Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-08-2007, 11:38
Üye Değil

Standart Sadece özel haklara sahip kullanıcılar bu forumdaki mesajlar

"Sadece özel haklara sahip kullanıcılar bu forumdaki mesajları okuyabilir"

Sayın admin arkadaşlarım.Bazı topiklere girmek istediğimizde bu şekilde bir mesajla karşılaşıyoruz.
Eğer konuşulan şeyler özelse ,neden biz sizin özel konuştuğunuz topiği görmek zorunda kalıyoruz,değilse nedir bu ayrımcılık.

Sitede özel kişiler ve özel olmayan kişiler şeklinde bir ayrım görüyorum.Bu durum bence pek hoş değil.
saygılarımı sunarım.
Alt 12-08-2007, 12:12
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Sadece özel haklara sahip kullanıcılar bu forumdaki mesa

child bu sitede kimseye ayrımcılık yapılmaz senin ''ayrımcılık '' zannettiğin olay şu.
şu an ben disiplin kurulundayım, giriyorum.diğer yönetim kurulunda olan arkadaşlarda giriyorlar.
herhangi birimiz *her hangi bir nedenle ayrıldığımızda *bu ''ayrıcalık''bitiyor.
uzun lafın kısası o bölüm sadece ''yönetici''statüsünde olanların fikir alış verişi vede haberleşmesi için kullanılıyor.
umarım anlatmışımdır

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 12-08-2007, 12:25
Üye Değil

"uzun lafın kısası o bölüm sadece ''yönetici''statüsünde olanların fikir alış verişi vede haberleşmesi için kullanılıyor"

Anladım.Yani geçici bir durum diyorsunuz.
Diğer forum sitelerinde bu tarz bir durumla karşılaşmamıştım.Neyse dediğiniz gibi olsun.

Eğer eleştiri kabul ederseniz .tamamen iyi niyetimle yapıyorum emin olun.Bir kaç konuda düşündüğümü söylemek isterim.

Örneğin Onur üyesi,Kıdemli üye,şeklinde bir statü koymak biraz ters olmuş bence.Çünkü biz sizin onur üyeniz değilmiyiz.Eğer bu siteye üye olduysak ve tartışmalarımızda sorun yoksa hepimiz bu site için onur üyesi olmalıyız.Eğer tartışırken problem yaratıyorsak önce uyarılır sonra da atılırız.Yani mevcut üyeleri onurlu yada onurlu olmayan/(olma adayı) şeklinde neden statüleştiriyorsunuz .bunun mantığı ne??
Alt 12-08-2007, 12:37
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

child , * siteye girdiğinde karşına ''tüzük''diye yazı çıkıyor. hiç merak edip okumadınmı? lütfen bir oku
ahkamı sonra kesersin.

al merak ettğin soru. hani bir laf var duymuşundur. neyse yazmayayım gene alınganlık göstereceksin

10- Onur Üyeliği ve Kıdemli Üyelik

Forumlarımıza yazdığı mesaj sayısı 750'ye ulaşan üyelerimize, Yönetim Kurulu kararı ile Onur Üyesi ünvanı verilebilir. Onur Üyeliği verilebilmesi için temel alınan kriterler, mesaj sayısının yanında şu iki öğedir:

1) Kişi mesajlarında dinlerden özgürleşme yolunda çaba göstermiş olmalıdır. Bu nedenle dinlerden yana tavır alan bir üye, diğer kıstasları yerine getirse de Onur Üyeliği ünvanı alamaz.

2) Kişinin görüşlerini ifade etmede kullandığı üslup genellikle olumlu olmalıdır.

Forumlarımıza yazdığı mesaj sayısı 250'ye ulaşan üyelerimize ise Yönetim Kurulu kararı ile Kıdemli Üyelik ünvanı verilebilir. "Kıdemli Üye" ünvanı alabilmedeki temel kriter dinsel konularda olunan taraf değil, görüşlerin ifade edilmesinde kullanılan üslupdur. Bu nedenle bir dinliye de Kıdemli Üyelik verilebilir.

Ünvanlar, sitemizin Yönetim Kurulu kararı ile verilir. Yönetim Kurulu kararı ve Disiplin Kurulu onayıyla ise geri alınabilir.

Üyeler, ünvanı kabul etmeme hakkına sahiptirler.
Başa dön

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 12-08-2007, 12:40
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sayın childintime1

* bu mesajı bir tek dinlerden özgürlük grubu için görüyor olabilirsiniz. Ayrıca varolan ama sizin göremediginiz yönetim forumları ve çalışma grubu forumları da var.

* *Bir anlamda ayrım oldugu söylenebilir. Burası ateist bir yapılanmadır ve dinlerden özgür oldugunu iddia eden üyeler bu gruba kendi istekleri ile üye olabiliyorlar. Şayet siz de dinlerden özgür oldugunuzu savunuyorsanız bu gruba üye olabilirsiniz. Ama böyle bir tercih yapmayacagınızı biliyoruz. Bu aslında size olan bir saygıdır, bu anlamda da ayrımcılık degildir.

* * Dinlerden özgürlük grubu bu sitenin omurgasıdır. Tüm yönetim ve çalışma organlarının bu gruptan çıkması gerekmektedir. Dindarları ilgilendirmeyen, ya da onları rencide edebilecek sorunların tartışıldıgı bir gruptur. Dikkat ederseniz site üyelerinin hepsi eşit haklara sahiptir ve katılım süresi ve katılım kalitesi arttıkça haklar daha da pekişmekte ve yönetimin yaptırım etkisi kısıtlanmakta ve denetime tabi tutulmaktadır. Site tüzügüne uygun davrandıgı takdirde inanan ya da inanmayan üye farkı sitemizde yoktur.

* * *Bunun tek istisnası dinlerden özgürlük grubu iletilerinin üye olmayanlar tarafından okunamayan ilanlarıdır. Bir yerde reklamıdır. Bu kadar kusur da kadı kızında olur. *

* * *Dinlerden özgürlük grubu üyeligi tercihi üye tarafından yapıldıgı için burada üye ayrımı kendisi yapmak durumundadır. Ben bu sitenin inanan bir üyesi olmak istiyorum diyerek kendisi bu grupla arasına mesafe koymaktadır. Tercih üyenindir ve üyenin düşünsel yapısına aittir.

* * *Şu aralar sonuçları ve ürünleri sizlere de ulaştırılacak olan özel bir çalışma dolayısıyla grup bir miktar aktivite içerisindedir. Bu yüzden iletilerin sıklıgı belki sizleri rahatsız edebilecek boyuta ulaşmış olabilir. Önümüzdeki günlerde bunu daha da sıklaşma olasılıgı vardır. Sizler tarafından belki de tek eleştirilecek uygulamamız olan bu uygulamayı belki bizlerin de yeniden degerlendirmesi gerekebilir.

* * * Burada tahminim sizin açınızdan sorun olan bu başlıkların üyesi olmayan kişilere de görünebilmesi ve içerigin görülememesidir. Ancak bizim için son derece önemli olan bu grubun varlıgının dinsiz olan tüm üyelerimizce de bilinmesi zaruridir. Sitemize yeni katılan bir ateist, agnostik, panteist vs gibi arkadaşlarımız da bu grubun varlıgını sizin gibi merak edip ögrenebilirler. Bu da sizin karşı çıktıgınız ama onların seve seve üye olacakları bir grubun katılımını arttıracaktır. Dolayısıyla her ne kadar size zaman zaman rahatsızlık verecekse bizim için zorunlu olarak merak cezbetmesi gereken bir uygulamadır.

* * *Bu sitenin her konuda son derece demokratik oldugunu her halde teslim edersiniz. Tüm tabulardan uzak kalmaya da gayret etsek sitemiz din eksenli, üstelik de anti din eksenli bir kurumdur. Tüm dinsizlerle kucaklaşabilmek ve toplum içerisinde daha güçlü bir biçimde düşünce ve inançsızlıklarımızla birlikte yer alabilmek için bu kadarcık bir uygulamayı da bize hoş görmenizi dilerim.

* * * *saygılarımla
Alt 12-08-2007, 12:46
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ChildInTime1 kardeşimizin bu soruları çok normal. Onun gibi her görüş ya da inançtan üyemizin kafasında bu tür sorular oluşabilir. Bu soruları sormak ve yanıt almakla aynı zamanda o arkadaşların da merakı giderilmiş oluyor.
Bir topiğe tıklayıp da girmeye uygun görülmemek rahatsızlık verici. Keşke bu yönetim-disiplin toplantılarının sadece o üyeler görünebilir başlıkları olsa.
Ünvan konusunda ise Kıdem ve onur üyeleri başlığındaki tartışmaları okuyabilirsin. Senin gibi düşünenler ya da farklı önerileri olanları göreceksin.
Alt 12-08-2007, 12:46
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ChildInTime1";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yani mevcut üyeleri onurlu yada onurlu olmayan/(olma adayı) şeklinde neden statüleştiriyorsunuz .bunun mantığı ne??
Sevgili Child,

Ne kadar taassubi de olsa, üzerinde bilimsel olumluluk taşıyan senin gibi bir adamın 'Onur Üyesi'ni 'Onurlu Üyelik' olarak algılamayacağına eminim.

Sevgiler...
Alt 12-08-2007, 12:53
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

zannedersem bir yanlış anlaşılma oluyor. Childintime in tek görebildigi başlıgın dinlerden özgürlük grubu başlıgı olması gerekiyor. Diger yönetim forumlarının , tercüme grubunun, radyo grubunun, disiplin kurulunun başlıklarını göremez. Şayet bu başlıkları da görebiliyorsa bir hata var demektir. Düzeltilir.

* *Ancak dinlerden özgürlük grubunun başlıgını görebilme nedenlerini yukarıda izah ettim sanıyorum. Bu bir nevi bizim açımızdan bir zorunluluktur. Müşteriyi nereden bulacagız. *

* * Şaka bir yana child hangi başlıkları görebildigini bize net olarak söyleyebilir misin.

* * *saygılarımla
Alt 12-08-2007, 13:11
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Aslında "dinlerden özgürlük" forumu tartışılabilir.
Ben pek yararlı olduğu düşüncesinde değilim. O bölüme giremeyenlerin gözünde sanki gizli, aleyhte birşeyler konuşuluyormuş düşüncesine neden oluyor. Baştan beri tasvip etmediğim bir bölüm ve üye de olmak istememiş, Sargon'un ısrarıyla üye yapılmıştım. Bugüne kadar da 1-2 sözcük tanımı dışında bir yazı yazmış değilim. Bu bölümün işlerlik kazanmasını olanaksız görüyorum. Üyelerimizi kategorize eden, çelişkileri olan ortadaki üyeleri din savunucuları tarafında bırakan bir uygulama.
Bu özellikte çok üyemiz var.
Denilebilir ki bir konu, bir makale, bir bülten çalışması, ana sayfa düzenlemesi vb. konular burada tartışılıp, oluşturulabilir. Bunun açık olarak da yapılabileceği kanısındayım. Bu tür çalışmalara olumsuz müdahaleler istenmez. Müdahale edenin yazısı da silinir, cezalandırılır bence.
Mademki bir sivil toplum kuruluşu statüsü içinde hareket edilmeye çalışılıyor, bu uygulamalar o anlayışa ters.

Ayrıca her seferinde vurgulamak zorunda kalıyorum. Bu site ateist bir site değil. Ateist yapılanması söz konusu değil. Sitenin özelliği dinlerden özgür olması. Ateistlerin düşüncelerine de, agnostiklerin de, Tanrı inancı içinde olan deist, panteist, panenteist düşüncelere de aynı mesafede. Sadece teist düşünceye karşı bir yapısı var. Üstelik, sitenin ateist olduğu şeklinde bir söz bir site yöneticisinin ağzından çıktığında ve bu ikaza rağmen tekerrür ettiğinde yakışık almıyor. Bir dil sürçmesi olarak değerlendiriyor ve tekrar etmeyeceğini umuyorum.
Alt 12-08-2007, 13:17
Üye Değil

"bu mesajı bir tek dinlerden özgürlük grubu için görüyor olabilirsiniz. Ayrıca varolan ama sizin göremediginiz yönetim forumları ve çalışma grubu forumları da var.

* Bir anlamda ayrım oldugu söylenebilir. Burası ateist bir yapılanmadır ve dinlerden özgür oldugunu iddia eden üyeler bu gruba kendi istekleri ile üye olabiliyorlar. Şayet siz de dinlerden özgür oldugunuzu savunuyorsanız bu gruba üye olabilirsiniz. Ama böyle bir tercih yapmayacagınızı biliyoruz. Bu aslında size olan bir saygıdır, bu anlamda da ayrımcılık degildir. "

* *Bu biraz durumu kurtarmak olmuş sevgili dilaver.

Site de inanlar ve inanmayanlar diye bu şekilde bir sembolik ayrımın nedeni ne ki?Bir yapılanmadır diyorsunuz.İşte bu yanlış bence.Bu şekilde bir yapılanmanın bizlerin gözleri önünde olması biraz ilginç.Şunu söyleyebilirsiniz elbet."Burası ateist bir site ve sizin zaten burada olmanız bile anlamsız.Ha burada isenizde bizim hegemonyamızda olan bir sitedesiniz dikkat edin " Bunu söyleyebilirsiniz.O zaman hiç durmaz gideriz zaten.

İkincisi ve en önemlisi Onur Üyesi

Müslüman onur üyelerinzde var Neden bu ayrım.Onur üyesi,Kıdemli üye gibi statüleşme kim olursa olsun düşündürür sayın dilaver.

Bir düşünün ,herhangi bir siteye üye oldunuz ,isminin altında onur üyesi,kıdemli üye şeklinde ifadeler olan zatlar var.Ve o üyelere farklı haklar veriliyor belki Belkide örnek insan modeli onlar diye bir anlayış :? Ne düşünürsünüz?Tamam yönetim kurulu üyesi falan onlar admin olduğunuzun göstergesidir .Onur üyesi ne abi Niye var daha doğrusu.

Üçüncü durum ise bazı topiklerin başlığı İslamiyet in eleştirisi üzerine.Tam girmek istiyorum.Ya bu başlığa hiç cevap gelmemiştir yada burası özel alandır gibi uyarıyla karşılaşıyorum.Abi ne dersen de bu hoş değil.Eer benim görmemin istenmediği bir durum varsa orda ben hiç görmesem daha iyi değil mi?

saygılar.

Önerilen Siteler