ensereo arkadaşım öncellikle düşüncelerimi dikkate alıp okuduğun için çok teşekkürler.Yalnız islamiyet hakkında bilgisiz oluğum konusunda yanıldığını söylemek isterim.Tabi burda bunu ispatlamaya gidecek kadar cahil değilim ve senin düşüncene saygı duyduğumu belirtmek isterim.Yanlız ortada bir yanlış var ki bu büyük bir yanlış benim görüşümce.Çünkü kuranda olmayan bir şeyi ,var diye anlatmak eğer bilinçli yapılırsa ,ki kasıtlı yaptığını zannetmiyorum, büyük bir günahtır.Bahsettiğim konu namaz konusu.Kuran da geçen ve tabiki doğal olarak farz olan üç vakit namaz vardır.Bunlar fecir (sabah namazı), vüsta (günün ortasında öğle ya da ikindi adıyla kılınan namaz) ve işa (günün batışından sonra akşam ya da yatsı adıyla kılınan namaz) dır.Bu sayının 5’e çıkarılması Peygamberimizin müekked sünnetidir. Ki hala aksini iddaa ediyorsanız lütfen ayeti belirtiniz.Ayrıca ben namazın kuranda üç vakit olduğunu duyup ta hala araştırmadan namaz 5 vakit farzdır diyen arkadaşlara kusura bakmayın ama pek iyi gözle bakmıyorum(daha kötü bir kelime kullanmak istemedim çünkü bunun bana düşeceğini düşünmüyorum).Çünkü kuran ı açıp okuyan her insan namazın üç vakit farz olduğunu görecektir.allah bir ayette "biz sizin için kolay olanı kolaylaştırdık"der.Ama nedense bizim insanlarımız dini o kadar zorlaştırıyorlarki bir kimsenin allaha yakınlaşması O'nu sevmesi mümkün değil bu şartlarda.Bu arada şunu da belirteyim Hz.Muhammed namazını çoğunlukla üç vakitte toplamıştır.Lütfen bu konuyu iyice araştırın.Ekstrası Hz.Muhammed cuma günleri hiç bir zaman öğle namazı kılmamıştır,sadece 2 rekat cuma namazını kılmıştır.Extrası Hz.muhammed "iyi dinleyin" hiç bir zaman sünnet namazlarını cemaat ile kılmamıştır.Ve cuma namazını en fazla 15 dakika tutmuştur.Ama ne yazıkki bunlar söylendiğinde kör beyinliler olur mu öyle şey diyerek haykırmaya , bunları söyleyenlere kafir demeye başlarlar.Ama bilmezler ki bir insana kafir diyerek en büyük şirke girerler ve kendilerini allah zannederler.Lütfen okuyalım, yaratan rabbimizin adıyla yaratan rabbimizin söylediği gibi önce okuyalım.Ben müslamanım deyip te kuranı bir kere olsun anlayarak(kendi dilinde) okumamış,namaz kılarken okuduğu surenin veya duanın ne demek olduğunu bilememiş,bir deli gibi sanki sarhoş gibi ne dediğini bilmeden namaz kılmış müslümanlara yazıklar olsun.Kalın sağlıcakla....
|