04-08-2005, 01:33
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
'İlahi' dinlerin peygamberleri neden Ortadoğulu?
Ben Yeni ve Eski Ahit ile Kuran'da Ortadoğu dışında yaşayan bir tek peygamber bilmiyorum. Bilen var mı? Eğer Allah bütün kavimlere peygamberler göndermişse, adı sayılan o kadar peygamber arasında niye bir Çinli'nin yada bir zenci'nin adı geçmiyor.
Şu cevabı kabul etmeyeceğimi şimdiden söyleyeyim. Denebilir ki, aslında adı geçenlerin dışında da peygamberler var ama bunlara ilişkin bilgimiz yok. Lütfen bilinmezlik çukurunda tartışmayalım. Bu üç dinde Ortadoğu dışında yaşamış adı verilen bir peygamber var mı, yok mu?
Tevrat'ta kadın peygamber buldum mesela. Eski Ahit 2.Krallar bölümünde bir kadın peygamber var: Şallum'un karısı Hulda. Kuran'ı çok yıllar önce okumuştum. Tabii şimdiki dikkatimle değil. Bu konuda da yardımcı olan olursa sevinirim.
Ama her üç kitapta da Ortadoğulu olmayan bir peygamber yok. Bunu isimlerinden anlamak mümkün. Bu konuda da lütfen bilinemezciliğe sokmayalım tartışmayı.
Saygılarımla
|

04-08-2005, 12:19
|
|
|
Tanrı o bölgeyi çok seviyor olmalı...
|

04-08-2005, 12:28
|
 |
Üye
|
|
|
|
tanrı ortadoğu sahillerini çok seviyor
|

04-08-2005, 14:06
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
tabii ki. Hatta Allah bütün 'indirdiği' kitaplarda ( pardon 3 kitapta, Zeburla suhufları saymayalım!) en sevdiği kavmin İsrailloğulları olduğunu da beliştmiş, öyle değil mi?
|

05-08-2005, 14:37
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sargon nasıl bu kadar eminsin hayret..sen biliyormusun bahsedilen peygamberleden başak peygamber gönderilmediğini..ben ise bütün gönderilmiş peygamberlerin nereli olduklarını bilmiyorum..tüm peygamberlerin nereli olduklarını bilirsem ozaman doğru bir karar verebilirim..Doğru olanda budur..Sen elinde bütün veriler olmadanda mı hüküm veriyorsun..
Bu yüzden sizin gibi kesin karar veremiyorum bir mahkemeye gitsek ve adil hakimlerin önünde bu soruyu sorsak herhalde tüm peygamberlerin nereli olduklarını bilmeden sizin gibi hoppadanak hüküm vermezlerdi.. hatta melih gibi de dalga geçemiyorum..Lütfen adil hakimler olun..
Kur'an'da bahsedilen kadar bahsedilmeyen peygamberlerde var..Bunu demeyin kabul etmem demenin manası yok..Bütün peygamberlerden bahsedilmemiştir..sizin karar verme mantığınızın gerçekten sorgulanması lazım..
Kur'an'da mesela yunus(s.a) için yaprakları geniş bir yerden bahsediliyor..Zulkarneyn(a.s) olması lazım üzerlerine giysi verilmemiş insanlara gönderildiğindende bahsediliyor..Bu yerlerin ben ortadoğu olduğunu düşünmüyorum..Kuvvetle muhtemel başka yerlerdir...
|

05-08-2005, 14:50
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Sana tatamıyla katılıyorum ensareo.
Sevgi ile baktım her yana, insandan daha güzelini göremedim ben...
|

05-08-2005, 15:22
|
|
Üye
|
|
|
|
ne kadar basit düşünüyosunuz.
birazcık yorum yapmayı deneyin,o zamnın şartlarını düşünün adem ve havva anamız bile bırakıldığında yeryüzüne nereye bırakıoldığına bişr bakın..araştırın...
ortadoğu sizin bugün ortadoğu dediğiniz yer ozamn için nüfus olarak en kalabalık ve en huzursuz (hala öyle) bölgü islamın bu kadar zor şartlardan günümüze kadar dimdik ayakta bugünlere gelmesi ve dünyanın heryerinde insanlar sadece,ezan sesiyle müslümanlığı seçerken islamiyetin bu kadar yaygınlaşması bir mucize değilmidir..
sorarım size niye güneş her gün doğudan doğup batıdan batar!!!
Dikkat ediniz! Kişi güneşe yüzünü döndü mü, gölgesi arkasında kalır. Artık o nereye giderse gitsin, gölgesi hep peşinden gelir. Lakin kişi güneşe arkasını dönerse gölgesi hep önünde kalır. Ne kadar uğraşsa da gölgesini yakalayamaz. İşte bunun gibi, insan,
|

05-08-2005, 16:13
|
|
Üye
|
|
|
|
Affetyarabbi diye isim almış arkadaş Güneşin doğudan doğduğu falan yok
Dünya batıdan doğuya doğru dönüyor ve Dünya'nın doğusunda yerleşik insanlar Güneşi daha önce görüyor.Ama senin zihniyetin hala Güneş Dünya'nın çevresinde dönüyor şeklinde galiba.
Ayrıca Muhammed kuranı yazarken ne biliyorduysa kuranda bunlar vardır .dam bilmediği şeyi nasıl yazsın.Araplar,Yahudiler,Hristiyanlar,develer ,hurmalar,savaşlar,cariyeler,cinler,melekler,cehen nem işte o zamanın arabının beyninde birtek bunlar vardı ve kitaplarını da bunlarla doldurmuştur.O kitaptan öğrenilecek tek şey zamanın yaşantısı ve kafa yapısıdır
|

05-08-2005, 19:29
|
|
Üye
|
|
|
|
dünya batıdan doğuya doğru dönüyor demek....
o zaman neden öyle dönüyor bana bilimsel açıklamasını yaparmısın..
sana kuranın mucizeleri adlı kitabı tavsiye ediyorum araştırırsın..içindekileri..
demekki sadece o günü yansıtıyor öylemi peki bana söylermisin sarımsağın kalbe iyi geldiği o zamnda mı biliniyomuşş
Ashaptan Muğire anlatıyor: Bir gün sarımsak yedim, Allah Resulünün namaz kıldığı yere geldim; baktım ki bir rek’at kılmışlar. Mescide girdiğimde (bendeki) sarımsak kokusu (etraftan) hissedildi, namazını tamamlayınca, Allah Resulu şöyle buyurdu: Kim bu bitkiden yerse, kokusu kendinden iyice gitmedikçe bize yaklaşmasın. Namazı kılıp Resulullah’ın yanına geldim. Bana elini ver! dedi. Elini alıp gömleğimin yeninden sokarak ta göğsüme kadar götürdü. Göğsümdeki çarpıntıyı görünce, Allah Resulü şöyle buyurdu: Sen sarımsak yemekte haklısın, çünkü özrün var.
Hadis (Ebu Davud)
ve bunun gibi birçoğu....
Dikkat ediniz! Kişi güneşe yüzünü döndü mü, gölgesi arkasında kalır. Artık o nereye giderse gitsin, gölgesi hep peşinden gelir. Lakin kişi güneşe arkasını dönerse gölgesi hep önünde kalır. Ne kadar uğraşsa da gölgesini yakalayamaz. İşte bunun gibi, insan,
|

05-08-2005, 19:34
|
|
Üye
|
|
|
|
|
kayser Diyor ki
Ayrıca Muhammed kuranı yazarken ne biliyorduysa kuranda bunlar vardır .dam bilmediği şeyi nasıl yazsın.Araplar,Yahudiler,Hristiyanlar,develer ,hurmalar,savaşlar,cariyeler,cinler,melekler,cehen nem işte o zamanın arabının beyninde birtek bunlar vardı ve kitaplarını da bunlarla doldurmuştur.O kitaptan öğrenilecek tek şey zamanın yaşantısı ve kafa yapısıdır
|
BİR BİLGİ....
KURAN-I KERİM PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED (S.A.V) EFENDİMİZ TARAFINDAN YAZILMAMIŞTIR...
KURAN-I KERİM ALLAH(c.c) tarafından indirilmiştir...
|