Arkadaslar ABD'nin bize bedavaya verdigi silahlardan anlasiliyorki ABD bize destek cikiyor. O cok sahane. Biz de artik bu tarihi dostumuzu anlamali ve bagrimiza basmaliyiz.
YETER ARTIK SU GARIBAN ABD'YE ATILAN IFTIRALAR.
Gecenlerde cok sevdigim turk dostu yari USA'li Derya Smith ile meshur California hotdogunu hupletirken, cigkoftenin ne kadar banal oldugunu animsayip gozgoze baktigimiz anda ben o an ne goreyim. Bush bir Maras dondurmacisi kivrakligi ile gelip bana, "olurum turkiyem" sarkisini mirildanmasin mi? O an duydugum gurur ve ABD ile Turkiye'nin bu yakin dostlugu beni o kadar duygulandirmasi ile ben kendimi disari zor attim ve hemen bir MC Donalds palyaco heykelini gozyaslari icinde opmeye basladim.
ABD: ASLINDA BEDAVA VERIRDIM
Ben bu duygulu ani yasarken, yanima gelen Rice beni gormeden uzerime basip gecerken, benim gayet geleneksel bir turk gibi "Anam vay" bogurtumden turk oldugumu anlayinca beni elimden tutup bir kaldirdi. Ben elimi Sam amca gibi yaparak kendisine ingilizce "sizi basimizda istiyoruz" dememle sozumu bitirmeme firsat vermeyen bu eski turk dostu pilavsever Rice, bana hemen yukarida gordugunuz meshur Ohayo pamugu yastigi verdi. Yastik verme silah ver diye yaptigim tatli esprinin yumusatip San Fransisco yummy yumlarina cevirince, Rice gorunen beyaz dis sayisini ikiye cikararak sunu ekledi: "Biz size silahlari aslinda bedava vericektik, ama size versek herkes isteyecek". Iste o anda bu eski turk dostu Rice'in asil niyetini anladim ve o ayisiginda disleri parlayan bu esmer turk ve pilav dostunu neden bu kadar sevdigimi anladim.
CUVAL HIJYEN ICINMIS
Siz hic Boston'da Boston pogacasi yediniz mi? O cok nefistir. Boston'da dolasirken ingilizce pogacanin tek bir bicimde yazildigini gorunce, ilkel ulkemde bir pogacacida bile pogaca kelimesinin en az iki versiyonunun degisik kagitlarda yazili oldugunu hatirladim ve o an iste ben birgun halkiminda ABD halki kadar kulturlu olacagi gunu sayiklarken ben ne gorsem begenirsiniz? Bostonlu pogacacilar pogacalari cuvallara koyarken ben o askerlerimizin basina gecirilen cuvallari hatirlayarak gozlerimi ingilizce kisarak bakmamla, o turk dostu pogacacinin bana parmagini bukerek gel gel yapmasina dayanamayip giderek inanin nasil bir istahla pogacalari yerken kafama cuval gecirilmesi ile irkilip baldirlarima kadar kasilirken iste o sahane turk dostu ABD'li firinci bana, "sacinda kepek ve bit olabilir, bu sebeple cuvali gecirdik" demesin mi. Iste o an taa basindan beri inanamadigim ve "yok canim ABD bizi sever yapmaz oyle sey" dedigim cuval vukuatinin hijyen amacli oldugunu anladim ve bu hijyenik turkdostu ulkeyi birkere daha takdir ettim. Ben takdir ederken mekan sahibinin beni omzumdan nazikce disariya itekleyip cikartmasini da, o pogacacinin kizilderili kani tasimasi ihtimaline bagladim.