Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Multimedya

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-04-2008, 02:48
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Taylandlı budist pitonla evlendi

Bir falcının falında görmesi ve karşısına çıkacak olan ilk yılanla evlenmesi gerektiğini söylemesi üzerine, tarlada çalışırken müstakbel eşine rastlayan genç vakit kaybetmeden onu evine getirerek dünya evine girdi.

653 yıl önceki karısıymış

Reankarnasyonu kabul eden Budist inancına sahip Taylandlılardan biri olan Sathian , 653 yıl önceki karısının yılan olarak tekrar karşısına çıktığına inanıyor.

Tarlada çalışırken eşimi gördüm ve zaman kaybetmeden evlendim"

Tarlada çalışırken eşiyle nasıl tanıştığını anlatan genç damat,”Bir gün bizim tarlada kız kardeşimle birlikte çalışıyorduk. Karşımda bir yılan gördüm. Çok farklıydı. Bir piton yılanıydı, renkleri farklıydı normal pitonlar gibi değildi. Kendini hemen belli ediyordu. Çok etkilendim ve aklıma falcının sözleri geldi. Müstakbel eşimle karşıyaydım ve zaman kaybetmeden onu alıp eve getirdim. Artık o benim için çok özeldi, bana görünmüştü çünkü, kendini fark ettirdi. Onunla hemen evlenmeye karar verdim ve kısa bir süre sonra geleneksel törenler dünya evine girdik. Düğünümüze bir çok insan katıldı ve beni yaptığım davranıştan dolayı herkes takdir ettiğini söyledi ve tebrik etti" şeklinde konuştu.

"Eşim çok kıskanç, ben ona sadığım o da bana"

Evliliğin ilerleyen zamanlarında onun 653 yıl önceki karısı olduğuna tamamen inandığını dile getiren genç, eşinin çok kıskanç olduğunu belirterek "Benim yakınlarıma bir kadın geldiği zaman çok saldırganlaşıyor. Çok kıskanç yani. Dişilere tahammül edemiyor. Beni çok kıskanıyor ve ben de onun bana karşı sadık olduğuna inanıyorum. Vücuduma sarılıyor, o şekilde oturuyoruz yine aynı şekilde yatıp uyuyoruz. Bazen onu banyo yaptırıyorum ve o zaman çok seviniyor. Sıcakta biraz serinlemek ona iyi geliyor. Bu yılanla evlendim için çok mutluyum ve kesinlikle pişman değilim" ifadelerini kullandı.

Köyde "bu gelin kaçıyor" söylentisi

Öte yandan yılanın sık sık eşini terk ederek ortadan kaybolduğu edinilen bilgiler arasında. Yılanla evlenen adamın evi her gün bu manzarayı görmeye gelen insanlarla dolup taşarken , gelen ziyaretçiler çoğu zaman boş kafesi izlemekle yetiniyor çünkü gelin sık sık evi terk ediyor.

Budizm ve reankarnasyon

Budizm’de genel olarak Reankarnasyon inancı vardır yani öldükten sonra tekrar dirilişe inanılır. Bu inanca göre hayatta bağış yapmak, iyi geçinmek, başkalarına üzmemek, hırsızlık yamamak gibi olgular vardır ve normal bir Budist bunları yapmak zorundadır. Aksi halde reankarnasyon inancına göre bir sonraki hayatta dünyaya başka bir mahlukat olarak gelmek mümkün olabiliyor.

Ey yüce Budha sen akıl fikir ver bu manyaklara

Bu görüntülerde çok özel düğünden *

http://www.aktuelpsikoloji.com/haber.php?haber_id=1722
Alt 21-04-2008, 12:01
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Taylandlı budist pitonla evlendi

Dil kurslarina gittigim zaman her ulkeden gelen insanlar vardi. Taylandli bir kizla yan yana oturuyorduk. Bana israrla insanlarin daha onceki hayatlarinin olduguna dair cok sayida kanit oldugunu, bunun artik bilinen bir gercek oldugunu soyluyordu. Bize cok komik gelen bir inanc ama onlar icin de bizim insanlarimizin inandigi seyler bir o kadar inanilmaz. Rus bir kiz ise Musa'nin denizi yarip gectiginin bilim adamlari tarafindan kesinlikle ispatlanmis oldugunu soyluyordu. Cok sayida arastirma yapmislar ve bir zamanlar Kizildeniz'den insanlarin yuruyerek gectikleri ve arkalarindan gelen Firavun ordularinin boguldugu kesin kanitlarla ispatlanmis.

Budist inancinin bir guzelligi var. Adamin yilanla evlenmesinin kimseye bir zarari yok. Mantik disi bir inanc ama yilanin burda disi simge olarak secilmis olmasi cok anlamli. Ataerkil toplumlarin zihnine yilan-buyu-kadin iliskisi derin sekilde kazilmistir. Tabii bizim Adem, Havva ve yilan masalimiz, yada Ibrahim'in oglunu kurban etmesi masalimiz da Tayland'lilar icin sacma geliyor. Garip olan su ki, her ikisi de mantik disi, ama herkes sadece digerinin mantik disi olanini goruyor.

Eski Turklere ait masallarda da cok sayida hayvanla evlilik olayi yer aliyor. Orta Asya toplumlarinda, daha dogrusu gocebe toplumlarda hayvanlar cok onemli. Saha Turklerine ait "Exe Xarax Cellik Süürük" adli masali vereyim.

“Bir yaşlı kadının dokuz tane kızı varmış. Kızlarından bir tanesi komşularının kızlarıyla oynuyormuş. Kızlar hep birlikte yabani meyve toplamak için ormana gitmişler. Yaşlı kadının kızı arkadaşlarını kaybetmiş. Onları arayayım derken bir ayıyla karşılaşmış, ayıdan çok korkmuş. Ayı onu alıp yerin altındaki evine götürmüş.

Kız ayıyla konuşmaktan korkmamış.

Ayı kıza “Benimle evlenir misin?” diye sormuş.

Kız ayının bu teklifini kabul etmiş. Birlikte uyumuşlar. Kız hamile kalmış her bir ay bir günde geçmiş. 10 gün sonra ayı ile kızın bir çocuğu dünyaya gelmiş. Babası çocuğa “Ehe Xarax Cellik Süürük” diye isim vermiş. Çocuk her günde bir yıllık büyümüş. Annesiyle konuşmaya başlamış. Ona nereden geldiğini babasıyla nasıl evlendiklerini sormuş. Babası evden çıkıp gittiği bir gün annesiyle birlikte annesinin doğup büyüdüğü yerleri bulmak için yola çıkmışlar. Aramışlar taramışlar ve annesinin yurdunu bulmuşlar. Doğup büyüdüğü evi gören kadın içeri girip oturmuş. Yaşlı kadın kızını ve onun çocuğunu karşısında görünce ne söyleyeceğini bilememiş. Anne ve çocuğa baka kalmış.

Çocuk annesine dönmüş, gözlerinden yaşlar gelerek “Artık senin yurdunu buldum. Sen burada doğup büyüdüğün yerlerde kal. Ben ise ormanın çocuğuyum, benim daimi yerim orası” deyip gözden kaybolmuş.

http://www.turkiyat.selcuk.edu.tr/pd.../s22/dilek.pdf

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 21-04-2008, 23:40
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Farklılıklarımız, bazen şaşkınlıklar yaratabilirler. Hatta bir süre garipsemekle beraber; dışladığımız, alışmakda zorluk cektiğimiz, belkide reddettiğimiz tarafları da var olabilir. Fakat hakiki tabir ile; bu olay mantık dışıdır. Din gölgesi altında bazı anlamsız ritüellerin, inananları sürüklediği bir başka trans halidir. Objektif bir bakış açısı ile bakmakda elbette fayda var. Fakat eminim ki ibrahimin oglunu kurban ettiği miti taylandlılara bu kadar saçma gelmez. İnsan kurban etme ayinleri binlerce yıldır var olan, cok eski ve cok köklü bir ritüeldir. Ya da havva ve yılan hikayesi. Batıl diye nitelenen uzakdoğu dinlerinin mitleri de çok geniştir. Ve yine eminim ki çok daha abartılı metinlere sahiptirler.

Dile getirilmek istenen konu; farklılıkların tek taraflı incelenmemesi gerektigi hususu ise, evet size katılırım. Fakat aksi düşünüldüğü vakit bile, sakınca oldugunu sanmıyorum. Bu uygulama bile; anlamsız teferruatlarla dinlerin, insanları nasılda mantık dışılığa ittigi gerçeğinin bir başka yansımasıdır.

Yılan simgesinin tarihçesi adınada şunları söyleyebiliriz budizm adına ki bu bilgiler belkide yılan ile evlenme tercihini açıklamaya yardımcı olur. Budizm de yılan, reenkarnasyonu simgeler zaten. Kuyruğunu ısıran yılan yaşam döngüsünün temsilidir. Aynı zamanda bu dönüş, insan bedenindeki enerjininde temsilini yılan ile tasvirlemektedir. Bu simgenin kullanımını anlamlı buluşunuz sadece musevilik, hristiyanlık ve islami tradisyonların akıl dışılığını kısa bir an için düşündürür. Kısa bir an dedim çünkü yılanla evelenebilmekte aynı oranda akıl dışıdır. Yani bu simgenin kullanımıyla herhangi bir mesaj ile etki oluşturulabilineceğine hiç ihtimal vermiyorum. Al birini, vur ötekisine hesabı ne yazık ki.

Eski türklerden kaynak edindiğiniz bu masal ise , masal işte dedirtti şimdi bana. Oysa biz gerçekliğin tamda orta yerindeyiz bu konu ile paralel olarak. Ama hayvanlar yerine bugün bile islami tradisyonlarca kullanılan cin söylevlerini zikretsek belki daha acıklayıcı olabilir. Bir cinle bir insanın evliliğide pek fantastik hikayelerdendir hak verirsniz ki. Durum böyle olunca, anlamsız ritüellerin mantık dışılıgını konuşabilmekte nesnellik adına elzem olandır. Bence yapılması gerekn empati tasviri bu olabilir.
Alt 27-04-2008, 02:19
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Bu adamin psikolojik problemi var sizofren olmali.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Önerilen Siteler