02-02-2008, 10:16
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
İslamiyetteki Sınıf Ayrımı
Sözde İslamiyette bütün insanlar eşittir diye bahseder. Bu tamamıyla müslüman mollaların çıkardığı ve fakirleri uyutmak, kullanmak için yaptığı bir oyundur görelim;
En'am Suresi, ayet 165
"Tanrı O'dur ki, sizi "yeryüzünün halifeleri" yaptı. ve kiminizi, kiminizin üzerine, derecelere yükseltti. Size verdiklerinde sizi sınasın diye ....."
Zuhruf Suresi, ayet 32 :
" Rabbinin rahmetini onlar mı paylaştırıyorlar yoksa ?! Dünya yaşamındaki geçimliliklerini, onlar arasında biz paylaştırdık. Kimilerini, kimilerine derecelerle üstün kıldık. Kimileri kimilerini tutup (işçi olarak) çalıştırsınlar diye..... Rabbinin rahmeti, onların biriktirdiklerinden daha iyidir."
Alın size Kur'an dan örnekler, bu tamamıyla sınıf ayrımından başka bir şey değildir. Bu adalet değildir.
Hani nerede adalet.....
|

02-02-2008, 12:51
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: İslamiyetteki Sınıf Ayrımı
Nahl,75. ayet
''Allah,hiçbir şeye gücü yetmeyen sahipli bir köle ile kendisine katımızdan güzel rızık verdiğimiz ve dolayısıyla da verdiğimiz rızıktan gizlice ve açıkça yardımlarda bulunan kişiyi örnek verir.
Bunlar,hiç bir olurmu?..''
Nahl,76.ayet
''Allah yine iki kişiyi de örnek vermektedir.Bunlardan birisi dilsizdir.Hiçbir şey söylemeye gücü yetmez.Efendisine bir yüktür.Onu nereye gönderse elinden hiçbir iş gelmez.Böyle birisi ile elinden
her şey gelen,adaleti emreden ve dosdoğru yolu izleyen kimse bir midir?
Allah'ın kulları eşit değildir.Dilsizi yaratan Allah,köleyi köle yapan Allah,kullarını ayırmaktadır.
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

02-02-2008, 15:32
|
|
|
Rabbinin rahmetini onlar mı paylaştırıyorlar yoksa ?! Dünya yaşamındaki geçimliliklerini, onlar arasında biz paylaştırdık. Kimilerini, kimilerine derecelerle üstün kıldık. Kimileri kimilerini tutup (işçi olarak) çalıştırsınlar diye..... Rabbinin rahmeti, onların biriktirdiklerinden daha iyidir
ilkel emparyalizm en tehlikesi bence islamiyettir
|

03-02-2008, 00:38
|
|
Üye
|
|
|
|
al bir carpıtma daha...
öss niye var kardeşim...bir söyleseniz ya bana...
bir söyleyin allah askına...öss niye var...hangisi biliyorsa onu alır değil mi..
eee buyur...burdan yak...hangisi biliyorsa....iyi okuyun bu cumlemi...
hangisi biliyorsa...hepsi bilsin kardesim...ne sınıf ayırıyorsun
bu cumlem size yeter...
ben troyum kardesim...burada topunuzun lafını kendinize ceviririm
Onları bırak yesinler, içsinler, zevk alsınlar; arzu onları oyalasın ilerde bileceklerdir.(hicr-3)
|

03-02-2008, 00:48
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
bu cumlem size yeter...
ben troyum kardesim...burada topunuzun lafını kendinize ceviririm
Troy kendini eş koşmaya başladın,Allah sana akıl fikir versin.
Yazılanları okumuyormusun,ayeti yorumla veya başka bir ayet yaz.
ÖSS'le ne alaka ,senin cümlenin ifadesi yok.
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

03-02-2008, 00:51
|
|
Üye
|
|
|
|
anlayan anlar aydoe bos ver sen...
Kimilerini, kimilerine derecelerle üstün kıldık. Kimileri kimilerini tutup (işçi olarak) çalıştırsınlar diye...
hadi bakalım buyur....biri doktor oluyor biri simitçi...
ne haber? ne iş anlamadım..herkes doktor olsun...
kardeş...uyanın artık...herkesin bir sınava tabi tutulma yazgısı var...
herkes kendi istedigini kendi elleriyle secer...yok sınıf ayrımı yok bilmem ne gecin bu ayakları...yutturamazsınız...
ulke de ki sınıf ayrımını kaldırın ondan sonra ayete camur atın guzel kardesim...
DUSUNEN TOPLUMLAR İCİN AYETLERİMİZİ ACIKLADIK (kk)
Onları bırak yesinler, içsinler, zevk alsınlar; arzu onları oyalasın ilerde bileceklerdir.(hicr-3)
|

03-02-2008, 00:58
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Allah dilsizi yaratsın,birde zengin ve elinden her iş geleni yaratsın,sonrada bunlar benim katımda eşit değildir desin.
Bravo ,
Ne zeka ki Spartan ,nasıl işleyen bir adalet
Allah adil değildir.
|

03-02-2008, 01:07
|
|
Üye
|
|
|
|
Allah dilsizi yaratsın,birde zengin ve elinden her iş geleni yaratsın,sonrada bunlar benim katımda eşit değildir desin.
Bravo ,
Ne zeka ki Spartan ,nasıl işleyen bir adalet
Allah adil değildir.
aydoe iftiracısın resmen kendini kandırıyorsun...resmen yalan soyluyorsun
nahl 71 e bak ;
ALLAH KİMİNİZİ KİMİNİZE RIZIK BAKIMINDAN USTUNLUK VERDİ...RIZKI COK OLANLAR ELLERİNİN ALTINDAKİLERE VERMİYORLAR Kİ EŞİT OLSUN...
bu ayet sana yeter...
Allah dilsizide sınavdan gecirip ona ayrı bir mukafat verir...körüde ayrı bir sınavdan gecirip ona da mukafatını verir...
resmen yalan soyluyorsun...hiç bir ayette demez sizi sınıyoruz ve dilsizler cennete giremez diye...
otur da kuran oku biraz...bosuna ateistlik yapma karsımda...
|

03-02-2008, 01:10
|
|
Üye
|
|
|
|
zengini koruyan ayet goster bana aydoe soyledigin camuru temizlemek icin
zenginler benim katımda en yuce makamdadır diyen bir ayet goster yoksa attıgın yalanı temizleyemiceksin
ALLAH KATINDA SİZİN USTUN OLANINIZ EN TAKVALI OLANINIZDIR
buyur burdan yak...
|

03-02-2008, 01:15
|
|
Üye
|
|
|
|
ben yatar iyi geceler...
aydoe ateist olcaksan adam gibi ateist ol...sezarın hakkını sezara vericeksin...
yoksa hiç birinizle prpblemim yok...ben burda topunuzu eleştirmek icin burdayım...katlanamıyorsanız banlayın gitsin...
|