Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-06-2008, 07:34
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Hangi Ayet?

Kur'an'da en çok aklıma gelen ayet:

Kafirun-6. "Sizin dininiz size, benim dinim bana!"

Kur'an'da en beğendiğim ayet:

Nahl-90. Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.

En beğenmediğim ayet:

Tevbe-14. Onlarla savaşın ki, Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın; onları rezil etsin; sizi onlara galip kılsın ve mümin toplumun kalplerini ferahlatsın.

Kur'an'da ilk aklınıza gelen, en çok etkilendiğiniz, beğendiğiniz ve beğenmediğiniz ya da müslüman arkadaşların tuhaf, gizemli, müteşabih bulduğu ayet hangisi?
Alt 07-06-2008, 08:05
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Şu ayet beni anlatıyor o yüzden severim:

Enbiya 29. Onlardan her kim: "Tanrı O değil, benim!" derse, biz onu cehennemle cezalandırırız. İşte biz, zalimlere böyle ceza veririz!

Mansur kardeşiminde dediği gibi En'el Hak. Ben olmasaydım o da olmayacaktı. (İnançlı arkadaşlar için ben derken bilinç kastediliyor bir de ben futboldan hiç anlamam, kafamda anlamaz, aman diyim!)
Alt 07-06-2008, 08:29
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Benim favori ayetim Fetih Suresinden:

25. Onlar, inkar edenler ve sizi Mescid-i Haram'ı ziyaretten ve (ibadet amacıyla) bekletilen kurbanlıkları yerlerine ulaşmaktan alıkoyanlardır. Eğer, oradaki henüz tanımadığınız inanmış erkeklerle, inanmış kadınları bilmeyerek ezmeniz ve böylece size bir eziyet gelecek olmasaydı, (Allah Mekke'ye girmenize izin verirdi). Allah, dilediğini rahmetine koymak için böyle yapmıştır. Eğer, inananlarla inkarcılar birbirinden ayrılmış olsalardı, onlardan inkar edenleri elem dolu bir azaba uğratırdık.

Allah inananlarla inkarcılar birbirinden ayrılmadığı için salt inkarcıları cezalandırma kudretine sahip olmadığını ne güzel de söylüyor bu ayette.

Akıl vermek gibi olmasın ama önce onları ayırsa (gücü yetiyorsa) sonra ayırmış vaziyetteyken cezalandırmayı denese, hani onlar karışıkken başaramadığını bu sefer başarabilir belki.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 07-06-2008, 09:18
atheist87 atheist87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kur'an'da en beğendiğim ayet:

BAKARA SURESİ: 256 Dinde baskı-zorlama-tiksindirme yoktur. Doğru bilgiye dayalı eriş, bozuk bilgiye dayalı sapıştan açık bir biçimde ayrılmıştır.

En beğenmediğim ayet:

BAKARA SURESİ: 191 Onları yakaladığınız yerde öldürün; onların sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne/baskı ve bozgunculuk, öldürmekten daha kötüdür. Mescid-i Haram'da, onlar sizinle çarpışmaya girinceye kadar siz de onlarla çarpışmaya girmeyin. Eğer sizinle çarpışmaya girerlerse siz de onları öldürün. İşte böyle verilir küfre sapanların cezası!
Alt 07-06-2008, 11:07
gozeneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gozeneli gozeneli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kuran'ın hiç bir ayetini begenmiyorum. Kuran baştan sona yalanla dolu.
Alt 07-06-2008, 22:02
papillon
Üye Değil

Benim Din Kitaplarinda en cok hosuma giden yer isa nin yobazlara atdigi fircalar,cevirip cevirip okuyorum genede doyamiyorum cünkü ayni fircalar bizim mollalar icinde gecerli,Din olarak insan haklari ve evrensel beyannamesini benimsedim bana göre dünyanin en güzel dini,birgün yüce yaradan kuran a incile veya tevrata niye inanmadin(buna hic ihtimal vermiyorum)derse, bende ona o kitaplarin kendisini yüceltmediyini tam aksine alcaltdigini söylerim(tabi savunma hakkimiz varsa)
Alt 07-06-2008, 22:28
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

zumer suresinin bir ayeti....."hiç bilenler ile bilmeyenler, bir olurmu"
Alt 08-06-2008, 05:22
bad_religion bad_religion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İçindeki şiddet içeriğindenmidir bilmem, en çok aklımda kalan ayet:

"Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır." (Maide 33)

Daha önce "Kuran'da en beğendiğim ayet hangisidir?" diye düşünmemiştim ama Pante'nin de dediği gibi Nahl-90...(çünkü evrensellik içeriyor)

En beğenmediğim ayet ise ülkemizdeki ve dünyadaki (Müslüman ülkelerdeki) kadınların şiddete mağruz kalmasına neden olan ve kadını köle olarak tanımlayan Nisa-34

"Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür."
Alt 08-06-2008, 05:54
DreiMalAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DreiMalAli DreiMalAli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Güneşi balçıkla sıvamaya yeltenme ayeti:

Kehf 86 (Diyanet)
Güneşin battığı yere varınca, onu siyah balçıklı bir su gözesinde batar (gibi) buldu.

Sevgiler
Alt 08-06-2008, 06:21
aspendos
Üye Değil

BU KURANI KERİM ÖYLE BİR KİTAB Kİ İNANMAYAN ATEİSTLERİN HERGÜN DİLİNDE .

kuranı kerimle yatıp onunla kalkıyorlar bütün hayatlarını kuranı eleştirerek geçirmeleri bile kuranın büyük bir mucizvi bir kitab olduğunu ispatlıyor .

kimi onunla alay ediyor kimide ona iman ediyor .

cenabı allah insanı şaşırttığı vakit işde o kimse artık kaybeden dir ancak kendi hüsnü kuruntusu ile hadi canım nerede allah göstersin bakalım kendinide ben inanmıyorum beni cehennemde yaksın ne olurki gibilerinden kendini büyüklük hüsnü kuruntusuna sokuyor .

böylece bütün hayatını böyle geçiriyor ve ölümünü hiç düşünmiyor . düşünmüyor çünki öldükden sonra bir hiç olucağını sanıyor çünki kendinden emin . gidip geldi ya gitti gördüya herşeyden emin . nasılki bizler emin isek kıyametden bizlere gittin gördün mü derler ama kendileri kesin yok dediğinde hep kendi haklı başkası haklı olamaz ..

ateizm büyük bir yanılgıda olduğunu elbette anlıyacak ...

Önerilen Siteler