Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Multimedya

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-03-2008, 12:12
Üye Değil

Standart Re: S u s t u r a m a y a c a k l a r !

http://www.youtube.com/v/ge4xLb8736k
http://www.youtube.com/v/EU70GqQCCRg

ricanızı kırmıyorum ve ekliyorum

Konu Cem tarafından (06-06-2008 Saat 01:41 ) değiştirilmiştir.
Alt 29-03-2008, 13:22
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Filmi yapan Wilders'in Hollanda'nin fasist partisinin lideri oldugunu sanirim biliyorsunuzdur. Film de islami elestirmekten cok nefret propagandasi yapiliyor. Bilindigi gibi irkci anlayislar dusmanlik besleyecek kesimler bulmak ihtiyacinda olurlar. Saldirganliklarini ve diktatorluklerini bu sekilde mesrulastirmaya calisirlar. Wilders da islami bu amacla kullanmaktadir. Sadece islam degil ayni zamanda yabanci dusmanligi da yapmaktadir. Ozellikle Turklere ve Araplara karsi son derece saldirgandir.

Bence yukardaki film irkcilik yapmaktadir, nefret propagandasi yapmaktadir. Amaci islami elestirmek degildir. Kaldirilip kaldirilmamasi konusunda birsey diyemeyecegim su anda. Bu kadar dillere dusen bir filmi bir suru kisi en azindan bir gormek isteyecektir.

Edit: Bu filmin forumlarda da olsa yayinlanmasi konusunu yonetime soracagim. Daha once boyle bazi videolari kaldirmistik. Teo van Gogh'un filminin altyazilarini da ben Turkce'ye cevirmistim. Ancak o filmde irkcilik yapilmiyordu, kadinlara karsi uygulamalar sert sekilde elestiriliyordu. Wilders'in filmi ise bence acikca irkcidir.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 29-03-2008, 17:28
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu filmin yayınlanmasından bu denli korkulduğuna göre Hollanda'da radikal İslamcılar çok güçlenmiş demektir. Çünkü filmde gerçekler dile getirilmiş.
Terörü yöntem edinmiş olan Radikal İslamcı örgütlerin ülkemizde de kanlı eylemlerine şahit olduk.
Turan Dursun'u, Uğur Mumcu'yu, Bahriye Üçok'u ve diğer aydınlarımızı bu terör zihniyeti öldürdü.
Sivas'taki, Malatya'daki katliam aynı zihniyetle yapıldı.
Bu zihniyet çocuklara, gençlere işlenmeye devam ediyor.

Atatürk'ün kapattığı tüm tarikat ve cemaatler Cumhuriyet tarihinin en faal irtica çalışmalarını yapmaktalar.

Filmi yapanın yapısından ziyade bizi filmin içeriği ilgilendirir.
Filmin içeriğinde ırkçılığa rastlamadım.
Eğer nüfus artış grafikleri ırkçılık olarak nitelendiriliyorsa bu yanlıştır.
Tabi ki buna önlem alınmasını isteyecekler. Buna da hakları olsun.
Önemli olan 10 yıl önce bu tedirginliğe sahip olmayan Hollanda halkına güven verici önlemlerin alınmasıdır. Filmde de istenen budur. Kendimizi bir Hollandalının yerine koyup düşünmeliyiz.

-----------------------

''Laik Türkiye Cumhuriyeti, İslam çizgisinden ve Osmanlı yolundan ayrılmıştır'' ;"Allah ve Peygamber emirleri yerine Türkiye'de Atatürk' ün emirleri geçerlidir'' diyen Humeyni'nin Türkiye'deki temsilcileri, bugün ondan daha da ileri gitmişler; işgal ettikleri makamları, bulundukları konumları unutmuş görünerek, başta ''Laiklik'' olmak üzere ''Türkiye Cumhuriyeti'' nin anayasal niteliklerini tartışmaya açacak kadar; devletin en yüce makamlarına, anayasal kurum ve kuruluşlarına saldıracak kadar derin bir ihanet çukuru içine düşmüşlerdir. Bu resim içinde Türkiye'de şeriat ve bölücülük tehlikesi olmadığını söyleyenler de boy göstermiştir. Onların bu kapsamdaki söylemleri belli bir maksada yöneliktir. Bu yolda alınabilecek önlemlerin başlangıçtan itibaren etkisiz kılınması için bir taktiktir. Amaç; tehdidi yok göstererek, şeriat ve bölücülüğe karşı alınabilecek önlemleri engellemek, oluşabilecek direnci önceden yok etmektir! ''Bu millet istedikten sonra laiklik tabii ki elden gidecek'' diyenlerin ve ona destek verenlerin başka türlü düşünmesi zaten mümkün değildir!..

Ayetullah Fethullah / O. Doğu Silahçıoğlu

Yazının tamamı için:

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=133
Alt 29-03-2008, 18:26
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir film vardı, adını hatırlayamıyorum, tüm ömrünü evde televizyon izleyerek geçirmiş, dış dünyayı yalnız televizyondan tanıyor, evin sahibi ölünce o da ordan ayrılmak zorunda kalıyor.
Sokakta yürürken karşısına eli bıçaklı bir saldırgan çıkıyor, kahramanımız da televizyon kumandasını çekiyor ve saldırgana zap yapmaya çalışıyor.

Bazılarımızın durumuda bu. Sırça köşkte oturup demokrasi ve insan hakları havariliği yapmak hem kolaydır, hem zevklidir. Pisliğe bulaşmadan yaşar gidersiniz. Ama iş yapanın elleri kirlenir, mücadele edenin vicdanı yara alır. Fakat en azından elinden geleni yapmış olur.

Fakat asıl bulaşılan pislik hepsinden beterdir, buda seyirci kalmaktır, seyirci kalmaya teşvik etmektir. 1938-1939 larda yahudilere mücadele etmemeyi öğütleyenleri hatırlatıyor. Direnmeden, savaşmadan, toplama kamplarına, gaz odalarına gidişleri sanırım beni en çok üzen de o tablo.

Can Yücel bir şiirinde Deniz Gezmiş'e "Acıyorsam sana anam avradım olsun" diye sesleniyordu.

Hepsinden acı olan acınacak duruma gelmektir.

Selamlar.
Alt 29-03-2008, 18:34
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Filmde ırkçılık diye nitelendirilebilecek tek yer herhalde Yahudilerle ilgili bölüm olsa gerek. Burada Filistin mücadelesi çarpıtılıyor gibi bir hisse kapıldım. İslamın tehlikesini ve vahşet emirlerini
Kurana dayandırdıgı ve oradan aldıgı bizim de bu sitede devamlı dile getirdigimiz gerçekler. Müslümanlar katliamları Allah adına yapıyorlar ve bundan da büyük mutluluk duyuyorlar. Bir Avrupalının bu gerçegi dile getirmesi de gayet dogal diye düşünüyorum.

* *Dinler feodal kültürün ürünleridir. Fanatiklere dikkat edilirse gerek giyinişleri, gerek düşünce yapıları gerekse de yaşantıları ile tamamen bu kültürün pençesi içerisindeler. Dahası o ekonomik sitemi yaşıyorlar. Daha kapitalize olanları ise dinde revzyon yapmaya çalışarak dini yeniden yorumlamaya çalışıyorlar. Aslında sorgulanması gereken şey Hollanda toplumunun refahını saglamak için modern köleler olarak çalıştırılan ve ithal edilen, en pis işleri yapmakla yükümlü olan ve agırlıgı Müslüman olan göçmen işçilerin neden topluma adapte oldurulamadıklarıdır. Onlar ikinci sınıflıklarını eski feodal kültürlerini devam ettirip inançlarını güçlendirerek aşabilecekleri umudundalar.

* * *Toplumsal baskı dışavurumunu bazan Fransız gettolarındaki gibi yakıp yıkma eylemleri ile bazan de bu şekilde kendini dışa vurduruyor. Filmde bir yerde 1989 da Avrupadan komünizmi yok ettik diyor; yok ettin de halttettin. * . Şimdi daha büyük bela ile başbaşa kaldın. Çözüm insanların toplumsallaşmasında yatıyor.

* * *saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 09-04-2008, 23:21
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Fitne (Geert Wilders)-Kısa metrajlı İngilizce video

Iran Komunist-Isci Partisi’nin Fitne Filmi ve Onu Cevreleyen Gurultu Hakkindaki Bildirisi

Gunumuzun sag kanat ve gerici gucler gruhu Fitne filminin internette yayinlanmasini insanliga karsi cihada cagri icin kullandilar. Islamcilar, laiklige ve ifade ozgurlugune karsi bu Yeni Dunya Duzeni Cihadi’nda yalniz degiller. Bati hukumetleri ve Avrupamerkezci irkci gucler farkli sekillerde Islamcilari destekliyor ve dayatiyorlar. Insanliga karsi bu cihadin asil galipleri Islamcilar, mollalar, imamlar ve Islamzede ulkelerde milyonlarca insanin temsilcisi oldugunu iddia eden cani Islami devletlerdir. Temsil ettiklerini iddia ettikleri “Muslumanlarin incinen vicdanlari” icin telafi istiyorlar ve bunu da aliyorlar! AB disisleri bakanlari bu “temsiliyeti” onaylamakta siraya giriyorlar, Fitne filmini kinama bahanesiyle “ilimli Islama” arka cikiyorlar ve Humeyni ve Bin Ladin gibi canilerin “Islam baris dinidir” sozlerini tekrarliyorlar. Bu atmosferde BM bir karar geciriyor ve “dini inanclara saygi” istiyor ve dolayisiyla artik saygi duyulmayacak olanin ifade ozgurlugu ve insanin kendisi oldugunu ilan ediyor. Ve Fitne filmi, Islamcilarin suclarina dair bazi gercekleri, bu suclari “Muslumanlar” olarak adlandirilanlara yuklemek uzere hatirlatiyor; cogunlugu tam da bu suclardan kacarak Avrupa’dan siginma istemis olan bu insanlarin Avrupa’dan surulmesi cagrisinda bulunuyor.

Bu gerici kutuplarin ortak noktasi, siyasal Islam’in genelde dogrudan Bati hukumetlerince desteklenen Islamci devletlerin ve guclerin urunu degil cogunlugu Iran halki gibi siyasal Islam’dan kurtulmak icin surekli mucadele eden Islamzede ulkelerin halkinin inanclarinin sonucu oldugu iddiasidir. Bu kutuplar dogrudan veya dolayli olarak, Soguk Savas doneminde Bati hukumetlerince arka cikilan ve Sovyetler Birligi’nin cokusunden sonra da siyasal iktidardan pay isteyen siyasal Islamci hukumetleri ve din mafyasini destekliyorlar. Simdilerde Bati bu iktidar savasini kendi lehine sona erdirmek icin siyasal Islam’in Bati yanlisi, “ilimli” kanadini guclendirmek cabasindadir. Fitne’yi cevreleyen gurultunun temel niteligi budur.

Yirmi birinci yuzyilin bu alt ust edici cihadinin kurbanlari yalnizca Islamzede ulkelerdeki insanlar degil Batidakilerde dahil butun insanlardir. Yalnizca mollalar, imamlar ve Islamci hukumetler degil Bati’daki siyasi gericiligin butunu bu Kutsal Cihad’in faydalanicilaridir. Bu gericilik, Bati’nin kendisinde egitim sistemine ve devlete dinin mudahalesini getiriyor. Bu, gecen birkac yil icerisinde Bati’da ortaya cikan laik, sol kanat ve ozgurlukcu harekete karsi yurutulen bir Kutsal Cihad’tir. Bu sosyalist ve ozgurlukcu nesillerin ugrunda mucadele ettigi degerlere yonelik esi gorulmemis bir saldiridir. Bu, herseyden once ifade ozgurlugune yonelik canavarca bir saldiridir. Eger Islam veya herhangi bir din ya da inanclar sistemi elestirilemez, yorumlanamaz ve hatta alay konusu olamaz ise, o zaman elde kalan “ifade ozgurlugu” sadece bir saka olur!

Komunist-Isci Partisi, dunyanin butun ozgurlukculerini, ilerici ve isci orgutlenmelerini, ateistlerini, laiklerini, humanistlerini ve sosyalistlerini, siyasal Islam, Bati hukumetleri ve Avrupamerkezci irkciligin bu birlesik cihadina butun gucuyle karsi koymaya cagiriyor. Kosulsuz ifade ozgurlugu savunulmalidir. Dinin egitim ve devletten mutlak ayriligi talep edilmelidir. Islamla, Islamcilarla ve diger dinlerle flort sone erdirilmelidir. AB ve BM tarafindan siyasal Islam’a saglanan destek sert bir sekilde kinanmalidir. Bu donemdeki gericiligin butun taraflarinin insanliga karsi saldirisi, ozgurlukculuk, laiklik ve insan onuruna saygi bayraginin daha yukariya yukseltilmesi icin bir firsattir. Nefret edilen Islam rejimini devirmek icin artan bir gucle mucadele eden Iran’daki isciler ve insanlar adina, tum gucumuzle siz dunyanin ozgurlukculerinin yaninda olacagimizi ifade ediyoruz.

Iran Komunist-Isci Partisi

1 Nisan 2008

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 20-04-2008, 22:09
asinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
asinar asinar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart FİTNE

FİTNE filmini izlediniz mi?
http://www.bivouac-id.com/2008/03/27/fitna-le-film/
Alt 20-04-2008, 22:47
asinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
asinar asinar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Benim Amsterdam'da yaşayan Hollanda'lı ateist arkadaşlarım var. On yıl önce müslümanlara karşı son derece hoşgörülü idiler. İki hafta önce İstanbul'a geldiklerinde ise gelişmelerden şikayet etmeye başladıklarını gördüm. Bunun nedeni bu arkadaşlarımın değişmiş olmaları mı yoksa müslümanların Hollanda'da gemi azıya almış olmaları mıdır? Elbette ikincisi... Bu arkadaşlarıma Türkiye'deki dincilerin tehlike arzettiğini anlattığım zaman bana korkularımın yersiz olduğunu söylerlerdi. Şimdi ise bana hak verir oldular. "FREEDOM GO TO HELL" yazısı taşıyan biri tehlike değil midir? Bence bu filmde ırkçılık yok, sadece gelmekte olan tehlike ve nereden gelmekte olduğu konusunda uyarı var.
Alt 21-04-2008, 11:26
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Filmi henüz izlemeye başladımki,daha başından kuzuyu yemeyi kafasına koymuş kurt mantığıyla karşılaştım.Flim enfal suresinin 60. ayetiyle başlıyor.Ayette düşmanlara karşı gerekli olan tam donanımlı askeri güçlerin hazırlanması emrediliyor.Tabi filmi hazırlayanlar bunun kötü birşey olduğunu lanse etmeye çalışıyorlar.Halbuki eminimki kendi yaşadıkları ülkede bile ülkenin iç ve dış düşmanları için tam donanımlı orduları vardır.Fakat söz konusu İslam olunca bu suç oluyor. Yalnız, Kur'an onların sahtekarlıklarını,artniyetlerini ortaya seriyor.61. Ayeti okuyan herhangi bir insanın İslam'ın herzaman barışın yanında olduğunu olduğunu,İslam ordularının ancak barışa yanaşmayan düşman unsurlar için bir tehdit olduğunu anlamaları gerekir.Anlayamıyorlarsa akıllarında bir problem var demektir.Akılsızlar da zaten dinden muaftırlar.

Yani bu videoyu hazırlayanlar bir örnekle demek istiyorlar ki:
Bir devletin,mesela Türkiye Cumhuriyeti'nin kendi iç ve dış düşmanlarına karşı caydırıcı silahlı kuvvetler oluşturması yanlıştır.Devlet meydanı boş bırakarak ülkenin bütün zenginliklerini,halkının mal,can ve namusunu ülkenin iç ve dış düşmanlarına karşı sahipsiz bırakmalıdır...Ne komedi yav?Sabah sabah iyi güldüm.
Alt 21-04-2008, 12:25
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Yukardaki aciklamam yetersiz olmus olabilir. Bu filmin neden irkcilik ve nefret dusmanligi yaptigini yonetimdeki tartismalarda aciklamistim. Sonucta agirlikli gorus yayinlanmasindan yana oldu. Bu yuzden konu benim icin bitmistir. Ancak gorusumu daha iyi aciklayabilmek icin yonetimde yaptigim gerekcelendirmeyi buraya aktarmak istiyorum.

-----------------------------

Thunderpoint'in istegi uzerine filmin neden irkcilik ve nefret propagandasi yaptigini dusundugumu aciklayayim.

Ben burdaki irkcilik tanimini bir ulusa karsi kullanmadim. Genel olarak muslumanlara donuk olarak bir tektiplestirme ve dusmanlik yaratilmasi anlaminda kullandim. Bence filmin genel yapisi muslumanlara karsi dusmanlik yaratmak uzerine kurulu. Burda seriatcilar, digerleri diye bir ayrim falan yapilmiyor. Bu tarz bir irkcilik tanimini daha once yapmistik ve hatta benzer bir baska filmi kaldirip, sonraki tartismalar uzerine ceza da vermistik. Olay Kimyaci-Soro olayiydi. Aslinda Pante'nin o olayi cok iyi hatirlamasi gerekir. O sirada DK baskaniydi. Bence o filmle bu film hemen hemen tamamen ayni. Ozellikle de filmin sonunda butun muslumanlari iceren bir soz neden olmustu bu karara yanlis hatirlamiyorsam.

Ne yazik ki o filmin linkini silmisiz, ama baslik suydu.

http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5329$

Ilgili DK tartismalari da burda

http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=5333

Ama beni asil rahatsiz eden irkciliktan ote siddet sahneleri ile yapilan nefret propagandasi oldu. Daha once walla adli uyenin koydugu bir linki de o zaman kaldirmistik. Bu filmde islamci bir grup bir uzakdogulunun bicakla kafasini kesiyor ve sonra da ellerinde tutarak kameraya gosteriyorlardi. Ben o filmi seyrettikten sonra uc gun kendime gelemedim.

Wilders'in filminde de (birinci filmin son bolumunde) benzer bir kafa kesme sahnesi var, ama walla'ninki kadar detayli gostermemis, adamin cigliklari ve sonra ellerinde tuttuklari kafasi gosteriliyor.

Ikinci bolumde elleri yuzleri kanli cocuk goruntuleri de son derece rahatsiz edici. Bunlar yok mu, olmayan seyler mi demeyin, bunlarin olmus olmasi bu turden goruntulerle propaganda yapma hakki tanimaz. Daha once Filistinde oldurulmus cocuk resimlerini koydugu icin Hiramusta'yi uyarmis ve resimleri kaldirmistik hatirlarsaniz.

Kuran'in bir sayfasinin yirtildigi bir sahne var. Bu sahne bir tur siddet cagrisi aslinda. Ancak Hollanda toplumuna acikca siddet cagrisi yapamadiklari icin bu turden ince yontemlere basvuruyorlar. Isler bizde daha kaba saba oluyor tabii. Sayfa yirtma sesinden sonra da tepkileri onlemek ve filmin TV'lerde yayinlanmasini saglamak icin olsa gerek bir aciklama koymuslar: "Duydugunuz ses, telefon rehberinden yirtilan bir sayfanin sesidir." Yani demek istiyor ki, Kuran'i yirtmadik, telefon defterini yirttik, onun sesini verdik. Iyi de hemen oncesinde adam eliyle Kuran'in bir sayfasini yirtacak sekilde tutuyor ve sahne karariyor, bir yirtilma sesi geliyor. Yani yonetmen bizle dalga geciyor.

Filmin sonunda ise soyle genellemeler var:

"Muslumanlar, Islama yol acilmasini (make way) istiyorlar, ama Islam size yol acmayacaktir"

"Hukumet Islam'a saygi duydugunu belirtmekte israr ediyor, fakat Islam size saygi duymuyor."

"Islam, bati uygarligimizi yoketmeye, boyun egdirmeye ve kendi kanunlarini kabul ettirmeye calisiyor."

Kisaca film musluman olan herkesi birer dusman gibi gosteriyor. Amaci Islamiyet elestirisi degil, dusmanlastirma cabasidir. Avrupa'da yasayanlar icin bu cok daha anlasilir bir durum. Siz musluman olmasaniz bile bu turden insanlar tarafindan nefretle izlenirsiniz. Ben ne Turkcuyum ne islamciyim, ama hic tanimadigim kisiler tarafindan son derece onyargiyla karsilanabiliyorum. Bir Turk, yani yabanci ve musluman kokenli olmam yeterli oluyor.

Bu nedenlerle bildigim kadariyla Hollanda'da yayin organlari bu filmi gostermeyi kabul etmiyor.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/

Önerilen Siteler