10-10-2007, 20:23
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Ashab-ı kehf ve uydurulmuş mucizeler!
ASHABI KEHF
Asha-ı kehf kıssası , değişik kaynaklarda, değişik şekilde anlatılır. Paganlıktan hrıstiyanlığa, hrıstiyanlıktanda
islamiyete geçmiştir.Bu masalla ilgili en eski bilgi ''hintlidir''
hint kutsal kitaplarından * Mahabharata'da ''Yedi kişinin, peşlerinde bir köpek olduğu, halde inzivaya çekilip kırallığa ve dünyaya yüz çevirdikleri ''anlatılır.
Hrıstiyan inancına geçmesi ,Roma imparatoru Decius (dakyanus) hrıstiyanlara *eziyet etmesinin sonucu,
böyle bir ''mucize'' oluşmuş ve hrıstiyanlara bir nevi umut olmuştur.
Bilindiği üzere ,bu kıssa, tanrının *''büyüklüğünü ,sonsuz kudret sahibi olduğunu'' anlatmak için kuranada geçmiş,
. Bu surede ''KEHF'' suresidir.
Tanrıdan geldiğine inanılan kuranda , tanrı *kehf suresi 18. ayette tutarsız(kendi gücüne göre) davranmıştır. kehf suresi 18. ayet
şöyledir.
18.Sen onları uyanık sanırsın, oysa onlar (derin bir uykuda) uyuşmuşlardır. Biz onları sağ yana ve sol yana çeviriyorduk. Köpekleri de iki kolunu uzatmış yatıyordu. Onları görmüş olsaydın, geri dönüp onlardan kaçardın, onlardan içini korku kaplardı.
''BİZ ONLARI SAĞ YANA VE SOL YANA ÇEVİRİYORDUK.'' *Sağa sola çevirmek , yatalak bir hastaya ,vucudunda
yaralar çıkmasını önlemek için yapılan bir ameliyedir. Tanrı ,bu *kehf ashabını sağa sola çevirmezse ne olacaktı? Çürüyeceklermiydi?. Evet, tanrı ,sağa sola çevirmese bu olacaktı.(Çünkü *tanrı niye sağa sola çevirsin?) Burdan anlaşılan o ki, tanrı, bu yedi kişi ve köpeği, tanrıdan sürekli'' hemşirelik'' hizmeti almışlardır. Eğer bu doğruysa, ''bitkisel hayat''a giren bu insanlar ve köpek
nasıl beslendiler? çünkü sağa sola çevirmek gerekiyorsa, bu insanlar ve köpeğin birde beslenmeye ihtiyaçalrı vardı .Hemde *300 artı 9 yıl. (25.Onlar mağaralarında üç yüz yıl kaldılar ve dokuz (yıl) daha kattılar.)
Halbuki 300 + 9 yıl , uyutan tanrı ,sonsuz gücü sayesinde evirip çevirmeye ihtiyacı olmazdı. Onun için ''OL'' demesi yeterliydi.
Bu ayetler! irticalen söylenen sözlerdir. 300 ü söyleyip ardına 9 u eklemek bunu gösteriyor. veyahut söylenelere(ayetlere) biraz daha derunulik katmak içindir
Ya * 22.ayette geçen ''ve onlar hakkında bunlardan hiç kimseye bir şey sorma.'' direktifine ne demeli_
*
22. (Sonra gelen kuşaklar) Diyecekler ki: "Üç'tüler, onların dördüncüsü köpekleridir." Ve: "Beştiler, onların altıncısı köpekleridir" diyecekler. (Bu,) Bilinmeyene (gayba) taş atmaktır. "Yedidirler, onların sekizincisi köpekleridir" diyecekler. De ki: "Rabbim, onların sayısını daha iyi bilir, onları pek az (insan) dışında kimse bilemez." Öyleyse onlar konusunda açıkta olan bir tartışmadan başka tartışma ve onlar hakkında bunlardan hiç kimseye bir şey sorma.
Onları anlatmak için ihdas! edilen sure , 110 ayet olmasına rağmen, kehf kıssası 9 da başlar, 26 biter. Tanrı sözü! olmasına rağmen biliglerde belirsizdir. Başka rivayetlerin önünü kesmek içinde, ''GAYB'' kozu ve'' kurcalama'' direktifi konulmuştur. Bu endişe nedendir? Kıssanın başka versiyonlarının , öne geçmesi ,korkusumu var ?Bilinmez.?Geriye kalan 85 ayet başk başka şeylerden bahsedilmektedir. Merak edenler bakar.
Bu kadar gereksiz , mantık dışı ve anlamsız, bir ''mucizeye'' sarılmak islam dinine, artı puan verir mi?
BİLİM insanlarının, insan psikolojisi üzerinde çalışmaya devam etmektedir ve çok soluklu yollar alınmıştır.
*Örneğin''William Glasser`in tanimladigi(LOGORE) *tutulanlar; toplumdaki aksakliklar uzerine surekli konusur, fikir yurutur, firsat buldugunda tartisir. Ancak is eyleme geldiginde frene basar. Bu tip, hayattan korkusunu konusarak, gizlemeye calisir. Genellikle zararsizdir ama bu kisinin sozlerine kanip pesinden gidenleri hayal kirikligina ugratir. *BU tiplerde konusmalarin mantiksizlasmasi durumunda ise "logore" (laf ishali) teshisi gecerli olur.''
Başka bir tanım bilmem size ''tanıdık'' geliyormu?
Manipulatif Kisilik: Kendisini cok mukemmel gordugu icin hayatini, başkalarini "adam etmeye" adamistir. Diger insanlarin kisiliklerini yok sayar. Insanlari koyun gibi gutmeyi isteyenler de bu gruptandir. Bu tip kisilerin en olumlu olanlari, kendilerini diger insanlardan ustun gordugu "hosgoru"kelimesini cok kullanirlar.
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

10-10-2007, 22:37
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Ashab-ı kehf ve uydurulmuş mucizeler!
sn özgür hoş bir konuyu hoş bir uslubla inecelemişsiniz.bende bu mucize kavramlarına güler geçerim.Ve tanrı inancı olan bir insan olarak bu mucize iddialarının tanrıyı küçültüğünün farkına varamadıkları için -dindarlara kızarım..
Dediğiniz gibi tanrı onları arada sağa sola çevirmektedir.Demekki tanrılarının onları evirip çevirmeden, yara bere sardırmadan bekletme gücü yok..
sayılar konusu da ilginç.." üçtür derler.4.sü köpek" - "beştir derler.altıncısı köpek" *falan filan..
Tamam insanlar atıyorda, herşeyi bilen tanrı neden bu bilgiyi ayan beyan belirtmiyor," Sadece kendi ve üçbeş insan biliyor.. Açıklasada bu atmasyon bitse daha iyi olmazmıydı..
Yoksa budamı imtihanın bir parçası. "Yaaazzz.Soru biir.Yedi uyur diye bahsedilen zatlar, aslında kaç kişiydi..? "
Yani 3 olsa ne yazar, beş olsa ne yazar, onbeş olsa ne yazar..(bence Gönül YAZAR...  *)
Dinlerde kızdığım tarafların başında bu bilimeyene efsun verme gayretidir.
Halkda bunu gayet güzel yutar...Bu ayeti acıklı bir sesle orijinalinden oku... vatandaş hıçkırıklara boğulur..
Birde bu yedi uyurlar.. yetmişyedi yerde uyumuşlar sanırsam.. Mersinde uyumuşlar.. adıyaman civarında uymuşlar.. Efesosda uymuşlar...
Yani Rableri bunları gezdirmiş durmuş..ibret olsunlar diye herhalde.. Sn. özgür bunlar ordan oraya gezdirilirkenmi acaba sağa sola döndürüldüler... : *bak buda mucizenin bir tarafı..burada bunların dünyanın çeşitli yerlerine götürüldüklerinin işareti var.. bu yorumda benden..lol:
|

10-10-2007, 23:45
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Ashab-ı kehf ve uydurulmuş mucizeler!
Sevgili harun kahya '' Köpekleri de iki kolunu uzatmış yatıyordu. Onları görmüş olsaydın, geri dönüp onlardan kaçardın, onlardan içini korku kaplardı. '' * Şu ifadedeki ,korkutmaya! bak.
Eğer ''köpek anlatımını'' biraz daha abartıp, süslersen, çocuklar korkar ama ,büyük insanlar, nasıl korkar, merak ediyorum?
|

15-06-2008, 02:29
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ben oaraya çok gittim ama hepde güldüm geçtim çok şey duydum orası hakkında oraya giden insanlardan şifa bulmaya çalışanların evlatlarına nasip arıyanların ne hale düştüklerini gördüm...
ve boşuna gidenlkeride gördüm.. bilimsel bi kaç olayın nasılda dini olarak algılandığınıda gördüm....
ÖRGÜTLENİN!!!
|

15-06-2008, 02:37
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
309 yıL!! diLe koLay..küfeyLe rakı içsem anca 24 saat uyurum,bunLar benden de ayyaşmış
...İki gözüm kadar eminim sen yoksun..
|

15-06-2008, 03:28
|
|
|
'' Köpekleri de iki kolunu uzatmış yatıyordu . Onları görmüş olsaydın , geri dönüp onlardan kaçardın , onlardan içini korku kaplardı. ''
Muhammet'in Tanrısı böyle diyorsa , kesin doğrudur !
Laf aramızda , ben de korktum ki , nasıl nasıl !
Ödüm yarıldı yahu , üstelik de akşam akşam !
Korkuyla insanları kendisine inandırmaya çalışan bir Tanrı !
Korkuyla insan eğiten bir Tanrı !
Oysaki korku , insanın doğasına tamamen terstir .
Eğitimdeki yeri ise sıfırdır .
İnsanları korkutarak onları bir süre yönetebilirsiniz .
Ama gönüllerine ve akıllarına uzun süre asla hakim olamazsınız .
Muhammet bilseydi bunları , böyle işlerle uğraşmazdı .
Bir tarafta cennet ödülü ...
Diğer tarafta cehennem tehditi .
Kapana kıstırılmış zavallı insan aklı .
Kurnaz bir adam Muhammet .
Ama yaptığı doğru mu ?
Yedi uyurlar varmış da ...
Duymuş , oradan buradan ...
İki de o yanına katmış , nicelerinde olduğu gibi .
Yazık !
Bunca açık seçik safsatalara hala daha din diye , Allah'tandır diye inanan insanlar var .
İnsanlığa inat ...
İnsanlara inat .
Eziyet edercesine .
Terbiyesizce .
''Doğrudur'' diye iddia edenler var .
Gördüler ya yedi uyuyanları !
Oysaki yedi uyuyanlar ta kendileri .
|

15-06-2008, 03:50
|
 |
Üye
|
|
|
|
ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı
*Örneğin''William Glasser`in tanimladigi(LOGORE) *tutulanlar; toplumdaki aksakliklar uzerine surekli konusur, fikir yurutur, firsat buldugunda tartisir. Ancak is eyleme geldiginde frene basar. Bu tip, hayattan korkusunu konusarak, gizlemeye calisir. Genellikle zararsizdir ama bu kisinin sozlerine kanip pesinden gidenleri hayal kirikligina ugratir. *BU tiplerde konusmalarin mantiksizlasmasi durumunda ise "logore" (laf ishali) teshisi gecerli olur.''
Başka bir tanım bilmem size ''tanıdık'' geliyormu?
Manipulatif Kisilik: Kendisini cok mukemmel gordugu icin hayatini, başkalarini "adam etmeye" adamistir. Diger insanlarin kisiliklerini yok sayar. Insanlari koyun gibi gutmeyi isteyenler de bu gruptandir. Bu tip kisilerin en olumlu olanlari, kendilerini diger insanlardan ustun gordugu "hosgoru"kelimesini cok kullanirlar.
|
Özgür ben "ağzından ishal" tamlamasını daha güzel buluyorum. Hem siyasi terminolojimize de geçmiş.
Hoşgörü; aslında karşı taraf hatalıdır fakat, büyükler görmezden gelip hafifçe kafa sallar. Hatta hatasında devam etmesine izin verir. Vatikan bunu (hoşgörü) Protestanlara, İslamiyet (hoşgörü dinidir ya) herkese yapar. Bu karşıyı acz ve hatalı görmekten aslında özgürün de tespit ettiği gibi kendini büyük görmekten kaynaklanır.
Selamlar.
|

24-06-2008, 03:32
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
kehf süresi 22. "(Ey Muhammed!) Bazıları bilmedikleri şey hakkında atıp tutarak: “Onlar üç kişidirler, dördüncüleri köpekleridir” diyecekler. Yine, “Beş kişidirler, altıncıları köpekleridir” diyecekler. Şöyle de diyecekler: “Yedi kişidirler, sekizincileri köpekleridir.” De ki: “Onların sayısını Rabbim daha iyi bilir. Zaten onları pek az kimse bilir. O halde onlar hakkında (Kur’an’daki) apaçık tartışma (yı aktarmak) dan başka tartışmaya girme ve bunlar hakkında onlardan hiçbirine bir şey sorma."
Şimdi burada bir arkadaş dediki 3 olsa ne olur beş olsa ne olur dedi. Doğru söylüyor. Verilmek istenen mesajda zaten genel amaç olarak şudur :
bakın şimdi burada bilinmeyen konularda fazla tartışmaya girmeyin ve En iyisini Allah bilir deyip geçin diyor yüce yaratıcı. Bu aynı zamanda genel bir mesajdır.
Mesela siz şimdi tavukmu yumurtadan çıkar ,yumurta mı tavuktan çıkar diye tartışıyorsunuz. İkiside birbirinden çıkar .. Fakat birisi illede tavuk yumurtadan çıkar derse , diğeri de yumurta tavuktan çıkar diye diretirse bu size ne kazandıracaktır. Hiç bir şey.. Bunu birde horoza sormuşlar . horozda banane kardeşim ben işime bakarım demiş.
Gelelim diğer meseleye
18. "Uykuda oldukları halde sen onları uyanık sanırsın. Biz onları sağa sola çeviriyorduk. Köpekleri de mağaranın girişinde iki kolunu uzatmış (yatmakta idi.) Onları görseydin, mutlaka onlardan yüz çevirip kaçardın ve gördüklerin yüzünden için korku ile dolardı."
rahatsız edilmemeleri için köpek sanırım korkunç bir hal almış. olurda birisi geçerse mağaraya girmesin diye önlem alınmış..
Allahü teala bazen böyle yapar , bazen başka türlü yapar. İstediği gibi yapar. En iyisini kendisi bilir.
--------
bir arkadaşta demişki
"ben oaraya çok gittim ama hepde güldüm geçtim çok şey duydum orası hakkında oraya giden insanlardan şifa bulmaya çalışanların evlatlarına nasip arıyanların ne hale düştüklerini gördüm...
ve boşuna gidenlkeride gördüm.. bilimsel bi kaç olayın nasılda dini olarak algılandığınıda gördüm...."
bu tür yerlerden medet umanlar zaten hurafecidir. İslam dininde böyle hurafelere yer yoktur. Anca allahın sevgili kullarını aracı olarak dua edersin o olur.
Siz maşallah kuranı kerimi okuyorsunuz ama makarasını geçiyorsunuz. ölüm gelmeden doğruyu kabul edin. Tövbenizide yapın. bu işlerin fazla şakası olmaz. mezarın içine sizi gömdüklerinde , kabir azabı başlamaya yüz tuttuğunda - anasını satıyım harbiden anlatılanlar doğruymuş adam gibi tövbe edemeden gittik şimdi ne halt yapıcaz dersiniz.
Allah sizede hidayet versin demekten başka diyecek bir şeyim yok. Geriside beni ilgilendirmez.
Saygı ve sevgi
|

24-06-2008, 09:23
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
antropocentrism sevgili kardseşim sen bu saçmalıkları yazabilen zihniyeti değilde bizi eleştiriyorsun ashabu kehfin tamamen uydurma olduğunun farkında değilmisin?
islam dininde hurafe olmadığını bize ispat edermisin?
dini örümcek ağı gibi hurafeler sarmış sen islamda hurafe yoktur diyorsun
bu söylediklerini hangi doneye dayanarak söylüyorsun?
açıklarsan hem sen hem de biz rahat ederiz
bu arada sitemize hoş geldin
Konu aydoe tarafından (24-06-2008 Saat 10:11 ) değiştirilmiştir.
|

24-06-2008, 16:38
|
 |
Üye
|
|
|
|
antropocentrism´isimli üyeden Alıntı
Siz maşallah kuranı kerimi okuyorsunuz ama makarasını geçiyorsunuz. ölüm gelmeden doğruyu kabul edin. Tövbenizide yapın. bu işlerin fazla şakası olmaz. mezarın içine sizi gömdüklerinde , kabir azabı başlamaya yüz tuttuğunda - anasını satıyım harbiden anlatılanlar doğruymuş adam gibi tövbe edemeden gittik şimdi ne halt yapıcaz dersiniz.
Allah sizede hidayet versin demekten başka diyecek bir şeyim yok. Geriside beni ilgilendirmez.
Saygı ve sevgi
|
antropocentrism gerisi seni ilgilerdirmezken, önü niye ilgilendiriyor, çok mu üzülüyorsun ateistlere.
Yoksa aklına yatmayanlara, bizi ikna edince mi, ikna olacaksın. Allah'ın arkasına saklanıp tehdit etmeyi boşver, bilgini ve aklını ortaya koy.
Sen korkaksın diye herkesde mi korkmalı. Ben korkmuyorum falanda deme sakın, çarpılırsın.
Selamlar.
|