Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-09-2007, 20:22
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart İnanmanın mantıksızlığı ve fikirsel uyuma.

İslam hakkındaki bilgileri sadece'' başkalarının ağzından'' dinleyen müslümanlar,islamın kaynakları hakkında doğru dürüst hiç bir şey bilmezler. Kuranı , ya menfaat
a maçlı okurlar (mezarlıklarda veya dua amaçlı) ya *genel ritüellere uymak için camilerde *yada mevlitlerde (aralarda) dinlerler.Araştırarak veya merak ederek '' bu kutsal kitap'' bana

nasıl bir mesaj vermek istiyor'' diye bir açıp bakmazlar.Sadece başkalarını ağzıyla konuşurlar.Konuştukları ''başkasının ağzıda'' islamla alakası olmadığı için '' bu tipler''
(ki çoğunluktadır) *her söylenene inanır ve islamı belletildikleri gibi olduğunu zannederler.
İslamın egemenleri, halkın, kuranı ,yeterli'' bilgi birikimi'' olmadıkları için,sürekli anlayamacaklarını söylerler . Bu bahane, halkın her şeyi bilmelerini (islam hakkında)
önlemek içindir. Çünkü onlara göre, kuranı anlamak için, tefsir bilmek, nuzul sebeplerini bilmek, sibakını ve siyakını bilmek gerekir. Başka türlü yanılgıya düşülüp ''allah korusun''
islamın en büyük günahlarından ''ŞİRKE'' düşerler. İmanda elden gider.(foto model imanla karıştırmayın)
Bu islam egemenleri (ulema ! ,tarikat şeyhleri, cemaat önderleri) islamı kendi *''ilmihallerinden'' öğrenmesini salık verirler. Çünkü menfaatlerine en uygun şekil, budur.
HATİPOĞLU,Efendi hoca! gibi *''arabistandan naklen yayın yapan!'' *hoca efendilerin ne büyük bir alim olduğunu düşünürler. bu adamların anlattıklarının kaynağı nedir? Nehir roman gibi, anlatılan bu mavalların kaynağı nerdedir? Diye, ne sorarlar nede sormayı akıl ederler.1400 yıllık *palavralara hep beraber ağlarlar.
.
Bu eğitimli! ulema halkımıza HZ. nuh'un gemisinini anlatırlar. Nuhun nasıl? Her hayvandan bir çift aldığını anlatırken, dinleyenler hiç merak etmezler.
Bu Nuh, bu kadar cesametteki bir gemi yapmışki, her hayvandan *birer çift almış. Hadi aldığını farzedelim , bu hayvanların barınması esnasında, hiç mi kayıp olmamış?
Her cins hayvana nasıl bir menü hazırlanmış etoburlara, et , otoburlara ,ot nasıl depolanmış. Her şeye gücü yeten! tanrı neden? *İnanmıyanları sonsuz gücüyle yok edeceğine, neden pratik *olmayan, zor yolu seçmiş. Bu geminin * ölçüleri nedir? Tanrı *mühendismidir? Bir güvercinin vucud yapısı örnek alınarak, böyle bir gemi nasıl yapılıpta, bütün gemi mühendisliği metotları halledilirmi? Kaç yılda böyle bir gemi yapılır? Bir rivayete(yalana) göre Nuh 950 sene yaşamış. *O'na inanmayanlardan
kaçıncı, neslin yok olmasını ,gemisinden izlemiştir. Hadi nuh 950 sene yaşadı. Allah çocuklarınıda mı onun kadar uzun yaşattı?
Gerçekten ,böyle bir hikaye, doğru olsa , söylenen çağlarda, (kurana göre ) bu kadar uzun yaşayan bir insan, bırak peygamber olmayı, çağının en büyük tanrısı olurdu.
İnsanın zavallılığı bu tip hikayeleri ''*gerçekmiş ''gibi inanmasından sonra başlıyor. Neden? İnsan, realiteye değilde, karakuşi hikayelere daha kolay inanıyor.
Çünkü belirli dini metodlarla (beyni düşünemez hale getirme) mantığı ve sorgulama kapasitesi dumura uğratılıp , haplanmış gibi, bu saçmalıkları ,kendilerine *anlatanın peşinden koşuyor. Bu, eğer insanın zavallılığı değilse ,nasıl bir tanımla açıklanır?
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
* Başlığı değiştirdim.Umarım, problem ,bu sayede yok olmuştur.
(devam edecek)

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 16-09-2007, 20:53
pervane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pervane pervane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: İnanmanın, mantıksızlığı ve zavallılığı

Arap bir gün güzel Türkiyemin camisindedir. İmamın okuduğu ayete ağlayanları görünce şaşkınlıkla sorar, neden ağlıyorlar diye... miras paylaşımıyla ilgi ayet okunmakta ve güzel Türkiyemin güzel insanları ağlamaktadır. olayı naklen anlatan kişi hala kuranın türkçe okunmasının günah olduğuna inanmaktadır.

Ve

İnanmak, bilmeme isteğidir.(F.Nietzsche)
Alt 16-09-2007, 21:35
Liberty_ Liberty_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evet üzüntü veren durumlar var ama başlığınızda çok katı yaklaşmışsınız.

İnanan insanlar korkmaya daha çok açıktır bunu cehennem korkusu ile kolayca dolabildiklerinden görebiliyoruz ama korkunun neden egemen geldiğini de düşünmelisiniz.

Ben de Tanrı kavramına inanmıyorum fakat sizin gibi katı yaklaşmıyorum inananlara karşı.

İnanmak için aptal olmaya inanmamak için zeki olmaya gerek yok.

Dinleri kabul etmese de Tanrı'nın varlığına inananlar da var. Bu durumda dinlerin saçmalığını anlatmanın bir anlamı kalır mı? Bu insanlara inanmamaları için nasıl bir sebep göstereceksiniz?

İnsan inanır, çünkü..? sebepleri vardır... İnanmak isterseniz sebep boldur....Sonuçta Tanrı'nın varlığı da yokluğu da kanıtlanabilmiş değildir. Bu nedenle isteyen inansın isteyen inanmasın beni ilgilendirmiyor yeterki kendini kullandırtmasın..(Sorun burda toplumsal hal alır çünkü)

Şüphenin olduğu yerde, özgürlük vardı...
Alt 16-09-2007, 21:48
osiris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
osiris osiris isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bence bu müslümanlar inanarak işin kolayına kaçıyorlar çünkü düşünmek sorgulamak okumak zordur akılı başında insanlar böyle şeylerle uğraşmaz *müslüman arkadaşlarım okuya okuya benim bir delireceğimi söylüyorlar malesef bizim toplumumuzda okumak araştırmak delirmekle eş anlamlı

Putların,Kabenin istediği: Kölelik
Çanların,ezanların dilediği:Kölelik
Mihraptı,kiliseydi,tesbihti, salipti:
Nedir hepsinin özlediği: Kölelik
hayyam
http://agnostik.forumup.com/
Alt 16-09-2007, 21:53
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili osiris,

Yanılmıyorsam inananların aslında düşünebildikleri fakat kolaycı olduklarından inanma yolunu seçtiklerini söylüyorsun.

Bence o ilk sorgu ve düşünce kıvılcımı için kapasite gereklidir; ne yazık ki Tanrıları onlara bu konuda çok cömert davranmıyor...

Sevgiler...
Alt 16-09-2007, 22:06
Liberty_ Liberty_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

thunderpoint benim yorumum için görüşünüz nedir?

Şüphenin olduğu yerde, özgürlük vardı...
Alt 16-09-2007, 22:16
osiris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
osiris osiris isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili thunderpoint bu konuda haklısınız bazı insanlar böyle oluyor mesela ben bir zamanlar yaşar nuri hocayı çok tutardım çünkü onun islama farklı bir bakış tarzı vardı gitdiğim nur evlerinde özelikle başörtüsü *ve kuranın türkçe okunması türkçe namaz konularında tartışırdık çünkü bunlar bana hiç mantıklı gelmezdi ozamanlarda içimde şüphe vardı ama bunu dışa vurmaktan korkar aklıma geldiğinde de hemen tövbe ederdim çünkü öyle yetiştirilmiştim ama tam anlamıylada hiç bir zaman *teslim olamadım islama bence bu insanın doğasında belkide genleride var olan bir şeydir

Putların,Kabenin istediği: Kölelik
Çanların,ezanların dilediği:Kölelik
Mihraptı,kiliseydi,tesbihti, salipti:
Nedir hepsinin özlediği: Kölelik
hayyam
http://agnostik.forumup.com/
Alt 16-09-2007, 22:30
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgii Liberty,

ozgur_beyin'in başlığındaki nispeten katı yaklaşımın sebebi tahminimce artık tahammül gücünün tükenmesidir. O kadar çok insan var ve siz herbirine yıllardır bir şeyler anlatmak için çırpınıyorsunuz fakat muhataplarınızın saplantılı hallerinden kurtulmadığını görünce de eriyorsunuz. Bu durum onların karşısında tevazuyu yitirmenize sebep oluyor. Şahsen ben de bu durumdayım..

İnanmak için aptallık zorunlu değil evet. Ama inanmamak için bu yönde gelişmiş bir zekaya ihtiyaç var diye düşünüyorum.

Tanrı'nın varlığı veya yokluğunun kanıtlanamamış olmasına tabii ki katılıyorum fakat insanlar *tanrıları din vasıtasıyla öğreniyorlar. Ve dinlerin tanrı ürünü olmadığının ispatı kafalarda tanrının varlığını da yok ediyor...

Sevgiler...
Alt 16-09-2007, 22:34
-Maximus- -Maximus- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili özgürüm yeşil şeehim *

televizyonlara, çevrene bir baksana tüm insanlar ne kadar mutlu, aptal ama mutlu bir
ülkemiz var artık, hatipoğulları sülüman ateşler, bu avanaklar sürüsü sayesinde servetlerine
servet katıyor.

iyi tarafları yokmu ? elbette var, bu halk sayesinde köşeyi dönmek çok kolay, onlar
ağlayıp dursun, rıskı veren allah deyip şükretsinler, kuru ekmeğe talime devam,
iyi gidiyor iyi, amerikanın penceresinden bakınca başka bir dünyayı hayal edip bu
dünyayı boşlayan bir milletten daha iyisi yoktur
Alt 16-09-2007, 22:39
zelzeleci zelzeleci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İlk sorusunu sormaya başladığı andan itibaren annesi, babası, dedesi, ninesi, teyzesi *tarafından; araştırıcı, sorgulayıcı tüm özellikleri törpülenmeye başlayan çocuklara ve bu çocukların ileride yetiştireceği çocuklara kızmamak lâzım. Ben sadece bir 'kısır döngü' görüyorum. Gerisi teferruat...

En Allah'sızca hareketler Allah'lı insanlardan gelir. Çünkü 'Allah' onların kriteridir.

Önerilen Siteler