Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Multimedya

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-04-2008, 23:39
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Lisede korku filmi gibi din dersi(!)

GAZİANTEP'deki Hasan Ali Yücel Lisesi'nde öğrencilere, namaz kılmayan bir gencin başına geleceklerin anlatıldığı, Azrail ve ölüm konulu şiddet içeren VCD izletildi. Arapça seslendirmeli Türkçe alt yazılı "Rabbim geri döndür"; adlı VCD'yi izleyen öğrencilerden bazılarında davranış bozukluğu görülürken velilerin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Hasan Ali Yücel Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Fatma Yakar, iki hafta önce 11'inci sınıf öğrencilerine, okulun biyoloji laboratuarında sinevizyon aracılığıyla 35 dadikalık "Rabbim geri döndür"; VCD'sini izletti.

FİLMDE ŞEYTAN SAHNELERİ

Korku filmlerindeki gibi efektlerle süslenen VCD, Kur'an-ı Kerim okuyan bir babanın, aynı evde kağıt oynayıp, müzik dinleyerek eğlenen oğlu Hasan'ı namaz kılması için uyardığı görüntülerle başlıyor. Hasan babasının sözüne aldırmayıp, müzik dinliyor.

Bu sırada uykuya dalan Hasan'ın yanına, elinde orak beyaz kıyafetli ölüm meleği (Azrail) geliyor ve çırpınarak direnen kurbanının canını alıyor. Hasan, bir imam tarafından yıkanıyor, kefenleniyor, gömülüyor. Yıkama sırasında şeytan da Hasan'a kaynar su döküyor. Hasan gömüldükten sonra zincirlerle bağlı olarak cehenneme götürülüyor.

Siyah kıyafetler içindeki Şeytan, 'Gel Hasan gel. Benim dostumsun. Sen nereye gittiysen benim esirim oldun. Yoldan çıkmana vesile olan arkadaşlarınla tanışmana ben vesile oldum' diye onu karşılıyor.

Aynı VCD'de namaz vakti uyanması için bir meleğin çağrı yaptığı Hasan, kalkmayınca, zincirle ateşin içine çekilerek cezalandırılıyor.

Korku içinde ağlayan ve yaşadıkları gözünün önünden film şeridi gibi geçen Hasan, bunları izlerken 'Rabbim beni geri döndür'; diyerek uyanıyor, namazını kılıp, affedilmesi için dua ediyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Korku ve dehşet sahneleriyle dolu bu VCD'yi izleyen öğrencilerden çoğunda davranış bozukluğu başlayınca veliler şikayetçi oldu. Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü'nün isteği üzerine soruşturma başlatıldı.

Öğretmen hakkında disiplin soruşturması başlattıklarını bildiren Hasan Ali Yücel Lisesi Müdürü Ömer Demir, VCD'yi kendisinin de izlediğini belirtirken, 'Her saniyesi korku dolu. Durumun ciddiyetinin farkındayız. Gereken soruşturma yürütülüyor' dedi.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ise VCD'yi kendisinin görmediğini, okullarda ders olarak öğrencilere izlettirilecek VCD'lerin oluşturulacak komisyonun incelemesinden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Şişman, 'Yaptığımız araştırmada, söz konusu lisede böyle bir filmin izletildiği, ancak izletilmesi sonucu filmin uygun olmadığı kanaatine varılmıştır. Öğretmen kendi iradesi ile izletmiş. Okul müdürlüğünce bu filmin izlettirilmemesi konusunda öğretmene gerekli talimat verilmiş. Ayrıca filmin izletilmesi ile ilgili kusuru olanlar hakkında soruşturma açıldı, yasal işlem başlatıldı. Müfettiş raporundan sonra gerekli açıklamayı yapacağız' diye konuştu.

EĞİTİM- SEN'İN TEPKİSİ

Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada, bu filmin öğrenciler üzerinde psikolojik travmaya yol açabileceği belirtilerek, 'Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde inceleme başlatılması için girişimde bulunacağız. Filmin eğitim içerikli bir yanı yok. Tamamen dini propaganda yapmaya yönelik, üstelik de bunu verirken büyük bir korku oluşturarak vermeye dönük film' denildi.

Bu görüntüleri izleyen öğrencilerin yaşadığı veya yaşayacağı olumsuz etkilerin ortadan kaldırılmasının hayli zor olacağı belirtilen açıklamada, 'Bize göre, bu filmi izleyen çocuklara rehberlik hizmeti verilmeli ve VCD'yi izlettiren öğretmen görevden uzaklaştırılmalıdır' denildi.

Filmden Bölümler;

Bölüm 1; [video width=400 height=350:d85c53a86c][/video:d85c53a86c]

Bölüm 2; [video width=400 height=350:d85c53a86c]&feature=related[/video:d85c53a86c]

Bölüm 3; [video width=400 height=350:d85c53a86c][/video:d85c53a86c]

Bölüm 4; [video width=400 height=350:d85c53a86c][/video:d85c53a86c]
Alt 19-09-2009, 21:01
218 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
218 218 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

218 - MSN üzeri Mesaj gönder

Hasan'a bak yahu, namaz kılmadığı için, ezan okunurken müzik dinlediği için öldü. Yazık, şimdi imana mı dönsek?
Alt 20-09-2009, 21:10
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Vay bee İslam'dan soğutan bu filmi din dersinde mi izletmişler yuh... Fitne filmi ne ki? Asıl bu film insanı dinden imandan çıkarır aha olay aynen bu namaz kılmadın eğilip kalkmadın diye seni ateşin içine atacak kadar gözü dönmüş bir tanrı olmaz olamaz!

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 20-09-2009, 22:22
cenkk_istt
Üye Değil

bir dinsiz olarak etkilenmedim desem yalan olur bu videolari izledikten sonra ne yapsam dinime gerimi donsem cok korktum
Alt 15-10-2009, 21:48
serdar-yildirim serdar-yildirim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu filmde başrol oynayan kişi türktür ve el-kaide militanıdır.haberlerde çıktı bu.bende izledim bunu biraz etkilendim ama adamlar mükemmel bir şekilde beyin yıkıyor
Alt 15-10-2009, 22:12
ozgurrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgurrr ozgurrr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ben niye videoları göremiyorum ?
Alt 15-10-2009, 22:43
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ozgurrr´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben niye videoları göremiyorum ?

Sorun muhtemelen DNS ayarlarınız kaynaklı .

Youtube dns ayarları

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 15-10-2009, 23:12
sosyalist-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sosyalist-R sosyalist-R isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben bunu daha önce izlemiştim cahil bir insanı o dakika imana cevirecek kadar korkutucu ki zaten islamda korkuyla imana cevrimek olmasa bitane musluman olmaz tabi bizim gibi sağlam ateistlere komedi filmi gibi ))))
Alt 15-10-2009, 23:20
ozgurrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgurrr ozgurrr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

prozac02´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sorun muhtemelen DNS ayarlarınız kaynaklı .

Youtube dns ayarları
opendns kullanıyorum ben heryer açılıyor

hmm dnsleri kaldırmışım pardon düzeldi
Alt 15-10-2009, 23:21
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu film sayesinde Azrail'in, şeytanın neye benzediğini de görmüş olduk. Şeytan hiç de ateşten yaratılmışa benzemiyordu. Tipler Nazgûl gibiydi, Yüzüklerin Efendisi'nin yüzük tayfları. Zaten Allah'ın da Sauron'dan ne farkı var?

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)

Önerilen Siteler