Tüm siteye merhaba,
Ben değişim,yani gerçek ismimle özgür.Nickim değişim çünkü, Franz Kafka’nın değişim kitabından çok etkilenmiştim,nickimi *seçmem de kitabın etkisi çok *büyük.Birde *söz konusu *din olunca,değişim yaşamamız gerektiği düşüncesiyle de *çok uyumlu oldu bence.Çünkü hayatımızda *her zaman değişim olmalı ve onu her şeye rağmen yaşayabilmeliyiz.
Ben bir memur ailenin çocuğuyum.Şu an 35 yaşında, evli ama bu Dünya’ya çocuk getirerek O’nu *bu Dünya’nın acımasızlığına bırakmak istemeyen bir insanım ( eşimle sürekli tartışırız).
Biz çocuk yaşta iken, ailemde bir tek *babam *dine meraklı, annem ise *sadece ramazandan ramazana oruç tutan bir insandı.Babamın bu merakı *sadece yüzeysel ve hiçbir zaman bizlere *baskı unsuru oluşturmadı.Kaldı ki *Turan Dursun’u okuduktan sonra babamda dini terk etti, bu seferde annem dine yöneldi ve adı da babam için molla kaldı.
Babamın Turan Dursun’u okumasından *sonra bende tabii olarak hemen ardından okuma şansı buldum, yaklaşık 15 yıl önceydi sanırım.Hayatımın hiçbir bölümünde pek bir şey zaten ifade etmemişti din, birde ‘’Din Bu’’ kitaplarını okuduktan sonra uzak kalmakla ne kadar da doğru yolda olduğumu daha iyi anladım.Ama kitapla tanışana kadar, dini yaşayan insanların neden işi, bu kadar sapkınlıklara götürdüğünü,neden Müslüman ülkelerin bu kadar geri kaldığını hep kendi kendime sorup durdum.Eğer hak yol, bu din ise ki bize öğretilen hep bu idi,o zaman neden bu dini yaşayan toplumlar geri kalmıştı ? , her şeyin Kur’an’da yazılı olduğu söylenirken neden her yeni buluş batıdan gelmekteydi ?.Bunları yıllarca hep kendime sorup durmuştum, tabii ki Turan Dursun okuyunca dinin sadece yıkılması gereken bir tabu olduğunu *ve benim kafamda olan bir yaratıcıdan çok uzak oluşunu gördüm.
Bugün bir inancım yok,aramadığımı da *söylersem doğru olmaz.Ben aslında bir deist’tim, tabi agnostic düşünceye de *çok yakınım.Bana *doğru yolu bir tek bilim söyleyebilir, ben sadece bilime inanan bir insanım.İçimdeki maneviyata gelince, bir yaratıcı fikrinden *kopalı baktım da zaten uzun bir süre olmuş,bu saatten sonrada kutsal denen kitaplarda O’nu bulabilmem çok zor.Bana sadece söylenceden ibaret olan efsane yazılar olarak geliyor kutsal denen kitaplar.Ve *insanlıktan çok uzak oluşları zaten baştan itici yapıyor onlara karşı insanı.
Ben tam bir doğa hayranıyım.Doğada olan her canlının benim kadar yaşama hakkı olduğunu savunurum,zararlı bir böceği dahi *incitmem.Zararlıda olsa O’nun yaşamını bitirmeye hiçbir insanın hakkı olmadığını düşünürken, birde *hem yaratıp, hem de öldürülmesi hak olan insanlar olduğunu söyleyen bir yaratıcı olabilir mi ? benim için.
Herkese Sevgiler.