Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-08-2007, 10:42
Üye Değil

Standart Bu yazıya mantıklı bir cevap verebilecek var mı?

Bir forumda ateizm.org'dan *da tanıyabileceğiniz ismailadmoğlu'nun hazırladığı bir çalışmayı gönderiyorum.Kaynak iktibasforum.Ve sizdende mantıklı bir açıklama bekliyorum.Selametle...:

ismail ademoğlunun yazısı
Alt 01-08-2007, 11:06
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Bu yazıya mantıklı bir cevap verebilecek var mı?

Envar forumlarımızı copy pastelerle doldurmaya devam etme. Varsa fikirlerini yaz.
Tüzüğümüzü okumanızı öneririm. Copy/paste yapılmasına izin vermiyoruz !!!
Bunun istisnası kendi düşünceleri olan bunları ifade edebilen üyelerimizin düşündüklerini
destekleyecek içeriği olan yazıları copy/paste yapabilmeleridir.(bu üyelerimizin inançları bizi ilgilendirmiyor,yani copy paste yapacak kadar kendini ispat etmiş olmak tek kriterdir) Henüz sende bu cizgiyi göremedik.Yaptığın tek şey bir sürü copy paste yapmak. Ricam bu başlığınla ilgili kendi
düşüncelerini yazman ve yazılara da link vermen. Veri tabanımızı gereksiz uzun alıntılarla doldurmayalım.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 01-08-2007, 11:24
Üye Değil

Bu yazıyı nereye gönderdi isem hep aynı cevabı aldım.Nedense bu güne kadar cevap verebilen olmadı.Bu da beni *size karşı acıma hissi ile doldurmaya devam ediyor.
Alt 01-08-2007, 11:30
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Okuma yazman var mı Envar ? Var galiba . O zaman tekrar edeyim sen kendini ifade edemiyor musun ? Edebilirim diyorsan biz iktibas dergisinde bilmem kimin yazısını merak etmiyoruz. Merak
ettiğimizde de hz.google sayesinde kolaylıkla bulabiliriz. Bizi ilgilendiren Envar'ın yazıları. Bu başlıkta
neyi, tartışmamızı istiyorsun ? Yaz anlayalım, kimse bu uzun yazıları okumaz onun içinde cevap alamazsın.

Alt 01-08-2007, 11:52
Üye Değil

Envar";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu yazıyı nereye gönderdi isem hep aynı cevabı aldım.Nedense bu güne kadar cevap verebilen olmadı.Bu da beni *size karşı acıma hissi ile doldurmaya devam ediyor.
Envar,senin tezlerin googleda'mı? ve risalei nurların o eski türkçe bile olmayan karışık sözlerinde mi? sana soruyorum.''Yok bana kimse cevab veremedi,yok kimse tezlerimi çürütemez'' diye bir yanılgıya kapılmamanı tavsiye ederim.Kendini Çok büyük bir düşünce insanı mı sanıyorsun? İki tane risale nur parçasının bizleri değiştireceğini mi sanıyorsun? ben ve benim gibi bir sürü arkadaşım böyle yerlerden kopupta geldiler.Birçok insan ordan gitmek için adeta fırsat bekliyor.Ailesinin baskısı ve zoru ile kalanlardan tutun da,iş verdiği için kendini o insanlara karşı mecbur sanan bireylere kadar..Ben senin bütün iddialarına her türlü yanıt vermeye hazırım..ve o kadar da yazdım gerçekleri sana açıkladım ama sen bunları anlamıyorsan,sana birşey diyemem.Ayrıca önce kendine ve senin gibi olan zavalılara acı.Çünkü kendi hayatınıza bir bakın ot gibi yaşıyorsunuz ve böyle de yaşamaya devam ediyorsunuz.İşte benim de üzüldüğüm nokta bu...
Alt 01-08-2007, 11:58
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Envar kardeş,

Yazısını astığın ismailadmoğlu'nu zerre kadar tanımam ama rahatlıkla şunu söyleyebilirim:

Akıllı insanlar düşündüklerini düzgün bir konuşma ve yazıyla ifade edebilenlerdir.

Daha hitap paragrafında bile bu adamın okunmasının ne kadar boş olduğu hissine kapıldım. "Deyerli" diye başlamış söze... Böyle bir adamı takdir etmek ve yazısını ortaya koymak senin için kötü; emin ol savunma ve açıklama konusunda sen ondan iyisin. Sevgili Frodo'ya yürekten katılıyorum bu yüzden.

Sonra bazı Müslümanlar -şu an bir çok konuda sıkıştıkları için- Kuran'ın 1400 yıl önceki tarzı yansıttığını ve o zamanın şartlarına göre hazırlandığını savlamaya başladılar. Bu adam - ve çoğunluk ise - Kuran'ın geçmiş ve geleceği içeren bir bilgi hazinesi olduğunu söylüyor. Bence bir müşterek bulun; çünkü bizim de ne ile uğraşacağımızı bilmemiz gerekiyor...

Sevgiler...
Alt 01-08-2007, 12:07
Üye Değil

Bu güne kadar bir kişi bile bu çalışmaya cevap veremedi ve veremeyecek...
Alt 01-08-2007, 12:13
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Değersiz ve gereksiz bulunduğundan olmasın sayın Envar ? Ama siz bu yazının ana içeriği ile
ilgili kendi düşüncelerinizi ve neye cevap vermemizi istediğini yazarsan tartışmaya başlayabiliriz.

Alt 01-08-2007, 12:17
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Veremediğimizden değil kardeşim, yazıyı okuyamıyoruz ki.

Şahsen okumaya başladığımda benim aklıma, şu hemen hergün televizyonlarda veya sokaklarda görmeye alıştığımız 'Müslüm Gündüzvari' sakallı yobazlar geliyor... Hele bir de avam ve yoz alt kültürle bezenmiş hatalı yazı görünce tiksinti duyuyorum; okuyamıyorum anlasana!

Sen yazsaydın okurduk inan...

Sevgiler...
Alt 01-08-2007, 12:25
Üye Değil

Sevgili Envar olmamışsın, hamsın. Ben de Charles Darwin'in origins of species kitabını buraya yapıştırayım ve cevap isteyim. Tekrar tekrar soruyoruz, sorun nedir ama anlamıyor. Bu insancığın iradesi ve kendine ait bir düşüncesi yok.

"Unutmayalımki kainata tesadüf diye birşey yoktur."

Bunu neye dayanarak savunuyorsun. Bu dediğine neden inanalım, sadece unutmayalım dedin diye mi?

Bırak Nursi Kurdi'yi şimdi, gayrimüslim bir rönesans kahinine dönelim. Nostradamus. Bu adam Hitler'i kitaplarında açık açık anlatmış, ülkesinden amblemine kadar bilmiş. Buda yetmemiş bu cani komutanın ismini "Hisler" olarak, yani tek harf hatası ile söylemiştir. İçki ve kadınlara düşkün varlıklı Nostradamus'un kerameti nedir peki? Bu olayı açıklar mısın.

Nursi gibi siyasi İslam'a bulaşmış ifritler dışında Atatürk'e saldıran yoktur. Atatürk'e dil uzatan dinciler, düzeni bozulan, menfaatlerine şeyhliklerine aldıkları hediyeleri kaybeden, ingiliz dostlarına hizmet edemeyen kansız heyhulalardır. Birçok dürüst din alimi , Çanakkale savaşlarında Atatürk'ün yukarıdan aldığı yardımla savaşı kazandığını söyler. Hatta kendisine hediye gelen saatli seccade tam 9:05 te durmuştur, yani onun öldüğü saatte. Al sana cevap, şimdi sen bize bu Nostradamus'un nasıl bir evliya olduğunu anlat, ama kendi fikirlerinle. Gerçi senin ne fikrin olacak.

Önerilen Siteler