tanrı'nın yokluğuna dair bir belge mevcut değildir. Dinlerin gerçek olmadığına dair belgeler fiziksel olarka mevcuttur, kitaplardan inceleyebiliriz, fakat Tanrı konusunda fazla ileri adım atmamalıyız, yoksa bilimselliğimizi kaybederiz.
Kanıtın yokluğu, yokluğun kanıtı değildir.
|

29-07-2007, 09:49
|
|
|
NedimYilmaz";p="´isimli üyeden Alıntı
Her şeye rağmen ben demiyorum, diyemiyorum. Bir şeye "kesin" diyebilmemiz için olmadığına inandığınız varlık olan Tanrı olmalısınız.
Tanrı kesin yoktur demek, bu kesinliğe ulaştınız anlamına gelmektedir. Çok büyük bir iddia ortaya atıyorsunuz. Gene söylemek isterim ki: Olağanüstü iddialar, olağanüstü kanıt gerektirir
Bana kalırsa;
Her şeye rağman Tanrı'nın yokluğuna dair bir belge mevcut değildir. Dinlerin gerçek olmadığına dair belgeler fiziksel olarka mevcuttur, kitaplardan inceleyebiliriz, fakat Tanrı konusunda fazla ileri adım atmamalıyız, yoksa bilimselliğimizi kaybederiz.
Kanıtın yokluğu, yokluğun kanıtı değildir.
|
Sevgili nedim,seni çok iyi anlıyorum ve saygı duyuyorum.Bu konuda biraz temkinli gördüm seni.Fakat olağanüstü iddialarda,olağanüstü kanıtlarda bulmak mümkündür.Eğer gerçekten bir tanrı olsaydı,emin ol sesimize kulak verir,isteklerimizin cevabını verirdi.En azından kendim için değil,bugün ırak'ta,filistin'de afrika'da dünya'nın her köşesinde insanlar açlık zulüm ve acı ile karşıkarşıya.Ben tanrı olsaydım böyle kötülükleri engeller,insanların huzur içinde yaşamasını sağlardım.Ama yaratılışçı arkadaşlar:tanrı bizleri yarattı,dünyayı yarattı ve evreni yarattı gibi iddialarda bulunuyorlar.İyi güzel de,tanrı herşeyi yaratırken;bir kenara çekilmiş,insanların birbirlerini boğazlamasını mı izliyor,onların zulüm altında inlemelerinden mi hoşnut oluyor,o kadar feryat eden insanların sesine neden cevab vermiyor? ''Allahım beni koru,bize yardım et'' diye haykırışlarını duymuyor mu? Eğer gerçekten bir tanrı olsaydı,bunların hiçbiri yanıtsız kalmaz,insanlık bu durumda olmazdı..Bunlar benim olağanüstü kanıtlarım.tabi sana göre olmayabilir..Ve ben FOREVER ATHEISM * demekten gurur duyuyorum :wink:
saygılarımla
|

29-07-2007, 11:52
|
|
Üye
|
|
|
|
Bu söylediniz, bilindik felsefi düşüncelerdir. Kanıt dediğiniz şeyler tabiki bana göre yeterli değildir, tatmin edici değildir. Kötü de olsa, bir doğaüstü güç, bize şu an bakıyor olabilir. Her şey mümkünlük sınırları içerisindedir. Ha biz bu iddiaları ciddiye almıyoruz o ayrı.
Fakat buna rağmen, Doğa kanunlarının işlemesinde doğa üstü bir gücün etkin olup olmadığını bilmiyoruz
Ben Tanrı'nın yokluğuna inanmak değil, bilmek istiyorum
|

29-07-2007, 14:19
|
|
|
Anlıyorum dostum..ama yine de gel sen FOREVER ATHEISM de :wink: *
saygılarımla.
|

29-07-2007, 15:51
|
|
Üye
|
|
|
|
Ben ateist olmama rağmen keşke dünyada hiçkimse forever atheism diyemese diyorum. Diyemesinler çünkü ortada ateizm denen şey olmasın.
*Neden mi olmasın?
*Basit değil mi din olmazsa onun karşıtı ateizmde olmaz buradaki insanlar olmayanı çürütmek gibi bir şey ile uğraşacaklarına belki bilimde bir gelişme sağlarlar. Veya en azında din adına savaşlar çıkmaz, insanlar öldürülmez daha mutlu huzurlu bir dünya olur.
*Ateizm ölsün diyorum çünkü onun öldüğü gün din zaten çoktan ölmüş olacak.
Sen sofusun, hep dinden dem vurursun;
Banada sapık, dinsiz der durursun.
Peki, ben ne görünüyorsam oyum;
Ya sen? ne görünüyorsan o musun?
|