15-08-2007, 00:35
|
|
Üye
|
|
|
|
Çölaşan'ın görevine son verildi
Evet arkadaşlar.AKP karşıtlığıyla tanınıan Emin Çölasan'ın görevine *son verilmesini nasıl yorumluyorsunuz?
Bence demokrasiye akp tarafından vurulmuş darbelerden biridir.    :
Artık Kanaltürk'e çıkar heralde 
|

15-08-2007, 00:37
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Çölaşan'ın görevine son verildi
Hakkaten son mu verildi? Dün yayınlanan yazısı çok çarpıcı idi.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...id=61&a=411583
En Allah'sızca hareketler Allah'lı insanlardan gelir. Çünkü 'Allah' onların kriteridir.
|

15-08-2007, 00:48
|
|
Üye
|
|
|
|
En Allah'sızca hareketler Allah'lı insanlardan gelir. Çünkü 'Allah' onların kriteridir.
|

15-08-2007, 08:44
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Emin ÇÖLAŞAN'ın yazılarını okurdum.
Hiç beğenmediğim bir tarzı, bir duruşu vardı. Sevmezdim yazılarının çoğunu. Ama okurdum.
Kaynakları konusunda ketum olduğunu düşündüren ama bunun altında negatiflikleri istediği adrese gönderebilen bir yazar. Çamur at izi kalsın misali çalışan bir kalem!
Birkaç tane den biri de oydu, sevemediğim yazarlar arasında. Neyse
Dün akşam haberlerde duydum. 22 Yıllık köşesinden ve gazetesinden ayırmışlar.
Sözleşmesine son vermişler.
Sevinmedim.
Herkes, her türlü düşüncesini beyan edebilmeli.
O düşüncesinin arkasında olduğunu gösterebilmeli.
Can düşman bile olsa, ne düşündüğünü açıklama hürriyeti olmalıydı.
Ama buna Hürriyet izin vermedi.
Şimdi arkadaşlar çıkıp Adalet ve Kalkınma Partisinin bunu yaptırdığını ima ediyor.
Arkadaşlar, Hürriyet gazetesinin çizgisine bir bakın. Bir de AK Partinin çizgisine.
Benim yorumum şu;
Şahsi bir anlaşmazlık yoksa eğer, seçimlerin %46 lık oy kitlesine sahip olan bir parti ile çok fazla aşık atamazsınız. Kapitalizm buna izin vermez. Hele hele başarının anahtarı satış grafikleri / trajlar olunca, hangi karşıt düşüncenizle gazete satabilecektiniz.
Bir de ikincil düşünceler vardır mutlaka.
AK parti iktidarında, bol keseden reklam gelirlerinden olan medya patronları, ancak dört yıl dayanabildiler bu duruşlarına. Önümüzde bir 4 yıl daha bunu kaldırabilecek gazete göremiyorum.
Bu yüzden iktidara yaklaşma ve yalakalık pozisyonları alınmaktadır.
Her şartta kötü olmuştur. Ama bunu AK Parti yaptı derseniz haksızlık da etmiş olursunuz.
Beğenmediğim ve çok da değer vermediğim bir yazar ve yazılarını, özgürce yayınlama hakkı olmalıydı. Olmadı. Üzüldüm.
Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
|

15-08-2007, 09:36
|
|
Üye
|
|
|
|
Birde Hürriyetİ'in reklamlarına bakın, özgürlüklerden bahsediyorlar.Farklı seslerden,birarada yaşamaktan bahsediyorlar.Çölaşan'ın üslubu ne kadar çirkin olursa olsun sesi kesilmemeliydi tabiki bu durum iktidara fatura edilecek, gazetenin sermaye ilişkileri gözlerden uzak tutulacaktır zaten iktidarda kendi sermaye guruplarını korumak adına bu duruma *göğüs gerecek ve bu saldırıları elindeki güçle bertaraf edecektir.Bu da onların, yani iktidar partisinin görevi.Hangi iktidar olursa olsun bu tip saldırmalara izin vermezdi.
İşte yurdumun özgürlük anlayışı.Tam bir sömürü sistemi altında özgürlükler komedyası.
''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
|

15-08-2007, 10:24
|
|
Üye
|
|
|
|
ben de arkadaşlarımın tersine severdim üslubunu da yazılarını da. hiç bir dönem iktidar yalakalığı yapmamıştır, iktidarda kim olursa olsun doğru bildiklerini söylemekten çekinmemiştir. bunu yaparken de sürekli ölüm tehditleri almış, sürekli korumalarla yaşamak durumunda bırakılmıştır.
çoğu zaman belgeli yazmıştır, gerçek gazetecilik örneği vermiştir. belgeli yazmayıp kaybettiği davalara bakarsanız ya taktığı lakaplardan, ya da herkesin bildiği ama belgesi olmayan doğruları yazdığı içindir.
sayın mhmmd, bu olayın tamamen akp tarafından organize edildiğini düşünüyorum. bu adam özal zamanında, yılmaz zmanında, çiller zamanında da böyle yazılar yazardı, akp iktidarı hariç hiçbir iktidar döneminde işverenine bu kadar baskı olmamış, (kuşkusuz istenmiştir ama) işine son verilmesi sağlanamamıştı.
saygılar
"Aptalların sorup akılı insanların cevap veremediği pek çok soru vardır."
Polya, George (1887, 1985)
|

15-08-2007, 11:07
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevmediğim yazarların başında gelirdi.
Saldırgan,
ukalaca,
terbiye sınırlarını zorlayan bir uslubu vardı.
Sadece kendi bilirdi sanki bütün doğruları.
Parmağına doladıkları her yönüyle kötü berbat insanlardı.
Televizyondaki konuşmaları da
tebiye ve nezaketten yoksundu.
Ha ,
fikirleri ve yazdıkları içinde doğrular yok muydu?
Kimse asla böyle bir iddiada bulunamaz zannederim.
Ama seviye,uslup ve beğenmediği" olayları ve kişileri"
hep tek yönlü ve sadece kötü gösterme *gayretinin sonu bu oldu.
Televizyonda *bazı programlarda
mikrofonu elinde olan program sahibi hep kendi konuşur,
rakibini orada olsun olmasın yerden yere vurur ya..
Emin efendi de öyle sevimsizlerden biri idi.
Bence sadece AKP nin zorlaması ile değil de,
benim gibi zaman zaman Emin'in terbiyesinden, bakış açısındaki
tek yönlülüklerden Hürriyet yönetimine şikayetçi olanların
yönetime yazdıkları etkin olmuştur.
Bir büyük gazeteye yakışmayan,
hizipçi kavgacı bir yazardı.
Yazacak yer bulur.
Kapısını açacak ,
onun gibileri havada kapacak çok yer vardır.
Ama tahminim bu yer HÜrriyet çapında olmaz.
Sevgili Mhmmd bundan sonrasını senden kopyalıyorum,
çünki sanki ben yazmışım,yazacakalırım bu imiş gibi okudum.
"Emin *ÇÖLAŞAN'ın *yazılarını *okurdum.
Hiç *beğenmediğim *bir *tarzı, *bir *duruşu *vardı. *Sevmezdim *yazılarının *çoğunu. *Ama *okurdum.
Kaynakları *konusunda *ketum *olduğunu *düşündüren *ama *bunun *altında *negatiflikleri *istediği *adrese *gönderebilen *bir *yazar. *Çamur *at *izi *kalsın *misali *çalışan *bir *kalem!
Birkaç *tane *den *biri *de *oydu, *sevemediğim *yazarlar *arasında. *Neyse
Dün *akşam *haberlerde *duydum. *22 *Yıllık *köşesinden *ve *gazetesinden *ayırmışlar. *
Sözleşmesine *son *vermişler. *
Sevinmedim.
Herkes, *her *türlü *düşüncesini *beyan *edebilmeli.
O *düşüncesinin *arkasında *olduğunu *gösterebilmeli.
Can *düşman *bile *olsa, *ne *düşündüğünü *açıklama *hürriyeti *olmalıydı.
Ama *buna *Hürriyet *izin *vermedi.
Şimdi *arkadaşlar *çıkıp *Adalet *ve *Kalkınma *Partisinin *bunu *yaptırdığını *ima *ediyor.
Arkadaşlar, *Hürriyet *gazetesinin *çizgisine *bir *bakın. *Bir *de *AK *Partinin *çizgisine.
Benim *yorumum *şu;
Şahsi *bir *anlaşmazlık *yoksa *eğer, *seçimlerin *%46 *lık *oy *kitlesine *sahip *olan *bir *parti *ile *çok *fazla *aşık *atamazsınız. *Kapitalizm *buna *izin *vermez. *Hele *hele *başarının *anahtarı *satış *grafikleri */ *trajlar *olunca, *hangi *karşıt *düşüncenizle *gazete *satabilecektiniz.
Bir *de *ikincil *düşünceler *vardır *mutlaka.
AK *parti *iktidarında, *bol *keseden *reklam *gelirlerinden *olan *medya *patronları, *ancak *dört *yıl *dayanabildiler *bu *duruşlarına. *Önümüzde *bir *4 *yıl *daha *bunu *kaldırabilecek *gazete *göremiyorum.
Bu *yüzden *iktidara *yaklaşma *ve *yalakalık *pozisyonları *alınmaktadır.
Her *şartta *kötü *olmuştur. *Ama *bunu *AK *Parti *yaptı *derseniz *haksızlık *da *etmiş *olursunuz.
Beğenmediğim *ve *çok *da *değer *vermediğim *bir *yazar *ve *yazılarını, *özgürce *yayınlama *hakkı *olmalıydı. *Olmadı. *Üzüldüm. "
Tartışmaları daha yumuşak ve
karşımızdakinin de haklı olabileceği,
onun da olaya farklı bir cepheden bakma ,
yorumlarında kendi doğrularını
ihtimalini düşünerek yapmakta yarar var.
Aşırı sivriliklerin törpülenmesi tabiidir.
Aldostu.
Sevmeyin, inanmayın, sınırsız tenkid edin.
Ama, bir başka fikre hakaret etme hakkınızın -sıfır- olduğunu unutmayın.
Başkalarını alçaltarak yükselmeyi amaçlayanlar,
sadece yükseldiklerini zanneden insanlardır.
www.aldostu.blogcu.com
|

15-08-2007, 11:19
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili mhmmd ve Arkadaşlar;
Sevgili mhmmd'in tespitlerinin oldukça yerinde olduğunu düşünüyorum. Aydın DOĞAN denilen adam kapitalizm'in önde gidenidir. Sadece Emin ÇÖLAŞAN değil, bir çok insan harcamıştır. Öyle olmasa nasıl zengin olurdu bu Türkiye'de. Ben İstanbul'da Doğan HOLDİNG'in şirketinde tam 6 ay çalıştım ve anam ağladı.
O beş para etmez adam, para gelmeyen yerde adımını bile atmaz. Benim, zorunlu olarak istifa etmemi zorladı.
Ne anlatabilirim ki? İşe girmeden önce otelde 10 günlük eğitim verdiler. Eğitim sonunda da bir kağıt imzalattılar. Kağıtta ilk 6 ay içerisinde işten ayrılırsam, 750 YTL. tazminat ödeme zorunluluğum vardı. Ama, onlar istedikleri gibi çıkartıyorlardı.
İlk iş görüşmemde, bana ne bu paradan ne de bu kağıttan bahsettiler. *Cumartesi tatil dediler. İşe başladıktan bir hafta sonra, cumartesi full çalıştırdılar. Mesai parası da vermediler.
Ben Avrupa yakasında oturuyordum. Dediler, bir iki haftalık çömezliğinizi Anadolu Yakası'nda atacaksınız, sonra Avrupa Yakasında çalışacaksınız dediler. 4 Ay Anadolu yakasında çalıştım. Sabah 8 - akşam 18.00 mesai bitiyordu ama, işten çıkmam 19.00'u buluyordu ve eve gelmem 21.00 oluyordu. Bu hergün böyleydi.
Şirkette bizim ekip için bir araba satın aldılar. Aldıkları araba opel hackback'ti. Fakat bu 4 kişilik arabaya 7 kişi bindirip, çalışma yerine götürüyorlardı (üstüste)
Ben eşimin devlet memurluğu durumu sebebiyle, İstanbul'dan Ankara'ya gelmek zorunda kaldım. Bana, Ankara'daki şubelerine aktarma yapacaklarını söylediler, son güne kadar çalıştırdılar. Mesainin bitmesine yarım saat kala bir telefonla, aktarmanın olmadığını ve ya burada çalışmam gerektiğini ya da istifa etmemi söylediler. Böylece, mecburen istifa etmek zorunda kaldım. Böylece, tazminatı mı da alamadım.
Benden, sonra da bu birim kar etmiyor diyerek, bir emirle önce toplu halde işten çıkarmalar yapmış ve sonra da şubeyi kapatmıştır.
İŞTE AYDIN DOĞAN bu............... KAÇ KİŞİNİN CANINI YAKTIĞININ HESABI YOKTUR. BİR LAFLA ADAMI ATTIRIR.
|

15-08-2007, 11:59
|
|
Üye
|
|
|
|
sevgili bayraktaro
görüşlerine aynen katılıyorum, bu olayın emin çölaşan'ın üslubuyla alakası olmadığını düşünüyorum. vergi borcunun silinmesinin karşılığı, seçimde akp'yi desteklemiş bu adam; çölaşanın işine de kaymaklı ekmek kadayıfı niyetine son vermiştir.
şimdi olması gereken adam gibi adamların (eğer varsa) hürriyet'te başkaldırmalarıdır...
çölaşan'ın deyimiyle yapılan, ayıptır, yazıktır, günahtır!!!
"Aptalların sorup akılı insanların cevap veremediği pek çok soru vardır."
Polya, George (1887, 1985)
|

15-08-2007, 12:20
|
|
Üye
|
|
|
|
Bu olayla ilgili Hürriyet'teki yazarlardan olmamalı sadece başkaldırı tüm aydın diye nitelenen kesimden gelmeli, ama daha herhangi bir açıklama ben okuyamadım.Hatta TYB (Türkiye Yazarlar Birliği)'inden dahi açıklama yok.Bırakın aydınları C.Başkanlığı seçimiyle ilgili demokrasi dıye yaygara koparan hiç bir medyadan eleştirel bir yorum yok sadece Çölaşan'ın işine son verildiği basit bir olay gibi lanse edilmek isteniyor ki hatta herkes Çölaşan'nın üslubuyla ilgili birde kılıf hazırlamış zaten işten çıkarılmasına.
''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
|