Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-05-2008, 01:29
atheist87 atheist87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart insanın cehennem ateşinde sonsuza kadar yanması !!!

şahsen ben 7.yüzyılda bir kitap yazsa idim yanma değilde donmayı yazardım kitaba tabi bunu yazabilmek içinde o zamanlar ya coğrafya bilgisinin sağlam olması veya seyyah gibi dolaşıp kuzeydeki buzulları keşfedebilmek gereklidir. dondurma eyleminin daha inandırı olacağı kesin misal bir et parçası derin dondurucuya atın aylarca bozulmaz öylede şekil fazla bozulmadan öylece kalır fakat ateşte böyle bir durum yok atarsın yanar fiziksen küçülme ve erimeler meydana gelir yanar biter sonsuza kadar dayanamaz bu durumda farklı bir yaklaşımda bulunursak cehennemdeki ateş yakıcı değildir diyebiliriz yanar bitersin deselerdi daha inandırıcı olurdu veya tanrı sonsuza kadar şu eylemleri tekrarlar yakar öldürür tekrar diriltir yakar öldürür diriltir gibi yüzlerce saçma sapan fikirler çıkıyor ortaya

Konu atheist87 tarafından (20-05-2008 Saat 06:28 ) değiştirilmiştir.
Alt 20-06-2008, 18:06
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Eriyen derin tekrar oluşurmuş, bu bir ayette de var. Yanlış anlamayın kimseyi incitmek maksadım yok. Ama insanoğlunun kafası "Karamazov Kardeşler" romanında geçtiği gibi Öklid geometrisine göre çalışır. Yani insan zihninin kavrayamadığı şu ki "Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar...Biz onların kalbini mühürledik..." İnanmayan açıp okusun. Bunlar şu an aklıma gelen ayetler. Kur'anda pek çok yerde inanmayanların bu davranışının Allah'ın iradesiyle olduğu var o halde Tanrı tarafından kalbi mühürlenen zavallı inanmayanlar neden suçsuz yere Cehennem'e gidiyor? Eğer kalplerini Tanrı mühürlediyse onlar ne yapabilir ki.
Alt 24-06-2008, 02:24
antropocentrism antropocentrism isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

titanatlas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eriyen derin tekrar oluşurmuş, bu bir ayette de var. Yanlış anlamayın kimseyi incitmek maksadım yok. Ama insanoğlunun kafası "Karamazov Kardeşler" romanında geçtiği gibi Öklid geometrisine göre çalışır. Yani insan zihninin kavrayamadığı şu ki "Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar...Biz onların kalbini mühürledik..." İnanmayan açıp okusun. Bunlar şu an aklıma gelen ayetler. Kur'anda pek çok yerde inanmayanların bu davranışının Allah'ın iradesiyle olduğu var o halde Tanrı tarafından kalbi mühürlenen zavallı inanmayanlar neden suçsuz yere Cehennem'e gidiyor? Eğer kalplerini Tanrı mühürlediyse onlar ne yapabilir ki.
Mührünü belki açacak ama senden biraz çabalama göstermeni bekliyor. Sen biraz seni yaratanı anlamak için uğraş bakalım bakarsın mühür açılır.
Alt 24-06-2008, 14:57
gozeneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gozeneli gozeneli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Benim anlamadıgım neyi yakıyorlar cehennemde?
Ölünce bedenimiz gömülüyor sonra toprak oluyor. Bunda bir yanlış var mı?

Şimdi anladım,ölünce kendilerinin gömülme yerine yakılmasını istiyenleri.

Vay kurnazlar ee bedenleri kül oldumu yakacak bir şey yok ortada.

Ama Tanrı'nın işi bu bilinmez bakarsın bize çamurdan yeni beden verir ve öbür dünyada yakar. Yandıkmı birdaha beden verir birdaha yakar,bir daha bir daha ,ya şaka maka korkmaya başladım.
Ben camiye gideyimde özür dileyeyim. Bu yanmak işi beni korkuttu gerçi Tanrı'ya inanmıyorum Kuran'a hiç inanmıyorum ama bu yüzdende yanmak istemem.

Hele sonsuza kadar
Alt 24-06-2008, 15:56
kaancan
Üye Değil

sevgili gözeneli aşırı sığsın bana önce çamurla kendi arandaki farkı söyle element ve elektronlar düzeyinde sende olupta çamurda olmayan materyalleri bir yaz bakalım sonra neden canlı olduğunu bir açıkla hepsi bittikten sonra gel beraber gülelim eğlenelim
yanma işine gelincede yanma ve enerji reax larını araştır bakalım ne oluyor ne tükeniyor ne oluşuyor ?sonra bu konu hakkındada irreversıbl veya reversbl olup olamayacağını düşünelim ok?
saygılarımla
Alt 24-06-2008, 17:08
Üye

Sayın Kaancan,
Yeryüzündeki bilim kanunları ''öbür dünyada'' geçerlimidir?
Sonra ne demek istediginiz anlamış degilim. Okuyorum yazdıklarınızı ve anlamıyorum.
Herhalde çok gençsiniz ve çok degişik bir mizah anlayışınız var.
yazdıklarınıza gülemiyorum.
Alt 24-06-2008, 19:45
kaancan
Üye Değil

sevgili gözeneli sana basit olduğunu söyledim anlamadınmı?
yada sorduğum sorulara cvp ver dedim onudamı anlamadın?
hadi olmadı özürlümüsün?
olmadı bildiğin anladığın dil ne o dilde anlatayım yada sorayım sana canım oldumu?
yok hala anlamadım diyorsan senin espiri anlayışın olarak kabul edicem davranış şeklini ok mi cnm?
Alt 24-06-2008, 19:56
kaancan
Üye Değil

gozeneli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim anlamadıgım neyi yakıyorlar cehennemde?
Ölünce bedenimiz gömülüyor sonra toprak oluyor. Bunda bir yanlış var mı?

Şimdi anladım,ölünce kendilerinin gömülme yerine yakılmasını istiyenleri.

Vay kurnazlar ee bedenleri kül oldumu yakacak bir şey yok ortada.

Ama Tanrı'nın işi bu bilinmez bakarsın bize çamurdan yeni beden verir ve öbür dünyada yakar. Yandıkmı birdaha beden verir birdaha yakar,bir daha bir daha ,ya şaka maka korkmaya başladım.
Ben camiye gideyimde özür dileyeyim. Bu yanmak işi beni korkuttu gerçi Tanrı'ya inanmıyorum Kuran'a hiç inanmıyorum ama bu yüzdende yanmak istemem.

Hele sonsuza kadar
sevgili gözeneli ben sana öbür taraf falan demedim ama inananların inanışlarıyla dalga geçebilmen için alay ettiğin konuların ve olguların mantığını çözebilmiş olman gerektiğini söylüyorum yok cvp veremiyorsan bastırcan oturcan yerine diyorum mantıksal ve bilimsel açıklamalarını yapabildiğin ve imkansızlığını kanıtlayabileceğin olaylarla dalga geç olmadı adama ne derler açta ....gül
öyle dimi ama düşününce sende bana hak vericen
sevgilerimle kaancan

kaancan bu son uyarı, kişisel sataşmaları bırak, insanlar sana cevap vermek için senin düzeyine inmek zorunda değiller, terbiyeli ol, hakkettiğin yanıtları verdirmeye zorlama insanları / vgm

Konu qw19 tarafından (25-06-2008 Saat 00:57 ) değiştirilmiştir.
Alt 24-06-2008, 21:23
Üye

Wink

Sayın Kaancan,
dogru dürüst yazacaksanız , bu konuları tartışırız. Kasımpaşalı kabadayı gibi yazışmak istiyorsanız oda olur ama bu forumda degil.
Başkalarının inancını ile dalga geçmeye gelince asıl onlar bizim insanlarımızla dalga geçmiyor mu?

Kadın haklarından başlayın ta dinden dönene uygulanacak cezaya kadar bu insanların inandıgı bu din yüz kızartıcı bir din degil midir?
Beni bu dinden sogutan Kuran'ın ikide birde inanmazsanız şöyle yanarsınız böyle yanarsınız deyimleridir.

Bunlara çocukken inanırdım. Sizin bana yönelik ilk yazınızda elementlerden elektronlardan söz ediyorsunuz belki bu konularda benden daha çok bilgiye sahipsiniz.
Ama insanları korkuyla kandırma,siyasi ve dini propagandalar nasıl başarılı olur gibi konularda biraz tecrübem var.

İsterseniz biraz yeşil sermayeden ve arkasındaki karanlık güçlerden konuşalım. Yanıt istiyorsunuzda yanıta hazırmısınız?

Konu gozeneli tarafından (24-06-2008 Saat 21:26 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-06-2008, 01:18
iceman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
iceman iceman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

kaancan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili gözeneli ben sana öbür taraf falan demedim ama inananların inanışlarıyla dalga geçebilmen için alay ettiğin konuların ve olguların mantığını çözebilmiş olman gerektiğini söylüyorum yok cvp veremiyorsan bastırcan oturcan yerine diyorum mantıksal ve bilimsel açıklamalarını yapabildiğin ve imkansızlığını kanıtlayabileceğin olaylarla dalga geç olmadı adama ne derler açta ....gül
öyle dimi ama düşününce sende bana hak vericen
sevgilerimle kaancan

kaancan bu son uyarı, kişisel sataşmaları bırak, insanlar sana cevap vermek için senin düzeyine inmek zorunda değiller, terbiyeli ol, hakkettiğin yanıtları verdirmeye zorlama insanları / vgm
insanın çamurdan meydana geLmesi mantıkLı mı? kaancan...aL sana ispatı;deri-derinin altında damarLar-kan vs vs..nerde çamur?? yapmayın ya gözünüzü seveyim..mantık mantık derken kendinize güldüryorsunuz...

saygıLarımLa

...İki gözüm kadar eminim sen yoksun..

Önerilen Siteler