Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-08-2007, 14:25
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Bizzat kendim

Modayı takip ederim. Son moda ‘tanışalım’ olunca yazmak boynumuza borç oldu. *Siteye Turan Dursun’la ilgili “ekşi sözlükte” yaptığım bir aramadan sonra ulaştım. Önceleri sadece Ana sayfayı okumakla yetindim. Bu bir anlamda hiçbir Turan Dursun kitabını tümüyle okumamış *olmamın ‘özeleştirisi’ idi. 17 yaşından beri ateist olmama rağmen bu durum size tuhaf gelebilir; Turan Dursun’un birkaç kitabını karıştırmıştım ama hiç birini bütünüyle okumadım. Belki de ateist oluş sürecimle, Turan Dursun’un kitaplarının yayınlanmaya başladığı zaman arasında neredeyse 10 yıllık bir süre olması bu durumu açıklayabilir. Din, “tebbet suresini” mealden okuduğum anda düşünsel hayatımdan çıkmıştı. Beni ilgilendirmiyordu. O bana ben de ona aldırmıyordum: zorunlu hale getirilen din dersinden çocuklarıma verilen ev ödevine kadar. Küçücük elleri ile Muhammed Mustafa’nın çocukları ne kadar sevdiğini, yüksek ahlakını filan yazmaya çalışıyorlardı. Oysa onlar Muhammed Mustafa’yla *evlendirildiği zaman Aişe’nin yaşındaydılar. Küçük kızlarımın bana *sorduğu soru “dine ilgisiz tavrımı” sorgulamama neden oldu.

-Baba Muhabbet (birisi iki m harfini birlikte söyleyemediği için böyle telafuz ediyordu)
gerçekten çocukları çok mu seviyordu ?

Bu soruyu dinlerin bir inanç olduğunu, -ancak kendi özgür düşünceleri ile seçmeleri gereken
bir inanç türü olarak- dinsel konularda ilerde karar vermeleri gerektiğini mırıldanarak geçiştirdim. Ama asıl bomba daha sonra gelecekti. Bir akşam eve döndüğümde belgesel izlemeyi çok seven çocuklarımdan biri gözlerini izlediği belgeselden ayırmadan
-Baba kaptan Kusto (Cousteau) müslüman olmuş biliyor muydun ? deyince asıl şaşkınlığa
düştüm.

Ertesi gün soluğu öğretmenin yanında aldım ve bu bilgiyi, üstelik “yalan” bilgiyi çocuklara anlatma
amacını öğrenmek istediğimi söyledim. Bu bilgiye sahip olmadığıma şaşıran (!) *öğretmen *internette * *Cousteau’nun müslüman olması ile ilgili bilgileri * kolaylıkla bulabileceğimi söyledi. Dilim döndüğünce bunun doğru olmadığını, bir tür aşağılık kompleksi ile davranan insanların uydurduğu şeyler olduğunu anlattım ve işe döner dönmez ekşi sözlükte Turan *Dursun’u araştırmaya başladım ve burayı buldum.

Buluş o buluş. Kulakları çınlasın mep’in deyişiyle “Dinlerden Özgür” olalım derken içimiz dışımız
din oldu.

Şimdi site adminlerinin içerisinde en sevilen admin olarak aranızdayım. Frodo Fun Club üye sayısı geçen yıla göre %100 bir artış göstererek iki ye (rakamla iki) ulaştı. (1 nolu üye bizzat kendimim İki nolu üyeliğe de sevgili mitch gıyabında ve hilafında seçildi) Her ne kadar aminlerden dilaver yolumu kesmeye çalışsa da bu önlenemez yükseliş devam edecektir. (site kurucusu cem’e politika gereği, spartacus’a da ceketi kötü olduğu için bulaşmıyorum)

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 28-08-2007, 14:36
Üye Değil

Standart Re: Bizzat kendim

Frodo,

Kulübün adını değiştirirsen ben de üye olurum, zira fan club fanatiklikten gelir diyecektim ki adın fun club olduğunu farkettim, ben de katılıyorum *
Alt 28-08-2007, 14:48
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

site kurucusu cem’e politika gereği, spartacus’a da ceketi kötü olduğu için bulaşmıyorum) frodo

Modayı takip ederim *frodo

sevgili frodo,şu iki cümlende on gram (bizzat tarttım) tutarlılık varmı allah aşkına? (şimdi bu salak özgür ,müslüman olmuş diye şaia çıkaracaklar) madem modayı takip ediyorsun, zavallı !spartacusa iyi bir ceket niye almıyorsun?

site kurucusu cem’e politika gereği . frodo

ne oldu cemden korkuyorsun dimi? müdürlüğünü elinden alır diye, yağcılıkmı yapıyorsun?

unutma hiç bir mevki baki değildir.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 28-08-2007, 15:11
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Bizzat kendim!?

Bizzat başkası olmaktan eyidir herhalde. Ne oluyoruz dedim, Frodo'da benim gibi bu bölüme yazma yönünde kabızlık mı çekiyor dediydim ki, Bizzat kendim deyivermiş. Yok bende başkası sandıydım(Ademoğlu kelimesine gönderme olabilir) :twisted:

Benim ceketim iyidir, istersen Terzinin adresini vereyimde sende böyle Ceketsiz dolaşma ortalıkta, malum havalar gittikçe serinliyor *:twisted: *:twisted:

Sessiz dalga Frodo

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 28-08-2007, 15:14
Üye Değil

Alt 28-08-2007, 15:40
kontdragon kontdragon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

sevgili frodo bu FAN Club katılana bir serinlik veriyorsa ben de katılayım zira buralar çok sıcak
Alt 28-08-2007, 15:48
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Frodo;

Bana da beş altı mesajdan sonra, dinlerden özgürlük üyesi maili geldi. Ben de kabul ettim, ama dinlerden özgür mü oldum? yoksa, ben mi dinleri özgür bıraktım ? Dinlerin içinden çıktığım yokki.

Bazen aklıma şunlar geliyor. Acaba, ilahiyat mı okusam?
Alt 28-08-2007, 16:57
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

hehe
son paragrafta hafif bir kopuş yaşadım...

çocukların din dersiyle ilgili benim de sıkıntılarım var.
Oğlum bir şekilde benim inançsız olduğumu anladı ve kendisi de (öyle zannediyorum ki) artık bu din olgusuna takılmıyor.

Ama kızım çok uzun bir süre benden din dersi aldı, halen de okuldan almaya ve korkmaya devam ediyor. Bir zamanlar ona öğrettiğim şeylerin şu anda yalan olduklarını söyleyebilmek için farklı yöntemler geliştirmeye çalışıyorum.
Cinlerden ve şeytanlardan bahsetmiş en son öğretmenleri ve bu çocuk gecelerce uyuyamadı, hala da uykusuzluk sorunu çözülmedi. Sık sık geceyarısı beni uyandırıp: "anne cin yok di mi" soran bir çocuk. "Yok" dememle de rahatlayamıyor çünkü çevredeki herkes varlığı inancında. Çocuklar aralarında Pekçok da şeytanlı cinli hikayeler anlatıyorlar. (klasik muhabbet)

Açıkçası din dersiyle ilgili dava açmayı bile düşünüyorum ama, biraz daha cesaretlenmem gerekiyor. Geçen yıl yanlış hatırlamıyorsam Antalya'da böyle bir dava açılmıştı.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 28-08-2007, 20:42
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Fun (fan) Club üye kayıtlarımıza devam ediyoruz. Görüldüğü üye artışımız neredeyse geometrik
olarak büyüyor. Bu arada ilk yazımda Disiplin Kuruluna hiç bulaşmadığıma dikkat eden
özenli okuyucular olmuştur. Kuyruk acım var. Onlardan aldığım bir kulak çekme cezasının
sızısı hala devam ettiğinden, ( ve de Başkanın avatarından ürktüğümden) onlarla hiç bir alıp
veremediğimin olmadığını belirtmekte faide görmekteyim.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 28-08-2007, 20:46
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili frodo beni * *

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman

Önerilen Siteler