24-11-2007, 19:30
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Açıklama...
gandalf - maximus *hakkında
forum kuralları gereği yeni başlık açamam biliyorum, ancak söz hakkı için bir süreliğine
silinmemesini rica ediyorum, umarım site müslümanlar gösterdiği demokratlığı bizede gösterir, söz hakkımıza saygı gösterir.
yaklaşık iki yıldır td sitesi üyesiyim, demokratik çizgisine diyeceğim yok, lakin tıpkı
mevcut iktidar partisi gibi burdaki muslümanlarda sitenin demokratik tutumu kendi
lehlerine kullanmasını çok iyi biliyorlar, geçmişte buna benzer olaylarda yaşandı
aliminyum ve hiramusta sodomo yu çileden çıkarıp ayağını kaydırdılar, neden çünkü
sodomo siteyi bir yerlere taşıyacak önemli araştırmalar yapıyordu, *müslümanlar
sodomo yu çileden çakarıp kendilerine hakaret ettirince '' hadi bakalım gösterin
demokratlığınızı, atın sodomoyu da görelim '' deyip yöneticileri gaza getirdiler.
şimdi oynanan oyun aynısı, ben belki sodomo yada küstürülen diğer üyeler gibi
büyük katkılar yapamam, ancak sitenin her zaman yanında olmaya karar vermiştim,
bu türkiye yaşayan biri için önemli, ve riskli bir karar.
gandalf ile girdiğim dönemlerde invitatio nick li üye ve başka müslüman üyeler bana
hakaret etti, ama nedense bunlar genel forumda yapılmasına karşın ne bir uyarı aldılar
nede ceza, kızıp üyeliğimi sonlandırdım, salaklığıma bağışlayınki bir ay sonra *tekrar
maximus olarak üye oldum, ve *sonuç ortada, keşke yeniden üye olmasaydım.
dün invitatio genel forumda bana hakaretler etmiş, lütfedip silmişler, ancak adama az gelecekki
cevap vermediğim halde öm göderip küfür etmiş, bu küfürden dolayı kendisine 3 gün uzaklaştırma vermişler, demekki site yöneticilerine göre '' gavat'' kelimesi hafif bir küfür.
kimse kusura bakmasın bu benim kaldırabileceğim bir küfür değil, kendisine ettiğim küfürlerin sonuna *kadar arkasındayım, çünkü adam bunu istedi, yani küfürleri sipariş etti, beni çileden
çıkarmak için elinden geleni yaptı, olmayınca küfür etti ve bende küfür edince o mesajı
alıp '' hadi bakalım ben gandalf bağış yaptı diye hoşgörüyorsunuz dedim hayır dediniz, işte size belge, hadi atın bakalım'' , tıpkı sodomo *hiram aliminyum meselesindeki gibi, *ama canları
sağolsun, girmem olur biter, ama bu kafayla da *bu akım bu düşünce biraz zor bir yerlere gelir,
her müslüman gazında bir üye atarlarsa *yakında *siteye girişte bismillahi rahmani rahim
yazarsa hiç şaşmayın.
|

24-11-2007, 19:49
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: açıklama
sevgili gandalf, seni (fizik olarak hiç tanımasamda ) severim. bu benim kişisel tercihim ve görüşüm.
''küfür'' *neyi çözer , amiyane davranışlar, insanları basite düşürür. eğer sen daha mantıklı ve tutarlıysan
invi ''karakterine'' *inmemen gerkirdi. sen bu sitede eskisin. rahatsızlık duyduğun durumlarda , bu sitenin yetkili kurumlarına şikayet etmen gerekirdi.
kişilik olarak güçsüz insanlar küfüre sarılırlar. çümkü kişiliği güçsüz insanların ilk ve tek silahı küfürdür.
senin yaptığın sana zarar verdi başkasına değil (bu söylediğim siteden ihracınla alakası yok)
bu minvalde yazılacak çok şey var. ama sen zeki bir insansın(benim tahminim bu) yazdıklarımı anlayacağından eminim.
bu yazdıklarımdan, inviyi savunduğum anlaşılmasın.
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

24-11-2007, 19:57
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili gandalf,
*Invi'ye cevap vermeyip hakkini aramis olsaydin ne sen uzulurdun, ne de bu karari almaya forum kurallari nedeni ile mecbur olan bizler. Demokratik kurallari kendi lehine kullanmak senin de elindeydi, sinirlerine hakim olamamak, agiza alinmayacak kufurleri bir baska uyeye siralamak, iki senedir bu forumlara degerli katkida bulunan birinden beklenmeyecek bir hareket oldugunu umarim anlarsin.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

24-11-2007, 19:58
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Tahrikler dikkate alınmalıdır.
Ama tahrik hakaretler için gerekçe olmamalıdır.
Gandalf'ı yine "Gandalf" olarak aramızda görmek isterim.
|

24-11-2007, 20:06
|
|
|
Hakaretler dikkate alinmamalidir, boylece hakaret hakarete gerekce olmaz demek istedik herhalde. Insanlarin sahsi fikrinin tahrik unsuru olarak ele alindigina da sahit oluyoruz cunku.
|

24-11-2007, 20:23
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
Hakaretler dikkate alinmamalidir, boylece hakaret hakarete gerekce olmaz demek istedik herhalde. Insanlarin sahsi fikrinin tahrik unsuru olarak ele alindigina da sahit oluyoruz cunku.
|
Ben ne dediğimi gayet iyi biliyorum Respendial.
Tabi "tahrik" sözü sana da dokunmuş olabilir.
O nedenle kabullenmemen doğal.
Çünkü tahrik konusunda önde gelenlerdensin.
Senin bu yazdığın sana göre fikirdir ama bana göre tahriktir.
Bunu katılımcılar anlayamaz, çünkü özel mesajları bilemezler.
Özel mesajına yanıtımda da yazmıştım.
Ya benden uzak dur ya da tahrik içinde olma, adam gibi yazış.
|

24-11-2007, 20:25
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili maximus
Söyleyebileceğim tek şey var, yazdıklarını görünce kanım dondu.
Oysa daha 2 gün önce demiyormuydun benim üslubum sert, ama kimseye hakaret yada küfür etmedim bu forumlarda. Bu konuda uyarılarda aldım ama kimseye küfür ve hakaret etmediğime göre buda benim tarzımdı demek istiyordun...
Şimdi bu söz bu tarz sana ait ise, o halde o ÖM deki baştan sona hakaret ve küfürler kime aitti?
İnsanlar nedendir anlamıyorum, bir konuda bir uyarı aldıklarında Beni uyardılar, birileri ceza aldığında bana ceza verdiler..... diyor, oysa biz şunu oturtmaya çalıştık bu güne kadar ve bu gün böyle işliyor, biz insanlara ceza vermiyoruz, biz orta yerde olan tavır ve davranışlara ceza veriyoruz. Bir kezde kimse kişisel ve benlik kaygısı ile yaklaşmasın(gerçi bu güne kadar da bunu başaramadık).. Davranışının gerçekten kabullenilemez olduğunu ve burada kişilerin değil, orta yerde duran davranışların ele alındığını görmeye çalışsın ve bir kez düşünsün, haketmedim mi? Diye...
Ben sanırım 6 ay oluyor eğer forumlarda insanlara küfür eder, onlara hakaret eder yada töhmet altında bırakır isem, hiç bir statü, koşul, isim vs ne olduğuma bakılmaksızın beni 3 gün uzaklaştırsınlar, eğer davranışlarım ve elde olan somut veriler dahada kötüsünü gerektiriyor ise daha ağır cezalarla bu davranışı mahkum edelim. Eğer bu yapılmaz ise bana ceza verildi diye içerlemek yerine tam tersi, ceza verilmezse ortada sorun var demeye ve kaygı duymaya başlarım-keşke herkes bunun ne olduğunu kavrayabilse, ve aslında birlikteliğimizin teminatının işte bu güven olduğunu anlayabilse-... Umarım ne demek istediğimi ifade edebilmişimdir.
İnsanları cezalandırmayalım, insanları kişiler olarak yargılamayalım, varsa bir sorun ortada olan sorunu ve davranışları ele alalım ve buda demektir ki asla BEN faktörü ile düşünmeyelim, ne yaptım(!) sorusunu kendimize soralım....
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

24-11-2007, 20:30
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
Ben sanırım 6 ay oluyor eğer forumlarda insanlara küfür eder, onlara hakaret eder yada töhmet altında bırakır isem, hiç bir statü, koşul, isim vs ne olduğuma bakılmaksızın beni 3 gün uzaklaştırsınlar, eğer davranışlarım ve elde olan somut veriler dahada kötüsünü gerektiriyor ise daha ağır cezalarla bu davranışı mahkum edelim. Eğer bu yapılmaz ise bana ceza verildi diye içerlemek yerine tam tersi, ceza verilmezse ortada sorun var demeye ve kaygı duymaya başlarım-keşke herkes bunun ne olduğunu kavrayabilse, ve aslında birlikteliğimizin teminatının işte bu güven olduğunu anlayabilse-... Umarım ne demek istediğimi ifade edebilmişimdir.
İnsanları cezalandırmayalım, insanları kişiler olarak yargılamayalım, varsa bir sorun ortada olan sorunu ve davranışları ele alalım ve buda demektir ki asla BEN faktörü ile düşünmeyelim, ne yaptım(!) sorusunu kendimize soralım....
|
Spartacus;
Bunları yazıyorsun iyi güzel de, lafta kalıyor galiba.
Daha birkaç gün önce benim ne sığlığımı bıraktın, ne saygısızlığımı.
"Aç tavuk" dedin, "Hoşt" dedin.
Buna rağmen sana karşılık verip hakaret etmedim.
Şimdi bu yazdıklarını gören de seni çok seviyeli sanacak. *
|

24-11-2007, 20:37
|
|
Üye
|
|
|
|
bu site tarafsız olmak zorunda değil. özellikle müslüman siteler farklı düşünceleri anında (SAYGILI BİR İFADE DE KULLANSANIZ) anında siliyorlar sizi.
kendi yaşadığım bir örneği verirsem eğer.
bir müslüman sitesinde bir kıza,
bir gün belki de aynı adamla evleniriz... ne de güzel olur dedim... ve atıldım
hakaret yoktu oysa ki... müslüman kardeşime aynı adamı paylaşmayı önermiştim. allahın isteği de bu değil mi?
neyse... burası tarafsız bölge olamaz.
|

24-11-2007, 20:40
|
|
|
 Ben sana "sen soylesin" "sen boylesin" diye cevap verip kayikci kavgasina devam edecek degilim. Cunku senin ne "boyle" ne de "soyle" olduguna dair kafa yorup bir analiz yapmadim, cok da ilgimi cekmiyor acikcasi. Yok ben de tahrikte soyle onde gelirmisim, suymusum buymusum sen de bosver. Sana gelen OM bir uyari niteligindeydi, belki yaptirim gucu olmayan ama insani bir uyari, sahsi bir tarafi yok. Yanit felan gerekmezdi, toplumda terbiyesizlik kabul edilen ifadeleri kullanma bana karsi olsun bitsin. Cok zor olmamali.
Simdi arkadaslar ne ister acaba, kayikci kavgasi mi dinlemek ister yoksa konuya donmek mi. Eger b secenegi dogru ise, hassasiyeti biraz azaltip, daha az tahrik olmak icabeder.
|