Sevgili __KokTengri__ ;
Çevrende yaşayan ve yaptıklarına birebir şahid olduğun arkadaşlarının hepsine sor.
De ki Allah kaç tane ?
Sonra de ki Müslümanların peygamberi kaç tane ?
Sonra da Kur'an kaç tane diye sor ?
Bakalım ne diyecekler.
Hani nar ile ilgili bir bilmece vardır "Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane." bunun gibi yani.
Cevapları aldıktan sonra da kendine sor madem öyle,niçin 5 mezhep binlerce tarikat var acaba diye ?
Sonra da Hac suresi 78 e bak ve orada "......
O, gerek daha önce (gelmiş kitaplarda), gerekse bunda (Kur'an'da) size "Müslümanlar" adını verdi...."
Hac 78 e göre daha önce gelmiş kitaplarda Müslüman varsa neden isimleri "Yahudi veya Hıristiyan"
İşte bir çelişki daha
Mı acaba ?
BAKARA : 132. Bunu İbrahim de kendi oğullarına vasiyet etti, Yakub da: Oğullarım! Allah sizin için bu dini (İslâm'ı) seçti. O halde sadece
Müslümanlar olarak ölünüz (dedi).
BAKARA : 130.
İbrahim 'in dininden kendini bilmezlerden başka kim yüz çevirir? Andolsun ki, biz onu dünyada (elçi) seçtik, şüphesiz o ahirette de iyilerdendir.
Hem kendini bilmezden başka kim İbrahim'in dininden yüz çevirir de,sonra da İbrahim oğullarına vasiyet etsin ki Aman ha sadece Müslüman olarak ölünüz.
İşte bir çelişki daha
Mı acaba ?
ÂL-İ İMRÂN : 52. İsa, onlardaki inkârcılığı sezince: Allah yolunda bana yardımcı olacaklar kimlerdir? dedi. Havârîler: Biz, Allah yolunun yardımcılarıyız;
Allah'a inandık, şahit ol ki bizler müslümanlarız, cevabını verdiler.
Havariler
Hıristiyan ama bak ne diyorlar "Şahid ol bizler
Müslümanlarız" *
Daha bunun gibi çok örnek var.
İşte bir çelişki daha
Mı acaba ?
Kavram; İki ucu açık bir şey gibi geliyor bana.
Her insan kendi bilgi *kapasitesi kadar (Bilgi bilinebilenin bütünü ise)cevap verebiliyor sanki herhangi bir kavrama.
Şahsen şu sözü çok seviyor ve unutmamaya çalışıyorum :
"El elden üstündür arş'a varıncaya kadar."
Ben de sağıma soluma bakıyorum.Kitaplar okuyorum.Ama kapasitem kadar cevap verebiliyorum herhangi bir kavrama.(Sitemizi çok sevme nedenim bir çok konuda kapasiteme yaptığı harika katkılar.)
Müslümanlığa gelince,Cüppeli Ahmed hoca da bir kavram oluşturmuş,Elmalılı da,Mevlana da.
Müslümanlık denilen kavramı,hala bu kadar soruluyor ve sorgulanabiliyorsa,tam olarak anlatabilmişler mi acaba hiç biri ?
Benim Müslümandan anladığım şu :
İslam;Tanrı'ya teslim olmak.Müslüman da bu işi yapan kişi.(İnsan varlık alanında görüldüğü günden bu güne kadar)
Tek Tanrı inancı olduğunu savunan dinlerin hepsinin dillerine pelesenk ettikleri şey "Kul'a kulluk yapmamak" *
Evet söz olarak,tanım olarak harika duruyor.
Ya yaşamın kendisine bakıldığında "Gerçek" bu mu acaba ?