Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-10-2007, 11:47
Üye Değil

Standart ABD: Bir Türk dostu!

Arkadaslar ABD'nin bize bedavaya verdigi silahlardan anlasiliyorki ABD bize destek cikiyor. O cok sahane. Biz de artik bu tarihi dostumuzu anlamali ve bagrimiza basmaliyiz.

YETER ARTIK SU GARIBAN ABD'YE ATILAN IFTIRALAR.

Gecenlerde cok sevdigim turk dostu yari USA'li Derya Smith ile meshur California hotdogunu hupletirken, cigkoftenin ne kadar banal oldugunu animsayip gozgoze baktigimiz anda ben o an ne goreyim. Bush bir Maras dondurmacisi kivrakligi ile gelip bana, "olurum turkiyem" sarkisini mirildanmasin mi? O an duydugum gurur ve ABD ile Turkiye'nin bu yakin dostlugu beni o kadar duygulandirmasi ile ben kendimi disari zor attim ve hemen bir MC Donalds palyaco heykelini gozyaslari icinde opmeye basladim.

ABD: ASLINDA BEDAVA VERIRDIM

Ben bu duygulu ani yasarken, yanima gelen Rice beni gormeden uzerime basip gecerken, benim gayet geleneksel bir turk gibi "Anam vay" bogurtumden turk oldugumu anlayinca beni elimden tutup bir kaldirdi. Ben elimi Sam amca gibi yaparak kendisine ingilizce "sizi basimizda istiyoruz" dememle sozumu bitirmeme firsat vermeyen bu eski turk dostu pilavsever Rice, bana hemen yukarida gordugunuz meshur Ohayo pamugu yastigi verdi. Yastik verme silah ver diye yaptigim tatli esprinin yumusatip San Fransisco yummy yumlarina cevirince, Rice gorunen beyaz dis sayisini ikiye cikararak sunu ekledi: "Biz size silahlari aslinda bedava vericektik, ama size versek herkes isteyecek". Iste o anda bu eski turk dostu Rice'in asil niyetini anladim ve o ayisiginda disleri parlayan bu esmer turk ve pilav dostunu neden bu kadar sevdigimi anladim.

CUVAL HIJYEN ICINMIS

Siz hic Boston'da Boston pogacasi yediniz mi? O cok nefistir. Boston'da dolasirken ingilizce pogacanin tek bir bicimde yazildigini gorunce, ilkel ulkemde bir pogacacida bile pogaca kelimesinin en az iki versiyonunun degisik kagitlarda yazili oldugunu hatirladim ve o an iste ben birgun halkiminda ABD halki kadar kulturlu olacagi gunu sayiklarken ben ne gorsem begenirsiniz? Bostonlu pogacacilar pogacalari cuvallara koyarken ben o askerlerimizin basina gecirilen cuvallari hatirlayarak gozlerimi ingilizce kisarak bakmamla, o turk dostu pogacacinin bana parmagini bukerek gel gel yapmasina dayanamayip giderek inanin nasil bir istahla pogacalari yerken kafama cuval gecirilmesi ile irkilip baldirlarima kadar kasilirken iste o sahane turk dostu ABD'li firinci bana, "sacinda kepek ve bit olabilir, bu sebeple cuvali gecirdik" demesin mi. Iste o an taa basindan beri inanamadigim ve "yok canim ABD bizi sever yapmaz oyle sey" dedigim cuval vukuatinin hijyen amacli oldugunu anladim ve bu hijyenik turkdostu ulkeyi birkere daha takdir ettim. Ben takdir ederken mekan sahibinin beni omzumdan nazikce disariya itekleyip cikartmasini da, o pogacacinin kizilderili kani tasimasi ihtimaline bagladim.
Alt 22-10-2007, 11:59
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: ABD: Bir turk dostu!

Sevgili res ,beni ağlattırdın. :cry: *:cry: *Ne böyök dostumuz !varmışda heberimiz yokmuş.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 22-10-2007, 13:12
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Re: ABD: Bir Türk dostu!

ABD nin dostu olan yiyor kazığı oturuyor aşağı....kuzey Irakta kovboy kıyafetli kürtlerinde sırası gelecek.... *İnsan bir bilene sorar yahu ne menem dosttur bu diye...
Alt 22-10-2007, 14:57
rebera_roni rebera_roni isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sirius-b geri dönde bak türkiye'nin abd'den yediği kazıkları hiç bir devlet yememiş şimdiye kadar.neredeyse incirlik havva üssünü hediye edecek kadar dosttur türkiye(dostluğun sebebinide herkes biliyor tabi) abd'eyle.
saygılar...

HiÇ BiRŞeY HaKKıNDa HeRŞeY
Alt 22-10-2007, 18:22
Üye Değil

ABD'nin Türkiye'ye geçmişte yaptığı yardımlar soğuk savaş döneminde SSCB'ye karşı bir müttefik elde etmeye yönelik idi. İlk yapılan Marshall yardımlarının nedeni de budur.

ABD -sanırım 1980 li yıllara kadar- yılda ortalama 1 milyar dolar askeri hibe yapmıştır Türkiye'ye. Bunun dışında yeni modelini hizmete soktuğunda önceki modellerde olan pek çok silahını da Türkiyeye parasız vermiştir. Parasız vermiştir ama karşılıksız vermemiştir. Başta İncirlik üssü olmak üzere Türkiyede üsler edinmiştir.

Kimse Amerikanın Türkiyeyi sevdiği için yardımlar yaptığını söyleyemez. Türkiye-ABD ilişkileri geçmişte karşılıklı çıkar ilişkisine göre gelişmiştir. Türkiye, *SSCB ve komünizm tehlikesine karşı ABD şemsiye altına girmeyi çıkarına uygun görmüştür. Diğer yandan Kıbrıs'a çıkartma yapabilecek askeri olanağı Amerikan silahları sayesinde elde etmiştir. Yani Türkiye İncirlik'i beleşe vermemiştir.

Ancak SSCB nin dağılması her iki taraftaki çıkar amaçlı yakınlaşmayı azaltmıştır. Birincisi Türkiye artık Sovyet tehdidini hissetmediği için artık Amerikaya daha az ihtiyaç hissetmektedir. Dikkat edilirse Türkiyedeki anti-Amerikan eğilimler SSCB nin dağılmasından sonra iyice artmıştır.

Diğer yandan ABD nin gözünde de Türkiyenin stratejik önemi azalmıştır. Azalmıştır diyorum kaybolmuştur demiyorum. Çünkü SSCB tehdidi artık yoktur. Ancak Irak ve İran tehdidi halen vardır. Buna karşın Amerikanın bölgede Kuveyt ve Suudi Arabistan müttefikleri ve bu ülkelerde *üsleri vardır. Balkanlarda ise Romanya müttefiğidir. Dolayısıyla eskiden ortadoğudaki İsrailden sonra tek ABD müttefiği Türkiye iken artık çok sayıda ABD müttefiği vardır.

Her iki tarafında artık biribirine stratejik ihtiyacı azaldığı için gerilimin yükselmesine uygun zemin oluşmuştur.
Alt 22-10-2007, 18:34
Üye Değil

ABD'nin Marshall yardımları gelişmekte olan ülkeleri elde etmek ve ABD sanayiini destaklemek için yapılmış tam bir aldatmacadır. Yerli sanayinin öldürülmesinden başka da hiç bir işe yaramamıştır. Yedek parça satışları ile ABD beslenmiştir. Yapılan anlaşmalar öyledir ki, Türkiye'de bazı Marshall yardımı araçlarda iyileştirme yapılması bile yasaktı.

Biz bu aldatmacalar içinde büyüdük. Cem gençtir, bilemiyor. Amerika, bütün dünyada her zaman en fazla Türkiye'de nefret edilmiştir. 68 Kuşağının neden Vietnam kasabı Komer'in arabasını yaktığını sanıyorsunuz ki?

İşte böyledir, postmodern küreselcilik bir zamanların bütün dünyada "Ugly American", yani "Çirkin Amerikalı" söyleminin yerine Sempatik Amerikal'yı geçirmeye çalışır, kavram kargaşası yaratır. *

.
Alt 22-10-2007, 18:42
Üye Değil

Ek olarak çuval olayına değineyim: Bu olay Türkiye açısından onur kırıcıdır ancak Irak'da bulunmaması gereken sadece ABD ordusu değil Türkiye ordusudur da. Bu nedenle Irak'da ABD ordusunun varlığına karşı çıkıldığı gibi Süleymaniye kentinde o askerlerimizin varlığına da karşı çıkılmalı idi.

Elin ülkesindeki filanca kentte bizim askerlerimiz ne arıyor? Kim onları davet etmiş? Irak hükümeti mi davet etmiş?

Çuvaldızı sadece ABD ye değil biraz da kendimize batıralım. Anlatmak istediğim budur. Yoksa ABD nin melek olduğu filan değil. Irak'da yabancı güçlere karşı çıkılmalıdır.
Alt 22-10-2007, 18:53
Üye Değil

ABD'nin Marshall yardımları gelişmekte olan ülkeleri elde etmek ve ABD sanayiini destaklemek için yapılmış tam bir aldatmacadır.
Burlap,

Bu ikincil bir amaç olabilir ABD için ancak birincil amaç değil idi. Çünkü Marshall yardımların en büyüğü bildiğim kadarıyla Almanya'ya yapılmıştır. Ancak Almanya başta bilgi ve kültür birikimi sayesinde bu yardımlardan bize göre daha pozitif şekilde faydalanmayı bilmiştir. Ancak Türkiye bilgi birikimi yüksek insan azlığından ve 1950 lerin yarı-feodal toplumunu bile henüz kıramadığından dolayı yardımları üretici etkinliğe yeterince dökememiştir.

Marshall yardımları sadece Türkiyeye yapılmadı. Komünist devrimin Çinde de başarıya ulaşması, Kore savaşı gibi etkenler ABD yi az gelişmiş ülkeleri komünizmden uzak tutabilme arayışına yöneltti. Birincil amacın bu olduğunu düşünüyorum.
Alt 22-10-2007, 19:24
Üye Değil

Sen kalk örneğin traktörü yardım diye ver, ondan sonra adam kalksın yedek parçasını üretmeye, de ki "hayır, anlaşmamız var, yapamazsın". Şimdi bunun adı yardım ve sana göre de ilk amaç yardım. Cem böyle bir şey olabilir mi? Gel ben de sana faiz karşılığı para vereyim, ama bir şart koyayım, başkasından para alamazsın! Ne dersin? Ben derim ki, benim yaptığım sana yardımdır. *

Elbette Almanya bunu iyiye kullanacaktı, makine üretme bilgisine erişmişlerdi. Zaten amaç onlar değildi ki, bizim gibi gelişmekte olanlardı. Başka şeyleri anımsatacağım: Hoşgörü laftır. Biri sana bedava bir şey vermeye kalkınca, önce sorgulayacaksın. Şimdi bak bir örnek daha aklıma geldi. Tan anımsayamadım. ancak eskiden Türkiye'de yapılabilen bir top mermisi (?) gibi bir şey vardı. Tanesi (örneğin) 200.000 $'a mal ediliyordu. ABD dedi ki, " ben bunu sana 125.000$'a vereyim ne gerek var uğraşmaya?". Böyle böyle bizi işbirlikçileriyle batırdılar. Bu gibi nedenlerle Türkiye'de doğru dürüst burjuvazi gelişmemiştir. Ancak montajcı ve komprador olmuştur. Şimdi bunlar nasıl yardım olarak algılanabilir? Adam benim geleceğimi götürmüş, ben ona yardımcı diye şükredeceğim!. Olmaz olsaydı. Şimdi kabahatli ben miyim yani? Ben henüz yarı feodalken adam bana yardım etmiş, ben onu kullanmayı bilememişim. Elimi kolumu bağlayınca nasıl kullanacaktım?

Komünizm ile ilgili olarak düşüncelerin de tamamıyle yanlış. Amerika, Rusya'nın çok kötü ve rekabet edemez durumda olduğunu çok önceden biliyordu. Sovyetlerin çökmesinden seneler sonra bu ortaya çıktı. CIA ve ABD yönetimi bunu senelerce saklayarak ABD egemenliğini perçinlemeye çalıştılar. Senin bu saflığına bayılıyorum.

Amerika'nın Irak'ta bulunmasıyla Türkiye'nin bulunmasını aynı içerikte görmen de başka bir yanılgı. İlk önce coğrafi olarak bak: ABD Irak arası 11.000 km (kuş uçuşu. Türkiye - Irak arası 0 km (kaplumbağa emekleyişi). Irak'ta Türkler, Türkmenler; Kürtler var, hepsi bizimle ilgili. Irak'ta Amerikalı ne var. Elcevap: petrol!

Daha çok yazacak şey var da. Senin bu iyi niyetli düşüncelerin bana engel oluyor.

.
Alt 23-10-2007, 19:47
Üye Değil

Sevgili Burlap,

yazin cok isabetli olmus. Bir ornekte ben vereyim, hem de Almanyadan. Almanya Turkiye'ye bir kriz zamani kredi verdi. Bu kredinin beraberinde getirdigi zorunluluklar hala yakamizda kanimizi emiyor. Bunlardan bir tanesi Turkiye'nin tum elektronik cihazlarini Bosch'tan alma sartiydi. Bakin Bosch ozel bir sirkettir, uluslararasi verilen bir kredi antlasmasinda bu ismin yeri nedir. Bunun benzeri zorunluluklar yuzunden Almanyanin yillarca bircok urununu mecburen aldik. Bu da bize ABD degil, kalkinmis butun ulkelerin ayni stratejiye sahip oldugunu gosteriyor.

Önerilen Siteler