Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-10-2007, 12:12
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Türkiye'nin dış politikası..

DIŞ POLİTİKA

Abdullah Gül, Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturunca,bürokratları çağırmış ve "Bana, ülkelerin dış politika anlayışları hakkında bir rapor hazırlayın" demiş. İki gün sonra bir dosya getirmişler önüne. Bakmış,içinde tek bir yaprak ve üzerinde 10-15 satır yazı. Şaşırmış
önce ve "Bu ne?" der gibi dudaklarını büzmüş, sonra okumuş.
"Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde, farklı ülkelerden gelen bir turist grubu, bir dinlenme yerine giderek buz gibi kola ısmarlamışlar. Kolalar gelince bardaklarında birer karasinek olduğunu farketmişler.

İNGİLİZ, başka bir bardakta yeni bir kola istemiş.

İSVEÇLİ, aynı bardakta yeni bir kola istemiş .

FİNLANDİYALI, sineği bardaktan çıkardıktan sonra kolayı içmiş .

RUS , kolayı sinekle birlikte içmiş .

ÇİNLİ, sineği yemiş, kolayı içmemiş .

YAHUDİ, sineği yakalayıp Çinli'ye satmış .

JAPON, değerlendirilmek üzere, sineği Tokyo'ya göndermiş.

YUNANLI, kolanın yarısını içtikten sonra itiraz ederek yeni bir kola istemiş.

NORVEÇLİ, kolayı içtikten sonra bardaktaki sineği balık yemi olarak kullanmış .

İRLANDALI, sineği ezip kolayla karıştırmış ve İngiliz'e içirmiş.

AMERİKALI, 5 milyon dolarlık tazminat davası açmış. Arabistan hükümeti, özür dileyerek, 10 milyon dolar tazminat ödemiş.

Bakan , bıyık altından gülerek rapordan hoşlandığını belirtmiş. "İyi, güzel de, bu turist
grubunun içinde bizden biri yok muymuş?" diye sormadan edememiş. "Varmış efendim" diye
cevaplandırmışlar. Bakan devam etmiş, "Peki, o zaman, O ne yapmış?". Bürokratlar biribirinin yüzlerine bakmışlar. İçlerinde en tecrübeli olanı, bir adım öne çıkıp,
cevap vermiş ,

"TÜRK, olayı şiddetle kınamis
Alt 27-10-2007, 12:40
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: DIŞ POLİTİKAMIZ :)

Genellikle politik konularda bu sitede yazı yazmıyorum. çünkü birinin ak dediğine öteki siyah diyor.
asgari müştereklerde bile (genellikle) bir konsensus sağlanmıyor.
türk askerlerine yapılan son saldıralardan sonra, bazılarımız ''hamaset'' edebiyatı yapıyor. bazılarımız çözüm önerileri getiriyor. belki her yazılanda bir gerçek payı vardır.
ama unuttuğumuz *(bana göre) bazı greçekler var.
cumhuriyetten önce ve sonrası için kavrayamadığımız bir şey var.''kürt'' meselesini hep isyanları bastırarak
çözmeye çalışmışız. ''beyaz türklerde'' bu çözümleri! kendi haklılıkları üzerine yorumlayarak kendilerini avutmuşlardır.
pelikan adlı arkadaşımız , türk milliyetçiliğini savunmaya çalışıyor (umarım bana kötü kelimelerle hitap etmez)
ama aksini söyleyeceklerede kucak açamıyor. eğer milliyetçi çizgide düşünürdseniz başka insanların
milliyetçilik yapmasınıda anlamalısınız. eğer anlayamazsanız ,tepkiler büyür büyür içinden çıkılmayacak sorunlara neden olur. bu gün türkiyede yaşadığımız bu sorunların ''cisimlenmiş '' halidir.
''dış güçler'' bizim en büyük sığınağımızdır. milliyetçi düşünenenler, güçleri yetse, yunana, amerikaya neler yapmazlarki.ama güç yeterli değil. onun için biz ''dış güç olma'' durumuna gelemiyoruz
devletler arasında dostluk kardeşlik olmaz sadece ''çıkarlar'' vardır.
dün 74 te amerikan ambargosuna kızanlar , bu gün ırak ambargosundan bahsediyorlar.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 27-10-2007, 20:02
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Türkiye'nin dış politikası..

Ozgur bir beyinden ancak boyle bir yorum beklerdim.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 28-10-2007, 00:58
HarunKAHYA HarunKAHYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Türkiye'nin dış politikası..

Akılla değil, duyguyla olaylara bakmak,
duyguyla olayları tartmak ve duyguyla karara varmak.. İşte Özgür hocam bizim özetimiz bu.
Bu özet bazen hamaset olur, bazen-yaw üç adamı sallandıracaksın bida yapan olur mu- diye çözüm üretir.bazen gözyaşı olur.Ama genelde hiç -akıllı düşünmek- olmaz.
Şimdi affınıza sığınarak oldukça bayağı görünen fakat bizi güzel tarif eden bir anımı anlatacağım. Liseden bir arkadaşım vardı.Yıllar sonra karşılaştık,İngilterede yüksek tahsil yapmış, 5 - 10 senede oralarda çalışıp nihayet dönmüş.uzun yıllar oralarda kalmanın tesiriyle bazı huylarımız ona çok ters geliyordu.Birgün *bir soru sordu ve sonra anlattı:
Burada birisi, herhangi birinin anasına küfretse, ne olur? Valla duruma göre laf dalaşmasından, bıçakla yaralmaya oradanda ,cinayete kadar gidebilir. dedim.
Git bir İngilizin karşısına :
"Ananı şöyle edicem, böyle edicem"de.Adam bön bön yüzüne bakar.Kavrayamadığını zannedip , alttan girip,üsten çıkar küfre devam edersin...İngiliz sonunda şöyle der:kardeşim sen genç bir adamsın, annem 70 yaşında.Bana ne anlatıp duruyorsun -ananı şöyle haklıyacam,böyle yapacam.. Git ona anlat o razı olursa, seninde gönlün katlanırsa- git dediklerini yap..Deliye bak bana anlatıp duruyor..
Şimdi belki bu anlatıda abartı var, ama her halde gerçek payıda var, olayı değerlendirme bakımından.Şimdi bizim dış politikamızı son olaylarda değerlendirin.Bana en ters gelen tarafı olayı çok yayıyoruz.Basın olarak halkı tek yanlı enforme ediyoruz.Adamlar haklı olarak-Kandil dağı bizim ulaşacağımız bir yer değil.Biz oradan değil PKKlı, bir kedi bile size teslim edemeyiz. (Oralara gidemeyiz manasına)- diyorlar.Bunun bizim basındaki yansımasına ve halkın gaza getirilmesine bakın.Hepimizde bu milli konularda aşırı hassasiyetten -gaza gelme-olayı var.Bende sende, hepimizde. Yalnız hamasetin yanında, duygunun yanında birazda akıl yoluyla olayları değerlendirebilsek,o zaman hem duygulu, hem milli değerlere saygılı, hem de akıllı kararlar verebileceğiz.
Türkiye dış politikasını uzun vade ve akıl üzerine oturtmalıdır.

Sadece kendini akıllı sanan salaklara bayılıyorum..
Onlar olmasaydı hayatımız ne kadar renksiz olurdu..
A.Einstein (Yaw benim böle bi lafım yokk..kim uydurdu bunu.. )http://image.donanimhaber.com/image....miley/hiho.gif

Önerilen Siteler