Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-08-2007, 12:31
anaardev anaardev isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İnançsız mutluluk...

inancınızdan kopmaya başlayıp gerçeklerle karşılaşınca ağır bir yük bindi omuzlarıma....nekedar kolaydı halbuki bir tanrıya sığınmak ve herşeyi beklemek ondan....kader diyip sineye çekmek kolay da şimdi gerçeklerle yüzleşip insanca yaşamaya çalışmak sanırım aşılması gereken bir devredeyim....iki yıl oldu ama hala bazen allah sözcüğünü kullanıyor olmama da bir anlam vereme dim...aynı sıkıntıyı paylaşan arkadaşlarla konuşmaktan mutluluk duyarım.....
Alt 16-08-2007, 12:39
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: inançsız mutluluk

Sevgili anaardev;

Özellikle, sitemize hoşgeldin. Sen iki yıldır bu sancıyı duyuyorsun ama, ben bir yıldır inançsızım. Yaşam senin elinde olmadığı gibi, gerçekler de senin istediğin gibi olmayabilir. Bırak gerçekler daha güzel
Alt 16-08-2007, 12:41
anaardev anaardev isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gerçek olarak nitelendirdiklerin nelerdir.......
Alt 16-08-2007, 12:58
Üye Değil

Sevgili anaardev,

dinlerden ozgur, Turan Dursun sitesine hosgeldin.

Gercekler, senin kendi mantiginla gozlemleyip algiladigindir. Gercegi anlamak, otoritenin mantigini gercek olarak kabullenmek degil, mantigin otoritesine yonelmektir.
Alt 16-08-2007, 13:06
D.E D.E isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili anaardev,

*Öncelikle T.D. sitesine hoşgeldin.

*"aynı *sıkıntıyı *paylaşan *arkadaşlarla *konuşmaktan *mutluluk *duyarım....."

*Demişsin ama ben aynı sıkıntıyı paylaşmayan biri olarak atlamak istedim kusra bakma

*Şahsen dünyada mutlu olabilmek için birşeye inanmak zorunda olduğumuzu sanmıyorum.

*Gerçi şimdiye kadar herhangi bir ilaha inanmış birisi değilim.

*Belkide kopuşun insan üzerindeki etkilerini çok iyi bilen biri değilim bu yüzden.

*Bir insanın allaha tanrıya ona buna sığınışını birazda kendi içine kapanışı gibi görüyorum.

*Hani birazda emekleyen bir içe kapanış.

*Ben mutsuzluğun sadece tek amacı allah olan insanlada olabileceğini düşünürüm.

*Şayet kendilerine yeni bir amaç edinemezlerse.

*Amaçsız bir insan bir hiçtir bilirsiniz.

*Mutlu olamaz asla.

*Boşta hisseder kendini.

*Çaresiz işe yaramaz..

*İnsan insan olduğu için bir amaça ihtiyaç duyar.

*Eğer bir adamın amacı allaha ulaşmaktansa sonradan onun olmadığını öğrenince sarsılabilir gerçekten.

*En büyük amacı elinden gitmiştir çünkü.

*Ben kendimi bildim bileli inançsızım.

*Hiçbir zamanda sığınacak birşey sıkıntısı çekmedim.

*Dertlerimi ya içime attım.

*Ya bir dostumla paylaştım..

*ama sığınacak bir tanrı sıkıntısını ise hiç bir zaman çekmedim.

*

*Saygılarımla...

Sen sofusun, hep dinden dem vurursun;
Banada sapık, dinsiz der durursun.
Peki, ben ne görünüyorsam oyum;
Ya sen? ne görünüyorsan o musun?
Alt 16-08-2007, 14:49
degisim degisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sn anaardev sitemize tekrar hoş geldiniz diyerek sevgili D.E' nin düşünce ve fikirleri ışığında çok basit bir örnek vermek isterim;çok sevdiğimiz bir insanı kaybetmiş olsak, *o gün için *yaşamın, *O'nun yokluğunda herhangi *bir anlam taşımayacağı gibi *bir *hisse kapılırız,ama bu hissin bir gün değişeceğini ve O olmadan da yaşamamız gerektiği, gerçeğini nasıl kabul edebiliyorsak insan olarak, dinsiz insanlar *olarak da *yaşayabileceğimizi, mutlu olabileceğimizi önce kabul etmeliyiz.

Din = Yaşam, Din = Mutluluk *veya *Din = Zayıf anlarımızda O’na sığınmak mıdır ?.Eğer *böyle bir kavram oluşturmuşsa insan *düşünselinde yaşamla ilgili, zaten O insan için, din kavramı hayatının her anında mutlaka olacaktır.Ne kadar değişmek istese de O’nun için hayat hep din eksenli kalacaktır.

Bu Dünya’da bir amacımız var, o da insan olarak yaşamak,kul olarak değil.Bu süreci atlatacağınıza inanıyorum.

Sevgiler.

''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
Alt 16-08-2007, 15:14
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili anaardev,

Bilimin ve Realizm'in aydınlattığı siteye hoşgeldin...

Yorum yazan arkadaşlarımın görüşüne katılıyor ve kalıcı olmanı umuyorum...

Sevgiler...
Alt 16-08-2007, 15:48
pardus pardus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

pardus - AİM üzeri Mesaj gönder

aslında fazla bir yükünüz yok!
sadece bunca sene nasıl böyle bir saçmalığa inandığımının
yükü var!
hoşgeldiniz!

Hayko'nun kara kutusu:www.turkiyegercekleri.wordpress.com
Alt 16-08-2007, 16:46
Üye Değil

inancınızdan *kopmaya *başlayıp *gerçeklerle *karşılaşınca *ağır *bir *yük *bindi *omuzlarıma....nekedar *kolaydı *halbuki *bir *tanrıya *sığınmak *ve *herşeyi *beklemek *ondan....kader *diyip *sineye *çekmek *kolay *da *şimdi *gerçeklerle *yüzleşip *insanca *yaşamaya *çalışmak *sanırım *aşılması *gereken *bir *devredeyim....iki *yıl *oldu *ama *hala *bazen *allah *sözcüğünü *kullanıyor *olmama *da *bir *anlam *vereme *dim...aynı *sıkıntıyı *paylaşan *arkadaşlarla *konuşmaktan *mutluluk *duyarım.....

“inancınızdan *kopmaya *başlayıp *gerçeklerle *karşılaşınca *ağır *bir *yük *bindi *omuzlarıma”

İnanç kopmaz. Terk edilir. Bu terk edişin kişisel birçok sebebi olduğu halde, asıl sebebi inancınızın yaşamınızdaki formunun uygunsuzluğudur. İnanç kelimesi ile anlatılmak istenen, Allah’a olan inanç ise bu terk edişin asıl sebebi kesinlikle, Allah’ın akıl formuna sığdırılmaya çalışmalarının din olarak asırlar boyu anlatılmasıdır. Hâlbuki ister tüme varım olsun isterse tümden gelim ilk hareket anı düşünüldüğünde mutlaka bir inanç noktasına varır fesada uğramamış şuur.

nekedar *kolaydı *halbuki *bir *tanrıya *sığınmak *ve *herşeyi *beklemek *ondan

Bu cümle ise, yanlış bir Allah inancının ve O’nun sevk ve idare yönteminin ne olduğu konusunda hiçbir bilgisi olmayanların söyleyeceği bir cümledir. İnsanın siz zaten Allah’a hiç inanmamışsını ki diyesi geliyor ama susmak lazım.

kader *diyip *sineye *çekmek *kolay *da *şimdi *gerçeklerle *yüzleşip *insanca *yaşamaya *çalışmak *sanırım *aşılması *gereken *bir *devredeyim.

Kader ne yapacağınız değil, yaptığınızın sonucunun ne olacağıdır. 1400 yıldır emevilerden başlayıp Osmanlıya kadar ulaşan dönemlerde, saltanatı korumak için, kader olgusunun kullanıldığını, kadercilik akımının temelinde Rabbin rızasını kazanmak değil, sultanın cezasına razılık olduğunu bilseydiniz, her şeyi kader diye sineye çekmek şöyle dursun, Kaderinizin an be an satır, satır yazıldığını çok yakın müşahede edebilirdiniz. Özellikle kader konusunda asla din uleması adı altında saltanat yalakalarını affetmeyeceğim. Bu kısır döngüyü din âlimi kisvesi altında halka aşılayan o insanlardan nefret ediyorum.

iki *yıl *oldu *ama *hala *bazen *allah *sözcüğünü *kullanıyor *olmama *da *bir *anlam *vereme *dim

Bu kelimeyi kullanmaya kesintisiz devam edin. Zira Allah El-lah tır. Her ne kadar Allah özel isimdir diye yazılsa da, doğrusu Lah lık makamının tarihin her anında zaten var olduğudur. Lahitler, eski yunandaki, laht lar buna örnektir.

Ayrıca Allah derken artık daha bir düşünün. Bu sizin için bir fırsattır şu an.

aynı *sıkıntıyı *paylaşan *arkadaşlarla *konuşmaktan *mutluluk *duyarım.....

Böyle bir durumun sıkıntı olduğunu kabul etmeniz bile, henüz sizdeki fesada uğramış aklın kalbinize tam hâkim olamadığının göstergesidir. Bu durumda ilacınız aynı durumdaki hastaların şikâyetleri değil, ya aynı hastalıktan tedavi olmuş eski bir hasta veya iyi bir doktor olmalıdır.

turandursun.com sitesinde ki birçok kişinin, Allah’ın yolunda olduğunu söyleyip de hiç düşünmeden omurgasızca yaşa yanlarlardan çok daha fazla düşündüğünü, araştırdığını, inanç kavramını isterse inançsızlık adı altında, yaşamlarında ki önem sıralamasında en önlere koyduklarını gözlemlemek, bu siteye üye olurken ki kuşkularımı kaldırdı. *

İster Allah deyin ister rahman deyin, en güzel isimler Allah’ındır ayetindeki sırrı biz kez daha müşahede ettim. Bu nedenle siteyi hazırlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederim.

Selamlar, sevgiler…

ED.
Alt 16-08-2007, 17:14
Üye Değil

ben bile bir ateist olmama rağmen,ağzımdan inşallah sözünü kaçırabiliyorum.Aslında bu yadırganacak bir durumda değildir.Fakat;''umarım'' sözcüğünü daha da çok kullanmaya özen gösteriyorum.İnançlı mutlulukta hayalkırıklığı yaşarsınız..Gerçekleri acı da olsa öğrenirsiniz..(tabi araştırıp sorguladıktan sonra) İnançsız mutlulukta,gerçekleri öğrenmiş bir insanın huzuruna kavuşabilirsiniz..Bu gerçek,sizin hayatınız boyunca sizinle beraber yaşayacak ve sizin ayrılmaz bir parçanız olacaktır.Bu yüzden,İnançsız bir mutluluğu boş inançlı bir mutluluğa tercih ederim.Lakin öyle yaptım...

saygılarımla..

Önerilen Siteler