Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-04-2008, 17:40
atheist87 atheist87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Hz.Adem! çelişki içinden çelişkiler çıkıyor.

İslam Din otoritelerinin ortak görüşü şudur:

Allahü teâlâ Hazret-i Âdem’den beri gelen bütün Peygamberlere aynı imanı bildirmiştir. Her Peygamber müslüman idi.

1-Din gelmeden nasıl iman sahibi oldu?
2-Tek Tanrılı dinlerin geliş tarihleri baz alındığında ilk Musevilik sonra hırıstiyanlık ve en son müslümanlık geldiğini kendileri ve tarihte söylüyor nasıl oluyorda daha gelmemiş bir dinin mensubu olabiliyor
2-din *ilk insan olarak Adem ve havvanın yaratıldığını söylüyor?
peki öyleyse bir ahlaksızlık ortaya çıkmıyormu bu durumda
bu insanlar cinsel ilişkiye giricek ve çocukları olucak,o çocuklarda bir biriyle cinsel ilişkiye giricek
Alt 12-04-2008, 17:53
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Hz.Adem! çelişki içinden çelişkiler çıkıyor.

sevgili ateist, dizilerde ve filmlerde *görevli * ''devamlılık uzmanı'' vardır.
işte peygamber olduğunu söyleyen kişler aynı bu devamlılık uzmanı gibidirler. kendilerine inandırıcılık özellikleri yüklemek için ''devamlılık uzmanı kisvesine bürünürler.
çünkü peygamberliğini ilan ettiği coğrafyanın *bütün töre ve inançlarını reddetme şansları yoktur. bunu yaparlarsa ''peygamberlik'' şansları kalmaz.
orta doğu dinleri *(ve diğerleri) *rusların MATRUŞKA larına benzer. birinin içinden, bir başkası çıkar

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 20-06-2010, 17:19
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Hayat ensesttir , güncelleme.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 20-06-2010, 17:38
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Hani Rabbin, Meleklere: 'Muhakkak ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim' demişti. Onlar da: 'Biz seni şükrünle yüceltir ve (sürekli) takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak ve kan dökecek birini mi var edeceksin?' dediler. (Allah 'Şüphesiz sizin bilmediğinizi ben bilirim' dedi.

Bkz ..

Herşeyi Allah bilir diye öğretilmişti bize, önceden olacakları birileri meleklere fısıldamış olmalı..

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 21-06-2010, 21:40
Mantık Mantık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Hani Rabbin, Meleklere: 'Muhakkak ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim' demişti. Onlar da: 'Biz seni şükrünle yüceltir ve (sürekli) takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak ve kan dökecek birini mi var edeceksin?' dediler. (Allah 'Şüphesiz sizin bilmediğinizi ben bilirim' dedi.
Döngüsel mantık kullanmış. Bunun en güzel örneğide: Hank'ın kıçını öp.
http://www.izlec.com/hank-in-kicini-...002831995.html
Alt 21-06-2010, 22:36
zocor zocor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

prozac´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Bkz ..

Herşeyi Allah bilir diye öğretilmişti bize, önceden olacakları birileri meleklere fısıldamış olmalı..
belirttiğin ayette zaten ilk cümelde halife getireceğini bildiriyor meleklere, melekler de bunun üzerine halife kavramını açıyor..iki cümlecik bir ayeti nasıl anlamıyrosunuz hayret, okuduğunu anlamamak bu olsa gerek..
Alt 22-06-2010, 01:54
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

zocor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
belirttiğin ayette zaten ilk cümelde halife getireceğini bildiriyor meleklere, melekler de bunun üzerine halife kavramını açıyor..iki cümlecik bir ayeti nasıl anlamıyrosunuz hayret, okuduğunu anlamamak bu olsa gerek..
Melekler Halife kavramını açıyor mu?
Nasıl bir melek anlayışınız var? Halife kavramını birde siz açın.
Alt 22-06-2010, 02:08
zocor zocor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Melekler Halife kavramını açıyor mu?
Nasıl bir melek anlayışınız var? Halife kavramını birde siz açın.
Bu boyutta bir melek anlayışı nasıl olur ise o kadar melek anlayışım var..Halife "kişi, insan, vekil" anlamındadır..
Ayettede zaten belirtilmiş kişi,vekil, yaratacağım diye, meleklerde bunun üzerine o kişi kavramını açıp " orada bozgunculuk çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın" diyor..
bunda anlamayacak hiçbir şey yok..

size anlaşılmayacak gibi geliyorsa fazla bişey yapamam, bana çelişki gelmiyor bu ayet..
Alt 22-06-2010, 03:20
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Melekler tanrının emrini sorgularmı, şüpheye düşermi, yada kaygı duyarmı tanrı emri karşısında. Danışman mı bunlar? Tanrı diyoruz tanrı, sonsuz güçlü, yoktan var eden, melek diyoruz melek, sorgusuz sualsiz tanrının varlığından emin itat eden. demek melekler kalkıp tanrıya sormuş," orada bozgunculuk çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?"
Sorabilirler mi sizce?
Tek şey yapar tanrıdan emin olan emre itat etmekle mükellef varlık,
"emredersin tanrım"
var mı ötesi*
şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 22-06-2010, 03:36
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

zocor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu boyutta bir melek anlayışı nasıl olur ise o kadar melek anlayışım var..Halife "kişi, insan, vekil" anlamındadır..
Ayettede zaten belirtilmiş kişi,vekil, yaratacağım diye, meleklerde bunun üzerine o kişi kavramını açıp " orada bozgunculuk çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın" diyor..
bunda anlamayacak hiçbir şey yok..

size anlaşılmayacak gibi geliyorsa fazla bişey yapamam, bana çelişki gelmiyor bu ayet..
Anlamayacak birşey yok diyorsun ama gördüğüm kadarı ile anlatacak birşeyinde yok.
Melekler nasıl oluyorda "bozgunculuk çıkaracak ve kan dökecek bir insandan söz edebiliyor?
Gaybı Allahtan başkası bilebilir mi? Hem Melekler biz HİÇ birşey bilemeyiz demiyormu?
Size bir ipucu vereyim;AD,Aden ve ADem...AD ilk anlamına geliyor.Tıpkı Ad kavmi gibi..
Yeryüzünde kan döken insanlar var ve melekler ona istinaden "şeklen" benzettikleri Ademe ilişkin endişelerini dile getiriyor olabilirler mi?
Yani Vahşi bir insan prototipi mevcud ve ADem yeni model BİLİNÇli bir varlık olarak mı gönderiliyor? Mevsud olanlar Neanderthal gibi ve "kelimeleri" bilmiyor olabilirler mi? Homosapien Adem olabilir mi?

Önerilen Siteler