Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-04-2005, 17:47
emeti emeti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ÖLÜM VE SONRASI

Ölüm sizi her an yakalayabilir.

Kimbilir o an, belki de şu andır ya da size çok yaklaşmıştır.

Belki de bu satırlar ahlakınızı yeniden düşünmeniz için ölümünüzden önce size tanınmış son bir fırsat, son bir hatırlatma, son bir uyarıdır. Siz bu satırları okurken bir saat sonra hayatta kalacağınızdan emin olamazsınız. Bir saat sonra hayatta olsanız bir sonraki saate erişeceğinizin hiçbir garantisi yoktur. Saat değil bir dakika, hatta bir saniye sonra bile hayatta olacağınız kesin değildir. Bu yazıyı sonuna kadar okuyup bitireceğinizin de hiçbir garantisi yoktur. Ölüm size, büyük bir ihtimalle, bir dakika öncesinde ölmeyi hiç aklınızdan geçirmediğiniz bir anda gelecektir. Çevrenize bir bakın; gördüğünüz tüm insanlar, arkadaşlarınız, akrabalarınız kısaca dünya üzerinde var olan her insan, daha önce yaşamış milyarlarca insan gibi mutlaka öleceklerdir. Allah bu gerçeği, "Her nefis ölümü tadıcıdır..." (Enbiya Suresi, 35) ayetiyle bildirmiştir. Bu kaçınılmaz gerçeği unutmak insanın düşebileceği en büyük gaflettir. Oysa ölümü uzaklaştırmaya asla güç yetiremeyecek olan insan, bilemeyeceği bir zamanda ve yerde ve herhangi bir nedenle mutlaka ölecektir.

http://muhammedhasenoglu.org/olum_ve_sonrasi.html
Alt 09-04-2005, 18:46
Russell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Russell Russell isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

bizim yerel tv de buna benzer bir film oynuyor herifin biri annesine mezardan mektup yazmışmışta cartcurt=AFYON
Alt 26-04-2005, 11:29
Üye Değil

Standart Re: ÖLÜM VE SONRASI

Ne demek istiyosun yani.Burada yazılanlara hiç bir ateistin itiraz edbileciğini sanmıyorum çünkü itiraz edilecek bir şey yok.Evet,ölüm her an gelebilir de sen sadede gel ne diyosun
Alt 28-04-2005, 20:33
tooche tooche isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Neden bu kadar ölümden korkuyorsunuz we sürekli öbür dünya dediğiniz yer için hazırlıklar yapıyorsunuz? Yaşadığınızın farkına warın biraz! Ölümün paşa gönlü bilir, ne zaman isterse o zaman gelsin. Umurumda bile değil! Hayattayım, yaşıyorum, istediğim zaman mutluyum we mutluysam yaşamamın bir anlamı war. Gerisi bosh... Siz müslümanlar neden hiç yaşadığınızın farkına warıp, gerçekliği kesin olan bu dünyada mutlu olmaya çalışmıyorsunuz?
Siz öbür dünya hikayeleriyle oyalanırken, bu dünya elinizden yitip gidiyor. Bu tek we özel ödülü iyi değerlendirin bence...
Ölüm düşüncesiyle cebelleşeceğinize, siz de benim gibi gitar çalıp şarkı söyleyin... Eminim daha çok eğleneceksiniz :wink:
Alt 02-05-2005, 09:37
serotonin serotonin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

eglenmek gecicidir, mutluluk vermez.
muslumanlarda ise ic huzur var, icleri rahat.
sen 70 yasina gelince de ohh ne guzel yasiyorum gitar caliyorum egleniyorum diyebilecek misin acaba..
Alt 02-05-2005, 16:47
Üye Değil

"sen 70 yasina gelince de ohh ne guzel yasiyorum gitar caliyorum egleniyorum diyebilecek misin acaba.. "

İnsan her yaşta eğlenebilir,her yaşın ayrı güzelliği vardır.Hem o yaşta eğlenemese bile "bu yaşıma kadar din,allah gibi saçmalıklarla boşa zaman harcamadım,eğlenceli bir hayat geçirdim" diyerek mutlu olabilir.

Ayrıca ağzın çok bozuk.Forumun seviyesini düşürüyorsun.
Alt 02-05-2005, 22:27
Üye Değil

mb365
başka başlıklar altında olasılıktan iyi anladığını göstermişsin
Sana burada bir sorum olacak
Madem tesadüfe veya olasılığa bu kadar inanıyorusun
Ölümden sonra hayat olma olasılığını hiç düşündün mü derim
Bizden önce yaşayan milyarlarca insan ki bunlar sadece İlahi dinlere mensup olanlar değil ölümden sonra hayatın var olabileceğine inanmış ve bu amaç için yaşamışlar.
Hayat amaçsız olduğu müddetçe hayat değildir O zaman geçirmedir
Bir amacı olamalı bu hayatın bir gayeye ulaşmalı insan
Bu da insana kalmış
Eğlenmekte bir amaç olabilir
İnsan bir hedefe, amaca ulaştığında mutlu olur
Gitar çalan arkadaş bunu benimsemişse ve başarmışsa ne mutlu ona
Müslümanlar hayatlarını İslam'ın emrettiği gibi yaşamışsa ne mutlu onlara
Ve benzerleri
Tüm bunlar son saniyemizde bize mutluluk verecek hoşnut edecek şeyler
Önemli olan son saniyede de gülümseyebilmek ve bu hayata elveda diyebilmek bence
Saygılar
Alt 03-05-2005, 18:28
Üye Değil

Evet o ihtimalide düşündüm ancak ölümden sonra yaşam varsa bile ki bana göre yok bu dinlerin anlattığından çok farklıdır.
Sana bazı yerlerde katılıyorum.Bu deünyada önemli olan şerfli,onurlu ve mutlu bir hayat yaşamak,elimizden geldiğince insanların iyiliğini sağlamaktır.Hayat çok kısa.Bunu iyi değerlendirmeliyiz.Başkalarına zarar vermedikçe güzel şeyleri kendimize haram etmemeliyiz.

KİM GÖRMÜŞ

Kim görmüş o cenneti, cehennemi?
Kim gitmiş de getirmiş haberini?
Kimselerin bilmediği bir dünya
Özlenmeye, korkulmaya değer mi?

Dert içinde sevinci bul da yaşa;
Haksız düzende haklı ol da yaşa;
Sonu nasıl olsa yokluk dünyanın,
Varından, yoğundan kurtul da yaşa.

Bulut geldi; lalede bir renk bir renk
Şimdi kızıl şarap içmemiz gerek.
Şu seyrettiğin serin yeşillikler
Yarın senin toprağında bitecek.

ÖMER HAYYAM
Alt 03-05-2005, 20:17
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ömer hayyamlar,turan dursunlar...ya arkadaşım siz bu kainatın boş birşey olduğunu,olasılık hesabına güvenerek(!) kendi kendine olmuş diyerek ebedi bir hayatın delillerini görmemzlikten geliyorsunuz;bunu yapmakla ancak kendinize ve size uynalara zararınız dokunur..mb.sana bütün malzemeleri verdik diyelim gözü nasıl planlarsın..yani istediğimiz senden yıkarı aşağı yana her yöne bakacak,ayrıca bir göz hareket ederken diğeride aynı anda hareket edecek başka birşey istemiy0ruz..lütfen sıva kolları..veya sana atomları verelim 100 milyarkere milyar onları karıştır birbirine ve bir göz olsun..anlaştıkmı!
Alt 04-05-2005, 04:54
serotonin serotonin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart agzim mi bozuk?

mb365
Ayrıca ağzın çok bozuk.Forumun seviyesini düşürüyorsun.
pardon ben nerede nasil bi laf etmisim de agzimin bozuk oldugu kanaatine varmissin?? Gosterebilir misin lutfen?

Önerilen Siteler